35066
-
Solt #30378 Meg fog fájdulni a buksid... megnézted, hogy mit linkeltem neki megvételre?
A tesztben a 4770 van, de mivel az ArmA nem reagál a HT-re, felesleges a 4770, ezért ajánlottam a 4670-t. Így máris csak 20 ezer forint a különbség, ennyit meg megér. Főleg, hogy azonos órajelen, nem 10% az a különbség!
Szimulátorhoz, illetve CPU igényes játékhoz nem veszünk AMD CPU-t, aki ezt nem érti meg, az kínlódjon...
AMD CPU annak jó, akinél az ár/teljesítmény arány az elsődleges szempont. -
A3-nál szerintem nem lesz szükséged ilyen trükkökre, nekem úgy tűnt hogy ilyen téren jobban van optimalizálva mint az A2.
A2 nekem meg megakadt néha SSD-ről tolva is, A3 meg teljesen jól fut a régi SATA2-es HDD-ről. -
Köszi a segítséget. :D
Azért gondoltam ennyi ramra, mert van egy lehetőséget amivel HDD ként használhatod a memóriád, így érezhető fps növekedést tapasztalhatsz.
A2 nél tesztelgettem is, de pl ha túlzásba vittem és olyan objektum került szem elé ami nem szerepelt a listán, kifagyhatott a játék.
Arra gondoltam hogy 6 giga gyakorta használt adatot belemásolnék a maradékkal pedig megküzd a SSD és a maradék 6 GB ram. -
Jól van értjük, hogy neked ez a fétised, de hidd már el hogy neki nem kell ez a kulcstartó FX proci, ha intelt szeretne akkor úgy is azt vesz nem?
Se armához, se semmilyen szimhez nem ajánlanék egyébként én se amd-t, a fejlesztők se arra fejlesztenek a playernek meg jobb a nyugalom. -
Előfordul bizonyos játékoknál, hogy bár alacsony FPSt produkál de mégsem hajtja ki még csak a 30 % át sem a videokártyának, ráadásul a 4 szálból 2 őt használ ki jobban.
Mindenképpen most Intelt szeretnék, így legalább lesz viszonyítási alapom mind 2 gyártótól. -
Alapórajelen #30368 alapján a i7-4770k és FX 8350 között 10% a különbség, viszont i7 83k FX 8350 48k(ipon árak), ezek alapján komolyan az AMD-t szarozzátok?
Ilyen árkülönbség mellett egy szavatok nem lehet... Másrészt meg AMD-nél még többet lehet spórolni FX 8320al, mert az ugyanaz mint az FX 8350 csak alapból alacsonyabb az órajele, de ezen könnyen lehet segíteni, FX 8320 pedig csak 38k.
-
Solt #30372 Ha a program normálisan fel van készítve a többszálas futtatásra, akkor jól szerepelnek... csak ugye a játékok java része nem erről híres! :) -
Gascan #30371 amugy szerintetek az AMDs procik mitol gyengebbek jatekokban? most tenyleg csak az van a hatterben, hogy intelre optimalizalnak? vagy valami hardwares oka lehet
ahogy neztem programok tekinteteben viszont mintha AMD jobb valasztas lenne -
Solt #30370 Mehet az még feljebb is! :) -
k-s procihoz akkor már cpu hűtő pluszba aztán felcsavarni 4.2-re :D -
Solt #30368 Kiváló gondolat, egyértelműen Intel CPU kell szimulátor alá. ITT szépen lehet látni, hogy miért. A 3.5GHz-s 4770 10%-l gyorsabb mint a 4GHz-n ketyegő 8350.
Alaplap
CPU
Memória ( szerintem 8GB bőven elég )
Táp Ezzel jó darabig elleszel.
