35066
  • Scottt
    Ú pazeg,nem túl Spártai?
  • [NST]Cifu
    A legegyszerűbb netről, én Dániából rendeltem meg, a flightsim.com-tól (sajnos már nem árulják ők), másfél nap alatt kiszállította a DHL, egy szavam nem lehetett. Ha körülnézel a neten, akkor biztos találsz valami német, angol, dán, holland, belga, akármilyen céget, akinél kapható. Amit javasolni tudok, hogy ne a Királyi Posta, hanem valami futárszolgálat vigye ki. A DHL-nél folyamatosan lehetett követni, hogy most éppen merre jár a csomagom (4 éve!). A királyi posta már nem egy és nem két cuccomat nyelte le, nem véletlen, hogy sok külföldi netes bolt már nem fogad el Magyarországról rendelést...
  • tpM
    Ennél is jobbat? ugyaaan...
  • m1c1mack0
    Na véleményeket várok, vagy ha valaki tud jobbat akkor csináljon.
  • tpM
    Csináltam egy új bannert az Új Korszakhoz. Egyszerű, de nagyszerű:
    [IMG][/IMG]
  • DrRadon
    Félig lényegtelen, ha teszem azt intel Atommal hajtod. Náluk négymagos mellett dolgozott a GTX. Gondolom az órejelek sem voltak gyáriak. Bár mivel nem volt AI ez jelen esetben nem számított.
  • Bogdogege
    talán itt
  • tpM
    ott vannak a vid végén a linkek
  • Adam II
    Hol lehet TrackIR-t venni és mennyibe kerül? Mindig is tetszett de most már tényleg akarok egyet.
  • Adam II
    Nekem HD4850-em van.
  • tpM
    Láttuk, jelenleg ez a legfrissebb csámcsogni való :)
  • Adam II
    Ezt láttátok már?
  • ceaser
    végig nyomtam az arma kampányt - igaz nem veterán módban... hát jó rövidecske volt! Az OFP -tényleg jhobb volt játék élményben. Most ismerkedem a multi feltételeivel.. Hát nagyon keményen nyomjátok! Gyerekszínésznek érzem magam... Nekem ezekben a sima kampányokban gondot jelentett néha, hogy észre vegyem az ellenséget, pedig kis ikonnal jelölte (nem veterán mód) asszem előbb még gyakorolok egy kicsit:)
  • tpM
    Valamelyik magazin azt mondta, hogy 8800GTX-szen High részletességen teljesen jól megy.
  • Adam II
    Te jó Isten mi van (volt) itt???

A Tiscalis videóból (egy szót sem értek:D):

Marha jól néz ki szerintem. Nagyon nagyon remélem a gépem fogja tudni futtatni. Most újítottam októberben eddig minden zökkenő mentesen ment rajta (kivéve GTAIV de az semmin sem fut jól) remélem ez is fog. Bár az animok még mindig kissé darabosak néhol de egye fene.

Az a piros autó ami elhajt az úton vajon scriptelt vagy a civilek tényleg élni fogják minden napos életüket?

Az a humweebe beszállás animáció még mindig viccesen néz ki kívülről de azért jobb mint volt. Érdekes amikor az Ospreyből szállnak ki az korrekt.

Jól gondolom, hogy az a tiszt a táborban adta a küldetést?

OMG KERÍTÉS ÁTLÉPÉS! :D

Hogy világít már az a tehén biztos rádióaktív :D

Ebből se sokat tudtam meg főleg, hogy nem értettem.

