35066
-
igen igen igen, már nagyon rég szeretném elérni a parallax hatást, de mindig hibás lett
-
tpM #28376 zGuba kollegám egy ideje írt egy kis komponenst, ami a holografikus irányzékoknál a célgomböt térben helyezi el, tehát a "pötty" mindig egy helyre mutat, függetlenül attól, hogy milyen szögből nézel bele. Ez egy apróság, de TIR használata és/vagy szem elé tartott fegyverrel való sétálás esetén hasznos tud lenni. Érdekel? -
Solt #28375
-
újradolgoztam az aimpoint comp m2 es modelt:
Játékban nem takar ki ennyit amikor belecélzol. -
Wampa reloaded #28373 Lol...ezt nem nekem irtad, de rám is áll.
Kenegetni kell, majd elmúlik :P -
Wampa reloaded #28372 Üdv
Rapid kérdés.
Teszem fel az ARMA2 őt, hivatalos dvd, nem warez, befejezi a csicska a telepitést és kiirja inditáskor bad serial number given in setup.
Akkor hogy a jó ****ba engedett tovább telepiteni és mi a *****ja a teendő ilyenkor? -
lee56 #28371 Jaja, és milyen profin utánozza ezt a nehéz animációt :))
Ezt igazán csak az tudja értékelni, aki még a Flashpointtal kezdte anno. :) -
JanáJ #28370 Próbálta már valaki felhekkelni a DLC-et W8 alá? Az ACR felmegy, de a BAF és PMC nem. :-( -
Hatalmas! 
A legjobb a kocsiba be- és kiszállás animációja. :))) -
ZSÍRRRRRRRRRRRRRR !!!! -
Solt #28367 :DDDDDDD -
lee56 #28366 Ez kedves :) -
-
-
JanáJ #28363 Feltételezem 400 méterre nem állva vagy térdelve akart lőni egy sac 10 kg-os Minimivel. Ha fekszel akkor meg nem hinném, hogy jelentős a különbség M249/M240 vonalon.
Abban igazad van, hogy hiába pontos az adott fegyver állványon, ha pl kézben nem, mert nem bírod uralni. -
Petko #28362 Hát gondolom ez a nyomorult Newton 3. törvénye még azzal sincs tisztában, hogy egy karabélyban vagy egy golyószóróban/gpk.-ban használják az adott lőszert.
Persze nehezebb fegyver, nagyobb a tömege, ki is támaszthatják stb. de jó kérdés, hogy mekkora fegyvertömegtől felfele közömbösödik a nagyobb teljesítményű lőszerrel járó sorozatnál jelentkező visszalökésből eredő pontatlanság.
-
Valóságtól függetlenül, arma configját ahogy tanulmányoztam a következők jöttek le:
A töltény típusa a sebzést és a távolságot határozza meg alap helyzetben.
Minél nagyobb a kaliber annál később hord el a töltény és a annál többet sebez.
Bár bizonyos AK típusoknál hiába nagy a kaliber mégis kevesebbet sebez, csak messzebbre visz pl.: 7.62*39(ak 47) ellenben az 5.56*45(m16a4).
Ami még itt fontos lehet a fegyverhez hozzá van rendelve a visszarúgás, szórás, és az ügyesség. (tehát külön van configolva a tár/tölténytípus és a fegyver.)
A visszarúgástól függ mekkorát ugrik a fegyvered tüzelés után( ha nem lenne elég egyértelmű)
A szórás befolyásolja hogy a kalibernek megfelelő lőtávol belül mennyire pontos a fegyver(befolyásolja a lő távon kívüli hordás értékét)
Az ügyesség a fegyver imbolygását és mozgékonyságát határozza meg azaz ettől függ milyen könnyű célba állítani a fegyveredet, ez a nagyobb kalibereknél észrevehető leginkább pl m107 nél elég látványos ahogy a puska csak később vonszolja oda magát ahová célzunk. -
JanáJ #28360 Nem értelek.
Ha M16/M14-el lősz sorozatot akkor persze hogy az 5.56 a tuti.
Ha M249/M240 akkor miért lenne pontosabb a Minimi? -
JanáJ #28359 "mivel a magas kezdősebessége miatt 600m-ig pontosabb mint a nehezebb 7.62-es"
Erre van valami forrásod?
"Nem hasonlítottam egy deszant fegyvert egy gyalogsági nehéz géppuskához, ezt nem tudom honnét szedted"
Ezt petkonak írtam. ;-) -
Petko #28358 Pl. a Zrínyis "A gépkarabély használata" könyből, ahol hosszasan ecseteli a szerző a köztes lőszerek fejlődéstörténetét, és a fafej amerikaiak választását, hogy ők azért is a puskalőszerekhez közelebb álló nagy teljesítményű lőszert akartak elsőre történelmi, kulturális okokból(ez lett a 7,62x51-es). Aztán amikor az M14-es gépkarabélyukból próbálták lőni, a sorozat meg rohadt pontatlan lett a bika lőszer miatt.
Ebből feltételezem, hogy még azoknál a relatíve nem túl nehéz géppuska kategóriába tartozó fegyvereknél is sokat tesz a latba (ráadásul az 5,56 sokkal rövidebb huzattávhoz készült) -
dejavum van -
Edyl #28356 Egyáltalán nem csodálkoztam, hogy a nagyobb lőszernek nagyobb a lőtávolsága, az 5.56-os lőszer lőtávját és pontosságát keveselltem, mivel a magas kezdősebessége miatt 600m-ig pontosabb mint a nehezebb 7.62-es. Tanultam ballisztikát, nem vagyok hülye a témához.
