35066
  • SötétBarom
    Cobra 11 az über! Ne szójáá be! ;DDD
  • [NST]Cifu
    Csupa nagy név használja az engine-üket (Gotcha, Alarm für Cobra 11, stb... :)), tényleg... :)
  • Sanyix
    PC-nél ne tervezz hosszú távra, ez ellen vannak a hardvergyártók is, sikerrel (pciexpess, ddr2, procifoglalatok tervezésénél 0 előregondolkodás, stb).
  • Borg
    "hál istennek a vérpistikék azért itthon többé-kevésbé kordában voltak tartva (pl egy cs-hez viszonítva)..."

Ezt az ökörséget akkor gyorsan felejtsd is el. Vagy esetleg nézz be majd a két topikba, hogy melyikben mennyi a vérpistike meg a szpem... BF2-ben pont hogy semmi nem volt kordában tartva, és 10x annyi vérpistike özönlött be.
  • lee56
    Egy kis reménysugár több magos procisoknak :)
    itt
  • lee56
    Olvastam igen, éppen azon lepődtem meg, több meló vagy sem, opf után erre volt pénzük és idejük is szvsz belefért volna (azért remélem patch-el megoldják valamikor), én is hosszutávon gondolkodtam amikor procit vettem, de azért nem hittem volna hogy ennyi többletmunkát jelent, és ennyire leszarják a kiadók/fejlesztők (márbocs).
  • [NST]Cifu
    Elolvastad lent mit írtunk Rafiával a többszálas programozásról? Tessék belátni, hogy nem annyi, hogy leülünk, püföljük egy kicsit a billentyűzetett és puff, holnaptól a kétmagos procikon kétszer gyorsabb lesz a játék, mit az egymagosokon. A játékok 99,5%-a nem támogatja még a kétmagos rendszereket. Sanyix szóhasználatával élve csak parasztvakítás jelenleg gamercélra a kétmagos proci.

Mellesleg én is ezen a véleményen voltam, hiába van X2 procim, inkább azért döntöttem ez mellett, mert 2008-ig ki szeretném húzni a jelenlegi gépemmel, és jövőre azért már jönnek azok a játékok, amelyek profitálni fognak belőle. Talán majd az ArmA is egy patch után...
  • lee56
    Ez télleg gáz lenne, de elég nagy hülyeség lenne, ha mindenki ugy állithatná ahogy akarja, és igy bizonyos előnyökhöz juthatna a graf beállitásokkal. Inkább legyenek gyengébb low-end gép szerverek, meg high-end, és lehet kompromisszumos médium is.

Cifu, komolyan nem fog profitálni az arma a többmagos procikból , egy ilyen prociigényes játéknál ez több mint szemétség, akkor a 3 Ghzes p4esekkel is jobban fog menni mint a x2es áemdémmel
  • joebacsi
    nálunk 1-2 18év alatti játékosnál sose volt több mindezt 20+ fős aktív állomány mellett, de őket megtudtuk nevelni hálistennek :)
    (bár a tequila-át még nembírják annyira, szóval a profil-ba még nemteljesen illenek bele, de ami késik nem múlik :D)
  • Beers
    Kordában voltak, vagy még mindig ott vannak :) ?
  • joebacsi
    hál istennek a vérpistikék azért itthon többé-kevésbé kordában voltak tartva (pl egy cs-hez viszonítva)...hál istennek a bfesek átlagéletkora is viszonylag magas (főleg a csapatban játszó embereknél), bár a 42es időszakhoz képest azért mindeképpen romlott, most meg ugyanúgy folytatódik ez 2142ben...az már nemis érdekli a közösség nagyrészét hálistennek
    remélem arma-nak is lesz akkora bázisa, hogy a csúcsidőszakban meglegyen kb 10 olyan csapat, akik ki tudnak meccsekre állítani 10-12 embert
  • joebacsi
    inkább a modjaiban (főleg poe, de ott durván :()
  • joebacsi
    remélem az is állítható szerver oldalról...
  • Beers
    Ilyen a bf2-ben is van :(!
  • Sanyix
    Háde a fű az ugye meg csak bizonyos távolságban látszik a pléjernek :\
    Egyik pléjer azt hiszi hogy biztonságban van a fűben, mert körülötte van, de a 300 méterre lévő ellennek meg nem látszik a fű ott, csak az ember :)
  • Bucser
    Itt szerver oldalról állítható a látótáv és az árnyékok. Ha jól értettem. Úgyhogy ilyen gond nem hiszem, hogy lesz. Meg itt nem lesznek remélem olyan vérpistukják mint BF-ben.
  • Sanyix
    Hurrá legalább kipróbálom hogy mivel nem fogok játszani egy jó ideig még :)
  • Cream78
    Itt írjátok, hogy nagy a gépigénye a gammának...
    Csak lehet ez is olyan lesz mint a bf2, lehúzott graffal könnyebb játszani...PL Bf2 ben ha felhúzog a grafot akkor könnyen lehet, hogy nem veszed észre az árnyékban sunnyogó ellent,+az aljnövényzet is sűrübb kidolgozottabb....
    De ne legyen igazam!
  • SötétBarom
    Én kibékülnék egy olyan verzióval, amin egy kicsit korábbi starforce van mondjuk.. Ahhoz még törés sem kell..
  • Raptor 2
    De nekem már keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel!!!!!!!!!
  • Bucser
    Az már elég nagy piac, hogy feltörjék:)
  • [NST]Cifu
    Nem feltétlenül egyértek egyet. Nagyon sok lokalizált tört változat is van azért. :)

