35066
-
Paladin #31619 Steam olyannyira nem szól hozzá semmit, hogy a bootcamp után már végre modok is lesznek a workshopban állítólag.
(De ezt a playwithsixet én is megnézem, amit ajánlottak a többiek. Eddig azt hittem az is csak egy ilyen gyűjtemény, mint az armaholic)
A másikra:
a lépcsőbe, egyebekbe beakadással egyetértek, engem is rohadtul zavar, ez is annak az eredménye, amiről múltkor beszéltem.
A fegyverek pontos célzásával nem értek egyet. Te a képernyőn könnyen tartasz egy célkeresztet egy adott pixelen - a valóságban ez marhára nem ilyen egyszerű. Ezt egy realista játéknak vissza kell adnia. Plussz a fegyverek szórását, hosszabb távon a lövedék esését, stb. (Btw van szél is, de egyelőre csak egyes modoknál befolyásolja a lövedék pályáját - gondolom ez is marksman dlc-vel jön be).
A fáradtság, meg visszarúgás meg aztán végképp jogosan rontja a pontosságot.
A körülnézés utáni célzás - a játék (bármilyen játék) működéséből következően logikus, ahogy most működik, de igazad van, jó lenne ha lenne egy ilyen mechanika, hogy amikor szükséges, akkor lehessen a testet fordítani rögtön a fej után. Vesd fel moddereknek! :) -
Játékban csak úgy tudod szimulálni a fáradást, sérülés, hogy mozgatod a célkeresztet. Ha úgy lenne mint az árkád shooterekben, akkor mitől lenne ez szimulátor azokhoz képest? Meg kell szokni, hogy mozog. Ahogy azt is, hogy a fű/bokor az ember arcába lóg és nem látja a célt mindig minden körülmények között. Nekem már nem okoz gondot.
A fejmozgásos dolog érdekes, majd megnézem én is. -
Solt #31617 Vettük a lapot, be is fejeztük, bár szerintem bőven elfér ennyi off házon belül... persze, ha a többséget zavarja, akkor alkalmazkodunk. :)) -
Paladin #31616 Jó, jó... csak halkan jeleztem :)
-
MÉg az első armánál használtam,de a serverek és a modok sokasága miatt nem használtam sokáig,mert mivel nem lehet tudni, hogy melyik szerver mennyire normális igy a probálkozásokkor letöltött felesleges fájlokkal teleszemetelte a vinyot .
Probálkoztam ismét"játszani". Bocs, hogy folyamatosan nyavajgok,de egyszerüen nem birom megérteni, hogy miért nem lehet olyan mint a többi FPS-ben a karakterek irányitása és a fegyver célzása.
Arra rájöttem, hogy nem a fegyverek pontosságával van a gond, hanem azzal ahogy a fegyvert az egéren keresztül irányitod.
Máshol, szinte pixel pontosan tudod, hogy mekorát kell mozditani az egéren hogy az pont az ellenségre mutasson, itt nem lehet ilyet érezni vagy tulmegy rajta vagy még elötte áll meg .
le van véve minden olyan csuszka ami az egér mozgást befolyásolja.
A karakterrel sem lehet ugy átmenni egy akadályon, hogy ne akadjon be valahova.ÉS itt lehet jönni , hogy az árkád meg hasonlók,de ott müködik a dolog, gyorsan lehet felmenni egy lépcsön és hasonló akadályokon.
A fegyverek pontos célzása sem lenne baj,mert az életben miből adodik a pontatlanság, a célgömb helytelen használatából ( ez játéknál kizárható) a löszerek ballisztikai változatosságából és a széltől( armában nincs).A visszarúgás és a kifáradás effect meg a bizonytalan egér mozgás egy akkora pontatlanságot ad ami egy mozgó célt lehetetlenné tesz a levövésre.
Pedig ha egy Katona vállhoz szoritva célos akkor viszonylag kicsi a fegyver elmozdulása,de azt is tudja kompenzálni a kezével amit az egérrel nem lehet ugy lereagálni mint élőbe igy ezen is kéne valamit modositani
Nem csodálom hogy a legtöbb játékos külső nézetben játszik, bár nem értem akkor hol a realisztikusság?
