GeForce 7 series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lényeg az, hogy olyan 80-85°C fölé ne nagyon menjen...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Akkor jó. Csak amíg 6600GT-m volt belémsûlykolták, hogy az sok.
Akkor mi az ami alapon és 3D-ben jó?
Alapon 40-50 fok?
3D-ben 60-70 fok?
Amúgy 37 fok alá lehetetlen levinni a hõmérsékletet. Most próbaképpen melléraktam egy szobaventit, majd el fúj engem is a székemmel a "szél", de max 37-is megy le.<#nyes>#nyes>
Akkor mi az ami alapon és 3D-ben jó?
Alapon 40-50 fok?
3D-ben 60-70 fok?
Amúgy 37 fok alá lehetetlen levinni a hõmérsékletet. Most próbaképpen melléraktam egy szobaventit, majd el fúj engem is a székemmel a "szél", de max 37-is megy le.<#nyes>#nyes>
A gond azzal van szvsz, hogy túl sokat variálsz... 😊
Még 50 fok sem túl sok, alapállapoton sem.
Még 50 fok sem túl sok, alapállapoton sem.
Amúgy tök jó, hogyha 50% -on megy akkor per pill 47 fok, ha 100%-on, akkor 46 fok.
Szerintem akkor itt a házam szellõzésével lehet gond, nem?
Szerintem akkor itt a házam szellõzésével lehet gond, nem?
Én nem azzal néztem! 😊 Rivatunert utoljára akkor használtam, amikor az ATI SE kártyákból csináltam szoftveresen PRO-t! 😊
EVEREST-tel néztem.
EVEREST-tel néztem.
Hát nem tudom, nálam gyárilag 2D-ben 50%-on, 3D-ben 75%-on forog....
Hát figy. nézõpont kérdése. Végülis el lehet szöszölni mindennel a gépen-géppel...de nekem pl. se idõm se kedvem mindennel szöszölgetni...átlagosan egy évenként lecserélem a VGA-t, addig kell, hogy bírja a gyári beállításokkal is, fõleg, hogy 2 év garit adnak rá...
A gép így is megfelelõen halk, és hûvös...amúgy meg szvsz gyárilag sem mindig 50% forog (tekintve, hogy elõbb néztem, és pl. épp 79%-on forgott...)
A gép így is megfelelõen halk, és hûvös...amúgy meg szvsz gyárilag sem mindig 50% forog (tekintve, hogy elõbb néztem, és pl. épp 79%-on forgott...)
Venti szabályzás miért felesleges?
😊)))))
2D-ben 30% és nincs hangja, 3D-ben 100% és jól hût.
Gyárilag mindig 50%-on forogna...
😊)))))
2D-ben 30% és nincs hangja, 3D-ben 100% és jól hût.
Gyárilag mindig 50%-on forogna...
Ventillátor szabályzónak, monitorozónak...
És nem lassít mert nem kell, hogy fusson a háttérben (csak ha monitorozol ofkorz).
És nem lassít mert nem kell, hogy fusson a háttérben (csak ha monitorozol ofkorz).
Miért te mit használsz?
Én ezzel naplózom a hõmérsékletet, játék alatt berakom a sarokba a GPU hõmérsékletét, ilyesmi. A másik sarokban az FPS, tudod, hogy ne legyen elvonási tünetem a TV miatt, mivel ott is kitapétázzák a sarkokat.<#vigyor3>#vigyor3>
A legjobban az tetszik, amikor a Frei mûsorában még azt is kiírják a jobb alsó sarokban, hogy ez a Frei mûsora, érted, mint ha nem látnád a fejérõl, hogy õ az.
Én ezzel naplózom a hõmérsékletet, játék alatt berakom a sarokba a GPU hõmérsékletét, ilyesmi. A másik sarokban az FPS, tudod, hogy ne legyen elvonási tünetem a TV miatt, mivel ott is kitapétázzák a sarkokat.<#vigyor3>#vigyor3>
A legjobban az tetszik, amikor a Frei mûsorában még azt is kiírják a jobb alsó sarokban, hogy ez a Frei mûsora, érted, mint ha nem látnád a fejérõl, hogy õ az.
Jah. Nálam /monnyuk én ilyen hozzányúlós típus vagyok/, 3D-ben 655 2D-ben 300.
Laza 355Mhz csökkenés, ha kilépek 1 gameból.
Laza 355Mhz csökkenés, ha kilépek 1 gameból.
Pontosan, szerintem a RivaTuner kavarhatott be valamit.
2D: 275
3D: 375 Mhz
Most pl megint 38 fok asztalon, ami normális. Az izém se tudja, mit mûvel ez. <#nemtudom>#nemtudom>
2D: 275
3D: 375 Mhz
Most pl megint 38 fok asztalon, ami normális. Az izém se tudja, mit mûvel ez. <#nemtudom>#nemtudom>
Ugy az nV kártyáknál a core sebesség 2D és 3D alkalmazásoknál eltérõ, tehát 2D-ben (win alatt) a lassabb sebességgel pörög csak a GPU. Felteszem tehát erre vonatkozik a megjegyzés, vagyis a kártya nem áll vissza a 2D-s sebességre.
