TUNING AUTÓ mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
A belseje nekem se jött be, de maga az autó igen. Valami ilyesmi coupet akarom majd én is projekt autónak.
Egy két kép van róla itt.. Nem tudom nyivános-e, teszteld.
Kész állapotokról nincs kép valahol? Nem eladó? 😄
"In 1958 Porsche made application for a German Patent, also applied for and published as British Patent GB861369 in 1959. The Porsche patent used an oscillating cam to increase the valve lift and duration."
"Fiat was the first auto manufacturer to patent a functional automotive variable valve timing system which included variable lift (1960)"
"Alfa Romeo was the first manufacturer to use a variable valve timing system in production cars (US Patent 4,231,330).<5>5> The fuel injected models of the 1980 Alfa Romeo Spider 2000"
"In 1987, Nissan was the first manufacturer to release an electronically-controlled VVT engine."
"In 1989, Honda released the VTEC system."
"In 1992, Porsche first introduced VarioCam"
És utána a többi, Toyota, BMW, Merci, Audi
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
Japánok óragyártásba is elhúztak technológiailag a svájciaktól, de egy casio mégsem ér annyi mint egy rolex. (nem csak árra gondolok)
Az ipar meghatározó jármûvei az elmúlt 20 évben szinte csak japán autók voltak(azokról koppintottak megoldásokat, lásd változtatható szelepvezérlés). Szinte mindent hamarabb találtak fel ott mint máshol. Nem véletlen hogy a Toyota egymagában a világ legnagyobb autókonszernje és a VW csak a második helyen kullog azután is, hogy szinte már minden céget felvásárolt, hogy növelje az erejét. 40 évvel ezelõtt még a németek is tudtak ezt azt, de annyira rá voltak kattanva a saját mellük veregetésére és hogy a megoldásaik idõállók (A BMW csak nemrég tért át a szívóról a turbó/kompresszoros megoldásokra), hogy szépen elmentek mellettük a japánok. És mint írtam a japán autók még mindig messze a legjobb teljesítmény/ár értékkel rendelkeznek.
ár érték arányra meg ott a dacia.
a 190evo 1-2, 300sl coupe és az F1-es Medical Car a három merci ami kéne, a többire még ránézni se szoktam 😄
"Nulla tenaci invia est via"

<#idiota>#idiota>