ÉS egy érdekességre jöttem rá, aminek szerintem forditva kéne müködni.
Ha bekapcsolod az egér körülnézést a *-al (gondolom TIR-el is ) és elnézel oldalra majd célozni akarsz akokr a fej fordul vissza a fegyverhez nem fedig a fegyver a fej irányába.
Tehát ha észreveszel egy ellent oldalt akkor először visszanéz a fegyverre majd ujra keresheted meg,hogy merre is láttad pontosan a célzóval, ahelyett, hogy egyből a szeméhez emelve löhelyzetbe lenne.
-
Play withSIX-ben van szerver böngésző, így még a játék indítás előtt kiválaszthatod melyik szerverre akarsz menni és letölti a szükséges modokat.
-
Sith #31613 A play with six müködik arma 3 al is és a steam sem rinyál érte. (Mondjuk én a modokat külső könyvtárba töltögetem) -
Nem tünnek rossznak ezek a modok, csak kérdés, hogy a steam mit szól hozá ha modositva van az eredeti játék.
Elvileg majd jön egy mód telepitő progi a bootcampel, majd akkor megnézek párat.
Csak ezek a modok, ugy gondolom, hogy megint szét aprózzák a játékosokat,mert a serverre csak azonos feltételekkel mehetsz fel , igy ha más modot használsz,már jópár serverre nem tudsz csatlakozni.
Ezért lenne jó ha végre a jól sikerült és jól müködö modokat az alapjátékba integrálnák már, már régen minden jobb lenne, ha csak ezt megteszik OFP óta. -
Érdemes megnézni:
bCombat
FFIS -
Az mondjuk nekem se tetszik armában, hogy mindent a csapat szájába kell rágni. Már-már flustrál, hogy lőni meg mozogni sincs időm, mert azzal kell foglalkozni, hogy megmondjam a csapatnak, hogy helyezkedjen ide meg oda, ne lőjön stb.
Az árkád shooterekben ilyen probléma nincs, meg van tervezbe hogy merre megy a játékos, nem sandbox jellegűek.
Azt én is hiányolom, hogy nincs külömbség az arc, nyak és a sisak lövés között, mert mind egyenrangú(fej). Így, ha van sisak, akkor mindegy, hogy hova lősz, mert min 2 kell fejbe. Talán majd most változik, így, hogy +egy ember fog dolgozni az armán(nem designer). -
Igen ha az ellenség is katona kkor a saját erő is legalább ugyan olyan szinten legyen katona, ne mindent a szájába kelljen addni, hogy mit csináljon.
Mint mondtam, éjjellátó nélkül sima reddotos 5.56os karabélyokkal lőnek.
Már feltápoltam magam rendes bimbi és golyóállómellény.
A második kapány cáosz teremtés részénél mikor a szigeten tobb ponton kéne alkotni valamit.
Tudom, nem vagyok egy gyakorlott arma játékos, de azért az tudom, hogy ez igy nem jó ahogy most van.
Tudom, hogy egy árkád FOS rossz példa,mert ott meg a ló tuloldalára estek a sebzéssel,de legalább pontosabb és direktebb a fegyverek irányitása és nem lődőrög mint f@sz a pin@ba.
HA egy képzett katonának vesszük , akkor 2 közeli embert 20m-ről simán ugy le lehet lőni egy fej mellre leadott lövéssel, hogy a másodiknak sincs idelye megfordulni sem. ehhez képest armában még ki is röhög, hogy megvakartam a fejét a golyóval. -
Nem mondom azt, hogy a játék tökéletes, de én ha meghalok mindig megkérdem magamtól, hogy mit ba*tam el? Rossz helyről közelítek? Rossz fegyverrel lövök? Ők mivel lőttek? Miért haltam meg? Az ellenséges katona az ellenséges KATONA, tehát nem újonc baka aki hobbiból jár lőtérre.
Sztem meg nézd meg, hogy mi van rajtad és mi van az ellenségen. Nemtudom melyik résznél vagy a kampányban, de jó ideig csak kendő van az emberke fején ami instant halál ha eltalálnak.
Bootcamp pont arra lesz hivatott, hogy felnyissa az emberek szemét, milye is valójában a játék. Nagyon sokan még mindig a domboldalról lőnek, egy szikla mögül azt remélve meg tudnak ölni 2+ ellenséget.
