35066
  • Shep
    Ja ok, de hány éves a játék? :)
  • tpM
    Semmi gond, Miciházigazda már fél éve szarik ránk.
  • Solt
    Ne legyél már szőke! :D Használt cucc, bolti garanciával, az nem ugyanaz mint az "occsó" új cucc ki tudja honnan, ki tudja hova szóló garanciával! :))
  • Scottt
    Épp te akartál arra rádumálni, hogy használt cuccot vegyek! :D

Természetesen mindenkinek köszönöm a segítséget és az infók gyűjtögetését,a többiektől meg bocs a sok off miatt..
  • JanáJ
    Physx-re nem jó az erős ati mellé pici nv kártya csak ezeket számolni?
  • Solt
    Majd jusson eszedbe az az 5k, amikor valamit garanciáztatni kell! :D Egyébként meg szívesen, hogy gyűjtögetem itt neked az infókat bazzeg.... :D
  • Scottt
    Mert azért 5-10k mégis érezhető különbség.
    Bár egy kiadós Crossfit edzés után úgy sz.rom most már telibe a BIS-t ahogy vannak :D
    Már elég volt a számokból meg a hárombetűs rövidítésekből! : )
  • Solt
    Ha már újat veszel, miért nem üzletből? IPON-nak nagyon jó árai vannak és megbízható! Ha valami garanciális gondod akad, akkor majd üldözöd az embert vele? :)
  • Scottt
    Megnéznéd ezt a csávót Ph-n? Valami elérhetőséget megköszönnék,ha már 5k-val olcsóbban is tudna 1 i5-2500k azt fasza lenne,megpattintani egy jobbféle CM hűtővel azzal azt hiszem eldöcögne.. : )

Inkább egyszer többet befektetni mint utána nézni ki a fejből, hogy baszki most dobtam ki 150k-t azt még se minden VH/Ultra.
    Vagy egyáltalán ilyen konfiggal mire lehetne számítani az A3 jelenlegi állapotában?
  • Solt
    Játékra jobb az X4, a hűtőt meg lefelejtettem, jogos! :)
  • V43 1105
    X6-t nem volt? Amúgy Ph!-n van egy arc, nem tudom most fejből ki aki -5-10k-val olcsóbban ad procikat .. Jahm és nem utolsó sorban AMD gyári cooler = kávédaráló .. ;P
  • tpM
    Majd csinálok videókat ha lesz valami érdemleges.

A3 mindenesetre rengeteg kib*szott jó lehetőséget tartogat.
  • Solt
    1680x1050 esetén OA alatt ezek a különbségek voltak a CPU-k közt. Ez segíthet dönteni... annyira nem gáz a különbség.

Tehát, ha mindenképpen új gépet akarsz, akkor én az alábbi konfigot javasolnám,

Alaplap

Processzor

Memória

SSD

VGA HD7850

Én alaplap mániás vagyok, nem szeretem az olcsó lapokat, szerintem ez a minimum, de ha téged ez nem érdekel, akkor az alaplapon még egy 10K fogható. Esetleg az SSD-n is pár ezer, ha elég a 60-s...

Ha ezeken még fogsz egy 10-15K-t, akkor nézhetsz a 7850 helyett egy GTX660-t
  • Solt
    Na hát FX-t semmiképpen... max az FX83xx szériából, de az már i5K árban van. El kell döntened, hogy új AMD konfig ( PhenomII X4 ), vagy használt Intel konfig. :)

Előbbi új, és valamivel lassabb lesz, utóbbi használt ugyan, de valamivel gyorsabb lesz. :)
  • V43 1105
    Én AMD-t nem vennék, jó talán a Phenom II X4,X6-ot bár nem tudom mennyire szeretik a Clod/ARMA3 duót.. de alájuk inkább INTEL-t vennék ..
  • Scottt
    Ohh fuark..

Ismerős most újított komplett szettet szintén ~150ből,abban is ez a GPU dübörög,bár egy AMD FX-4130 3.8GHz hajtja,ez mennyire lenne szar?

