Újabb cég száll harcba az űrturizmusért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volt már lézersugár, mikrohullám, de ugyebár a gyorsítandó tömeg minél nagyobb, annál nagyobb teljesítmény is kell.
Ezt meg a gyorsító és a fékezõ oldalon is ki kell fejteni, ami kissé bizonytalanná teszi az egészet.
A Védikus irodalomban le van írva, hogyan kell olyan jármûvet ( vimánát) építeni, mely képes csillagközi utazásra is.Ezt még annak idején Daniken ( Erik von) is feszegette, csak nem tudják, hogyan készül az üzemanyag, mely állagában és színében a mézre hasonlít..
Ezt meg a gyorsító és a fékezõ oldalon is ki kell fejteni, ami kissé bizonytalanná teszi az egészet.
A Védikus irodalomban le van írva, hogyan kell olyan jármûvet ( vimánát) építeni, mely képes csillagközi utazásra is.Ezt még annak idején Daniken ( Erik von) is feszegette, csak nem tudják, hogyan készül az üzemanyag, mely állagában és színében a mézre hasonlít..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Csak tudnak mi ebben a project-ben az uj......?????<#conf>#conf> elfeljthenek mar ezeket a tipusu rakatakat, nevetseges.........<#wow3>#wow3>
Az még nagyon kísérleti fázisban van. Meg szerintem nem is a legígéretesebb projekt. Egyik nagy hibája szerintem, hogy óriási energiájú lézer kell hozzá, amit még nem igazán tudunk elõállítani. Ráadásul a jelenlegi nagy (kémiai) lézerek rettentõ drágák és veszélyesek. Emellett a lézereknek általában nagyon kicsi a hatásfoka, emiatt nem cask hogy aránytalanul sok energiát kell befektetni, de annak nagyrésze a berendezésben hõvé alakul, amit valahogy el kell vezetni. Itt pedig arról van szó, hogy a lézer hasznos teljesítménye egy atomerõmûével egyenértékû, a keletkezõ hõ pedig ennek legalább 10-20-szorosa.
Ne hülyüljetek már.
A V2 azért mégiscsak 60 éve volt...
Azért azóta egy kicsit lehetett tökéleteíteni.
A V2 azért mégiscsak 60 éve volt...
Azért azóta egy kicsit lehetett tökéleteíteni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Láttam....Sajna nem sokáig bírta a modell,általában leégett a pereme....
a végén akkora lesz a verseny, hogy egy utazásra elég pár millát befizutni😊
Nemtudom, hogy láttátok-e a TV-ben (NationalGG, Reality), de van egy kisérleti fázisban lévõ lézeres kilövõ állomás!
Annak az a lényege, hogy a földön telepített teljesítmény lézer egy tükrözõdõ felületre van irányítva és ott lévõ levegõt porlassza szét és az hajtja felfelé...
Szerintem az egy nagyon igéretes dolog
Annak az a lényege, hogy a földön telepített teljesítmény lézer egy tükrözõdõ felületre van irányítva és ott lévõ levegõt porlassza szét és az hajtja felfelé...
Szerintem az egy nagyon igéretes dolog
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Minnél többen vannak annál nagyobb a verseny szellem s mint tudjuk a verseny szellemnél nincs nagyob hajtoerõ csak háború mert abba meg a pénz hajt.<#hawaii>#hawaii>
Én csak Rutanékat sajnálom....Elõálltak egy kiváló masinával aztán kissé bekavartak nekik.Ha õket nem hagyják továbblépni nyilván más viszi el a babérokat.Kereslet ugyanis van,és hát a gazdaság úgy mûködik.....Sõt már arra leszek kíváncsi,mikor kezdik koppintani a SpaceShipOne-t,az adatok ugyanis nem kimondottan titkosak....<#shakehead>#shakehead>
Hát ja, a V2 es nem éppen a legmegbízhatóbb volt, rengeteg felrobbant a kilövõálláson, szal nem tudom wz mennyire lesz biztonságos...Márcsak a hajtóanyag miatt is...
"Ez nagyban függ attól is, hogy a röppálya melyik végén vagy..."
Vagy esetleg belülrõl szemléled az eseményeket...
Vagy esetleg belülrõl szemléled az eseményeket...
Class is over.
"Bazz, velük biztosan nem repülnék, iszonyú veszélyes volt a V2..."
Ez nagyban függ attól is, hogy a röppálya melyik végén vagy...
Ez nagyban függ attól is, hogy a röppálya melyik végén vagy...
V2?? Bazz, velük biztosan nem repülnék, iszonyú veszélyes volt a V2... <#idiota>#idiota>
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Nem rossz, hogy újabb versenyzõ van, de szerintem a SpaceShipOne takarékosabb.
A legjobb szerintem egy háromlépcsõs rendszer lenne, aminek minden tagja újrahasznosítható. Az elsõ fokozat lenne egy repülõgép, nagy szárnyfelülettel, hogy magasra tudjon menni, sima jet meghajtással. A második egy scramjet fokozat(miért ne? a sikeres hajtómûtesztek megvoltak), de ha leválik az elsõrõl, elõször be kell indítani a harmadik fokozat hajtómûvét, ami felgyorítja a scramjet indulásához szükséges 4 mach-ig a gépet. Aztán ha az beiindult, megy 10-15 machig, ahonnan újra rakétával megy.
Szerintem ez lenne a leggazdaságossabb.
A legjobb szerintem egy háromlépcsõs rendszer lenne, aminek minden tagja újrahasznosítható. Az elsõ fokozat lenne egy repülõgép, nagy szárnyfelülettel, hogy magasra tudjon menni, sima jet meghajtással. A második egy scramjet fokozat(miért ne? a sikeres hajtómûtesztek megvoltak), de ha leválik az elsõrõl, elõször be kell indítani a harmadik fokozat hajtómûvét, ami felgyorítja a scramjet indulásához szükséges 4 mach-ig a gépet. Aztán ha az beiindult, megy 10-15 machig, ahonnan újra rakétával megy.
Szerintem ez lenne a leggazdaságossabb.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy