35066
  • Wreck86
    RiP :(
  • Axtros
    Ha valakit érdekel, megjelent az Unsung Mod 2.6 az ARMA 2-höz. Innen lehet letölteni.
  • ToMM23
    Ha csak egy bizonyos ismerőssel akarok coop campaignozni, akkor is ide kell feldobni lehetőleg jelszóval ? Dinamikus IP-nél ez főleg buli lehet..
  • DancZer
    Nem vagyok benne teljesen biztos, de azt hiszem csak az OA kapott steam szerver listázást. www.bistudio.com/english/home/news/projects/473-arma-2-operation-arrowhead-update-163 itt nem emlitik konkrétan, csak hogy az OA kapott. Nézd meg a master.bistudio.comot. Ide kell manuálisan beírni ha csinálsz szervert és így mások is látják, utána pedig ip alapján csatlakozni lehet.
  • ToMM23
    Az Arma2-esem 1.11.86734-es a verzió. Legalábbis ezt írja ki a játék a menüben. A steam erre updateli fel.
  • DancZer
    Vóte plíz: http://feedback.arma3.com/view.php?id=20184
  • DancZer
    Hányas verziód van?
  • ToMM23
    Nekem Steamen van aktiválva eleve, de jó 1+hete, ha a multiplayerre megyek, csak "receiving" van percekig majd bejön az üres multis keresőfelület. Internet szerver beállításokkal.. Újra is lett telepítve már
  • DancZer
    Tölts fel párat zippelve.
  • repvez
    minden egyes sikertelen inditás időpontjárol van bejegyzés ugy 20 fájl,de nekem nem mond semmit sem a tartalma, hogy miért nem indul.
  • DancZer
    AppData\Local\Arma 3\ rpt fájlban van valami?
  • repvez
    Visszaállitottam a sima stabil verzióra,de nem javult meg, ugyan ugy lefagy, a feladatkezelőben a program nem válaszol van csak .
  • repvez
    AI discussion
  • DancZer
    Be tudnád linkelni a topic-ot, ez engem is érdekel? Múltkor játszottunk escape from stratisz-t. Kb 2 óra alatt értünk el a lőtérre. Aztán másnap folytattuk, de akkor valamiért volt AI csapattársunk is. kb 20 perc alatt lefutotta a 10km távot, dombokon keresztül. :D Kicsit bugos.
  • repvez
    Azért mindig találok csemegét olvasgatva a forumot.ÉS olvasva, hogy nem csak nekem van bajom a dolgokkal és nem csak én fikázom a játékot,de ha többször is jelezve van a fejlesztőknek , hogy mi a baj és min kéne változtatni ,de nem teszik akkor azt hiszem nem velünk van a baj.

Emiatt is érzem frusztrálónak a játékot, mert mig nekem megkötik a kezem a célzás és mozgások reakcióidejével és a fatique rendszerrel addig az AI-ra ugylátszik nem hatnak ezek a dolgok és simán hozza a pontlővéseket mégha nem is lát csak a lövés hangját hallja akkor is 4-5 lövésből bevisz egy találatot legalább.
  • repvez
    Teljesen "szűz" csak ami gyárilag jött és a dev verziós javitások, a helikopteres javitás napján még jó volt a másnapi javitás után már nem indult el.
  • DancZer
    Modok nélkül futtatod?
  • repvez
    sajnos a mai javitás sem javitotta meg a helyzetet , a steam helyi fájlok vizsgálata mindent rendben talált.
    Az ARMA3diag.exe futtatására ezt a hiba üzi jön:
    hiba

A forumon is van pár hasonló hiba üzenet ahogy láttam
  • repvez
    Emmiatt nem küldtem feedbacket, mert nem tudok scriptet és küldit gyártani ami előidézné az adot hibát. Meg amugy is megvan a gyári kampány nekik is. Azt meg nem tudom kideriteni ha még a főmenű elött befagy a program,de láttam, hogy páran jeleztek már hasonló fagyást .
  • DancZer
    Bárki csinálhat ticketeket, de az nem azt jelenti, hogy lesz is belőle valami. Én is csináltam már párat. Az a fontos, hogy jól leírást kell késíteni:
    -egyértelmű cím
    -mi a hibajelenség
    -mi volna az elvárt működés
    -hogy lehet előidézni
    -példaküldetés, amivel gyorsan meg tudja nézni a fejlesztő
    -milyen verzióban van(stabil, dev-es)

Lehet hogy soknak tűnik és sokan úgy gondolják, hogy ők márpedig ennyi időt nem szánnak rá. De az van, hogy abból hogy:"nem megy ez a szar", a fentieket elég nehezen tudják kiszűrni. Sokszor a hibák csak adott körülmények között jelennek meg(ezért fontos a csatolt küldetés, videó, képek).

Arma 2-ben volt egy olyan hiva, hogy a ATGM 2 km repülés után felrepült a magasba és felrobbant. Csatoltam a ticket-hez egy scriptet ami követte a rakétát és így a fejlesztő meg tudta nézni a hiba okát és azonnal tudta tesztelni a javítást is. Köv. pecsben benne is volt.

