13
  • fflx
    #13
    egyebkent jellemzo, hogy a multkor talan pont itt mutattak be egy kozvelemenykutatast, amibol az latszodott, hogy 5e Ft a hatar, amikor is jelentos mennyisegu uj elofizeto lenne hajlando netet bekottetni es a tobbseg a korlatlan netet mint elvarast jelolte meg. es erre jottek aztan a nagy akciok, hogy beindult mostmar a t-online is a korlatos csokkentett savszelu kabellel nem 13e hanem 9900 Ft-ert. most akkor ezek mit varnak??? ilyen feltetelek mellett nem lesz tobb a netezok szama. adsl-t meg hiaba hangoztatjak, amig gyakorlatilag a sima telefonkoltseg megduplazza az arat.
  • fflx
    #12
    en gyakorlatilag 2001 ota valtozatlan arat fizetek netert.
    (kezdetben volt a ISDN telefon + elofizu, majd jott kabel)
    most ugye ha azt nezzuk, hogy volt inflacio, akkor tenyleg olcsobb lett :)
  • Rosco
    #11
    Ebben igazad van, de ez a 22-es csapdája. Lakó megnézi mennyibe kerül, mi a választék és nem választ. Ha több szolgáltató lenne, választana. Könyörgöm, kapitalizmus van, nehogy már a farok csóválja! A fogyasztó fogyasztani akar, de nem tud. Ez is tipikus magyar tempó.

    A másik, hogy a szolgáltatók, főleg a Matáv dolga lenne, hogy az iszonyú mértékű reklámköltéseiből piackutatásokat is végezzen, ergo, hol mire van igény. Jelenleg ez abból áll, hogy bejelölheted az axelero oldalán hova szeretnél ADSL-t. Na mármost ezt hogyan tedd meg, ha nincs neted?

    A megtérülő befektetésről meg annyit, hogy a névváltásra szánt reklámösszeg töredékéből megcsinálnak egy sávduplázást. A kiépítéshez pedig már nagyrészben ott vannak a telefonvonalaik.

    Apró példa: Nagykovácsit úgy jelölik pl. hogy van ADSL szolgáltatás. Ehhez képest az új övezetben (kb. 500 méter a falu központjától) már nem építik ki, mert ugyan 10 lakó is igényelné, de nem éri meg a Matávnak. Telefon pedig mindegyik házban van...
  • Rosco
    #10
    Az egész egy nagy rakás baromság, amit írnak.
    Most költöztünk egy újépítésű társasházba a 10 kerület városközpontjába. Autóval max 20 perc a Nyugati, tehát nincs messze. Ehhez képest:
    - UPC nincs, Chello nincs, van UPC Direkt marha drágán, de Net nincs.
    - Matáv: Kábelnet nincs, nem is lesz, nincs kiépítve.
    Ami van:
    - ADSL, DE ehhez kell ugye egy aktív vonalas előfizetés. Na már most a nejemmel 4 mobilunk van, 2 céges, 2 magán mobil. Mi a f*sznak nekem vonalas telefon, mikor ingyen beszélek a cégesen??? Bemegyek a T-Pontba, mert már ugye ez a nevük. Ez is rózsaszín lett, na mindegy. Nézegetem az ajánlatot: 7900 bruttó, 3 GB adatforgalommal, utána 500 Ft/GB. 9900-tól korlátlan ugyan, de...
    2500 az alap vonalas előfizetés, mert ugye 1700-ért már nem vehetsz vonalat az megszűnt (érdekes, hogy nem reklámozzák...). Ergo 2500 + 7900-ért lesz egy süket telefonvonalam, amin senki nem hív, és még talán 1,5 filmet (jaj, elnézést, ez illegális :-) le is tölthetek. Persze, korlátlan is lehetek, havi 2500 + 9900 -ért...
    Ezek hülyének nézik az országot?!
  • concrete
    #9
    és ezt a folyamatot az IHM mint egy külső szemlélődő nézi ...
  • concrete
    #8
    "elmúlt egy-másfél évben a szélessávú internet ára a felére csökkent, miközben az elérési sebesség megduplázódott, a 384 kilobites elérési sebesség 512 kilobitre, illetve 1 megabitre nőtt."

    a csávó nyilvánvalóan eközben nem tartózkodott magyarországon, vagy egyszerűen nem figyelt, mert ebben az esetben 6-od annyiba kerülne a net, és ez egész egyszerűen NEM ÍGY VAN,
  • gregor
    #7
    Cat:Csak egy gond a chello nem mindenütt elérhető.Kistelepüléseken,meg a szolgáltatónak se éri meg kiépiteni az ADSL-t,hisz nem biztos,hogy megtérül a befektetés.pfreanky:Gondolom,Monoron is ezért kerül ennyibe a net,mert kevesen jelentkeztek,hogy netet szeretnének.Ha többen jelentkeznének,olcsóbb lenne.
  • pfranky
    #6
    Ez megint az üres politikai fényezés és hazudozás.
    Majd ha szabadon választhatok Monortel területen szolgáltatót helyettük és nem 15 !! ezer Ft lesz a havidíj, hanem 5 ezer, mint a Vodafone, akkor esetleg dumálhatnak. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az ország nagyrészén nincs is ADSL, hiába is akarnánk. Az lenne az igazi, ha az áramszolgáltatók végre belépnének a piacra és a sok rabló telefontársaság sorra tönkremenne!
    Megérdemelnék! Úgyhogy ennek a napnak megint semmi értelme, pláne itt Budapesten, ahol a legnagyobb a
    választék.
  • Cat #5
    a chello light 6500 ft, 512 kbit és webezéssel sose fogod kihasználni a benne lévő 5 gigás adatforgalmat - nyilván filmeket tölteni nem ilyennel kell
  • toyotakacsa01
    #4
    Mi könnyen beszélünk, nekünk telik netre.
    De akinek nincs havi tizenakárhányezer forintja netre az most nem tud ide beírni és megmondani hogy bizony én is előfizetnék ötezer pénzért.
    Nekme is nagyon meg kellet gondolni hoy vállaljam e.
  • gregor
    #3
    Tóth Laci:Az igaz lehet,hogy kevesebbért többen bekötetnék a netet,hisz remgeteg érdekes dolog taláható a neten.De vannak olyanok is akiket nem érdekel.
  • TothLaci
    #2
    Szerintem csak félig van igazad. Mert van olyan aki kevesebb pénzért bekötetné a netet(pl. egy osztálytárs), de van olyan is, aki teljesen lesz*rja. Nagyszüleim sajnos az utóbbi közé tartoznak.
  • gregor
    #1
    Szerintem akit érdekel a net,az netezik,akit nem érdekel azt ha nagyon olcsón adnák akkor se érdekelné!Hisz nem érdekli!Pl.ul Van aki szereti a spenótot ,van aki nem.Na már most aki nem szereti a spenótot,azt nem nagyon fogod tudni meggyőzni,hogy a spenót egy nagyon finom étel,hát ugyan ez a helyzet az internettel is.Akit nem érdekel,annak bármi szépet mondhatsz az internet előnyeiről,nem fogja őt érdekelni!