14
Videojel továbbítása rádiófrekvencián
  • Rehctaw
    #14
    Hi.

    Az ok amiért ide - és még pár hasonló topicba - írok, nem más mint: minél több személynek a tudomására kívánom hozni a nemrégóta űzött tevékenységem közben felmerülő hátráltató tényezőket. Ezáltal megnövelve az esélyeimet arra, hogy választ kapjak kérdéseimre és megoldódjanak a felmerült incidensek. Tehát ne kövezzen meg senki a tevékenységem folytatásáért (amiért hirdetem az ügyemet)!

    A téma: PC játékokból videórögzítés és annak editálása.
    Aki úgyérzi tud segítséggel szolgálni, jöjjön ide.

    Vagy keressen rá a (játékfórum) "Vidórögzítés és Editálás" című topicra.



    -Rehctaw
  • lammaer
    #13
    Csak egy fél gondolat erejéig: közöséges RCA kábellel (2 ér + föld) vagy 20 méterre viszem a jelet (dolgozóban fel a padlásra, padláson át a nappaliba, ott le a padlásról) és a jel szinte semmi zavart nem szed össze. Pedig megy a kábel körül minden ami csak egy lakásban található (220, TV, telefon) :)
  • Zozo76
    #12
    semmi ugyanis csak "video monitornak" hasznalom a tevet
  • David01
    #11
    Nincs más rákötve csak a gép? Pl.:Video,Műholdvevő stb.
    Ezek szokták néha zavarni a képet.
  • Zozo76
    #10
    Na van egy szupi kis problemam :).
    Kerult hozzam egy 51-es kis Daewoo televizio. Namost gondoltam ez jo lesz nekem ide a szobamba a gep melle hogy a filmeket ezen nezzem. Van rajta EuroScart meg az elejen RCA csatlakozo. Viszont a menujeben van SVIDEO csatorna is amit hatul az EuroScart csatin be is birnek neki adni. A baratomtol kertem egy EuroScart csatlakozot amin van egy kacsolo hogy kifele vagy befele menjen a jel, es van rajta egy SVIDEO es egy RCA bemenet is. DE! Hiaba kuldok videojelet az SVIDEO csatin csikos zavart kepet kapok. Ez akkor is ilyen ha ugyancsak az EuroScart csatin RCA-val csatlakozok es SVIDEO csatornan van a TV. Mert ha kompozit csatornara kapcsolok akkor a hatulrol jovo (RCA) jel is tiszta. Tehat valami gond van az SVIDEO reszevel. A gep kiove mert a nappaliban levo Philips-el gond nelkul megy az SVIDEO es persze joval szebb, nyugodtabb kepet ad mint a kompozit (RCA) jel. Holnap veszek egy rendes kabelt ami egyik felen EuroScart a masik fele meg SVIDEO es nem csak egy ilyen kabel nelkuli csatlakozo. Azzal jobb lenne?
  • Mikuci
    #9
    Hello!

    Nem tudja vki hogy mivel erősítem fel a csatornáimat, mer egy nagy domb melett lakom és az rtl klub elég rosszul jön és már egy erősítő fenn van de ez nem segít annyit hogy egy kis hangya se legyen benne.a helyi tv t se tudom fogni a Balaton tv pedig az antenna az alkalmas lenne rá
    ez az én nagy gondom.
    aki tud segítsen.
    üdv Miky Soft
    [email protected]
    :D
  • sWaTCh
    #8
    Ahogyan Tuvok írja: árnyékolt vezeték a legjobb megoldás. A videoátlövő (?? életemben nem hallottam ezt a kifejezést) egyértelmüen RONT a minőségen, mivel két átalakításon is átesik a videojel. Az adóban van egy modulátor, a vevőben pedig egy demodulátor, melyek akár milyen jók is (lehetnének) mindenképpen torzítják a jelet. Ennyi erővel elég volna a géphez csatlakoztatni egy modulátort és koaxon a TV-re kötni, amely tartalmazza a több mint valószínű jobb minőségű demod fokozatot.
  • Met
    #7
    Én több mint 10 méterre viszem és nincs zavar.
  • Tuvok #6
    Nem kell semmi erősítő, vegyél árnyékolt vezetéket árnyékolt csatlakozásokkal, és egy deka zavar sem lesz benne .
  • gery2
    #5
    Én S-video jelet szeretnék továbbítani, nem csak compositot!(az s-video-nál az y világossági és a színsegédvivők külön mennek!).Ez a kütyü ilyen?
    Neked van ilyen?
  • ivjoe
    #4
    Ja és ez a videoátlövő (MediaMarkt), amit te is írtál elvileg kitűnő minőséget produkál. Mintha TV-t néznél! Ennél nincs zaj!
  • ivjoe
    #3
    De, ha sok elektromos küty, vagy kábel van a videokábel közelében, akkor sok zajt összeszed! És a gép hátulján, ahová a videokábel csatlakozik elég sok kábel van! Ugyanis a kábel nincs rendesen leárnyékolva! Én egyszer vettem "normálisan" leárnyékolt RCA kábelt (Volt hozzá RCA/S-Video átalakítóm) Nagy rakás szer volt! Szétvágtam és mi volt az árnyékolás??? Egy pusz ér a jelátvivő ér mellett!(mellette!) Neked egy kb. újnnyi vastag rendesen leárnyékolt kábel kell! Vagy asszem video átlövőnek hívják a kütyüt!
  • izb
    #2
    Elviekben nem kell erősítő!!
    10 m az nem sok!!
  • gery2
    #1
    Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!
    A számítógép S-video kimenetéről kb. 10m távolságra vinném a videójelet a TV-ig. Sok zavart összeszed a kábel ilyen hosszan! A Media Markt-ban láttam egy kütyüt, mely rádiófrekin továbbítja a video jelet egy adó/vevőn keresztül. Szerintetek jobb minőségben átküldhető ezzel a videojel (kevesebb zajjal) , mintha 10m hosszú kábelen vinném?
    Esetleg valaki kipróbálta már?
    Előre is köszi!