35066
-
Lehet, hogy igy van annyira nem látok a dolgok mögé,de az biztos, hogy az már alap dolognak számit máshol, hogy ne lógjon bele egymásba a fizikailag különáló szilárd dolgok.
Ez a 38 pont elég is lenne, ha tényleg lennének hozzájuk társitható sérüléseknek megfelelő események mert ugy még talán ezt a HP-s sebzést is jobban elviselné az ember ha látná, hogy valami hatása csak van annak hogy eltaláltam.
Azt még nem is tudom, hogy például ez a kifáradás mennyire játszik össze a sebzéssel, mert mig elindult a játékom és eltaláltam az ellenfelet akkor ugyan olyan gyorsan odébb futott mint akire nem löttem. ÉS az ellnenfél AI-át még nem láttam soha hogy akárcsak öngyógyitást is végzett volna magán. -
Ilyen egyik játékban sincs, nem véletlenül. Sztem ilyen technológia sincs még, mert megeszi a gépeket. Crysisben is kapszulákkal meg gömbökkel dolgoznak ha a fákat/embereket lövöd, mert az a leggyorsabb(ez a legfontosabb szempont). Egyelőre nincs olyan gép ami meg tudna hajtani egy ilyen szimulációt multiplayer környezetben 80+ emberrel. Single playeres megoldás lehet, hogy van de azt most ne keverjük ide.
Erre még várnod kell.
Ami az armában is van az a leggyakoribb sérülés model. Ezt egy adatbegyűjtésnek kell felfogni ami 38 ponton tud adatokat fogani. Ezeket az adatokat aztán többféle képpen fel lehet dolgozni. Armában ez a rész nem annyira kidolgozott. Vannak kritikus pontok meg végtagok speciális pontok nincsenek(ezeket hiányolod te is).
Az ilyen lehetne pl a szív, tüdő, térd, könyök, nyak arc stb. Ezeknek lehet speciális hatása. Pl térdnél sántuljon meg.
A sebesülés jelzése pedig annyi, hogy oda tesznek "sebzés" textúrát ahol a lövedék eltalálja. Vagy a spéci helyekre pl. szétlőtt térdéd. Arma-ban másra fókuszálnak, egyelőre így hagyják a sebzést. -
Paladin #31818 Jaja, az ütközés a kedvenc gumicsontom az arma3-ban :)
A sebzés lokációról mintha egy nem túl régi patch-nél olvastam volna olyasmit, hogy javítanak/javítottak rajta, hogy ne "szóródjon" a sebzés másik testtájra, amikor nem kéne. -
Azt értem alatta, hogy ahol a modell érintkezik egy másik modellel ott érzékelje az ütközést és az szerint müködjön.Értem ez alatt ha egy fal ér a kezéhez akkor ne lógjon bele,de ha egy lövedék bárhol eltalálja az azon a helyen okozzon sérülést ahova a lövedék ment és ne a legközelebbi találati pontnál vagy rosszabb esetben nem érzékeli találatnak ha nem pont ott találom el.Azon belül lehetnek kiemelt területek ami a sérülés besorolásához kell, sziv fej azonnal halálos a kéz és egyéb külső testrészek kevésbé.ÉS ne egybe számolja a védőképességet a védőeszközökkel.
Jobb repülö szimulátoroknál müködik ez az elv. -
sirpalee #31816 Mit értesz polygon alapú ütközés modellen? Mindenképpen valami egyszerűsített reprezentációra fogja számolni az ütközést. -
Azért jobb lenne ha polygon alapu lenne az ütközés modell és a hitpont érzékelés és nem HP alapú a sebzés -
Szerintem is.
Arma 2 VS Arma 3 találati pontok helye elég sokat változozz. 12 volt A2 ben, most 38. :) -
tpM #31812 Holografikus irányzékoknak és célzólézernek is előnyt ad. -
tpM #31811 Igen, végre van előnye a kompaktabb fegyvereknek, géppiszolyoknak. Szerintem jó dolog. -
Na már látom, hogy mit akarnak vele kihozni, a fegyver eleje és hátulja külön mozog.HA ez még összejátszik a fatique rendszerrel meg az egér késésével akkor aztán tényleg lehetetlen lesz a gyors és legföképp a pontos tüzelés.DE persze az AI gondolom a tökélyre fejlesztette a technikát öt nem fogja zavarni. -
Valaki el tudná magyarázni , hogy ezzel az inercia résszel mit is akarnak szimulálni és , hogy mire is jó, valós és játékbeli szituációkban?