Jöjjön már ki! >:(

• ceaser
    ez jó! tetszik! én arra gondoltam, hogy nincs rajta lövegtorony
  • lee56
    De lehet hogy (istenments) "kicsit" majd csúszik a megjelenés, és addig minden elrozsdásodik :)
  • tpM
    Sztem egy küldetés sem lesz olyan hosszú, hogy így megrozsdásodjon :D
  • Solt
    M1C1 a saját írását törölte ki! :D Nagy mellénnyel berakta amit berakott, aztán rájött, hogy ehhez mégsem elég bátor... ezért szívtam a vérét! :D
  • ceaser
    De jól néz ki az a harckocsironcs!!! Jó lenne, ha egy a játékban kilőtt harckocsi is majd így festene, miután elfüstölgött:)
  • Scottt
    Jólhangzik^^
  • Scottt
    Valami ilyesmire vágytam,köszönöm szépen Cifu Mester
  • veterán
    Igazad van cifu hagyom a píbe a konzlos témát . Jobb lesz ez pcn. . Kérdés szerintetek lesz majd évszak váltás a game be ? jó lenne ha lennének ilyen havas missiók is
  • [NST]Cifu
    Flamelni könnyű, hatalommal élni nehéz és viszontagságos munka. :)

Szerinted én miért nem kértem a házigazdaságból, mikor a Seaweed vs. mindenki "téma" jobban lobogott mint Gyehenna lángja? :)
  • [NST]Cifu
    A konzolos témához: nem tudom, hogy a konzol mániákusok miért nem nyitnak egy ArmA topicot a konzolos fórumrészbe? A fenéért kell összemosni a két verziót...

Scott:

Hogy az ACE-ben milyen századok vannak, azt nem tudom (illetve szerintem te nem a légi szegmens felépítésére vagy kiváncsi, lásd lent :)). :)

A valóságban egy USMC MEU (ejstd: M-JÚ :)) a következő képen épül fel:

Mindenek felett áll a MEU parancsnoka, ez egy Ezredesi (esetleg Alezredesi) rendfokozatú illető, továbbá van egy saját szárnysegéd csapata (3-5 fő). Ha a MEU még a hajón tartózkodik (Amphibious Ready Group, ARG), akkor az flottaparancsnok (US NAVY tiszt) felette helyezkedik el a parancsnoki láncban (rendfokozatban is).

Minden MEU négy szegmensből épül fel, a szegmenseknek saját parancsnokuk van, akik a MEU parancsnoka alá tartoznak, neki jelentenek. Ők általában Alezredesek, ritkábban Őrnagyok.

Parancsnoki szegmens (CE, Command Element):

A MEU parancsnokát szolgálja ki, elsődleges feladatuk a hírszerzés, a kommunikáció biztosítási a szegmensek, illetve a szegmensek és a MEU parancsnoka között. Ide tartozik egy századnyi Force Recon is, akik a felderítés mellett a légi szegmensnek illetve a part közelben lévő hajók ágyúinak jelölik meg a célpontokat, helyesbítik a lőelemeket. Szintén a CE része az elektronikus hadviseléssel foglalkozó, általában egy század erejű egység, illetve újabban egy UAV szakasz is.

Gyalogos harci szegmens (GCE, Ground Combat Element):

Na, téged ez érdekel. Ez egy megerősített dandár, melynek része három gyalogos század, egy ilyen század 3 szakaszból és egy parancsoki rajból áll, a szakaszok 3 rajból, a raj három fireteamből áll, egy fireteam pedig négy főből ugye. Tehát a gyalogos század áll 3x3x12 tengerészgyalogos bakából (gondolom 3x4 fős fireteam egy raj az ACE packban), és egy HQ rajból. A HQ raj kinézete erősen változó, de általánosságban ugye a parancsnok (egy százados), egy parancsnokhelyettes (hadnagy), két szárnysegéd (egy first sergeant és egy gunnery sergeant), egy ellátótiszt (tizedes vagy közlegény) és egy sofőr (közlegény). A HQ-ba még tartozhat külön rádiós esetleg (bár ez a feladat sokszor a szárnysegédekre jut), illetve régebben ide tartozott általában egy aknavetős raj. Manapság ez nem jellemző, inkább külön beosztanak egy rajt vagy szakaszt még a századhoz, ha szükség van rá.

