A Pentium III-ra hasonlítanak majd az Intel ikermagos processzorai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az, hogy milyen nehéz többszálú kódot írni, nagyon függ a feladattól. A legtöbb CPU igényes feladat jól párhuzamosítható. Emellett akkor is egyszerû a dolog, ha eleve több független feladatot kell egyidõben futtatni. Ez utóbbi egyre inkább jellemzõ az otthoni használatra.
Ne isteneítsünk termékeket. Használjuk õket. Arra valók.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Ja, egyébként tényleg van nálad 25%-os gyorsulás (HT nélkülis esethez képest)? Szinte hihetetlen.
Más:
Kikapcsolt HT-nél nálam pl. dvd írás, és mpeg4 konvertálás egyidõben szaggat a doom3, bekapcsolt HT-nél totál semmi sem érezhetõ...
Tehát ha van is 15% lassulás valahol, az lehet, én hálistennek még nem találkoztam vele, de AMI AZ ÉRDEKES, az az, hogy én még nem láttam olyan tesztet, hogy HT-t ÚGY teszteltek volna, hogy több progit futtatnak egyidõben. Pl. 4 giga dvd film betömörítése rar-ba maximális hatékonysággal + mellette 3dmark 2005 futtatás. Sajnos ilyen jellegû tesztet, ami ezt hivatott tesztelni, azaz a HT lényegét még nem láttam, csak olyat, hogy:
1/ HT bekapcsolva
Winrar - x mp
2/ HT kikapcsolva
Winrar - y mp
Már bocsánat, ez nem HT teszt, ez lóf***...
Továbbá, ha a két szál adott része egymás adataival is dolgozik, és önmagukban rövidek, jobb a megosztott cache, mert akkor könnyebben és gyorsabban hozzáférhetnek egymás adataihoz.
Tehát, az adott program szempontjából egyátalán nem mindegy, hogy egyedi vagy megosztott a cache.
A saját cache-sel rendelkezõ dual-core megoldás az elsõ esetbe tartozik, a HT a másodikba... Így egy adott program-páros szempotjából az sem mindegy, hogy két core-on futnak, vagy egyen HT-vel.
Egyébként szerintem pl. az Xbox procija, vagy a Cell elég jónak mondható.
Ebben nem lenné annyira biztos, de vitatkozz rajta inkább Gabesttel.
"A HT lényege épp az hogy 2 procinak láttatja magát, pont mintha 2 külön proci lenne benne. Az oprencer úgy is kezeli. Az más kérdés hogy mivel nincs 2 proci, nem mindig sikerül a párhuzamos végrehajtás, így a másik szál elég sokszor dekkol, mint az autók a piros lámpánál. Ha zõd lesz az út, majd megy tovább. Ugyanígy a 2. prg szál is."
Köszi, de ezt eddig is tudtam... 😊
"Csak sebességbeli eltérés van a HT és a dupla mag között."
Ebben sem lennék olyan biztos. Az "ellentmondásos" tesztek is arra vallanak, hogy ez nem ilyen egyszerû.
A HT lényege épp az hogy 2 procinak láttatja magát, pont mintha 2 külön proci lenne benne. Az oprencer úgy is kezeli. Az más kérdés hogy mivel nincs 2 proci, nem mindig sikerül a párhuzamos végrehajtás, így a másik szál elég sokszor dekkol, mint az autók a piros lámpánál. Ha zõd lesz az út, majd megy tovább. Ugyanígy a 2. prg szál is. Csak sebességbeli eltérés van a HT és a dupla mag között.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Forza.
A Cell-ben csak egy PPC mag van, de az SPE-k sem csak buta SIMD egységek, hanem kvázi teljes értékû procimagok, saját DMA és MMU egységekkel, SIMD-re optimizálva.
Na persze ez az Inteles rossz megvalósításnak köszönhetõ, mert amúgy jó lenne.
Minden termék a vevõk hülyítését szolgálja. Néhányat bekajálunk, néhányat nem. Ez most egy olyan, amit nem.
Sztem sokkal inkább az ooo -ra gondoltak az "újítások" nál.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
A konkurencia termékeit nyilvánosan a szánkra nem vesszük😊
végrehajtóegységekre tudja szétosztani, viszont ha azok ugyanazt csinálják, akkor ez nehezen megy, de mivel egy proci egy cache-bõl dolgozik, az a jó neki ha az adatok átfedik egymás vagy legalábbis közel vannak egymáshoz. Több fizikai processzornál meg épp ellenkezõje az igaz, ha ugyanazon az adaton molyolnak, akkor egymás cache-ét teszik tönkre és sokat kell nekik szinkronizálni, viszont ugyanazt a fajta utasítást tisztán n-szer olyan gyorsan tudják lefuttatni.
Már bemutatta, sõt azt hiszem, legalábbis OEM-eknek piacra is donta az Intel a dual-core-os prociját. (Nagyon sietett vele, csak összadobta, az Athlon X2 testhosszal elõzi kisebb fogyasztással...)
/*WTF?!*/
Egyebkent az hogy az intel vegul a rovidebb futoszalag fele veszi az iranyt az mutatja hogy a technologia amit kifejlesztettek hosszu tavon nem valtotta be a hozzafuzott remenyeket. Kivancsi vagyok a tovabbiakra.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Magától nem fog... Úgy kell megírni.
És mekkora sikerrel. Már várom azokat az elsõ intel fikázókat, akik két linkkel arréb még azt magyarázták, milyen jó is ez, meg h 10 GHZ ig meg sem áll az intel.
Hozzátehette volna: "Az egész csak a vevõk hülyítését szolgálta." <#wow3>#wow3><#vigyor>#vigyor>
Ha mindkettõre optimalizálni akarják a progikat (dupla mag+HT), hááát... A szoftgyártókon múlik, de sztem túl sok meló és túl kevés megtérülés. Én rárepülnék az SMP-re és csupán arra koncentrálnék. Ez az én privát véleményem.