Sajnos nem indul a játék nálam igy nem tudom megnézni a hivatalos forumon meg nem nagyon jövök rá, hogy ez mit is takar valójában. -
tpM #31808 Olvasom a hivatalos fórumon, hogy az Arma launcher-t a német lokalizációban "kilövőállomásnak" fordították. :D
Valszeg a guglira bízták a srácok. :DDD -
Axtros #31807 (Arma2) Valakinek nem volt olyan, hogy UAV használata esetén bejön az ACE Loading screen-je, és ott a program nem megy tovább? Illetve nem fagy le, de az UAV-t nem hozza be, és onnan kilépni sem lehet.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.23. 12:36:17 -
jimcat #31806 Sziasztok! ArmA2 co ban hogyan kell a szervert átállitani hogy lása a szerverkereső Dedicated szerver csak a steamportnak kell bekerülni a server.fg-be?
-
így van, a cycle-t pedig egy switch típusú triggerrel tudod megszakítani. Össze kell syncelni a cycle waypointal a triggert. Ezután a cycle utáni waypointokra fog menni a csapat. -
Rev Hard #31804
-
Axtros #31803 Az katonádnak annyi közbenső waypontja lehet, amennyit csak akarsz, de az utolsó legye Cycle típusú. Ezzel arra utasítod, hogy menjen vissza a legelsőre és kezdje az egész waypont-bejárást elölről, tehát gyakorlatilag összeköti az utolsó waypontot az elsővel. A Cycle típusnak nem kötelező az elsőhöz közel helyezni, vagy rá, akárhová leteheted, onnan vissza fog térni az elsőre.
Az editor használatáról itt lehet találni egy kis referenciát.
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.18. 09:30:45 -
tpM #31802 E két waypoint után tegyél egy harmadikat, Cycle típusút. -
Rev Hard #31801 Köszönöm a korábbi segítségeket, most viszont lenne egy újabb problémám. Bázist építek ki az Editor -ban, és egy olyasmit szeretnék csinálni hogy egy katona sétálgat fel-alá a bejárat előtt, megspékelve ezt azzal hogy minden fordulója előtt pihenne 10-20 másodpercet. Na most elhelyezek egy waypoint -ot a bejárat egyik végén, majd elhelyezem a következőt a kiindulóponton vagy ha úgy tetszik a másik végen. Ebből lesz egy oda-vissza nyilam <------------>, tehát elvileg most fel-alá kéne sétálgatnia a bejárat előtt. Ehelyett elmegy a legelső waypoint -ra ahol megáll, és nem csinál semmit. Megpróbáltam egy kört leírni waypoint -okból hátha az oda-vissza nyíl nem elég az elképzelésemhez, megnéztem nem egy tutorial -t, de nem jutottam előrébb. Hogy tudnám ezt a dolgot megcsinálni, illetve tud-e valaki erre valami script -et ?
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2014.08.18. 02:08:21 -
A videókártyán múlik minden, meg hogy van e benne ssd. Win8 ssd vel úgy kapcsol be mint a telefon billentyűkioldása 5s. -
Megvettem a lapost,i7-4500u,8gb ram,8850m 2gb most települ a virágbolti A3 kíváncsi vagyok, hogy mit fog teljesíteni alatta :D -
Axtros #31798 "...de ez van amelyik rakétatípusnál nem működik"
Lehet, hogy azért, mert olyan repülőgépet repülsz, ahol az AA rakéták indítását a WSO végzi. Több ilyen addon is van. Együléses gépekben minden fegyverzetet a pilóta irányít. -
Axtros #31797 A nem irányított rakétákat földi célpontok megsemmisítésére lehet használni, jó célzáshoz alacsony vagy földközeli magasság kell, illetve magasabbról zuhanásba kell vinni a gépet, a HUD-ot a célpontra állítani és úgy tüzelni, a pontosság ebben az esetben a távolsággal (magassággal) fordítottan arányos, bár gyakorlással igen jó eredményt lehet elérni.
Az irányított rakétákkal különféle célpontokat lehet befogni (next target key) és a cél befogása után, megfelelő távolságból és szögből lehet tüzelni. Az, hogy egy AA rakéta eltalálja-e a kijelölt célt, azt több körülmény befolyásolja, általában erős manőverezéssel az AA rakták igen jó arányban elkerülhető, ezt még a gépi AI is "egész jól" alkalmazza. (Megj.: A SAM rakták ettől eltérően viszont általában viszont elég jól el tudják találni a légi célokat.) A különféle rakéták típusait a program aránylag jól szimulálja, ezekéről bővebben az interneten elég sokat lehet olvasni, de azt azért tudni kell, hogy a program engine-jéből adódóan vannak nagy hiányosságok és/vagy problémák ezekkel a fegyverzetekkel. (Például légiharc (Sidewinder) rakétával is be lehet fogni egy földi célpontot, sőt, tüzelni is lehet rá, csak éppen a tűzereje miatt például egy lövészpáncélost nem lehet vele megsemmisíteni, ahhoz mondjuk ebben a kategóriában egy AGM-65-ös kell.) -
Hát a nem irányitható rakétákat mint a neve is mutatja nem lehet irányitani, azok oda mennek amerre a gép orra áll a szálkeresztel, A hellfire azt lehet célra vezetni ha befogod a clt,de csak megfeleló távolságban. -
Rev Hard #31795 Amikor indítottam a játékot az Addon 'ac_130X' requires addon 'CAAir_E' hibaüzenetet kaptam, majd a játékban kaptam még két hibaüzenetet. A listában láttam is a gépet viszont amikor ki akartam próbálni kifagyott a játék, tehát nem működik a DLC nélkül.
