35066
  • repvez
    csak tudnám hogy miért mindig a németeknél jelenik meg a legtöbb játék elöbb, mikor ök sz@roznak a legtöbbet a játékok ellen meg a cenzurázással.
  • ceaser
    Köszi!
    A két gpu-s kártyáknak van értelme??? 4870x2????
    Aztán befejeztem,nem akarok tovább offolni!
  • lee56
    Az attól függ mennyit szánnál rá, ha nem számít az ár nagyon akkor 4890-t, ha igen 4770-t vegyél :) úgy naggyából 60-30ezer HUF a két kártya jelenleg.
  • Icebird
    Hát igen mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha egy adott kártyán stabil is, gyors is, szép is a játék.
    Nem véletlenül írtam ezt a sorrendet.
  • tpM
    Hoppá, Németországban meg is lehet már venni, mert némely kisebb bolt nem tartja be a kiadási dátumot...
  • ceaser
    Köszönöm Szépen!
    Arma 1-re gondoltam...:) Szóval a jó pár évvel ezelőtti tapasztalataim a mai napig érvényesek a két vga gyártó közti különbségre....Szomorú vagyok, mondjuk nem azért mert nVidia fan vagyok, hanem mert lehet cserélni... Nekem mindig is az volt a fontosabb, hogy szép legyen a kép (full beállítás semmi szaggatással), minthogy most valamnelyik vga gyártó mellett letegyem a voksom. Azért ez nagyon szomorú, hogy csúcs kategoriás kártyák közt ilyen különbség legyen....Ati -t már nem követtem jó rég óta, (tudom nem itt kéne kérdeznem) de milyen ati vga-t ajánlanál?

Remélem nem lesz gond Arma2 - ati párosítással....:)

Köszönöm Szépen!!!!
  • [NST]Cifu
    Az ArmA2-őt kétlem, hogy itt bárki kipróbálta Vendykén kívűl.

Az ArmA1 esetén én azt tudom mondani, hogy általánosan tapasztaltam, hogy az ATi képminőség terén az nVidia felett áll (és mindig is állt) bizonyos szinten. De ez általános jelenség, a legtöbb játékban tapasztalható. Amiben az ATi olykor problémákkal bír, az a játékok és a driver kapcsolata, lásd az ArmA1 esetén is az 1.15 béta patchig nem lehetett Vistán, 4 giga ram mellett teljes képernyőn játszani, csak ablakban.
  • ceaser
    Sziasztok! Lenne olyan technikai kérdésem....Volt már valakinek szerencséje kipróbálni nVidia kártyával és Ati Kártyával is a játékot? Még az OFP korszakban tapasztaltam az akkori középkategoriás kártyák terén, hogy az ati kártyával ugyanolyan beállítás mellett (full) , mint nvidia, szebb volt a kép az ati kártyával....(tisztábbnak, élesebbnek, konturosabbnak tűnt) Azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, hogy ez igaz-e az arma-ra???? Jelenleg nVidia karim van elég jó (fullon simán megy a játék)
    Köszönöm!
  • tpM
    Aztmondják kiadáskor egyből lesz hozzá patch :)
  • [NST]Cifu
    Roppant érdekes mondjuk, hogy Vandyke nem éppen erről számolt be, plusz a pre-release demo-val kapcsolatban se voltak ennyire kritikusak a megállapítások...

Opciók:
    a.: Itt egy célzott lehúzás folyik, hogy eltántorítsák az embereket a német nyelvű verziótól.
    b.: Valóban ilyen rossz állapotú a német verzió...
  • tpM
    Hát csak tudod, ilyenkor megint felteszi az ember a kérdéseket:
    Mi a szart csináltak eddig?
    Miért követik el 3x-ra ugyan azt a hibát?
    MIÉRT?
  • Kvázi
    Mi ebben a hír Tempi? Eddig is bugos volt kiadáskor az összes. :)
    Majd egy év múlva a 6. javítás után talán menni fog.
  • tpM
    BIS fórumon meg épp arról van szó, hogy a német kiadásra szánt verzió (ami 2 nap múlva jön ki) szinte játszhatatlan, bugos a kampány, az AI meg egyebek... :S
  • Héeder
    Azért köszönöm szépen.
  • DrRadon
    Wrong CD-key?

