35066
-
nedves álmaiban :) -
Lol
ez komoly??
csak 10 perc? xdd -
dx10 vs látványt felejtsd el, meg azt is hogy ilyen sírós játékokat kapcsolatba hozol vele. A dx10 és utódai lényege a hatékonyabb működés, ami jelenthet szebb látványt mivel több erőforrás marad szabadon, de nem pont erről szól. A sírós játékok meg olyan távol állnak a dx10-től mint makó jeruzsálemtől. Akárhogy verik magukat, ugyanúgy egy 1db dx10-es képességet használó full dx9-es játék lesz.
Teljesítménybeli problémák az xp-vel vannak, mivel lassabb mint egy vista, a gagyi kezdetleges multi-core támogatás miatt. Driverproblémák egyáltalán nincsenek, kb 2006-ba még helytálló lett volna ez az állítás. Kompatibilitás meg annyi hogy eddig csak a 98-as kiadású nfs high stakes-t nem sikerült vista x64-en elindítanom, még a 2000-res nfs5 is lazán megy rajta, még kompatibilitási varázsló nélkül is.
Nagyon el vagy tévedve ezekkel kapcsolatban. -
Hát mivel 10 percig telepít a Win7!:D -
te szupermen vagy hallod-e! -
Arról nem is beszélve hogy annyira zavaró megfájdul töle a fejem.:) -
Szerintem patchben már lesz kikapcsolás opció. Elég sokan panaszkodnak ez miatt a hivatalos forumba :-) -
RedRiot #16419 Motion blur és bloom engem is zavarnak. Nem lehet őket vhogy teljesen kikapcsolni?
A blur így alacsonyabb részletesség mellett néha olyan érzetet kelt, mintha a felbontás átváltott volna 640x480-ba. Rettenet. A bloom meg úgy hülyeség ahogy van. Osonok egy árnyas erdőben, az AK-m csöve meg vidáman foszforeszkál, mint vmi aura. :) Van amikor a kevesebb a jobb. :) -
Neoncsoves #16418 én 1 óra alatt feltettem driverekkel együtt a win7et! -
Ha maxra állítod az nyilván vga igényes is, azonban a legtöbb munkát ebben a játékban a proci végzi (pálya, AI, fizika, ballisztika számolás, stb.). Gyengébbre állítva a grafikát nem olyan igényes, és ezerszer szebb játékok vannak.
Jah és megnyugtatlak, nekem Ati x1950 pro -val és core2duo -val, 1100-as látótávolságon, low-medium beállításokkal teljesen akadás nélkül megy, stabilabban mint az első (annál ha sok ellenség volt, és nagyobb városnál, akkor beakadt, még 640-es felbontás teljes very lowon is, mind1 mire állítottam!). Ha kilehet kapcsolni majd a motion és sima blurt is, akkor nekem személy szerint nem is kell jobb.
DX10-et meg felejtsd el, dx9 bőven elég még, h anem elég neked a Crysis, Far Cry 2 meg a mai játékok látványa, akkor nem tom milyen igényeid lehetnek. DX10-ről Far Cry 2 esetén inkább ne beszéljünk, az még sm2 -t is használ, sm4 -et és dx10-et messze nem.
Jah és igen, nehéz Vista-t meg 7-et felrakni, mert még mindig vannak kompatibilitási és teljesítménybeli problémák, mind2 platformon. XP sp3-al, jól beállítva még mindig stabilabb, mint bármelyik, persze ha 1 éve használt, régi driveres sp1-es xp-vel hasonlítod, akkor persze hogy gyorsabb a Vista... Talán a Win7 stabilabb és jobb lesz ha teljes lesz, és akkor mindenki átvált (mivel van winxp mód is, bőven esélyes). Addig ne erőltessék. -
cuda kit érdekel? Az valami gagyi nvidia fosch ami csak nv-n megy. Jobb olvasgatni az opencl dokumentációit :D. Jó hogy nem assembly-be akarsz armát írni :) -
fkubi #16415 Szerintem nezz utana picit. Ajanlom a CUDA dokumentaciojat... -
fkubi #16414 Aha, es szopodjak orakat, mig felteszem, es beizzitok minden drivert. Eleg volt az XP. Kibirta, hogy AMD-rol Intel-re valtottam. Es ez volt a szerencseje, kulonben mar nem lenne a gepemen...
