951
Minden ami Jazz/Funk/Blues/stb.
koncertekkel kapcsolatos, koncertdátumok,
beszámolók,képek,videók,mp3-ak...
koncertekkel kapcsolatos, koncertdátumok,
beszámolók,képek,videók,mp3-ak...
-
#590 hehe :)
de nagyon jól értik a dolgukat
Fiatalok még, persze, hogy nem olyan komolyak, de szerintem a legjobbak közül valók :)
-
#589 Na igen, pont ezt mondták nekem többen is, hogy
hiába virtuóz mind a 4, de ökörködés az egész.. -
#588 ez meg egy elég sz@r minőségű kép Matt Garrisonról :(
....világító szemek :)) -
#587 nincs EM-ed???
NA de ilyet! :)
A gitáros, Lukács Peta Mo. legnagyobb tehetsége!
Itt egy kis ízelítő, ha tetszik, még dobok fel számokat:
European Mantra - Jazz guitar -
#586 B.Gergő -
#585 jah jól nyomja.......tényleg , erről jut eszembe , hogy csak egy albumuk van megaz Ivory Tower -
#584 nincs
#583: EM-m sincs
McGrady, nem linkelnél 1-2 dalt, nem ismerem csak egy videót láttam. -
#583 European Mantra-ja van valakinek? Az még nagyon kira zene :) -
#582 van még tőle albumod? -
#581 itt Borlai Gergő dobol igaz? huh, amiket az a csávó üt...
-
#580 Húhh a Matt Garrison albuma nagyon húzós..
A Gary Williseket nem ismerem!
McGrady: olvass vissza a topikban, nagyon sok funkos dolgot ajánlgattunk egymásnak! -
#579 ezek vannak még :
Gary Willis - No Sweat
Gary Willis - Bent
Matthew Garrison - Shapeshifter
............mind a három album -
#578 Tudtok ajánlani funky zenéket? Köszi :) -
#577 ajánlom mindenkinek a Europen Mantra nevű zenekart! Nagyon ütősek, jazz-rock-metal keveréket játszanak. Ez elsőre kicsit gyomorfordítónak tűnhet, de nagyon finom, és néha mégis kemény, gyönyörű hangszerelés, a magyar zene sokrétűségét kitűnően képviseli(szerintem). gitárosoknak, billentyűsöknek és dobosoknak nagyon ajánlom :-) Ha valakit érdekel a lemezük (faq. alive) dobjon egy privit :) -
....gondoltam -
#575 Megvan mind
A Greg Howe-os az egyik kedvencem
ESP demo, kicsit unja a kötelező promóciót, de azért nem semmi miket teker.. -
#574 ez biztos érdekelni fog téged :) (Jazz Fusion)
-Dennis Chambers : Outbreak
-Brett Garsed-T.J.Helmerich-Gary Willis-Dennis Chambers-ScottKinsey : Uncle Moe's Space Ranch
-Greg Howe-Victor Wooten-Dennis Chambers : Extraction
-John Scofield-Dennis Chambers-Gary Grainger-Robert Aries : Pick Hits Live -
#573 Mik vannak...
"Performance Wednesday 24th at 8:00 pm
David Fiuczynski, Gary Willis, bass and Kirk Covington, drums
L'Aula of the Conservatori del Liceu, Barcelona
Performance Thursday 25th at 10:00 pm
WTF Jam!!
David Fiuczynski, Gary Willis, bass and Kirk Covington, drums
Jamboree, Barcelona "
-
#572 ráakadtam 2db Marcus Miller koncert-videóra -
#571 jó lehetett -
#570 Megvolt a húrtépés ismét:
(telefonos képek) -
#569 Viszont erre jövő héten veszem a jegyet:
Scott Henderson a Tribal Tech egykori gitárosa saját triójával érkezik Budapestre, hogy megmutassa: 2006-ban a bluesba egyaránt belefér a fúziós jazz és a drum and bass. Henderson blues-zenekarának tavaly márciusi hazai debütálását és Scott Kinsey zenekarával adott koncertjét egyaránt zajos siker kísérte.
