37
-
AtisH #37 Elsődlegesen a BSA-soknak kéne elolvasni. Vagy iskolába iratni azt aki a BSA statisztikáját összeállította. -
vax #36 Amit ajál elolvasásra Cat társunk tegyétek meg, nagyon jó. -
vax #35 Ezt hogy a francba számolták ki? Ennek kicsit "hasra" ütés szaga van. -
#34 Anyu, én szoftverkalóz vagyok? -
Cat #33 ÉRDEMES EZT IS ELOLVASNI: http://www.sg.hu/cikkek/37125 -
#32 Meg ugye, ezt nem lehet elegszer ismetelni, nem mindenki, aki nem vesz sw-t a gephez hasznal illegalis sw-t. Tudom, tudom, kevesen vagyunk... -
fanatic #31 Nem tudom, hogy miből gondolják a 44%-ot!?
Nézzük meg, hány alaplapot és szoftvert vesznek!
Szvsz az illegális szoftver 95% körül van! -
Capra Ibex #30 "Ezzel Magyarország távolabb került attól a célkitűzéstől, amely szerint a csatlakozásunk után néhány évvel elérjük az Európai Unió átlagát. A BSA 2005-ben ezért még nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a vállalkozások legalizálják szoftvereiket."
Van egy ötletem. A kedves kib*szott BSA oszlassa fel magát és az így felszabaduló pénzből vegyenek mindekinek wint :)). De leginkább fektessék be valami gazdaságot fejlesztő programba (nem számítógépes :p)/ cégbe. Hogy elérjük az EUs átlagot. Átlagfizetésben!!
(Hogy lehet valakinek ekkora pofája mit pl ennek ****** **** **** BSA-nak és embereinek? ) (Óoooóó... IP Logged ) -
pemga #29 Első gondolatom: sponsored by Deutsche Telekom? :). Könyörgöm, ezek a szinek :)).
Egyébként nem értem miért nyomják a nemzetgazdaság vonalat, nem azért lettünk EU, hogy összefogjunk; mivel külön-külön túl kicsik vagyunk US-el (és/vagy Ázsiával, bocs ez így túl homogén lett) szemben?!?
A feldobott számok pedig simán mérési hibahatáron belül vannak, nálunk egy választási eredmény exit-poll mérése is sokkal nagyobb szórással bír :D, úgyhogy nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket lehetne levonni belőle. Mondjuk úgy: stagnál.
Én továbbra is úgy érzem, hogy az egyedi, cégre szabott IT cuccok jelentik a piac jelentős részét, amihez képest a végfelhasználóknak eladott dobozos cuccosok jóval kisebb részt képviselnek. Erre tudnak valami számot mutatni? -
#28 ez is mekkora LOL. ma jó napot szereztek nekem az SG cikkek. :ÐÐÐ
Nahááát, Zimbabwében és Nigériában kalóz szoftvereket használnak! LOOOOL
Az országban lévő 5 PC-ből 4-en illegál windows van? :ÐÐ
Arról nincs adat, hogy a jobb oldali táblázatban lévő államok mennyit "nyúlnak le" a bal oldaliaktól? He??
Micsoda világ máez vazz. Má azt is rányomják ezek a tetvek az éhező országora, hogy warezolnak. Beszarás... :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐ -
AtisH #27 "csökkent a kalózszoftverek aránya, de nőtt a másolatok terjesztéséből származó bevételkiesés"
Ebből nekem az jön le, hogy drágultak a szoftverek.... -
winnie #26 miért lenne hülyeség? mindig is az usa-ban volt a legalacsonyabb. -
#25 :D:D:D:D:D:D:
bakter! ez komolyan beszél? az USA-nak van a lowest piracy rate-je a világon????????? :DD mekkora überfaxság. Gyorsan gondolják ujra sztem. -
#24 szerintem itt akkor csökkene a kalóz cd-k száma ha a fizetések magasabbak lennének mert az emberek hülyék lesznek megvenni a 10ezer Ft-os szoftvereket inkább fogják magukat és lemásolják . Ha esetleg keresnének anyit h ezt megtehetik akkor lehet h csökkene a kalóz cd-k száma de addig akárhogy is erőlködnek nem fog sikerülni. -
#23 ethereal? ettercap? Ilyesmi ismerős? :) -
#22 Ebből csak azt az ésszerű következtetést tudom levonni, hogy egyre többen használnak linuxot :D -
Praetor #21 Szerintem tök jól állunk, a BSA ne nyafogjon... -
#20 bezony, bezony :-) -
#19 Nem csak az árral van gond, a liszenszpolitikával is.