Meg persze ez még ugye csak az alfa,a véglegesig szerintem még +15-20fps-t tuti kisajtolnak BIS-ék. Szerintem kb annyit fejlődött az A2 is az 1.00-tól az 1.61-ig vagy mennyi most a patch szám.

Tempi:ACE3-al miújság?
  • repvez
    Én ezt a részét sose értettem, ha "élőben " elbirta a grafmotor mozgatni az embereket akkor holtukban miért nem? Ha azt vesszük figyelembe, hogy egy "élő" AI -nak kell számolni az MI-t a látását hallását a mozgását a fegyverhasználatát esetleg a beszédet. addig egy halott csak polygonhalmaz amire ugyan ugy csak a fizikának kéne hatnia mint egy vázára. effektive kevesebb erőforrásba kerül egy halott mint egy élő. Persze nem azt mondom , hogy mindre szügség van,de amikor hegyekben állnak a hullák az alsók eltünhetnek és ha egy bizoyos távolságba elmegyünk tölük szintén eltünhetnek.A másik meg hogy eddig még ahogy régebben irtam, egy olyan missiot sem láttam ahol az egész szigetre kiterjedő harc bontakozott volna ki.Még ezen a kisebbik szigeten se fog .igy nem hiszem hogy a sok egység miatt lenne
  • V43 1105
    Előzetes kalkulációim alapján, ha pl i5,z77-es lap, ssd, egy hd7850 2gb-os kártya.. akkor 180-200k ..
  • Solt
    Akkor meg főleg használt... újonnan nem tudsz olyat venni, ami ebbe az összegbe belefér, és jó is! :) Mondanám, hogy AMD cpu-t vegyél, de ilyen kis felbontáson egyértelműen jobbak az INTEL cpu-k...

Hidd el jobban jársz egy használt, de még garanciális konfiggal... :)
  • Scottt
    A mostaninál szarabb nem hiszem, hogy összejön,és nem muszáj Ultrán 300 Ai-val tekernie a 60fps-t :D
    Elég Very High-on 200 Ai-val 45
  • Solt
    Újonnan nem sok jó tud kisülni 150K-ból sajnos! :( Csak az alaplap meg a processzor 100K jelenleg, és akkor hol van még a többi?

Ha figyelsz arra, hogy normális embertől vedd meg a cuccot, amin még garancia is van, akkor nincs mitől tartani! Arra kell figyelni, hogy normális üzletbe szóljon a garancia, ne magánszemélyhez, meg nagykerhez, meg ki tudja hova...

Például... Jelenleg ez üzletben közel a duplája! :S
  • tpM
    Stance indicator addon.
  • V43 1105
    Ott is velünk, velem fogsz találkozni garantálom
  • Scottt
    Őszintén szólva eléggé ódzkodok mind az Nvidiától mind a használt cuccoktól,számítástechnikai cuccoknál pedig főleg.

De akkor beírom a milyen gépet vegyek most topicba, hogy intel alapú nvidia GPU-s teljes rendszer kerestetik 150k értékben.Aztán meglátjuk mi sül ki
  • Solt
    Jól fut, de eléggé mostohán kezelték a programozók, ráadásul az ügyességüknek hála be is fuccsoltak, több tapasz már nem jön hozzá, viszont ATI-n még így is maradt benne grafikai hiba, amit az AMD nem tud javítani, mert a fejlesztők baszták el. :S

Együtt lehet élni ezzel a hibával, nem tragikus, csak ha most vesz VGA-t, akkor inkább már olyat, amin ez nincs. Főleg, hogy a használt cuccoknál eléggé eltűnnek az új árak közti szakadékok.
  • V43 1105
    Azért írtam 7970-et mert nálam az muzsikál, és ATI .. és szóval lehet ATI-t kéne venned, de aztán Solt útbaigazított, hogy te bizony CloD-ozni is akarsz, ami nem tudom ATI karikon hogy fut
  • Solt
    Neked egy használt i5k kéne, azzal pár évig elvagy. 8GB ram, egy SSD, meg egy használt GTX560...
  • Solt
    Igen, ezt mondom én is, bár egy ilyen lista esetén felmerülnének újabb problémák! :DD Úgy kéne csinálniuk, hogy lenne egy alap lista, amik biztosan belekerülnek és tervben vannak, és egy olyan amik nem biztosak, csak szeretnék... :)
  • Scottt
    Már csináltak ticketet, ha jól emlékszek egy stance indicator-ért..

