35066
-
Ez a helyzet, lehet szeretni, lehet nem szeretni, de sajnos nincs jobb, így ennek is örülnünk kell. De ismét: anno az OFP is brutális gépigényű volt, és olyan bugos volt, hogy csak na. Mégis nagyon sokan játszottak vele... -
Én pont jókor ídőzítem a gépvásárlást :) Feltéve ha Cifu mond egy "jó" tápot :))))
(alaplap, proc megvan ram és a vga letisztázott most már csak táp kell) -
Ah, nincs VIPem mar ;) Szoval a masodik mondat az lett volna, hogy: "En is szivesen valtanek az agytalan Bf2-rol, de sajnos en nem tudom beleelni magam egy jatekba ha szaggat. Hameg ne mszaggat akkor csunya. Ezt sajnos ne mtudom osszeegyeztetni :) Szoval azert sajnalom, mert sima OFPvel jokat jatszottunk meg anno' lanon, de ezert az egy jatekert nem veszek uj gepet most." -
Csak az a baj, hogy aki a reteghez akar tartozni, de sajnos a fizeteset nem koltheti 85%-ban gepfejlesztesre (huh, a felesegemmel neha nagy parbajokat vivunk egy-egy fejlesztesen) az nem nagyon teheti meg :) -
A konfigomat már leírtam korábban, nem nagyzásból, hanem hogy lehessen tudni, mégis milyen gépre viszonyítva írom az FPS-eket.
Hogy túlhype-oljuk? A fene tudja, ez kb. olyan, mint a Lock-On vagy az Flight Simulator a repülőgép-szimulátorrajongóknak, vagy a Dangerous Waters a tengeralattjáró szimulátor-rajongóknak.
Nincs a piacon ellenfele, ennyi az egész. Mi is örülnénk, ha lenne versenyhelyzet, és lenne hozzá fogható, de nincs. Nincs egy ilyen szintű szimulációt, ilyen technikai feltételeket nyújtó játék, tehát azt tudjuk szeretni, ami van. Hiába szebb a FEAR vagy hiába fut simábban a CS, ha azok nem tudják azt nyújtani, amit az ArmA. Aki csak egy játékot lát benne, az persze elborzad, hogy egy ilyen optimalizálatlan, és lassú játékkal hogy lehet játszani, de ez is hozzá tartozik az eféle játékokhoz (nézd meg milyen gépigénye volt a Lock-On-nak mikor kijött, vagy milyen gépigénye van az FSX-nek). Rétegjáték. A "mi" rétegünknek. -
ToMy_ #3400 meg emellett ott van az a nem elhanyagolható tényező is, hogy a "játék" alapját eladták IRL hadseregeknek, amiből gyanítom hogy legalább annyi zseton bejött, mint a boltban polcról eladott OFP-kből... -
ToMy_ #3399 jah, mert "sajnos" vagy éppen inkább "hál'istennek" rétegjáték (volt)
a vérpistikék java részének nem tetszett, hogy nem lehet rambómódra előrerohanni, mert 1 golyótól is kifekhetsz, és valószínűleg a shilkaelhárítós A10-es missziót is nehéznek találhatták...
-
Jo nekem 8, de kicsit tul-hypeoljatok ezt a jatekot akkor is. Foleg Joe :D -
Valami 130 ezres videokartya + egyebek. -
Amikor az OFP kijött, az akkori High-end gépeken sem ment el, két-három évvel későbbi gépeken lehetett már bátran állítgatni a részletesség csúszkákon. Egyébként pedig már számtalanszor le lett írva, hogy az OFP és az ArmA is rétegjáték. Nem lesz olyan tülekedés érte, mint a WoW:TBC-ért, és senki (legalábbis aki ismeri a játékot) sem vár ilyesmit tőle. -
Jó játék.Bár nem töltöm le,mert fos hozzá a gépem!:D
Cifu!Neked milyen a konfigod?Úgyis újítani akarok.Gondoltam ha neked ilyen grafon megy,elmondhatnád a géped adatait!:DD -
A látótávot nem teszteltem most, csak a részletesség és felbontás terén teszteltem. Holnap csinálok egy összetettebb látótávolság-összehasonlítást is. -
Hosszú távon, kiegekkel együtt esélyes, hogy ez is milla fölé kerül, végülis az OFP elég stabil tábort szerzett. Persze nem vagyok elemző :). -
Es ebbol igy hany fog elmenni? :) -
Pedig elment belőle vagy 2 milla, ami PC-s játéknál elég komoly. -
Es szerinted melyik jatekgyartonak jott be eddig ez a huzas, hogy olyan jatekot adnak ki, ami 2-3 ev mulva 'erik be'? Nem latom a boltok elott OFP-ert sorbanallok tomeget... -
Rafia #3389 +1
Ez az egyetlen "realisztikus" FPS (legalábbis amit én ismerek). A realizmushoz pedig kell a látótáv, akár nagyon komoly áron. Ugye nem egymás harckocsijaiban gyönyörködnek a felek hanem odapörkölnek mihelyst látnak valami gyanús mozgást a távolban. A BF2 szól arról, hogy tankozol a ködben, és 400m-re látsz el maximum. Na ott lehet a tankra olajoshordót, arra azonosítószámot, a számra pedig légyszart modellezni. Lassan csak ez az cég meri meghozni ezt az áldozatot (távolság légyszar helyett), úgyhogy le a kalappal előttük. 30 assembly programozót ráeresztve biztos tudna a program 30%-al gyorsabban futni - kit érdekel. A hardverigényt nyilván úgy lövik be (pláne mivel angolul jövőre jelenik meg), hogy most csak a high end gépek viszik jól. 2-3 év múlva majd jó lesz mindenkinél. -
Azért ha kicsit jobban megnézed a textúraminőség igencsak dúrván különböző.