Miért kell magánhasználatra is ugyanannyit fizetni egy szoftverért, mint üzleti felhasználásnál? -
primmerg #18 az a para hogy a szoftverek (gondolok itt az itthoniakra amiket használunk) nem a mi fizetésünkhöz van mérve. amig az egyesült államokban egy havi fizudbol megveszel egy gépet + szoftvereket itt még a gépet se tudod a szoftverekröl ne is álmodj. vagy irigyelek teso a fizudért:) -
fflx #17 vagy nem ertem a cikket... dobaloznak itt a milliard forintokkal meg millio dollarokkal... -
fflx #16 126 millio dollar az (200Ft-on) 25 milliard... ez lenne a 10 milliard 44%-a??? -
fflx #15 " a magyar IT piac méretét szakértők 10 milliárd forintra becsülik ", tenyleg ilyen pici lenne??? -
HUmanEmber41st #14 És aki alkatrészenként vesz gépet?
A legtöbben egyedi hardwaret szeretnének.. -
Tocke #13 ...minden számtech. vállalkozásnak, minden évben kiküld egy csomó oldalas doksit a KSH és be kell irogatni, hogy mennyi gépet adunk el, mennyi programot, stb... szerintem nagyrészt ebből származhat az info... ami marha pontos lehet, mivel szerintem a legtöbb cég egy kb. adatot beír és jónapot... kinek van kedve kb. 200-féleképpen rákeresni az eladott cuccokra... -
#12 sanyo1212:
adatokat nem küldhet semmilyen progi az engedélyed nélkül (használj proxy-t authentikációval)
ami a media player infóit illeti, ha jól emlékszem egyszerű szöveges infókkal volt tele, mint pl: géped neve, IP, usernév (ezekre emlékszem). Ezen felül, hogy mi volt belekódolva foggalmam sincs, de nem is érdekes. Látszott, hogy kifelé kezdeményezett adatküldés, és csúnya dolgok vannak benne. Ennyi elég a "gyanú" felmerüléséhez. A többit a profik úgyis kiderítik -
sanyo1212 #11 A BSA közleménye:
bocs az ismétlésért
"a 2%-os növekedés jelentős veszteséget jelent, nemcsak az IT iparág, hanem az egész nemzetgazdaság számára"
"...a hatóságok is figyelembe vegyék, hogy az alacsony illegalitási arány számos gazdasági mutató javulását eredményezi (beruházások, foglalkoztatottság)"
Arra nem gondolnak, hogy ha azt a pénzt a szoftvervásárlásra költjük, akkor azt máshonnan veszem el? Ha veszek 50eft-ért szoftot, akkor mondjuk nem veszek tv-t, Szóval nem pénz termelődik, hanem a pénzt a nemzetgazdaság egyik zsebéből a másikba teszem. Akkor meg milyen veszteség is éri a gazdaságot?
Csak egy kis minimális makrogazdaságtant kéne tanulni az uraknak. -
sanyo1212 #10 mrzed001:
Az alábbi biteket látod (részlet):
"...43ö9hgjfö5uzqhnlfnOIHD9Ö34954985U4ð[Ðð[{í³€Ä[4..."