Csúnyán hangzik, de a bugreportolás olyan, hogy ki kell nyalni a se*üket mert különben nem tudja előidézni. Pontosnak és egyértelműnek kell lenni.
  • Axtros
    Az aktuális hibákat és azokat, amelyeket felvették a bug tracker-be itt lehet megtekinteni, illetve, ha valaki regisztrál ide, az írhat is, de ticket-et csak a fejlesztők csinálhatnak belőle.
    A fejlesztőkkel való közvetlen kapcsolattartás, ötletek felvázolása, hibák felsorolása itt lehetséges (BI forum).
    A közvetlen email-el szerintem nem nagyon érdemes fáradozni.
  • Hecker007
    Az is lehet hogy aki érdemben tudna a dologgal mit kezdeni az nem is látta a levelet. Valaki biztos szűri ezeket és amelyik dolgot a legtöbben írják az kerül a fejlesztők elé. Legalábbis én így csinálnám. Az sajnos tény, hogy BiS nem nagyon reagál érdemben a hibaleírásokra, még az alpha időszakban én is írtam nekik, egy két bugot, de az automatán kívül semmi reakció nem volt.
  • Neoncsoves
    Van egy bugtracker, valami jártasabb forma majd belinkeli neked, ha érdekel. Ott lehet suggestelni feature-t is, elvileg a developerek direkt azt kérték, hogy minden kérés és feedback oda érkezzen, mert nekik azt könnyebb átlátni és egyből vissza is jelzik ott, hogy kijavították-e vagy sem.
  • repvez
    Mint irtam nem tudom, hogy milyen modon kell a feedbackeket konkrétan leirni vagy jelezni, mert annyira nem vagyok jártas a programok lelkivilágában.
    A forumra ha kiirom az olyan mint halottnak a csók.
    ÉS bármily hihetetlen de küldtem nekik közvetlen emailt a supportra egy 2 oldalas bug és feature listát, pontokba szedve a dolgokat és egy PPT- fájlt ahol grafikusan is szemléltettem egy dolgot, a reakció annyi volt, hogy továbbküldték a fejlesztóknek ,de ez ilyen automata generált válasz szerüség volt, azóta semmi reakció rá.

Ugyhogy nem tudom, hogy milyen csatornákon lehetne érdemben elérni őket, hogy a felmerült featuröket vagy bugokat eljuttassuk nekik és esetleg válaszolnak is rá, hogy mit tudnának kezdeni vele.

Persze nem azt mondom, hogy mindent szóról szóra ugy csináljanak,de legalább valami reakció nem lenne rossz
  • Neoncsoves
    Rendkívül érdekesnek találom, hogy fikázod a játékot, de ugyanakkor feedbackelni nem vagy hajlandó bugokat, illetve fícsöröket sem vagy hajlandó leadni az oldalukon. A kisujjukból nem tudják kiszopni, hogy mit szeretne a community. Nekem sem tetszik sok dolog, de nem fröcsögök, nem feedbackelek...
  • repvez
    Nem regisztáltam az oldalon (addig jó nekik) , és nem igazán tudom, hogy hogyan jelezzem ezt feléjük, mert az ilyen log-ok kiolvasásához nem értek.
    Azzal meg nincsenek előre ha beirom hogy lefagyott.
  • DancZer
    Devpatch ahogy a neve is mondja Developer azaz Fejlesztői. Ez azt jelenti, hogy sok esetben félkész dolgok vannak benne, lassabb lehet, bugosabb lehet mint a stabil. Nem futtatnak le minden teszteket a kiadás előtt. Arra van, hogy lehessen visszajelzést adni a készülő dolgokról. Érdemes volna ezt a fagyást is jelezni feléjük.
  • Axtros
    Devpatch-eket szerintem még nem érdemes felrakni, azok sokszor csodákra képesek. Meg kell várni a final-t, aztán "talán" jó.
  • repvez
    Nálam a legujabb devpacthel a játék az ARMA3 felirat után befagy , ismét sikerült alkotniuk akkor valamit.
  • Axtros
    Igen, az ARMA 2 legutóbbi - v.1.63 - patch-e sok egyéb mellett a Steam-es kapcsolatra és az azon keresztüli multiplayer-e update-el. Ez a frissítés kell ahhoz, hogy onnantól a Steam-en keresztüli szervereket keressen, a megszűnt Gamespy-osok helyett.
  • Wreck86
    Ebből egy csak a szomorú poén, hogy én még anno az Arma2Free verziót töltöttem le, kaptam hozzá kulcsot és azzal játszottam a gamespy végéig.
    Próbáltam steamen aktiválni, de nem valódinak tekinti, gondolom mivel ez a free verzió sajnos.
  • DancZer
    Így van a steam-et használják Arma 2 nél is a szerverek listázására. Itt egy kis útmutató:
  • Neoncsoves
    aktiváld a cdkulcsodat steamen.
  • sirpalee
    Ezt írták a fórumon.

This is going to affect multiplayer in our games that use Gamespy for matchmaking, cd keys authentification and NAT traversal from Arma: Resistance to Arma 3. We are planning to introduce an alternative solution using Steam to Arma 2: Operation Arrowhead and Arma 3 users.

Other games (Take On Helicopters, Arma 2, Arma 2: Free, Arma, Arma: Cold War Assault) will have more limited multiplayer experience with loss of server browser, cd key authentification and NAT traversal systems. That said, direct IP connection to servers should work even after Gamespy services are no longer available.
  • Wreck86
    Hú, ennyire nem vagyok benne, azt hol tudom megnézni ?
  • sirpalee
    Gamespy-t globálisan lőtték le. Nem peccselték a bohémiás srácot az arma 2-t?
  • Wreck86
    Hali!

Arma2 multi része nem talál szervert.

Itt is lelőtték a gamespy szervert? :( Vagy van rá megoldás ?
  • sirpalee
    Elgepeles.
  • Solt
  • Amery
    Ha már osztod az észt, legalább a nevét leírnád helyesen. Ez így bagoly mondja bögölynek... :)