BTW nem valószinű, hogy kell várni Februárig. A német verziót állítólag nem Starforce-al védi le a kiadója.
  • Bucser
    Tévedés.

A warezfeltörés presztízs harc. Sokkal kevésbé befolyásolható mint a pénzáramok. Tipikus példa a Pacific Storm. Marginális a fogyasztórétege (stratégia/taktikai játék ráadásul vízen) az Sg-n a a topicban a Hsz-ek száma kb 300 és 3-4 ember követte el. Mégis kijött a megjelenés napján. MÁshol sincs olyan hatalmas rajongótábora.

Egyszerűen vannak csapatok akik a mások által impossible feladatok elvégzésében látják a kihívást és ezért csinálják. (mint az SF játékok feltörés ne mond, hogy 6-7 hónappal a rush után még milliószámra vennék a Chaos Theory-t vagy pandoras tomorrow-t pedig mégis kijött Warezban hatalmas késéssel)

Szóval az hogy az ARMA-t feltörik-e nem kérdés. csak az hogy mikor teszik meg és mennyi idő alatt sikerül nekik. De lehet hogy a lokalizált verziót nem hackelik meg, hanem megvárják a februári Full releaset és csak akkor fognak vele foglalkozni.
  • Blackman
    márcsak azért sem, mert nem jut el hozzájuk..lásd a példát;)<-
  • [NST]Cifu
    Két hozzászólással korábban írtam a rétegjátékokról és a piaci hozzáállásról. Mondok egy meglepőt: a wareztársadalom is így működik. Amire nagy igény van, azt gyorsan beszerzik és megtörik, például NFS: Caron vagy Windows Vista (jó, igen, aktiváció...). Amire kisebb igény, az meg nem igen érdekli őket. Egy cseh nyelven kiadott játék esetén nem fognak a csapatok versenyezni, hogy ki szerzi meg / töri fel először... :D
  • Mr Csé
    :D
  • Raptor 2
    Nem is értem, mér nem lehetett kiwarezoni ennyi idő alatt! hisz ez a védelem má volt törve!
    És má elég régóta lehet kapni(csah g*ciknél, [nem, gyűlöletből montam, irigységből] )!!!
  • Suri hun
    Amit írtál az valóban fedi a valóságot. Sajnos tényleg ez van és ez baromi rossz, hogy lassan minden olyan játékot amiben nem 4 gombot kell használni + használnod kell az agyad az már rétegjáték. De erről tehetnek a kiadók is meg a játék készítők is mert olyan programokat adnak ki amik nem elég minőségiek. Felnő egy generáció akik azt gondolják hogy xy (nem akarok senkit megbántani) játék a jó és azt gondolja, hogy az a minőségi. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a régi gépeken sinclar,plus4,c64 milyen jó játékok voltak de a mai fiatalok nagy része azt se tudja mik ezek. Csak hogy egy nagy kedvencemet említsem Revs autós játék 7 gombbal kellett játszani de isteni volt. Na mindegy végül is ez egy ArmA fórum ne itt beszéljük meg ezeket. Lenne is egy kérdésem a gyári OFP objecteket használó szigeteket be lehet hívni az ArmA-ba?
  • [NST]Cifu
    Ilyen hosszú ideig csak specifikus és jól modolható játékokkal játszik az ember, ilyenek pl. a szimulátorok (pl. Fleet Command, Falcon, Lock-On, X-Plane, Orbiter) , a másik véglet pedig az összetett stratégiai vagy kereskedős programok (pl. Populous, Civilization, Elite). A harmadik csoport a multijátékok, amelyeknél ugye szintén a modolhatóság (új pályák, modellek, textúrák, stb.) az egyik kulcsmomentum (pl.: Counter-Strike, Quake sorozat), és persze vannak az extrém helyzetek (pl. Starcraft). Viszont ezek hosszú élete sokszor egyszerűen annak köszönhető, hogy nincs igazi alternatívájuk, lásd pl. Lock-On, vagy folytatásuk, pl. Starcraft.