SSD-ből meg valami Samsungot nézz, azok most a legjobbak ár/érték arányban. -
Ez mit jelent? -
Jelenleg is AMD procim van, de sokszor úgy érzem nem túlságosan jön ki jól a NV videó-kártyámmal. -
Elnézést ramból 12 GB lenne a racionálisabb. -
Szerintem nézd meg a benchmarkokat, FX 8350 és top i7 között pár fps a különbség... -
Lenne egy kis off témám remélem nem sértődtök meg.
Gépet szeretnék fejleszteni!
Tudom írhatnék a hardware részhez is, de kifejezetten Arma 3 hoz fejleszteném a gépem.
Intel procit szeretnék, hozzá megfelelő alaplapot és úgy kb 10 giga ramot.
Ezekhez megfelelő tápot, ami keveset ad le és azért bírja majd a terhelést.
Ezekhez kellene tanács, az új alaplapok, proci, ram és táp típusokban nem vagyok túl jártas.
A gépem fejlesztésére olyan 300k tervezek rászánni de ehhez még hozzátartozik 2 ssd HDD, egy átlagos 2 TB HDD, és egy nv 680 as kártya, meg persze gépház. -
precise #30362 Nem baj ha visszarúg -
OA óta van high command, az-az ha magasabb szintű parancsnok vagy és vannak hozzád rendelve egyéb szakaszok, akkor tudod őket irányítani, elég kiadni a szakaszparancsnoknak hova menjen az szakaszával és végrehajtja, persze a saját szakaszodon belül lévő embereket ugyanúgy egyesével kell kezelni, általában őket beszoktam osztani, pl a rohamcsapatot vörösnek a támogatókat kéknek stb stb. Ha vannak alád tartozó rajok a ctrl-space paranccsal tudsz váltani, hogy lásd őket.
Ha kiismered könnyedén lehet irányítani nagyobb létszámú csapatokat. -
Arra nem készül mód vagy valami jel , hogy a paracsokat az egységeknek egy kicsit szervezettebben a valósnak megfelelően lehessen kiadni? mindegyik beosztásban a maga szintjén adja ki az utasitást az alatta lévő egység parancsnokának?
Például, most ha szakasz szintü egységet vezetsz akkor kb 30 embernek kell egyesével megadni mit csináljon ami rendkivúl bonyolultá teszi a dolgot és lassuvá. Nem lenne jobb ha csak a rajPK-nak adna utasitást és ő meg tovább adja az alatta lévőknek? igy máris 30-ről 3ra csökkenne a parancsoltak száma. ami egyszerüsithetné a parancskiadás menüt és gyorsabb lehetne töle a játékmenet. -
Egyébként pont ettől tartottam, amikor megjelent az alfa, kiadják a teljes verziót félkész állapotban, kevés egységgel és küldetések nélkül.
Ráadásul mellette 3-4 játékét is fejlesztenek, közülük egy ugyanúgy félkész lett mire elérte a teljes verziót(take on mars).
Szerintem hirtelen túl nagy fába vágták a fejszéjüket.
Na most a hibákat tényleg javítják egy idő után és kampányt kapunk hozzá(hozzáteszem a teljes verziót számomra a kampánnyal és küldetésekkel érte volna el), de új egységeket nem nagyon. -
tpM #30358 ACSE-vel szenvedek már egy ideje. 2 hete késik már a tervezett videó. ACE köszöni jól van, de még mindig akad vele munka. -
Feró Flex #30357 Tempi!
Lackó sajnálja a legjobban hogy kevés az egység mert Ő addonokkal már nem szerkeszt az Ofp-é óta,így meg még kivár szépen hátha jön valami az ingyenes DLC-ében.Várom magam is a plusz tartamakat hátha valami csúrran-cseppen esetleg.
Valami Ace3 videó Mester?