Mellesleg a látótáv által befolyásolt képminőség nem igazán lemérhető ezen a városi terepen. -
50(vagy ilyesmi) méteres valós látótáv, növényzet csak hajlong szóval nemnagyon van vegetáció, a legtöbb karakter, állat, lény csak akkor létezik, ha a látótávodban van, ultrabrutál sötét ai ami soha nem mutatta intelligencia jeleit (nagyjából csak egy célpont után tud rohanni, és ha ellenség az akkor csapkodni a fegyverével). -
Ezhogy? Én csak az árnyékok minőségében látok különbséget, meg a 2. képen látszik valami hdr féle, és a házon kicsit jobb a textúra de ennyi! Beállítások menü felületét megcsinálták, de majd patch után lesz hatása vagy mi? :D -
akinek meg nem teccik a játék gépigénye nézzen át a flight simulator x topikba oszt figyelgessen... -
Azt szeretem Cifuban hogy nem pofázik a levegőbe :)
Hanem a tényekre hagyatkozik. -
Na, jó fél órát rászánva csináltam jó csomó képet a különféle beállításokról. Megtalálhatóak az ArmA albumomban, feliratozva.
800x600-ban bármit is csináltam, az alaphangon 30fps-t mindig hozta, még very high FSAA beállítások mellett is, persze ha elkezdtem rohangálni, és közben mentek körülöttem az autók, és katonák, akkor 20fps is befigyelt néha.
1280x1024 esetén Normal és High beállításokkal 25-30fps átlag volt, very high beállításokkal még FSAA nélkül is csak 20-22fps. Viszont 20fps alá statikusan nem ment, mozgás közben is csak 16-17fps volt a legalacsonyabb érték amit láttam very high FSAA (itt ez felteszem 8x-ost jelent) mellett. Tehát a dinamikus beállítások továbbra is működnek, és a játék igyekszik azért normális FPS-t biztosítani.
Pár példakép:
[center]
1280x1024 Low (34fps)
1280x1024 Normal, FSAA disabled (30fps)
1280x1024 Normal-High, FSAA disabled (30fps)
1280x1024 Very high (20fps) -
Suri hun #3382 Tegnap sikerült belenéznem sajnos csak kb 20 percig de majd talán ma lesz időm. Nekem egy AMD64 3000cpu 1gb ram és egy x800gto vga-am van de meglepődtem hogy elég elfogathatóan futott rajta. Mondjuk csak az editorba bűvészkedtem tehát lehet hogy egy komolyabb harci helyzetbe már gondok lennének az fps de tegnap nem volt. A felbontás 1024*768 volt és átlagba minden normál beállításon volt. Nekem már ez is tetszett de ha csak gyengébb beállítással megy azt se bánom mert speciel én még az ofp-be is megállok néha mert szépnek találom a tájat. Ami nekem egy picit nem tetszik az a színek kicsit erősek nekem talán egy fokkal lehetnének fakóbbak. Na így elsőre csak ennyi nem akarok elhamarkodottan véleményt mondani róla. -
kassaidezso #3381 ja, a ballisztikát kihagytam, bocs! meg HDR vagy hogy hívják amikor a napba nézel napszemüveg nélkül -
Planetside? -
Már jópárszor kitárgyalult:
-Valódi látótávolság (ie.: távcsővel megnézed az ellen arcszörzetét 1km-ről)
-Egységek száma (lásd a korábban betett 180 gyalogos + 24 harckocsi képeket)
-Hangkezelés
-Ballisztika
Köze nincs hozzá, az a helyzet. Még a WWII. Online az, amit valóban kihagytam, és nem kellett volna, mert tényleg még az mérhető hozzá igazán. De ahogy írták, ugye az sem kis gépigényű. -
Valamit valamiert :)) -
De a load game ott nem nagyon működik :) -
obe #3376 azt hiszem nincs multija...a vegetáció viszont jóval összetettebb -
kassaidezso #3375 a problémátokra a megoldást, bocs az elejét elírtam. -
Borg #3374 Erről szól az iparág. De nem azért mert nem tudnak, hanem mert nem akarnak. A hardvergyártóknak így éri meg támogatni a játékokat, ha az embereket motiválják is a fejlesztésre. -
kassaidezso #3373 Én amúgy tudom a ti problémátokat erre az egész armed assault - ofp kérdésre. Sokkal egyszerűbb mint gondolnátok. Jelentkezzetek valamelyik hadseregbe. Ott aztán lesz 10 000 m-es látótáv, akár több ezer AI egyszerre, ráadásul szuper intelligensek lesznek. Aztán leszenk szuperül kidolgozott ojjektumok, lesz belőlük 30 000 vagy 300 000 is, vagy nem tudom. -
obe #3372 értem én, de akkor is irreális a játék gépigénye...ezt normálisan futtatni a géptulajok 1%-a ha tudja..sajnos én sem -
Látótávolság? Egységek? oblivionba szvsz maximalizálva van de nagyon.
Multia van egyébként? -
látótávolság, mindig csak a játékostól 200méter sugarú körbe tölti be a karaktereket (multiban kissé ciki lehetne), loading arena-k, etc...de cifu majd kifejti kicsit bővebben :) -
obe #3369 melyik cifu által írt paraméterrel nem értesz egyet? -
Ja ertem, a 8 rongyos jatekhoz vegyek 400-ert gepet, mert keptelenek programozni :) -
"A tribes2-vel annyi van, hogy grafikailag ott van ahol a BF2"
-
pfff
.png)