Ez már volt?
-
Sajnos azt kell mondjam módokkal kell játszani, most ott tartunk hogy 30 giga móddal egész jól játszható, igaz ebbe benne van az összes arma 2 es sziget is és a arma 1 es Sahrani is. -
Hát az AI kicsinál idegileg.
Kampány missio, este partraszálni 4en. a terepen van egy kis örs pár ellennel. Jelzem nálam van éjjellátó az ellennél nincs lámpa van a fegyveren csak náluk.Hangtompitós fegyverrel nyomulok.
2 járort 10 m-röl nem lehet megölni 2-3 lövésből , egy kicsit megrázza magát és vagy megy tovább vagy megfordul eé lelő (sötétbe)
Akik a táborban maradtam, ők ülnek vagy alszanak, 2-3 gránátot melléjuk dobok ugy 5m-re meg sem mozdulnak , hogy egyáltalán mi volt az,de ha hangtompitóval lelővőm a 20m-re lévő járőrt akkor egyből mindenki talpon és célzott lövéssel kicsinálnak.
A társak meg mintha bucsuba lennének hébe hóba puffantanak egyet méteres szórásokkal az ellen felé.
Bárhogy is nézem, ha 4 katona sötétben egy táboron rajtaüt akkor ott esélye sincs másnak, hogy reagáljon olyan tüzerőnek kéne a nyakába zudulni.
Itt meg egyedül 4 tárat kilöttem és még mindig maradt 6 katonáből legalább 3.
Gránátot nem lehet odadobni ahova tervezi az emberfia, a célkereszt hiába van a faszin, simán ellősz egy tárat rá 50m-ről.
ÉS akkor még a bootcampbe még meg akarják változtatni a fegyver kezelést, hogy nehezebb legyen a nagyobb fegyverekkel a forgolódás, még ennél is ? -
Igen, de addig nem tudsz mozogni. viszont pont ha túl sok a kihajlás kicsit vissza kell oldalazni hogy megfelelő legyen. -
Solt #31604 Mármint? -
Nem a segítségnyújtás a zavaró, hanem a módja.
Hog: Ha duplán nyomod a gombot akkor úgy marad és nem kell tartani. -
Solt #31602 Ha jóskapista beesik ide a winfos nyűgjeivel, akkor nyilván nem itt fog összeülni a helpdesk, viszont egy topik törzstagnak engedtessék meg, hogy segítsünk. ;) -
Én szeretem ezt a kihajlási rendszert könnyen átlátható és dinamikus.
Sajnos itt a módban tényleg nem működik olyan jól, de ez még változhat.
Az alap kimozgások is jók, de mivel nyomni kell hozzá egy gombot és közbe nem tudsz mozogni így nagyon ritkán használom, mert egyszerűen körülményes a használata. -
Paladin #31600 Egyetértek. Az a mod arról szól, hogy valakinek nagyon hiányzik az arcade shooterek világa ;) (...és még azt sem csinálja jól :) ).
A másik felével is egyetértek. Nagyon értékelem ezt a segítőkészséget, de biztos, hogy az arma topic a legjobb a win install rejtelmeinek kitárgyalására? -
Hali.
Ha elindul a windows, akkor nem kell újrarakni az egészet, nyisd meg a parancssort (start menu, futtatás: cmd), és írd be, hogy sfc /scannow.
Ez végigellenőrzi az összes windows rendszerfájlt, és jó eséllyel kijavítja ha valami sérült. A drivereket újra kell raknod, de minden más érintetlen marad.
Bővebben:
http://support.microsoft.com/kb/929833
Én már használtam ezt, egyszerűbb, mint legyalulni az egész rendszert, és retkelni a reinstallal... -
Sith #31598 Nem minden winbpől lehet megcsinálni az USB-s telepítést, nem tudom megmagyarázni hogy mi a különbség de jártam úgy hogy ugyan az a gép pendriove csak másik win image és úgy sikerült. -
Nagyon gagyi. Ez teljesen más mint amiről beszéltünk. A mod annyit csinál, hogy helyetted nyomja meg a kinéző billentyűket. Késve és sokszor feleslegesen nagy a kihajlás, kilépés.