-
Nem ő tehet róla, hogy egyelőre hiányos a tartalom, de ha már adott a lehetőség, nyilván megemlíti. -
Ő is hiányolja az egységet, viszont egy játék módolhatóságát egy leírásban érdemes megemlíteni, elvégre nem sok játék módolható ennyire mint az arma. -
tpM #30354 Lackó írásaiban engem az idegesít, hogy ő is ezt a "majd a modderek pár hét meg hónap múlva elárasztanak minket" dumát löki. Mintha ez megoldás jelentene a kevés cucc hiányára. Érdekes módon az addonkészítőktől és modderektől sosem hallom ezt, mindig csak más hivatkozik rájuk, hogy majd ők megoldják, pedig baromira nem nekik kéne. -
Nem tetszik sok dolgot másként gondolok, ráadásul látszik hogy aki írta nincs nagyon tisztában a sorozattal. (reklám következik) Személy szerint a playdome ot szeretem.
Minden játék stílushoz külön tesztelő van és jók a leírások.
Például aki az arma 3 at tesztelte, Lackó, operation flashpoint óta játszik az arma sorozattal, maga is csinál küldetéseket, tehát ismeri elég jól a játékot, ez meg is látszik az ismertetőjében.
Arma 3 teszt -
Sith #30352 Megjegyzem hogy a cik végéből nekem az jött le hogy az eddigi OFP ARMA közönségnek ajánlott, ha COD ból battlefield ből jön valaki akkor viszont szerintem tényleg kell nyugtató, mert közel sem olyan pörgős és nem vicces amikor assault al lősz olyan messzire alapból mint a fent említett játékokban sniperrel.
Egyébként nekem sincs semmi bajom vele, szép jó, már most is játszható és majd remélem ez is kinövi magát, elég csak az armaholicra ránézni. -
Gondolom akkor lenne autentikus a vélemény, ha a játék célközönségéből tesztelné valaki, nem pedig egy mezei gamer. -
Gascan #30350 nekem az a véleményem, hogy a kutyát nem érdekli egy tesztelőnek a milliók közül mi a véleménye
olyan oldalak mellett mint a metacritic ahol sok tesztelő véleményét nézik össze pár sorban, vagy a video review-k, mellette még a fogyasztók véleménye is .. az ilyen ujságok mint a gamestar már rég elavultak
ráadásul a tesztjeik is elég gyengék, eléggé korrelálnak más lapokkal ..semmi egyedi nincs benne -
tpM #30349 Megint egy író, aki valamiért azt hiszi, hogy a szél hatással van a lövedékekre. Nem tudom, honnan veszik. :D -
Erről mi a véleményetek?
Mármint, hogy nem élvezetes a játék. -
Ja és esetleg, hol lehet a fejlesztőktől közvetlenül kérdezni? Ha magyarul van valami irva azt is el tudnák olvasni, lévén, hogy van pár magyar nevű fejlesztő ahogy láttam . -
ARMA3-ban a katonáknak az egymáshoz való alá fölé rendeltségi viszonyait mennyire lehet befolyásolni ?
Értem ezalatt, hogy ki kinek tud parancsokat osztogatni és kivel mozog együtt egy egységben.
Azzal tisztában vagyok hogy elvileg van valami kapocs raj szinten,de ugy vettem észre ezt eléggé rugalmasan kezeli, mert az AI önálósitja magát és nehézkes a parancs kiadás egy nagyobb csoport számára. -
physx? :)
cpu gyorsított physx van csak a játékban ugye? -
Feró Flex #30344 Kurva a drága lett ez a rész...
-
tpM #30343 A mai dev változatba be is került. És az új eső is, ami külön cseppekből épül fel, és hatással van rá a szél, és végre nem esik át a tetőn, kivéve, ha az lyukas, de akkor is csak a lyukon!
-
Feró Flex #30342 kemény lan party -
tpM #30341 Lengyelek és a VBS -
tpM #30340 Mert sokkal jobban illik hozzájuk. Mikor először megláttam, hogy az iráni mesterlövésznél egy tök spéci amerikai puska van... hát meglepődtem. -
Miért váltanák le egy orosszal?
.png)