Nos nálunk ilyen hiba nem szokott előfordulni. Éppen ezért az elhárításáról sem tudunk érdemben segíteni neked.
  • [NST]Cifu
    Namost a papír állapotokról tudok nyilatkozni, arról is úgy, hogy kiegészítem a hiányos részleteket, ugyanis sehol sem említik, hogy is épül fel egy MH lövészszázad. Lehet, hogy egy hiv. katonától kellene megkérdezned. :)

Az MH5/1(/2 és /3) zászlóaljak elvi felépítése a következő (zárójeles részben az, amit én próbálok kipótolni):

-Parancsnokság
    Törzs:
    Személyügyi és munkaügyi részleg
    Felderítő részleg (egy felderítő szakasz, 8 fő, ebből egy rajvezető és egy helyettes van)
    Hadműveleti részleg
    Logisztikai részleg
    Híradó és informatikai részleg
    Kiképzési részleg

Zászlóalj Tűztámogató részleg (méretére saccolni sem tudok (feltehetően szakasz), ide tartoznak a Konkursz és Metisz pct. rakéták, illetve a Gepárd rombolópuskák és a nehézgéppuskák is)

Törzstámogató század (?)

Három lövészszázad

(századonként 3 Szakasz, szakaszonként 3 raj, egy raj 8 fő, ami két tűzcsoportból (fireteam) egy tűzcsoport két párból áll. A szakaszt egy hadnagy vezeti, helyettese egy tiszthelyettes (szakasz-tiszthelyettes), a rajokat egy rajparancsnok (tiszthelyettes), egy szakasz 28 emberből áll (3x8 + 4 fős parancsnoki raj))
    Aknavető szakasz (3 raj, 6db(?) 82mm-es aknavető)

Logisztikai század (?)
  • Héeder
    ????
  • tpM
    ACE 1.09
  • tpM
    Csernarusz flashtérképe
  • marja
    Látom termőtalajra hullt a mag. :-))
  • tpM
    Az rendfokozat, nem rang :P

(ugye, marja?)
  • n003
    rangokkal kapcsolatban mindég az jut eszembe amit egy rokonom mesélt: soproni faipari egyetemre volt hivatalos egy magas rangú rendőrtiszt akinek a rangjelzése egy tölgyfalevél .. portás meg felszól a titkárságra hogy "egy erdész kér bebocsátást" :DD
  • Scottt
    Cifu mester ha már így belelendültél akkor a Magyar Honvédség szakasz/század stb felépítését is leírhatnád:)
  • Solt
    Utánvételben nem tudok segíteni... :(

• TitaniumRR #15839
    Még a végén felértékelődik az I. rész a II. részhez képest. :-)

Kérdés:

Régebben fellelhető volt egy szlovák forrás, ahonnan postai utánvéttel lehetett rendelni a Gold Edition-t. Most sajnos nem találom.

Tudtok segíteni, hogy honnan tudom utánvéttel manapság beszerezni?
  • Héeder
    ?
  • Héeder
    Valaki tud megoldást erre:#15831
  • repvez
    Részben emiatt nem lettek külön anim modok az ARMA-hoz?Mert OFP-hez voltak ilyen irányu javitások.Remélem A2-ben is lesz ilyen bövités hacsak AI számára is.
  • tpM
    Gyorsított gránát dobás ACE-ben is van, A2-ben meg már külön lesz a felsőtest animáció, tehát újratöltés közben futhatsz, leguggolhatsz meg amit akarsz... :)
  • DrRadon
    "Meg kérdem én aki vs multira vágyik az mit kap az ArmA2től?"

- Talán megkapjuk az intelligensebb ütközésvizsgálatot (ha a 10 centis raklap is átléphetővé válik az már maga a gyönyör)
    - Átmászhatunk a kerítésen,
    - Talán fejlettebb lett a sérülések megjelenítése (láblövés esetén nem borul vérbe a felsőtest)
    - Talán most nem kell fölbegyökerezett lábbal várni, amíg a gránát leesik (hihetetlen, hogy gránátdobás után nem lehetett mozogni a bakával) Hányszor haltam meg ez miatt...
    - Talán a tárcserét az ArmA2-ben meg lehet szakítani (mert természetesen nem lehetett mozogni, amíg tárat cserélt) Hányszor haltam meg ez miatt...
    - Talán nem lesz benne az a bug, hogy amikor futás közben a földre akartad vetni magad, még lépett egyet-kettőt-hármat. Hányszor haltam meg ez miatt... (meg az őkempersége tempi is amikor ilyen miatt esett le a tetőről)