De mindegy is ez már annyira nem lényeges, viszont ha valaki tudna választ adni a #31789 -re az frankó lenne.
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2014.08.13. 22:07:44 -
Axtros #31794 Igen, elvileg működni fog, azaz látni fogod. -
Vótoltam, próbáld meg még a -noPause flag-et is a többihez tenni és elindítani. Vagy még a -noCB ami kikapcsolja a többmagos használatot. -
Plz vote a hibámra, Hátha tudnak rá valami gyógyirt . -
Nem cserél le semmit, beteszi neked az AC-t amit utána le tudsz pakolni magadnak. De ami OA-s ahhoz kell az a kieg. -
Rev Hard #31790 Lenne még két kérdés. Letöltenék további repülőket, de az alap játékhoz nincsen normális AC-130. Az Operation Arrowhead -hez viszont van nem egy ami jónak tűnik, ha letöltök egy ehhez a DLC -hez készült repülőt az működni fog az alap játékkal is ? Egy új repülő egy már meglévőt cserél le ? -
Rev Hard #31789 Valaki tud egy kis gyorstalpalót adni (ArmA 2) a repülőből kilőhető rakétákkal kapcsolatban ? Arra lennék kíváncsi hogy melyik típusú rakéta mire jó, továbbá hogy zajlik egy-egy célpont kijelölése. Találtam egy olyan opciót hogy "next target" erre ki is osztottam egy gombot, de ez van amelyik rakétatípusnál nem működik, tehát nem tudom kijelölni a célt hogy a rakéta oda menjen. -
sirpalee #31788 Mi haverral felraktuk a listara. Amint megjavitom a gepem (megsult videokartya, alaplap, ilyesmik) akkor teszteljuk. :) -
Próbálta már valaki a küldetést? -
Küld el az rpt-t amelyiknél megállt a főmenüben, lehet már van benne valami használható. -
Na talán kezd szükülni a kör, de még mindig semmit nem tudok, hogy miért nem megy. Ma is sikeressen lefrissitettem a dev patchet.
Elinditom most launcherrel, a play gomb után egy szöveg jelenik meg , hogy lépjek ki az ARMA3ból hogy tovább tudjam használni a launchert. De ettől még elkezd betölteni a játék , és mivel bepipáltam a nosplas, no intro és az ablakban futást igy el is jut most a főmenűig, viszont ahogy valamelyik menüpontra kattintok egyből dobja a program müködése leáállt hibaüzit.
Ha rendesen steam alól csak a játék inditással paraméterek nélkül inditom akkor már a szokásos helyen megfagy és jön a hibaüzi a fömenüig sem ér el.
Fogalmam sincs mi a dond, de másnál nincs vele probléma. ÉS mint irtam VGA driver csere és profil törlés és fájl ellenörzés megvolt már. -
Wampa reloaded #31784 Üdv
Tudnátok adni egy linket, ahonnan le tudom tölteni Arma 2-höz (a Reinforcement van fent) a legutolsó ACE-t ?
Az Armaholicról amit leszedtem nem teljesen jó. (Azt hiszem az 1.13 ) Kipróbálnék egy másik verziót, hátha.
Régebben lementettem ami tökély volt, csak valahogy lebénáztam a vinyóról.
Off-On
Scotty, veled mi van ? -
Remote -
ToMM23 #31782 Hogyan és hova is kell beírni, a csatlakozó barátnak az Én gépem IP-jét.. ? Valaki sötétítsen fel :) Addig megvan,hogy multiplayer/internet.. -
Játszható az első küldetésem, amit szeretnék figyelmetekbe ajánlani. Próbáltam kihasználni mindent amit a játék nyújt. Egyelőre még nincs teljesen kész, de igyekszem minél előbb befejezni. Jó játékot!
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=298539201 -
Csak akkor kell ha azt szeretnéd, hogy megtaláljanak mások is.
.png)