Ezt gondolom nem tudod dekódolni, pedig lehet hogy a gépedről küldött adatokat. :)
Ne mind1, nem kötekedni akarok. -
#9 snort .. packet caputre program .. ill. különböző memória figyelők, virtual machine-ben futtatják a wint mondjuk és figyelik a kernel hívásait.. etc.. így próbálgatták megtudni, hogy az XP aktiváláskor mit is küld el. . mert titkosítva küldi.. tehát azt egy sima packet cap során nem látod.. -
#8 Azon is jót röhögtem, amikor a media player akart infókat küldeni az M$-nek. Persze nálam nem jött be :)
Talán még megvan valahol a log, ha kíváncsi vagy rá :) -
#7 sanyo1212:
Már hogyne tudnám ??
Ilyet csakis proxy-n keresztül vagyok hajlandó engedni, ott pedig bitről bitre látom, hogy mi ment ki-be (adat), és kinek-kitől -
#6 Jujj ez szörnyű :DD -
sanyo1212 #5 Mrzed001: Azt hogy figyeled meg hogy updatelés közben milyen tartalmú adat megy ide oda?
Csak azt látod max. hogy milyen címmel kommunikál a program és hány byteot, de hogy konkrétan milyen tartalmú adat csordogál az update letöltésén keresztül azt nem tudod megmondani. -
sanyo1212 #4 Ezeknek az adatgyűjtések természetéből következik hogy NEM pontos adatok, ezért a fenti 1-2%-os változás szerintem bőven a statisztikai hibahatáron belül van.
Szal egyetértek abban hogy a BSA úgy játszik a számokkal ahogy akar. -
#3 bekopognak: nem valószínű
update, vagy egyéb ladja a drótot: nem megy, komolyan figyeli az összes nagyobb cég (és profi user) a forgalmát
házkutatás: egyetértek, ez false adat
Eladási adatok: nem mérvadóak, mert nem egyenletesek (kijön sokan veszik, aztán alig)
Szerintem nagyfejek egyszerűen a hasukra ütnek, és mivel szép nagy hasuk van, ezért szép nagyot tudnak hazudni -
Cat #2 pl. ugy hogy ismert adat az egy országban eladott hardvereszközök mennyisége, a hardvercégek nyilvános forgalmi adataiból ismerik a számítógépek mennyiségét, és ugye ismert a szoftvereladások mennyisége is. Ezekből országonként egész jó statisztikákat lehet készíteni, no meg persze a BSA tagjai is nyilván rendelkezésükre bocsátják a saját adataikat. Pl. ismerik a frissitések letöltésének számát, és ha a magyar nyelvű patchot sokkal többen töltik le mint ahányan megvették az adott programot, akkor kapásbol van kézzelfogható adat.
Egyszóval rengeteg PONTOS adathoz lehet teljesen legálisan hozzájutni, de az persze már más kérdés, hogy ki milyen következtetéseket von le belőle - nyilván a BSA egy lobbicég, csöppet elfogult. -
sanyo1212 #1 Kiváncsi volnék, hogy hogyan mérik fel ezeket az adatokat?
Hogyan mérik fel hogy hány millió dollár értékben telepíttek illegális szoftot?
Szerintem ez leginkább 3 féle képpen történhet:
Az első, hogy bekopognak hozzád hogy van e illegális szoftod, és ha igen mik ezek. Ez kevésbé valószínű.
A második, hogy a windows vagy más telepített szoftok leadják a drótot neten keresztül, és ha 2 hálózati fizikai címről ugyan az serial számmal jelentkezik be a prg. a szerverre (pl. update közben ki tudja mi minden adatot küld el a számítógépről), akkor ott már ugye az egyik biztos hogy másolat. Ez viszont szerintem jogokat sért.
A harmadik hogy a cégeknél és magánszemélyeknél tartott házkutatásokból statisztikailag általánosítanak. Erre meg eléggé fals adat jönne ki szerintem. Pl. lehet hogy nekem sokkal több illegális cuccom van. De az is lehet hogy nem.
Tud még valaki esetleg más esetet?