De ez mind nem fontos. A lényeg a társaság, akivel játszol.
  • Icebird
    Nem azt mondom hogy a VBS2 minden pozitivumával legyen jelen az ArmA2ben, persze nem lenne rossz. Mert valószinű lesz majd VBS3.
    De azért nem kellene direkt módon butítani, elvenni belőle ami eddig megvolt, és bugokat bent hagyni, amik VBS2ben nincsenek jelen (sőt VBS1ben sem).
    Mert így olyan érzésem van hogy az ArmA egy demo és a VBS2 a full játék.

Meg kérdem én aki vs multira vágyik az mit kap az ArmA2től?
    Mert az elmondottak alapján szinte semmit!
    Az tartotta életben annyi ideig az OFPt is, nem az SP/coop!
    MicroAI ide vagy oda, sosem fogja azt a hangulatot visszaadni amit a vs multi kommunikációval együtt nyújt!
  • obe
    szevasztok..nem tudjätok värhato e az arma 2-böl special edition, ha lesz az is vajon honositva jelenik meg mint a sima verzio?...köszi
  • Héeder
    Hellosztok
    Lenne egy kis problémám.
    Van egy nem eredeti armám,és mikor indítom vSTerrian miatt kidobb.
    Fel patchelni se tudom, mert Wrong CD KEY baja van.
    Megoldás?
    Előre is kösz!
  • [NST]Cifu
    Ne feled, hogy az editorok terén sincs még válasz, hogy lesznek-e induláskor, vagy megint várni kell rájuk... Szóval e téren még kellemetlen dolgokat tapasztalhatunk.

A VBS2 "erényeit" ne várjuk az ArmA2-ben, valószínűleg úgy van vele a BiS, hogy nem fogja a jól tejelő VBS2-őt levágni azért, hogy a "kommersz" játékosok igényeit maradéktalanul kielégítse. Lehet, hogy a script reguláció mögött is ez áll, hiszen valljuk be, azért jó kis scriptekkel az ArmA2 sok olyan dolgot kapott, amit a VBS2 bírt csak...
  • Solt
    De de... alap játékkal nem fogok idétlenkedni... marad az arma1 + ace! :)
  • tpM
  • Solt
    Ha pedig így van, akkor részemről felejtő... legalábbis hosszútávon...
  • tpM
    Erről a script korlátról volt régebben szó, tulajdonképpen úgy néz ki, hogy amely scriptek komolyabb FPS veszteséggel járnának azokat nem veszi figyelembe. Tehát pl az Operation Mongoose küldi esetében ugye van a fantaszikus AI ami szakaszonként kommunikál, erősítést hív stb stb... ennek a rendszernek a beolvasása a játék elején kb -10 FPS-t eszik, (tehát pl küldi kezdeténél leesik 50-ről 40re az FPS és 1mp múlva visszaáll, ennyi.) így nem biztos, hogy ezt le engedné futtatni. És innentől kezdve ACE meg minden komolyabb dolog halálra van ítélve.
  • DrRadon
    Még ne temesd el. Lehet, csak a szintaktika változott valamelyest, és csak az akad fent amit nem tudott átfordítani.
  • Icebird
    Londoni bemutató Angol, számomra érthetetlen formában még lelkesedésre adott okot, kiemelve ilyen szavakat hogy VBS2, de aztán Magyarra fordítás után jött a csalódás, főleg ez a rész:

"Ami biztos, hogy a VBS2 és az ArmA2 között továbbra is lesz egy szép szakadék, nem csak editor, de más téren is.
    A modderek élete csak félig könnyű, ugyan az ArmA-s modok és addonok viszonylag könnyen átemelhetőek lesznek az ArmA2-be, egészen addig, amíg a súlyosan scriptelt dolgok fennt nem akadnak a szűrőn."

Csak remélni tudom, még ha nem is az alap verzióban, de patch után mindenképp lehetőség lesz kikapcsolni ezt a szűrőt!
    Mert ezzel a játék lelkét veszik el!

Arról a jó pár dologról, amit lassan 1 évtizede várunk, már említést sem teszek. Aminek egy valamire való játékban alapnak kellene hogy legyen!
    És nem ilyenekkel tartva mesterségesen 2 projekt és azok árai közt, minél nagyobb különbséget!