35066
  • [NST]Cifu
    Sajnos eddig nem sokat hallani a szerveroldali kérdésekről, ezért nem tudok én sem többet. :(
  • tpM
    Arról nincs hír ,hogy megoldják a járműben mozgást? pl ülök egy ural platóján és lővöldözhetek róla stb...
  • Borg
    Hát ez nem jó hír.. remélem ettől még nem kerül háttérbe a linux támogatása.
    Adott esetben lehet mi is indítanánk egy szervert ennek, de max linuxon.
  • n003
    és éppen ezért szimpadikusabb! ellentétben a bf2-vel itt az elsődleges szempont (az egyéni ponthajhászás miatt) maga a győzelem és nem az hogy ki mekkora kocka
  • tpM
    CTI = Conquer The Island :P :D
  • [NST]Cifu
    Induláskor csak Windows dedikált szerver, és általánosságban 16kbit/s sávszélességet kér játékosonként. Linux szerver csak később, de remélhetőleg még idén. Sajnos egyenlőre csak ennyi...
  • [NST]Cifu
    Ez nem AA vagy Bf2. Felejsd el azokat. Itt a küldetés készítésekor meghatároznak bizonyos lehetőségeket. Általában például adott hogy lehet x mennyiségű sima GI, y mennyiségű Sniper, z mennyiségű Crew. Utána szépen beállnak az emberek a nekik szimpatikus feladatkörbe. A küldetés előtt még elvi lehetőség van arra, hogy beállísd a saját fegyverzeted, ez szintén a küldetésszerkesztéskor van meghatározva. Sok küldetésben az indulóponton ládák vannak, amelyekből a neked szimpatikus fegyvereket veheted magadhoz.

A kulcsszó a küldetések létrehozása, itt nem mapok vannak, ahol különféle célok adottak, hanem van egy (vagy több) nagy sziget, amelyen folyik a csata, és meg lehet határozni, hogy mik legyenek a célok.

A CTI egy teljesen más jellegű dolog, ott van egy parancsnok, aki a bázisok építéséért felel, és vannak a beosztott játékosok, akik a rendelkezésre álló pénzből vásárolhatnak a bázison gyalogosokat, harckocsikat vagy helikoptereket. A pénz elosztása szintén a parancsnoktól függ, hiszen ő is ebből gazdálkodik. Pénzt a városok elfoglalásával és megtartásával lehet szerezni.
  • Borg
    A szerver oldaláról lehet már tudni valamit? Linuxos, windowsos, igények stb..
  • n003
    a noob-ok nemszoktak a te engedéjjedre várni csak beugranak oszt osszák az ésszt :DDD
  • Sanyix
    Hát úgy játékba nincs rangozás, de azért egy ctf-ben nem szívesen adjuk a n00bok kezébe a t-90-t, vagy az imperialista disznóknál m1-et :), vagy akár rpg-t vagy at4-et, vagy helit, mert ezekből sincs sok. Ezen kívül nagyjából szabadfoglalkozás :)
    Belejön valamennyire, és látjuk hogy megbízható a játékos, akkor vihet ilyen rikább cuccokat :)
  • n003
    cti (capture the island?!)-ban a teljesítményed alapján kaptál a játékon belül pontot amit aztán elkölthettél (mint a cs-ben) fegyverekre AI-emberkékre/járművekre vagy bedobhattad a kommandernek és neki pedig építenie kellett különféle katonai épületeket valamint fejlesztésekett csinált ami megnyitott új opciókat .. asszem jól emléxxem :))
  • Bucser
    CTI-ben nincs lévén mindenki egy 12 fős szakaszt irányít. A CTF-ben meg megintcsak nincs tudtommal mivl a pálya kezdetén (respawnnál) mindenki elveszi a ldáából azt a fegyvert amihez éppen kedve van.
  • Neoncsoves
    nekem lengyel csávó mondta :o
  • marcio mela
    A játékosok gyűjtik a pontokat?Vannak rangok?
  • joebacsi
    játékmódtól függ...
    ctiben (ami leginkább hasonlít a conquestre) ha jól tévedek úgy működik a dolog, hogy el kell foglalni az összes várost (pontot), és tartani pár percig mindet, és akkor van vége...
    egyébként sima ctf is tud nagyon összetett és kemény lenni ofp alatt, azmeg nagyon tetszik, hogy ap5mod alatt a végén bemutatja egyenként a nagy "harcosokat" :)
  • Bucser
    Ha végigjátszottad a kampányt:D egyébként meg CTI esetén a teljes sziget elfoglalása.
  • marcio mela
    Itt mi jelenti a győzelmet a játék végén?
  • joebacsi
    de érzem, erre céloztam a modularitás címszóval, mert itt az alapjátékhoz is hozzá lehet adni mondjuk fegyvereket, nemúgy mint bf2 esetén, ahol bárminemű változtatáshoz egy "új" modot kell létrehozni, ami akár tartalmazhatja nagyrészben az eredeti játékot mondjuk plusz fegyverekkel kiegészítve, szóval hozzáadni ott is lehet, csak máshogy kell megközelítenie a dolgot a modereknek :)
    tény, hogy ilyen szempontból nekem is szimpatikusabbnak tűnik az ofp
  • Bucser
    látom nem érzed a különbséget.

