5387
-
#1825 Tudom, hogy nem szó szerint érted, de kicsit idegesít, mikor azt olvasom, hogy egy 7900GT-re azt írja vki, hogy 1 év múlva kukázhatja a dx10 miatt. Én nem várok semmi olyan csodát a dx10-től, ami annyira elavultá tenné a SM3.0-ás vga-kat (pláne azokból is a legjobbakat). Ami igazán el fog szaporodni a közeljövőben, az a HDR lighting, Soft Shadows, Parallax mapping, motion blur, stb, ezeket simán tudják ezek is. Állítólag hatalmas változás nem lesz a SM4 és SM3 között. De ez majd kiderül, de szerintem mire az játékokban is elterjed, az még minimum 2 év. (csakúgy, mint a dx9 és a SM3). -
#1824 ezt a szörnyet:
-
#1823 Akkor egyértelmű hogy Gainward!!
Én is azt veszek ahogy összejön a lém! -
#1822 DX11 kompatibili :))).
Nem erre a PPUra gondoltam, hanem a fizikai processzorra, magy mi a szösz. keress rá cikkekben a PhysX-re... Nah, arra gondoltam. -
Zsoldos #1821 Meg ha ki is jon akkor, kb tovabbi egy evig nem lesz jelentos tenyezo. + azis szar vetel lesz, mert nem dx11 kompatibilis :) -
#1820 Előző kommentem. -
#1819 Ja, mégvalami.
7900GT-t tuti nem veszel jópár évre, mert remélhetőleg jövő nyárra itt a DX10, és akkor kukázhatod a 90ezres VGA-dat. Sztem jobban járnál egy 7600GT-vel (az 3000-et megy alapon a 3dmark06-ban), ami jóval olcsóbb.
PPU az Pixel Pipeline Unit azaz textúrázóegység. Minél több van belőle annál gyorsabb a VGA. -
norbisz #1818 Egy Club3D 7900GT 256MB eredmény 3DMark 2006-ban :)
Haveromnak hasonló konfigban, Gainward 7900GT 256MB-s változat, ugyanúgy 3700+ -os procival kb kb hasonló eredményt ért el. (Azért kb. mert 5 futtatásból 2szer 15ponttal kevesebbet, 3szor 10ponttal többet ért el).
A procik totál alapon mentek.
CPU:
3DMark06: -
#1817 mar olyan sok szavazatot kaptam a GAINWARD-ra, hogy eldontottem G.-ot veszek (normalt), de azert koszi! ezzel lezartam ezt a temat es nem farasztok vele senkit!
amugy nem 50 MHz, hanem 100-150MHz, vagy tobbet is ki lehet belole hozni, mar a PH-n dolgoznak rajta!
koszonom mindekinek a segitseget! -
#1816 Ellenben, srácok! Magyarázzátok mr el nekem, h mi köze van a PPU-nak a GPU-hoz? -
#1815 Hát nem tudom. Én nem húznék egy ilyen teljesítményű kártyát, mert a mostani dolgokhoz szentem bőven elég. Ha viszont hosszútávra tervezel, nem az a plus 50 vagy mennyi MHz fog számítani, mert nem tudod úgy felhúzni a régi hardware-t, mintha az alapból támogatná pl DirectX10-et, vagy akár a PixelShader4.0-t, ami lassan kijön, amikor neked még mindig ez a karid lesz. (Nálam a hosszútáv ezt jelenti)
Amúgy leadtek-re szavazok (bár alap órajelűre). -
#1814 ertem, telleg 1xŰnek latszik, csak mert a gainward amit arulnak az nincs gyarilag húzva, akkor lehet a gainward lesz, mert NeoMan raszavazott és latom neked is gainward karid van, ugyhogy azt is egy szavazatnak veszem :)
a sima gainward 85Ft és sajna a cellcom-on nincs fent, pedig ott lehet olcsobb lenne :( -
#1813 jojo igazad van, de gondolj bele, az ember nem félévre vesz 90E. Ft-os VGA-t. en ezt egy jopar evre akarom megvenni és szeretnem a legjobbat.
bocsi, ha idegesíto vok! -
#1812 Nem nehéz OC-olni. Pár gombnyomás az egész: az optimális frekinek beállította az "ultra" órajeleket (pár MHz-el alatta, az alapot odaírtam). Kész, ennyi, ennél mehetsz feljebb kézzel, csak a csúszkát húzod finoman, de felesleges.
-
#1811 jó, ne játszuk már ezt a végtelenségig....
Talán Gainvard méjobb egy picivel. -
#1810 en nem nagyon ertek ehhez az OC-oláshoz, és nem akarom a 90 rugos vga-mat elbszni!
mert, ha gyarilag huzott, az tuti jo es ha megis akarok huzni rajta akkor a gyarilag huzottat is huzhatom tovabb... nem?
akkor eddig 2-1 a LEADTEK javara az ASUS ellen!
es mi van, ha ugy teszem fel a kerdest, hogy LEADTEK vagy GAINWARD? -
#1809 Miért vennél gyárilag emelt órajelűt? Tuninggal tutira eléred, és megspórólsz jópárezer forintot.