A fejlett operacios rendszerrol meg picit eltero velemennyel vagyunk szerintem :) -
Amúgy ha vindózt kell használni, márpedig sajnos a játékokhoz az kell, tök mindegy hogy vista/7-e vagy xp, szarnak szar. De a vista legalább fejlettebb mint az xp, ami már lassan csak simán szar. -
blash #16412 mer bugosxar1111 -
Tudom hogy bugos szar, de miért tartana sokáig feltölteni meg kinyerni az adatokat? -
fkubi #16410 Ha vista-t vagy win7-et kene raknom, akkor az elkovetkezendo par evben nem latnam ezt a jatekot :)
Azert ne varj csodakat a GPU-tol a fizikai szamitasok teren. Gyorsan szamol, az igaz, de sokaig tart kinyerni az adatokat, es ujakkal feltolteni. Meg aztan ugyse marad eroforrasa a sok objektum es textura mellett.
Amugymeg: bugosszar!
-
fkubi #16409 Tanulj nyelveket. Eloszor persze a magyart... -
tpM #16408 Namajd A3-ban... :) -
Nem videokártya igényes? Miért szerinted több 100000 ojjektumot mi jelenít meg a látótérben?
Nehéz feltenni vistát vagy 7-et? Igazából az is nagy okosság ha valaki legalább dx10-es kártya vagy 2 magos proci mellett xp-t használ...
Akinek meg nincs dx10-es kártyája ne is akarjon armázni, mert kb min grafikán is szaggatna, még így is ahogy most van. gf8xxx-től és radeon x2xxx-től van dx10, több mint 2 éve.
Meg milyen gáz is lenne ha fizikára gpu-t tudna használni, tuti csupa hátrány lenne ám... -
Hát nem, mivel eddig 2db dx10-es játék van, a stormrise (ami egyébként állítólag ezen kívül béna), és a battleforge. Ettől még sokkal gyorsabb... -
És ez csak a dx10-es aa egy szaros dx9-es alapon.
De ott van egy tényleg dx10-es játék, ahol bizony egy hd4850 egyedül ver egy gtx260 sli-t :) -
A Dx10 10-20% pluszt jelent felbontás és FSAA-tól függően, ugyan Google-val (vagy Bing-el, kinek hogy :D) fél perc alatt annyit találsz, amennyit nem szégyellsz, de tessék, gyors példák:
Far Cry 2 teszt /w Radeon 4870
Far Cry 2 teszt /w GTX280
Sajnos a játékfejlesztők egy része nem foglalkozik vele, főleg azért, mert (viszonylag) sok munka a DX9 és a DX10 út beépítése párhuzamosan (a Dx10-től kezdve lépcsőzetesen épülnek egymásra az újítások, bővítményként, tehát egyszerűbb a kezelésük), és csak részlegesen használják ki a felhasználók (XP és Dx9-es hardware miatt). Valószínűleg még el fog telleni egy kis idő, amíg a Dx9 kikopik, de reméljük azért egy év múlva már nem lesz olyan meglepő, ha egy játékban nem a Dx9, hanem inkább a Dx10 / Dx10.1 / Dx11 renderingre fekszenek rá, és nem a Dx9-re.... -
Visszavonom amit a szórásról írtam. Beírtam a kulcsot regisztriben, mostmár nekem sem szór szét. -
Köszi! -
nem igazán látok példákat arra, hogy dx10-ben jobban száguldoznának a játékok...