A GCE a három gyalogos századon túl még bír egy tüzérségi egységet (6db 155mm-es M777 vontatott löveg), egy könnyű páncélozott felderítő századot (7-16 LAV járművel), egy partraszálló szakaszt 15 db AAV7A-val (ide csak a járművek személyzete tartozik, hogy mit szállítanak, az a feladattól függő) és egy páncélelhárító szakaszt, ami 8 TOW indítót jelent vállon vagy HMMWV-n. Végül pedig egy külön HQ század is dukál a GCE parancsnokának. Ha a feladat megkívánja, akkor a GCE része még egy páncélos szakasz, 4db M1A1 Abrams-al (ezért hülyeség az ArmA2 esete, hiszen az USMC-ben nincs M1A2 TUSK).

Egy feltöltött GCE olyan 1100-1200 embert takar.

Légi szegmens (ACE, Aerial Combat Element):

Ez nem az az ACE. :)
    Az ACE egy összetett egység, amely mindenféle légi járművet magába foglal, amivel a MEU-t támogatja.
    A gerinc egy közepes helikopter század, 12 darab CH-46 Sea Knight helikopterrel, most ezeket cserélik le az MV-22 Ospreyekre.
    Van egy nehéz szállító század, négy CH-53E Super Stallion helikopterrel.
    Egy tűztámogató helikopter század, általában négy AH-1W és három UH-1N helikopterrel, ezeket cseréli hamarosan le az USMC AH-1Z és UH-1Y típusokra.
    Egy vadászrepülőgép század, hat AV-8B Harrier II. harci repülőgéppel, ezeket várhatóan 2013-2014-től kezdik el leváltani az F-35B típusok.
    Egy szállító/légi utántöltő század, két C-130 repülőgéppel. A C-130-asok a bevetéshez közeli hagyományos (általában USAF) reptérről szállnak fel, és a CH-53E, MV-22 illetve AV-8B gépeknek tudnak légi utántöltést biztosítani, illetve szükség esetén ők vihetik a cél közelébe a Force Recon egységeket (ejtőernyős ugrás), ha a helikopterekkel ez nem megoldható. Ha szükséges, akkor a frontvonali egységek utánpótlását is ők szállítják, ejtőernyővel ledobva.

Logisztikai szegmens (CSSE, Combat Service Support Element):

Ők a legkisebb számú egység, mintegy 300 főt számlálnak, és ide tartozik egy mobil kórház, a karbantartó század és a szállító század, továbbá a Katonai Rendőrség, és az adminisztráció (fizetések, könyvelés, stb.).
  • Solt
    áruló :)
  • tpM
    áruló
  • m1c1mack0
    az vagyok solt, a markukban tartanak :)
  • Solt
    Júúúúúúúj... működött a cenzúra!!!! Gyáva vagy M1C1! :D
  • DrRadon
    Ajjaj. Sanyix! Az által felfedezett szellemi szingularítás kiszabadult fájl börtönéből és nekiállt szippantani.
  • Solt
    Tagadod? Feljelentelek... most készül a törvény, Te bűnös!
  • DrRadon
    Hát, erre nem találtam megfelelő szmájlit... Talán ennek a vertikális tükrözöttje méltán kifejezhetné alanti megszólalásod részemről megfogalmazódó kritikáját:

:)
  • Solt
    Mert az a szám szerzői jog védett!
  • tpM
    mérnem 6 millió? :D
  • Solt
    16000 fekvőtámasz jobb kéz mutatóujján... most... mindkettőnek... így igazságos...
  • Scottt
    Solt bácsi a tempike kötekedik,és ő kezdteee
  • tpM
    ki vagy rúgva
  • Scottt
    Jólvan,erre magamtól is rájöttem,nem vagyok olyan mint te
    De a mennyiségre,és a milyenségükre gondolok^^
  • tpM
    Editorban átváltasz Groups-ra (F2) és ott az USMC alatt van mindenféle szakasz.
  • Scottt
    Cifu benned bízok de valaki
    Az ACE-ban kb milyen egységek vannak egy szabvány USMC században(Miket rakjak le stb stb)gondolom 4 lövész szakasz meg egy parancsnoki meg valami tüzérség
    Szóval, hogy lehet "átültetni"a a valós Bőrnyakú század embereit a játékba:)