Esetleg még a Rome 2, de az még messze van,a közeljövőben ez a 2 játék,de ebből is az A3 ami érdekel,ilyen biszem-baszom BF3 meg ezek nem nagyon mozgatnak meg.
    A 7970-t túlzásnak érzem ehhez a felbontáshoz,meg nem is fér bele a keretbe :DD
  • V43 1105
    That's true buddy..
  • DancZer
    Ez még csak alfa, nincs fícsör freez, tehát még kerülnek bele új funkciók.
    Jó lenne ha nyilvánosságra hoznának egy listát, vagy ütemtervet ami szerint haladnak. Magukat is megkímélnék a felesleges ticket-ektől, viszont nem volna meglepi. Nem is tudom melyik volna jobb?! :D
  • Solt
    Őt csak a CloD meg az ArmA3 érdekli... a CloD a tehetséges orosz programozóknak köszönhetően csak NV-n nem produkál grafikai hibát. ( fehér vonalak ) Na most, ha e mellé még kétesélyes az ArmA3 is, akkor máris jobb választás az NV...
  • V43 1105
    Én ATI VGA-t vennék .. jó tudom 7970, de nálam gyönyörűen muzsikál a játék alatt..
  • Solt
    CPU-ból INTEL, VGA-ból NV, vagy AMD, kategóriától függően. ( No meg ki kéne derülni 100%-ra, hogy most akkor miféle pisix van alatta.
  • Solt
    A letámasztás hiánya tényleg gáz...
  • Scottt
    Nyilván natívban fogok játszani.
    Nem tudom, Solt 2hsz alatt megemlítette mindkettőt(Mindenképp Intelt vegyek, de az AMD-n jobban futnak a DX11-es játékok, akkor most Wie Bitte? )

Minden kell,cakompakk.Monitor-egér-billentyű van csak hozzá(Meg mint mondtam a külső winchester,de hát attól még az SSD kell bele.)
  • Solt
    Alaplap, cpu, ram, vga, ssd? Erre van 150K bruttó?
  • V43 1105
    Van. De még kérdeznék! Mekkora felbontás, ATI,AMD,NVIDIA? Moncsid,billed,egered gondolom van .. :-)
  • Scottt
    150k-t,a lényeg, hogy belső SSD legyen ~60gb,azon lesz az A3,Clod meg a winfos,egy külsős winchesterem meg már van azon meg elférnek a többiek.
    Ja és 1366x768 a monitor natív felbontása,szal afölé nem fogok menni.

Ötletek?
  • Solt
    A pisix NV GPU-hoz kötött része annyit csinál, hogy NV kártyákon engedi a GPU-t számolni, AMD alatt pedig a számításokat a CPU egy szálára kényszeríti, ezért zabálja az FPS-t AMD rendszeren. A pisixnek ez a része a látványért felel... emiatt lobog szebben batman köpenye, vagy lengedezik szebben a zászló...

Ha az állításuknak megfelelően a pisixnek azt a változatát használják amely nincs NV GPU-hoz kötve, akkor nem lehet gond. ArmA2 jobban futott például AMD-n, de egyébként is a DX11-s játékok alatt általában jobban teljesít az AMD.

Nekem volt mindkettő, elég sokat váltogattam őket, és azt kell mondanom, hogy egyértelműen az ár/érték, valamint a kedvenc játékunk igényei alapján kell választani.