35066
  • DancZer
    Volt és most már újra van:
    http://www.arma3.hu/forum/15-kueldetes-es-addon-keszites/85-arma-2-editor-tutorial :)
  • V43 1105
    Üdvözlet!

Lenne itt olyan vállalkozó egyén, aki otthon van valamelyest a pályaszerkesztésben ? :)

Szeretnék egy multi mission készíteni, amiben szerepel F-14D repülő, USS NIMITZ hajó, lehetőleg működőképesként, szóval onnét szeretnék felszállni. Néhány földi és légi célpontra lenne még szükség. Ha valaki segítene azt megköszönném
  • torolaci
    Köszi, így már megy a fegyveres dolog:)

A ts dolog szerintem free-nél bukó, mert ahogy utána néztem, itt nem csak magába a ts-be nyúlunk bele, hanem külön mod a játékban, a free-ben pedig nem engedik a modokat.

A triggerekre, ha úgy gondolod/gondoljátok valahol visszatérhetünk bővebben.

Köszi!
  • Hogthar
    Láda lerakás: Addig nem rakhatsz le ládát míg a playert megjelölő egység nincs lerakva. Úgy kell mintha egy egységet raknál le, Side: empty, class: ammo, Unit: láda típus(pl us special weapons).

Triggerek kezelése nem a legegyszerűbb, nem tudom neked leírni pár sorban.

Arma ts3 plugin (acre néven fut): Összeköti az armát a tsel, ez annyit tesz, hogy akiknek megvan az acre egymást térben fogják hallani, ha eltávolodik a játékos, letiltja ideglenesen a ts és hiába beszél nem lehet hallani. Van benne rádió opció is, szintén van ható sugara, ahogy távolodik romlik a minősége.
    ui.:Nem tudom hogy működik e free verzióban.
  • torolaci
    Sziasztok!
    Pár haverommal leszedtük az Arma2Free-t és coop küldiket tolunk vele multiban. Én szoktam csinálni a küldetések, esetleg letöltök. Nem találom eddig a küldetés szerkesztőben, hogyan tudok olyan dolgot letenni, ahol fegyvereket tud mindenki magának válogatni az adott küldetéshez. Annyi lehetőségem van, hogy több kasztba tartozó játszató egységet teszek le a pályára, de pl. egy éjszakai lopakodós küldetéshez jól jönne egy pár hangtompítós fegyver.

Érdekelne pár információ még a triggerekről is, mert azokat nem nagyon látom át.

Hallottam még, hogy az armához van ts3 plugin. Mit is takar ez pontosan, és a free verzióval működik ez egyáltalán? És a freevel lehet csatlakozni a teljes/rendes szerókra?

Valaszaitokat előre is köszönöm!
  • Neoncsoves
    oké rendben, akkor majd páran lehet végigtoljuk őket :D
  • Hogthar
    Tervezek mostanság egy coop sorozatot, csak előtte még el kell készítenem őket, ha kész vannak szólok mindenképp.
  • Neoncsoves
    köszi

(ez a kedvenc zenéje)

apropó, nem lesz valami helis ramboküldi mint tavaly nyáron?:D
  • Hogthar
    tempi nem nagyon ismeri Lacit, egyébként nézi a fórumot, de átadom neki.
  • Neoncsoves
    off

tempi ezt mlacixnak adjátok át pls

• DancZer
    Rosszul emlékeztem, nem 100km hanem 180km x 180km! :D
    http://www.armaholic.com/page.php?id=6160
  • DancZer
    Ja nem! Na mind1 nagyon soknak tűnt! :-D régebben próbáltam egy pályát ami csak sivatagból állt, ha jól emlékszem az 100km x 100km volt. Emlékszem rohadt sokáig repültünk mire a végére értünk.
  • DancZer
    40x40 az nem 160 km2?
  • DancZer
    Az nem jó ha mindent leveszel minimumra, mert akkor bizonyos dolgokat a GPU helyett a CPUra bízol. Én azt javasolnám, hogy mindent tegyél medium vagy high ra. Kivéve az antialiasingot, anisotropot, postprocest es sz árnyékot. Az utóbbiak elég sok erőt igényelnek.
  • tpM
    ~1670 négyzetkilométeres terep
  • denevérember
    Hogyan nyerhetek még több fps-t játék közben? Optionsba minden le van húzva... Valami külső buher még esetleg? (elég gyengusz a gépem) :((
  • Gascan #27961
    ja h errol az editorrol volt szo :)
  • tpM
    Hát képzeld magad elé azt a felületet ahol lepakolod az egységeket, triggereket stb. Az 2D. 3D editor úgy néz ki, hogy rendesen látsz mindent, mint játék közben, csak szabadon állíthatod a kameranézetet és közben rendesen látod, hogy mit hova raksz.