Viszont ha megnézed, ezen játékok döntő többsége ugyanis csak rétegjáték. A rétegjátékoknak pedig hiába van kemény scene tábora, ha az nem képes az adott terméket életben tartani, lásd például a Lock-On esetét. Az OFP hiába volt nagyon jó és korrekt játék, az aktív bázisa gyakorlatilag az addonmakereknek köszönheti létét, de ahogy Avonlady frappánsan megjegyezte az oldalán, hiába van annyi csodás új Addon, ha nincs hozzájuk küldetés, ahol használni is lehetne őket. Alternatív megoldás a CTI, ugye.

Viszont az OFP kemény magját ne akarjuk összehasonlítani pl. a MOHAA/COD vagy főleg a CS játékostáborával, amelyek még mindig nagyon jól tartják magukat. Szóval az, hogy ritkán jönnek ki ilyen programok, egyszerű okra vezethető vissza: a piacra. Amíg egy Sims lazán lelép(et) bármilyen akciójátékot, vagy szimulátort, addig nem fognak pénzt feccölni olyan programokba, amelyek sok munkát, ezáltal sok pénzt igényelnek, de csak egy szűk réteg fogja megvenni őket.
  • Bucser
    Szerintem meg inkább minkettőből kell neki az erős cucc.
  • Sanyix
    Az ofp nem volt vga igényes, annak proci kellett, most úgynézki átestek a ló túlsó oldalára, és most inkább vga igényes lett az arma.
  • Paranoia
    Civil oldal járművei:
    Skoda 120 (Fehér, Kék, Piros és Zöld)
  • Suri hun
    Persze régen is voltak bugos programok de ez ma már szinte teljesen elfogadott és ez szerintem baj. Sajnos én azt érzem, hogy minőség szempontjából egyre rosszabbak a mai játékok. Egyre ritkább egy jó story vagy egy hangulatos játékmenet. Most az a lényeg, hogy szép legyen (persze a gépigény nem számít). Nézd meg pl az OFP 5-6 éves a progi a mai napig rajta van a gépemen sőt most csinálok egy szigetet(galériába raktam egy képet ). Hol vannak az ilyen játékok (hála isten itt az ArmA) amivel 5-6 évig eljátszol.
  • [NST]Cifu
    Hajdanában nem voltak bugos játékok? Egy fenét nem. És akkoriban még nem volt olyan, hogy a neten kiadtak egy patch-et, amit lehúzhattál és felrakhattál adott esetben a problémádat megoldandó (jól emlékszem még arra az időre, amikor a nívósabb játékok CD-jén állandó vendég volt egy driver könyvtár, amiben a biztosan, letesztelten működő driverek foglaltak helyett az adott videókártyákhoz). Ellenben a várakozás és a várakozásuknak hangot adók miatt manapság könnyebben adnak ki valamit úgy, hogy tudják előre, hogy patch-eléssel fognak kezdeni a felhasználók. Ha nem így lenne, akkor X hónappal később jelenne meg, ami miatt meg legalább annyira dühösek lennének a felhasználók, mintha patchekkel kell a felmerülő problémákat megoldani...
  • SötétBarom
    Majd valahonnan lelwarezolom, aztán megnézem mi történik.. =)
  • guardian hero
    Szerintem örülj, ha teljesítménycsökkenést nem tapasztalsz :)
  • Suri hun
    Vannak cégek akik azért mentek tönkre mert nem jó progikat írtak és vannak cégek akik meg azért mert elmentek az emberek olyan cégekhez akik jobban fizettek nekik. Az, hogy bugos egy progi a mai világba sajnos egy csomó ember természetesnek veszi most már csak a nagyon kirívó estekre húzzák a szájukat.
  • [NST]Cifu
    A Vistából is van 32 és 64 bites változat. De a 64 bites változat még önmagában nem elég, az adott programnak is támogatnia kell a 64 bitet. Az ArmA nem ilyen.
  • SötétBarom
    Az én gépemben pl minden alkatrész majdnem 2 éves, a vga kb 6 hónapos.. Semennyire sem NASA kategória, mégis a legújabb gémeket medium-high beállítások mellett tudom futtatni.. A proci és a VGA még újkorában sem volt high-end kategória..

Amit még akartam kérdezni: a windows vista elméletileg már használja a 64 bites procikat.. Ha azon futtatok bármit, tapasztalni fogok teljesítménynövekedést, vagy csak parasztvakulok? =)
  • [NST]Cifu
    Ha van pénz dögivel, akkor miért zárnak be sorban a kisebb fejlesztők és kiadók? Lehet számolni, hogy hány egykori csúcs fejlesztőcég tünt el a sűllyesztőben, illetve kik maradtak fent - és miért.

Továbbá az alaptétel változatlan: kereslet-kínálat él. Ha tényleg olyan rossz, bugos, játszhatattlan az adott játék, akkor nem fogják megvenni, ergo a fejlesztő cég elöbb-utóbb bebukik.