-
Jah, motion meg a sima blur egyáltalán nem kéne, hihetetlen zavaró. Max grafon ha jól fut lehet, hogy jó, alacsonyabb grafikával viszont szörnyű. -
Dopii #16399 Srácok! Beállítottam ezt ugy ahogy Brenyó írta és magyar lett a játék!
-
blash #16398 Bloom effektre nincs is semmi szukseg, kar eroltetniuk. -
Mert nincs mindenkinek dx10-es kártyája, és Vista/Windows 7-e. Még mindig inkább proci igényes a játék, kevésbé videókártya... lenne, ha tiszta lenne a kép, és nem lenne tiszta homály meg izé a kép alacsonyabb fillrate opt mellett... Hogy miért az eszi a gépet annyira azt nem fogom megérteni. -
Miért ölné meg a játékot ha 3232 fps-el menne 2 helyett? :D -
D00M #16395 Játszottak a gondolattal, de elvetették viszonylag hamar. -
blash #16394 Aze' az jellemzo a bisre, hogy baztak ujrairni es maradt a takolas. Nehez lehet igy dx10-es megcsinalni. Pedig ezt (is) igertek. -
a steam sosem irányadó, sokszor drágább, mint a boltokban. -
hmmm, most lehet kapni nálunk is boltokban az első részt, érdekes. -
n003 #16391 15e huf átszámítva :O
cd galaxis 8e-re taksálta! :| bár ez gyanúsan alacsony ár -
Hmm, akkor nálatok tényleg jó. Én bármivel lövök (3 fegyót próbáltam mondjuk), fekvésből (!), van hogy méterekkel arrébb porzik mint ahova célzok. Pisztojjal 3 méterről lőttem egy házfalra, ház közepére célozva, hasalásból, és volt, hogy földbe lőtt, volt hogy a ház másik sarkába. Mindenhova, de oda ahova célzok oda egyáltalán nem. Aimpontos fegyverrel már jobb a helyzet, 3-4 méterről gy 1 méteren belül porzik, de szintén nem ott, ahova célzok. Mivel az 1. részt jól ismerem, elég valószínű, hogy ennek nem ilyennek kell lennie :P
Ti YASU-val indítottátok, vagy crackel? (sry a warezkérdésért, csak a tisztázás képpen, még úgyse kapható nálunk a teljes :S) -
Az az igazság, hogy nem láttam a jelenséget, ami szerint össze vissza lőne. Azt el tudom képzelni egyeseknél, hogy állva próbálja kiírtani a fél világot egy M240-essel, fél perces futás után, full sorozattal. Mert ilyen esetben tényleg mindenhova megy a lövedék, csak a képernyő közepe felé nem.
Néhány jó tanács, hátha nem a FADE-del van gond:
- nehéz fegyverrel hasalva érdemes lőni(mint a valóságban)
- sok futás után a ziháló baka nehezen tart célra (mint a valóságban) ezért egy kicsit érdemes pihenni, mielőtt kiugrunk a sarok mögül,
- valamint mivel a fegyvert a test középvonalától jobbra tartja az ember ezért a nagyon közeli céloknál egy kissé jobbra kell tartani a célkeresztet.
Nálunk minden faszán működött, úgy lőjjük fejbe az AI-kat mint a huzat.
-
biztos jogos a felháborodásod, de gondolom ismered annyira ezt a sorozatot, hogy tudd, mindig is durva gépigénye volt. egyszerűen csak azért, mert kis túlzással, itt nem 100 méterre látsz előre, itt keményen kell számolni a ballisztikát, stb. stb. rengeteg mindent kell számolni és megjeleníteni, ez a játék ilyen szempontból soha nem volt hasonlítható bármilyen átlag FPS-hez, de még pl. a crysishoz sem. ráadásul szerintem a dx10-zel megölnék a játékot. -
Hello,
Bemásoltam a Német ,Angolosított verzió megfelelő mappáiba a Magyarosítást ,de továbbra is minden maradt Angol.
Valaki segítsen a megoldásban plz.
thx
.png)