Scott Henderson élő legenda. Nevét a Chick Corea Electric Band 1986-os stílusteremtő albumával írta be a „nagy könyv”-be, majd Gary Willis basszusgitárossal megalapította Tribal Tech-et, amelyet a szakma és a nagyközönség egyaránt az utóbbi évtizedek legfontosabb fúziós zenekaraként tartja számon. A Tribal Tech, a jazz-es textúrákat elképesztően energikus előadásmóddal frissé és korszerűvé varázsoló csapat a mai napig etalon sokak számára.
1994-ben azonban az addig főleg jazz-gitáros Henderson (a korábbiakban játszott többek között a Zawinul Syndicate és Jean-Luc Ponty lemezein) hagyományos blues-lemezt készített ”Dog party” címmel. Igazi dögös, letisztult, stílusos, mégis virtuóz lemez lett, amely megjelenésének évében elnyerte a ”Legjobb blues album” címet a Guitar Player magazin olvasói szavazásán.
Saját bevallása szerint Henderson egyfajta zenei kiteljesedésként kívánt visszatérni saját gyökereihez: úgy érezte a jazzes/fúziós gitározás és a progresszív kompozíciók zenész-énjének csupán egy részét mutatják be. A kiteljesedés várakozáson felül sikerült: az egyszeri projektnek indult szólólemezt azóta további három követte, az ahhoz kapcsolódó világ körüli turnékról nem beszélve.
Story:
A Smart Music koncertirodának köszönhetően a jazz meghatározó egyéniségei (Richard Bona, Mike Stern, Allan Holdsworth, stb.) szinte már-már hazajárnak Magyarországra. Közéjük tartozik immáron Scott Henderson is, aki legutóbbi látogatása során egy technikai malőr miatt mélyebb betekintést nyert kis hazánk világába, mint amit a látványosságok és az ízek által határolt turista-perspektíva kínál.
Történt ugyanis, hogy erősítője a koncert előtti beálláson nem szólalt meg. A következő másfél órát Scott az egyik szervező autójában töltötte, és a hangszerészhez vezető úton életre szóló tapasztalatokat szerzett olyan hungarikumokról, mint a délutáni dugó (”pont mint Los Angelesben”), a vezetési stílus (”rosszabb, mint Mexikóban”), a szecessziós városkép (”elképesztően szép”) és a kocsiban található magyar jazz CD-k (”Wow!”). A hab a tortán természetesen a hangszerész volt, aki a Scott igényei szerint egyedileg épített erősítőt képes volt minimális telefonos egyeztetés után megszerelni – sosem látott mosolyt varázsolva a művész arcára. Ettől fogva pedig mindig szívesen jön hozzánk, miután tudja: nagy baj itt nem történhet vele!
