2428
Komoly, esztétikus, \'nyálcsurgatós\' hangszerek képei
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
A kép mérete nemlehet nagyobb 800x600-nál !!!
-
#747 naggyon gizda:
[center][center] -
#746 nem tom a slapp-nek mi a jele a kottában, de egy marcus miller kottában minden hag fölött ott figyel -
#745 Vagy használj olyan progit, amivel "átszoksz" a kottára a tabról.
Pl. powertab vagy guitar pro.
Bár Marcus Miller kották nem valami gyakoriak... -
#744 énis kezdő vok még de szeretem ezt a topikot :)
próbálj meg tab nélkül számokat leszedni, akkor fejlődsz igazán!
-
#743 amúgy egy évig klasszikussal nyomtam,és most egy hónapja sincs még meg ez a bgityó,kezdő vok még,tabról nyomom,de ne higyjetek vmi felnőttnek,szombaton leszek 15:) -
#742 ya én ilyen gitárom van,mindössze 40 rugó volt,de nekem tökéletesen megfelel.ha lesz 300.000 ft-om tuti h egy Fender Marcus Miller Bass©-t veszek újonnan.a bona konci tuti bejönne,nyáron a billy cobham koncerten voltam!
amúgy marcus millert,meg jamiroquai-t is szeretek:),meg victor bailey,stanley clarke,húúú meg még sorolhatnám sokáig:) -
#741 nézz ki te is az a38-ra a Bona koncira, biztos bejönne neked. -
#740 Az East Jazzbass-t nem ismerem, Marcus Millert annál inkább
Ilyen bgityód van?
Mióta zenélsz? Kiket szeretsz?
Ez ugyan nem East Jazzbass, de Marcus Miller modell:
-
#739 Tök jó ez a topic,nemrég láttam meg,már vagy egy órája olvasom.Én basszusozom.mi a véleményetek Marcus Millerről és az East JazzBass-ről?ha tud vki képet szerezni,plz gyorsan rakja be ebbe a fórumba.(a gitárról!!!)egyébként sunburst színű(meggy->sárga) -
#738 áá király!
Hat nekem csütörtök vagy péntek lenne jo, ha gyorsan össze tudnánk futni valahol, de még azt nem tudom megmondani hánykor..
mennyivel tartozom majdö? -
praksi #737 az akkord az minden hangszeren ugyanaz az akkord marad :-)
függetlenül h. hegedűn v csemballón játszák. más kérdés, h zongorán (szintin) sokkal magasabbrendű hangzatokat is el lehet játszani, pengetős v vonós hangszereken elhagynak az akkordból hangokat, pölö a kvintet.
Dani: kész a kábeled, mikor adhatom át? -
Mojlepque #736 Bár lehet h. amiatt hogy vidéki, de akkor is furi volt.Tegnap néztem egy tök pofás dob készletet, majd küldöm a képet a fórumra, csak most suliban vok. Majd sztem megfogom venni, mivel csak 70ezer Ft, és annyiért nekem megéri kezdés gyanánt. -
#735 :)) -
Mojlepque #734 -
Mojlepque #733 Nemrég néztem egy zene studiót, és használatlan új gitár eladó 4000Ft-ért:D Mondtam magamban, hogy akkor az csak a húrja?:D -
#732 fateré, fogalmam nincs mennyiért vehette, 40-50-ért sztem lehet kapni.
egyébként jó gitár, én szeretem :) -
Mojlepque #731 Azaz a gitárt:D -
Mojlepque #730 Sztem nem szar a kép. Szépen néz ki.Mennyiért vetted? -
#729 igen gitárom
őaz: (sry a szar képér de csak ilyet találtam)
-
Mojlepque #728 Az jó.Amúgy van valami hangszered? -
#727 zsíros :)
a für elisse egyik részét énis eltom nyomni lol
-
Mojlepque #726 Fúú, hát én minden féle zenét hallgatok, kivéve Heavy Metal, meg ilyen kemény rock, de leginkább 70-80-as évek slágereit, meg funky, techno.