Amúgy Leadtek. -
#1808 most mar csak az eddig szerzett információkat kell összedolgoznom és eldonteni, hogy LEADTEK vagy ASUS; az tuti, hogy gyarilag emelt orajelut fogok venni... csak most mar a markát kell eldontenem!
ez nehez, mert mindenki masra eskuszik én meg nem ertek a hardware-ekhez:
strebacom - ASUS-ra
ZaJanga - LEADTEK-re
ez nehez... -
#1807 koszi telleg van ASUS 7900GT TOP. -
#1806 Én is Leadteket vennék. -
#1805 huuuu koszi, nahh ilyen valaszt szerettem volna hallani! KOSZI meg 1X -
strebacom #1804 Asus és más!!! -
#1803 BFG,XfX,Gainward,Leadtek,evga ezek viszik a csúcskategóriát.Minőségi alkatrészek kiforrott !SAJÁT! bios (nem ref) stb.
A többi gyártó terméke se rossz egyáltalán! Csak az MSI,Giga,Asus stb cégek sok más termékre is koncentrálnak(alaplap,optikai eszköz, bla bla folytat6nám) ezért én mindig igyekszem olyat választani amiről tudom minőségi!
Én csalódtam például az Asusban!Az utóbbi időben sok selejt hibás termék!De ez csak az én véleményem....(tapasztalatom)!
Ha az Asus és a Leadtek között kéne választani tuti Leadtekre adnám a voksom!
De egyikkel se jársz rosszul!Az hogy "extreme" az az alapórajeltől való eltérést jelezné ami pl. az Asusnál a TOP jelzést szokta jelenteni.Ezek már tesztelt példányok hogy hibamentesen mennek e emelt órajeleken.
-
#1802 de a Te ASUS-od TOP, az mit jelent? mennyibe kerult?
megmondom oszinten jobban tetszik az ASUS a leadtek-nél, de ASUS-bol en meg nem talaltam EXTREME-et, sőt, semmilyen más gyártótól nem talaltam EXTREME-et, csak a leadtek-tol! ha esetleg tud vki mas gyarto altal kiadtott 7900GT EXTREME-et azt szivesen venném és megköszönném! -
strebacom #1801 Mindegyik kártya egyforma, csak más a matrica és a bios, nekem volt Leadtekem és semmi baj nem volt vele, vagy vegyél olyan asust amilyen nekem van.... -
#1800 ertem, nem is gondolkodtam rajta, hogy gigabyte-ot vegyek, csak furcsáltam az arkulonbseget!
nagyon szemezek a Leadtek WF PX7900GT Extreme 256MB HDTV - 90,000 Ft.
csak jo lenne, ha megnyugtatnátok, hogy tuti jo vasart csinalok ezzel, mert eddig 16 ember valaszolt (fórum, dc; stb.) és inkabb az MSI-re vagy ASUS-ra szavaznak...
a masik, hogy EXTREME kiadast mas gyartotol nem is talaltam csak a Leadtek-nel (én edig csak EXTREME-et szeretnék)!
ti tudtok mas gyartótól 7900GT EXTREME-et? -MSI vagy -ASUS, ha igen kérek linket!
-
#1799 Nekem gigabyte 6600Gt-m van (még 4 napig:D) semmi probléma nincs vele eredetileg Leadtek 6600 gt-t vettem de másnap vissza vittem kicseréltem gigabyte-ra ugyanis
5 perc után letiltott a kártya,se kép se hang:)a gigabyte-ra meg raktam egy vf700-at."oszt jó napot" -
#1798 Hát végül is alapon (terhelve)64-fok,Ha megrántom akkor 72-volt!
Igy is sok?
-
#1797 Én mostanság körbenéztem az egész nVidia piacon, és meglepődve tapasztaltam, h a kiváló hűtéséről (Leadtek) nem híres Gigabyte nagyon drága is tud lenni. Sok tapasztalatom nincs a Gigabyte-tal, de nem hallottam róla ódákat zengeni, ami csak jelent valamit. -
strebacom #1796 Nem sok ne izgulj, nekem mikor volt leadtek7800gtx-extreme pl. a fear alatt még 83C is volt, alapon 50C volt mindig de a venti fokozatosan gyorsul illetve lassul.... -
#1795 most lattam, hogy a gigabyte-tol van sima 7900GT, ami 10 rugoval tobb, mint a leadtek-tol az extreme 7900GT. ez hogy lehet?
talán a gigabyte ennyire markas gyarto? -
#1794 koszi ez telleg meggyőző... 12 rugóval kevesebb...
ez erdekes amit irtal, mert akkor a 7900Gt-nek mar 3 verzioja van:
-sima
-extreme
gondolom ugyanebben a sorrendben van a tudas is? -
#1793 aláírás -
#1792 Honnan tudjam mi van neki rajta? Nem írta. Gondoltam gyári, azzal meg ennyi szokott lenni. -
#1791 vf700CU-val? :)
Sztem sok. Nekem a 655-re megrántott 7600GT a gyári gyagyival nem megy 69 fölé. -
#1790 Nem. -
#1789 7800Gtx-em game közben felmegy 70-75-fokra,nem túl sok ez??? -
szabi73 #1788 köszi -
#1787 teljesen jó!
szinte mind ua. mert ref. csak apróságokban térnek el főleg bios terén meg venti de szinte full ua. mind -
szabi73 #1786 Sziasztok.
1-2napon belül meglessz a club3d 7900gt-m.Azt szeretném kérdezni,hogy mik a vélemények erről a gyártóról?