Mi lenne ha PM-ben, chat-en vagy emailben folytatnátok meg, mert így csak szétoffoljátok ezt a remek kis fórumot! -
Solt #31596 Ha eddig ment a géped rendesen, akkor a win telepítő szar...
Esetleg, ha van tuning, azt vedd vissza alapra. -
Igen,azóta más forrásból is javítottak, hogy mit válasszak.
Így rendesen be is jön a telepítője W7-nek,kiválasztom, hogy magyar stb-->a telepítő indul
és megint no signal,és kigyullad a piros led az alaplapon.
FAF -
Solt #31594 Most kapcsolok... USB-HDD-t válassz vazeg... -
Solt #31593 Akkor szarul van felírva rá a winfos... azzal a programmal csináld amit írtam. -
Látja,kiválasztom, hogy boot from USB-FDD azt annyi :D betölti rendesen a w7-et mintha mi sem történt volna -
Solt #31591 Őőőőő....
-
tpM #31590 Te is jelzálogot vettél fel a házra, hogy vehess egy jau kis UHD tévét? Ciki volt, mikor a Fradi kiesett, mi? -
Solt #31589 No, meccs közben ilyen eszembe se jut... :)) -
Solt #31588 Először derüljön ki, hogy egyáltalán látja-e a bios... lépj be, és nézd meg...
Ha látja, akkor valami normális programmal dobd fel a winfost a pendrivera. ( Én az OStoGO-t használom ) Majd ezek után próbáld meg boot menüből, ha nem megy akkor állítsd be manuálisan a sorrendet.
Ideges vagyok, mert kiállítottak egy Olaszt... XD -
Fox44 #31587 Attól függ, hogy milyen alaplap és BIOS. Mert van olyan, amelyiknél elég, ha bútoláskor megnyomja az F12-őt. Előjön egy menü, és ki lehet választani, hogy pendrive-ról menjen a boot. -
Látja a szívem :D Hát órajelet feljebb tudtam piszkálni anélkül, hogy felrobbant volna ez a gané,azt hiszem ezzel is megbirkózok valahogy :D
De amúgy nem mindegy, hogy kiválasztom a boot menüben, hogy boot from usb-fdd vagy pedig a biosban ráerőszakolom? -
Solt #31585 Ez nem talentum kérdése... :) Ha nincs tapasztalatod ezzel, nem szoktál a BIOS-ban turkálni, akkor ezt így fórumban írogatva elmagyarázni... Főleg meccs közben! :D :D :D
Tömören az lenne az első lépés, hogy a BIOS-ban át kéne állítani a boot sorrendet, hogy először a pendrive-ról akarjon bootolni... -
Azért annyira anti talentumnak nem tartom magamat,illetve remekül használom a google-t, de amikor már az sem segít
-
Solt #31583 A BIOS-ban! :) Amikor indítod a gépet, a boot képernyő megjelenésekor nyomogasd a "Delete" gombot, és akkor bedob az alaplapi BIOS-ba. Viszont, ha ezzel nem vagy képben, akkor ez kemény menet lesz! :D :D -
Hol nézzem?még a windows eszközök is nyomtatókban is látom,csak hát ugye azt nem látja, hogy pendrive.. -
Solt #31581 Winfos alól akarsz winfost telepíteni? :) Nincs elég nyűgöd? :D
Bios-ban látod a pendrivot? -
Na most lett végre annyi szabadidőm, hogy megpróbáljam újra rakni ezt a ***-t.
Daemon toolsba W7 bemountol,telepítő indít,ahogy illik.
Windows fájlok kibontása közben,egyszer csak bamm,no signal a monitornál,egy piros kis led elkezd világítani az alaplapon,ami csak boot közben szokott felvillanni,és kész nem történik semmi.
Vártam egy csomót, hogy hátha telepít, és majd újra indul,visszajön a kép, de semmi nem történt egy óra alatt se.
Ötlet?
Van boot-os pendriveom,csak bedugva nem ismeri fel,másféle üres pendriveot se :O
A boot dvd-t kiválasztva meg lefagy,bár azt lehet én kúrtam el,passz :D
.png)