Amúgy már nincs szintim lassan 2-3 éve, az óta csak az egyik haveromén játszok vele, de szintin leginkább klasszikusokat mint pl Verdi - Nabucco, Für Elisse -
#725 te milyen zenéket hallgatsz és miket játszol a szintiden? csak kíváncsi vok :) -
Mojlepque #724 Jó, nekem is ez járt az eszembe csak elírtam.Most vettem észre:D
Chirstiansen: Hát én meg ezt honnan tudhattam volna?:) -
#723 ..g,a,h,..c.. gityóhoz amúgy ezt nem így érdemes összevetni -
#722 Hm úgy látom nem érted...
A gitáron, akárcsak a szintin, nem csak törzshangok vannak!
Nálunk kromatikus az egész fogólap,
félhangonként nő mindegy egyes bund hangmagassága,a nyaktól a test felé haladva. Egy hat húros gitár hangterjedelme közel 4 oktáv. -
Mojlepque #721 Hát végül is épp erre voltam kíváncsi hogy ugyan azok-e az akkordok, skálák meg a többi... ...ugyanis a szintetizáronál c,d,e,f,g,h,a és felső c van (de nem tartják számon, ha bár több billentyűs egy szinti.
De viszont csak azért érdeklődök ez iránt, ugyanis ez 1 egész oktáv, és a gitár tudtommal csak 6 húros -
praksi #720 ja, ha már zongora:
Ma 194 évvel ezelőtt született Liszt Ferenc -
#719 ja ilyen velem is volt :D
de ha tudjuk az első hangot akkor már gyerekjáték rájönni a többire -
#718 jaja próbáltam már nem naon jött össze elég nehéz
le a kalappal az előtt aki meg tudja csinálni :) -
praksi #717 tapasztalattól is függ, pölö ha ránézek a basszgitárom fogólapjára, akkor egy kapásból tudom, h vmelyik húrnál egy bund éppen melyik hang, zongoránál számolnom kellett, h adott billentyű melyik hang :-) -
#716 Hát nagyjából igen, de van olyan is hogy a bal kéz nem hangzatokat, hanem csak
hangokat játszik, basszusmenetet. Próbálj kétfelé figyelni, nagyon nehéz...
Hiába lineáris a zongora (a gitáron ugyebár nem olyan egyszerű,hogy
balról jobbra nő a hangmagasság), mégis sokkal összetettebb, bonyolultabb dallamokat lehet vele képezni.
-
#715 jah...ebben igazad van :)
de az hogy van? az egyik kezeddel szólózol a másikkal meg ritmusozol? bocs az amatőr kifejezésekért. -
#714 Igen úgy könnyű, ám bal kézzel lekísérni tuti nem ment volna...
Ezért nem lehet összehasonlítani a billentyűs és a húros hangszereket.
A húrosaknál összetettebb a hang képzése, de a billentyűsöknél
mind a két kéz képez hangot. -
#713 hja :)
de sztem aki valamennyire tud gitározni az a zongorával is ellenne valahogy...ez személyes tap.:)
régebben voltam nagyfaternál ott volt zongora, kivittem a gitárt, megnéztem a led zepp stairway to heaven hangjait aztán eljátszottam zongorán :)
nagy jó volt lol -
#712 a máshogyon van a hangsúly:) -
#711 mért a hangok ugyanazok nem? a guitar proban is szintin meg gitáron lehet a hangokat betenni.
a skálák is ugyanazok meg az akkordok is...a különbség az h máshogy kell megszólaltatni a hangokat :) -
#710 hát nem sokban. -
#709 én tudok gitározni de még amatőr vok majd ha rászorulok a szuper gitárra akkor megveszem ha lesz pézem -
praksi #708 hát nem tom, szerintem semmiben nem egyezik a gitár meg a szinti :-)
Dani, mi erről a véleményed? :-)