A zenekar felállása:
Scott Henderson - gitár
Kirk Covington – dob, ének
John Humphrey - basszusgitár
Jegyek:
Jegyek a Ticket Express jegyirodákban, valamint a helyszínen válthatók:
Jegyár: 5000 Ft.-
-
#568 Lemaradtam róla sajna
2006. július 3., 19:30
MARGITSZIGET SZABADTÉRI SZÍNPAD:
HERBIE HANCOCK QUINTET
A zenekar felállása:
Herbie Hancock
Lionel Loueke – Guitar and Vocals
Richie Barshay – Drums and Percussion
Matt Garrison – Bass
Lili Haydn – Violin & Vocals
Herbie Hancock - a modern jazz egyik ikonja - 1940. április 12-én született Chicago-ban. Csodagyerekként már 11 éves korában Mozart zongoraversenyt játszott a helybeli Szimfonikus Zenekarral. Középiskolai éveiben kezdett a jazzmuzsikával foglalkozni. 1960-ban csatlakozott a trombitás Donald Byrd együtteséhez. 1962 végén a Blue Note kiadónál jelent meg első önálló albuma, a "Takin' Off" (azóta további 34 lemezt adott ki saját neve alatt). A következő évben a ma már legendás Miles Davis Quintet tagja lett. 1966-ban készítette első filmzenéjét Michelangelo Antonioni "Blow Up"-jához. 1973-ban már a Columbia-nál jelent meg a jazztörténet legnagyobb példányszámban elkelt jazz-funk lemeze, a "Headhunters", melynek "slágere" a "Chameleon" volt. 1980-ban ő mutatta be a világnak a V.S.O.P. Quartet szólistájaként az akkor 19 éves Wynton Marsalist. 1983-ban az elektronikus "Future Shock" Amerikában platina lemez lett, vezérdala a "Rockit" Európában "tarolt" - az angol slágerlista 8. helyéig jutott (+a videóklipért 5 MTV Award). 1986-ban Oscar-díjat kapott a "Round Midnight" című film zenéjéért. 1994-ben szerződött a jazztörténeti jelentőségű Verve lemeztársasághoz. Itt jelent meg 1998-ban "Gershwin's World" című CD-je, amelyen George Gershwin és kortársainak művei szerepelnek szimfonikus felhangokkal. Ez a lemez Herbie Hancock egyik legjelentősebb műve, 1999-ben három Grammy-díjat kapott érte. Eddig összesen 9 Grammy-díjat gyűjtött be, a legutóbbit 2005. február 13-án Los Angelesben "A legjobb jazz szólóhangszer" kategóriában (Speak like a Child).
Jegyárak: 15000, 12000, 9900, 7500
Jegyek kaphatóak a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.
Sajnos elég drága, és azt se tudom el tudok-e menni
-
#567 huhúúú , b@szott jó James Brown koncert van most a Duna-tévén -
#566 Áá találtam egy nagyon súlyos arcot:
Shawn Lane - Hardcase live at MIT
[URL=http://video.google.com/videoplay?docid=-3223045489236494554&q=shawn+lane&pl=true]Shawn Lane - "billentyű" majd gitár..[/URL]
...
ééés egy koncert,2002-ből -
#565 nah , megvan az összes
egyik kedvencem : Golden Hours -
#564 Mardi Gras BB. (A38)
bocsi a minőségért,telefonos kép:
-
#563 2006.04.27. Scott Henderson Blues Band, részletek -
#562 oké, köszi szépen!
-
#561 ok. amint benyomom megkereslek, de most megyek. sok a dolgom. bocs... -
#560 ha van msned akkor ott átküldheted, egyébként sendmefile pl. megfelel :)
-
#559 húú figyi. eléggé el vagyok havazva. egy-két napot rá ér még?
de ha be is nyomom a gépbe akkor hova dobjam fel?
van oldal amiről biztos le tudod szedni? (pl:sendmefile.com) -
#558 jó nekem azis :))
akarsz vmit cserébe? -
#557 vazzz. tényleg...
csak azt nem szeretem... mert szar lesz minősége...
na majd meglátjuk... -
#556 áááááááá
JAJJDEJÓ LENNE!!
tod, Lukács Peta a kedvenc gitárosom, hallani akarom már hogy nyomja a rockbanden kívül :))
egyébként
windows media player 10 benyomja MP3-ba ingyé :)) -
#555 nekem audióban van meg az albumuk...
sajna nem tudom begrabbelni, mert most épp nincs semmi jó full verziós grabberem...
holnap megkérdezem tesómat, hátha ő benyomja az ő gépével...
-
#554 Europen Mantrát ismeri vki? ha igen akkor küldhetne pár számot köszi :) -
#553 épp , hogy elfértek a színpadon -
#552 jaja, meg múlt hét csütörtökön is a gödörben! -
#551 eddig 27 full és 8 fél-album-nál tartok
#550 jól nyomták a hajón