Míg BF2-ben megváltoztatod addig OFP-ben új dolgot adsz hozzá. Ez a különbség a mod és Addon között.
  • joebacsi
    hát bf2ben is szinte mindent meglehet változtatni (lásd poe2), de azért közel sem olyan modulárisan mint ofpben...
  • Bucser
    nem.

Míg a BF2-ben nagyon sokminden hard code-ban van (azaz egyáltalán nem módosítható) ezért csak meglévő dolgot lehet módosítani. Míg az OFP-be rengeteg új dolog került be ami tervbe sem volt véve az eredetiben és scriptekkel ügyeskedéssel vagy mert ennyire jól támogatott az addonolás és modolás beletettek egy csomó dolgot.

AddOn jelentése:= hozzáadás,ráadás
  • marcio mela
    Szóval ami a BF2-ben mod (modification) az az OFP és az Armed Assaultban AddOn.
  • tpM
    az AddOn az ien kiegészítőcuccféle pl OFP be rengeteg van járművek ,fegvyerek stb....
  • joebacsi
    öö hosszú egy kicsit, a lényeg, hogy a KisköcsögKör átveszi a hatalmat a zesgén, hamár bf2 totyikban megszereztük a 100ezredik hozzászólást :)
    de elég is az offból :)
  • marcio mela
    A maker jelentését még értem mert megtaláltam a sztaki szótárában.Az addont nem.
  • n003
    ojjan cuki nem?? :DDD

téllek JóBá mosmán ezt kell használni vagy fakultatíve??
  • f2d
    Gondolom kikapcsolható lesz, mert tényleg nagyon gagyi tud lenni és nem memllékesen még idegesítő is. Amúgy a hetvenkettes és a környezet szép.
    Mi ez a rózsastín desgn a fejlécedben?
  • f2d
    Gondolom kikapcsolható lesz, mert tényleg nagyon gagyi tud lenni és nem memllékesen még idegesítő is. Amúgy a hetvenkettes és a környezet szép.
    Mi ez a rózsastín desgn a fejlécedben?
  • joebacsi
    jah, nekem ez tűnik a legnagyobb hibának eddig :(
    mert így abszolúte semmi értelme (tapasztalat egyik bf2 modból, bár ott csak minimumon volt ez a jelenség, de épp elég volt ahhoz, hogy lapulva a kukoricásban simán kiszúrjanak nagyobb távolságból, ami elég illúzióromboló...)
  • [NST]Cifu
    Azon emberek, akik az addonokat csinálják. ^^

Demo csak a megjelenés körül várható.
  • marcio mela
    Demo van már?
  • marcio mela
    Mit jelent az addonmaker?
  • Borg
    A végén még steam-re kerül...
  • Nyers
    CVG ArmA Interview

Any news on a publisher yet, and when can we expect Armed Assault to be released? Any plans for a pre-release demo?

Negotiations for a UK publisher are ongoing and we anticipate an announcement shortly. We're also looking into the possibility of making Armed Assault available via an online pay and download system. An single-player demo and an multiplayer demo are planned and will most likely be released prior to the full game going on sale.
  • f2d
    Hát én úgy látom, hogy az aljnövényzet 5 m-es körzetben fog velünk együtt mozogni. :-(
  • n003
    szerinted számít az fps egy kép készítésénél?? :DD
  • Esrohnoil
    Kérdés első fele: Amilyen az aláírásodban szerepel.
    Kérdés 2. fele: 3 FPS.
  • tpM
    Kiváncsi vagyok ezt a képet milyen géppel csinálták és hány FPS volt :)
  • [NST]Cifu
    T-72 légvédelmi géppuskával:

• [NST]Cifu
    Megjelenési dátum Csehországban, Szlovákiában és Lengyelország: 2006.11.10.

Szóval még legalább egy hónap...