Olyasmi mint itt 0:21-től.
  • Gascan #27959
    mit jelent ez a 3D editor pontosabban? a mostani editor hogy néz ki ha nem 3Dés?
  • tpM
    Amit nem értek, merthát DayZ miatt eléggé megugrottak az eladások, nem értem, hogy a 3D editorral mi a baj mikor A2-ben már félig megvan.
  • tpM
    Nem lesz 3D editor, sem pedig földalatti struktúrák (bunkerek mint pl VBS-ben) A3-ban. Arra hivatkoznak, hogy "due to missing resources", ami "hiányzó $-t" is jelenthet illetve egyéb "erőforrásokat".
  • Feró Flex
    Köszi
  • Hogthar
    Lehet mind 2 egyszerre ,de szerintem értelmetlen, vagyis Nálam(nvidia) a videókártya támogatott bőven elég volt, sokat javított rajta.
  • Hogthar
    Gyengébb gépek esetén mindenképpen ki, sőt a játék beépített élsimítását se erőltetném
  • Feró Flex
    SMAA be akkor "beépitett" élsimí ki az opsönszben?
  • denevérember
    Szóval gyengébb gépek esetében ki vagy bekapcsoljuk ezt az ATOC dolgot?
  • Hogthar
    Atoc: a Játék beépített élsimítása esetén egy grafikai mosódást is rakhat a fákra és a fűre, kiválaszthatod hogy mire rakjon, ha akarod hogy rátegye.

PPAA: Mivel a játék beépített élsimítása eléggé húzza a gépet, így a játék készítők beletették a videokártya támogatott élsimítást is, ami kevésbé húzza a gépet. Ez az opció már az előző patchel bekerült, de csak configból lehetett előhozni.
    FXAA: Nvidia kártyáknak.
    SMAA: AMD vagy Ati Radeon kártyáknak.
  • Hogthar
    Én is tesztelgettem, és sok jó új dolgot tartalmaz ami nekem nagyon hasznos.
  • Gascan #27949
    ez a 2 új video option miről szól?
  • tpM
    New: Dropping items while swimming can be disabled with "enableItemsDropping = 0;" in description.ext

Vééégreee!
  • DancZer
    Elég sok hasznos újítást tartalmaz.
  • Hogthar
    Szerintem se fog sokáig élni, azért vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz valahol sutyom konvert az armához.
    A módolása nem nehéz, csak a Pbokat átnevezték Ifa ra, oda vissza lehet rakosgatni az addonokat A2 és IF között.
  • tpM
    Modellek meg hangok nélkül ACE is annyi kb, szóval várhatsz. :D
  • Gascan #27944
    köszi .. 52mb ... csodát gondolom ne várjunk tőle :)
  • tpM
    1.62 patch
  • tpM
    Akármit mondanak, az egy mod. Persze ezért már megkaptam a magamét az IF topikban, de úgy látom végülis igazam lett. Még a híres tanksérülés sem engine szinten van megoldva, hanem csak meg van scriptelve. A modellek szépek benne (szebbek mint I44-ben), de ennyi. Egy DLC-ként kellett volna kidobni, nem különálló játékként.

És ráadásul a moddolása is erősen korlátozott, szerintem nem fog sokáig élni.
  • Hogthar
    Jól indítják a videót nagyon.
  • Gascan #27940
    azert mikor 2:45nel elrepul a tehen az eleg vicces :D
  • DancZer
  • V43 1105