Nem hasonlítottam egy deszant fegyvert egy gyalogsági nehéz géppuskához, ezt nem tudom honnét szedted. :)
-
JanáJ #28355 Nem is állítottam ilyet.
Ezt az 5.56/7.62x51 dolgot honnan szeded? Nem mondom, hogy nincs igazad, csak nem hinném, hogy van. :-) Eleve nem értem, hogy két más funkciójú fegyvert miért hasonlítasz össze.
Szvsz nem ezen múlik. A sima Armában is pontosabban lősz ha fekszel, mint álva vagy gugolva. Az ACE ezen finomít, hogy plusz lehetőség a támasztás térdelve/állva. -
Petko #28354 lőtáv != pontosság
Szerintem amúgy gyakorlatban az 5,56x45-ös lőszert tüzelő golyószórók/könnyűgpk. 400-800m-es távolságban általában jobb szórásképet mutathatnak mint a 7,62x51-es társaik. Egyszerűen ezen a távolságon, ahogy a karabélyoknál is, a sorozat jobban szóródik a nagyobb tömegű töltény hátralökése miatt.
A kiinduló probléma gondolom abból ered, hogy az arma zseniális szimulációjában a vanilla verzióban mai napig nincs megoldva a fegyverek támasztása, míg az ACE-ban megvan. Vanillában a golyószórók/géppuskák szórása (amit gyakorlatban kitámasztanának állvánnyal) tényleg abszurd volt fekve, fedezék mellett térdelve/állva (amire valójában a katonának rá kéne támasztania) amikor még annak idején próbálgattam.
-
JanáJ #28353 Mivel mi a gond?
CSak a 400m-es lőtáv keveslése. Az azon csodálkozás, hogy egy erősebb lőszernek nagyobb a lőtávolsága, pláne ha hosszabb csőből lövik. Ezek a dolgok bennem úgy csapódtak le, hogy van még mit tanulnod a lőfegyverekről.
-
fkubi #28352 Egyre kevesebb hajat latni a kepen :) -
Edyl #28351 Mert, mégis mi a gond vele? -
JanáJ #28350 Szerintem olvass utána a dolgoknak, mert nagyon össze vissza beszélsz. :-) -
Edyl #28349 Na igen, amikor rákerestem én is láttam, hogy az FN Minimi ejtőernyősöknek készült változata, de azért a 400 m-es hatótávolságot keveslem egy kicsit. :) Egy koszos kalasnyikov is pontosabb ennél.
Én nagyon elfogult vagyok az 5.56-os javára.
-
JanáJ #28348 Ahogy nézem az L110 a Minimi angol neve. De ez a Para változat, azaz ejéseknek szánt rövid csövű halál osztó. Szóval akár még reális is lehet a 400 m.
"Pedig a valós életben is az 5.56-os lövedékek pontosabbak mint a nehezebb 7.62-esek,"
Erre azért ne vegyél mérget, hidd el, a méret a lényeg. ;-) -
Edyl #28347 Köszi a segítséget.
Igen, ez az m249-es utánzat. Akkor újra felrakom majd az Ace modot, a red dot-al felszerelt 5.56-os gépfegyverek a nagy kedvenceim. Pedig a valós életben is az 5.56-os lövedékek pontosabbak mint a nehezebb 7.62-esek, mostantól majd az m240-est használom sima armában ha távolról akarom tizedelni a takikat. :)
Amúgy az Arma 3 mikor fog megjelenni? -
Ez az m249 utánzat ugye?
Aceben elég pontosak az 5.56 os géppuskák ellenben az alapjátékkal, próbáld meg hason, de igazság szerint alap armában 500 méter után az összes 5.56 os elkezd széthordani kivéve ha AI
Ha jól emlékszem red dot van rajta, használd közelre, rájöttem ha nem tüzelsz az Ai-ra 50 méterig simán odatudsz lopakodni, közelharcban több esélyed van.
Esetleg használj nagyobb kalibert m240 et vagy L7A2(baf), ha továbbra is távolról akarsz harcolni. -
Edyl #28345 Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy velem van-e a gond, vagy az L110-es géppuska (BAF) 400 méternél távolabb lévő célpontok ellen már tényleg használhatatlan-e? :) Az ACE modban egyik kedvenc fegyverem volt, az alap játékban viszont már teljesen pontatlan, van valamilyen trükk esetleg a célzáshoz, vagy ennyire félrehord közepes távolságon? -
JanáJ #28344 Franc :-( -
Készül hozzá fegyver cserélő pack, ami azt jelenti hogy az alap arma 2 es fegyverek kinézetét lecseréli.
Tervezem, hogy megcsinálom Acehoz is, tehát mind DayZ vel és Acevel működni fog, de azokon a szervereken ahol van csalás védelem szükséges, hogy saját Bi kulcsom fel legyen töltve különben, lefog vágni a szerver. Feltételezem DayZ online szoktad játszani, így valószínűleg hozzá nem fogod tudni használni. -
balazsgigi #28342 Á,tényleg köszi! -
ArmA II Launcher 3.1.1 -
balazsgigi #28340 Sziasztok!
Van,vagyis volt olyan program,amiben be tudtam lőni,hogy móddal,vagy mód nélkül induljon a játék.Meg különböző dolgokat lehet beállítani benne.
Ennek a proginak a neve kellene.
-
JanáJ #28339 lájk.
Ezt be tudom úgy tenni hogy pl ACE vagy Day Z alatt is fusson? -
fejlesztem tovább a fegyver packom.
Armaholic
Bi forum
.png)