Az Inno nekem is annyi volt emlékeim szerint, bár nem élt túl sokáig...hamar elhalálozott...(még szerencse is, mert aztán a garicserés Club3D olcsóbb-, 10 fokkal hidegebb-, és dupla annyi garija volt...mint utóbb kiderült, csak azért volt olcsóbb, mert elszámlázták sima 6600-nak...😄)
Nem tudom, nekem szerencsére egyelõre semmi bajom a kártyával. Most pl. 37-38 fokos. Mondjuk nekem a 6600GT is olyan 40 fok körül volt alapon.
Azonban a 6600GT-bõl az Inno nálam eleve melegebb volt - amíg még mûködött -, mint az utána véglegessé lett Club3D.
"Ventilátor mindig bekapcsolva" négyzet be van pipálva az "Órafrekvencia beállításai" szekcióban? Ne legyen! Az egy hülye fordítás ott.
Vagy esetleg nem azóta melegebb a kártya, amióta kicsit meghúztad a frekvenciákat? Nagyobb frekvenciákon értelemszerûen kissé jobban melegszik.
Azonban a 6600GT-bõl az Inno nálam eleve melegebb volt - amíg még mûködött -, mint az utána véglegessé lett Club3D.
"Ventilátor mindig bekapcsolva" négyzet be van pipálva az "Órafrekvencia beállításai" szekcióban? Ne legyen! Az egy hülye fordítás ott.
Vagy esetleg nem azóta melegebb a kártya, amióta kicsit meghúztad a frekvenciákat? Nagyobb frekvenciákon értelemszerûen kissé jobban melegszik.
Nagyon szivesen! Én sem akartam venni rá, de mikor megvettem a 7900GT-t és bekapcsoltam, már tudtam hogy veszek rá valamit, mert iszonyat volt a hangja,tudod aki szereti a csendet!!!!
😊 Jól néz ki mindenesetre! Lehet megér egy próbát 😊
De most sajnálnék kiadni érte 6000-et, az 2 havi konditerem díj 😛
Majd meglátom még, azért köszi a tanácsot!!
De most sajnálnék kiadni érte 6000-et, az 2 havi konditerem díj 😛
Majd meglátom még, azért köszi a tanácsot!!
Én is csak a gyári hangos hütés miatt vettem, a RAM-okat kis kék hütöbordák hütik....

Nekem is volt egyszer ilyen uj vga és pár nap után valamiért felment a hömérséklete, és tudod mi volt(?),a gpu-n levö höpaszta volt az oka, letöröltem, tettem rá olyat amit a zalmanhoz adtak és -5fok.....<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Lehethogy fogok venni, de nem érzem szükségét, úgyse húznám a gépet...
Egyébként itt mi gondoskodik a memóriák hûtésérõl? Kép alapján nemhiszem, hogy lefedné õket..
Egyébként itt mi gondoskodik a memóriák hûtésérõl? Kép alapján nemhiszem, hogy lefedné õket..
Vegyél rá egy Zalman VF700-at, már 5-6 ezerért is lehet kapni, és iszonyat jó.....

Én a helyedben örülnék, hogy olyan hûvõs a kártya! Nekem alapból 61 fokos 😊 De nem zavar, mivel nem húzom, tuti nem lesz gáz, ha meg igen, akkor még él a 3 év garancia...
Ja terhelve 81-2 fokot mértem múltkor néhány perc játék után...
Ja terhelve 81-2 fokot mértem múltkor néhány perc játék után...
100 °C-ig nincs gond
Az én VGA-m már átvészelt 124°C-ot is, le is kapcsolta rögtön a képet 😊
Persze mióta rajta a Zalman, semmi gond 😊
Az én VGA-m már átvészelt 124°C-ot is, le is kapcsolta rögtön a képet 😊
Persze mióta rajta a Zalman, semmi gond 😊
A 46-48 fok tûnik normálisnak.
Nálam a szarrá húzott (+100MHZ) 7600GT 48 alapon.
6800@6800GT is 49 volt alapon.
Szerintem no para.
Lehet új drivert tettél fel, és ez most jól mér...
Nálam a szarrá húzott (+100MHZ) 7600GT 48 alapon.
6800@6800GT is 49 volt alapon.
Szerintem no para.
Lehet új drivert tettél fel, és ez most jól mér...
Hykao, vagy akinek 7800GS-e van. Egy hete van a gépben a kari, elõször nem volt gond. Asztalon 38-40 fok volt. Most meg egyszer 40-42, aztán gondol egyet és 46-48 fok. Ez mi a francért lehet?
Már átvariáltam a cuccokat a házban, bár sajnos elég kicsi, a VGA meg olyan hosszú, hogy szinte hozzáér a vinyóhoz, így lezárja a ház alsó terét, ahol jól megreked a levegõ. De levettem az oldalfalat, az se hatotta meg, nem lett hidegebb.
Következõ indításnál meg megint 40-42 fok.
Valami elállította a hûtõ fordulatszámát, vagy mi?
Bár az is gyanús, hogy nem vált vissza 375-rõl 275-re a mag.
Már átvariáltam a cuccokat a házban, bár sajnos elég kicsi, a VGA meg olyan hosszú, hogy szinte hozzáér a vinyóhoz, így lezárja a ház alsó terét, ahol jól megreked a levegõ. De levettem az oldalfalat, az se hatotta meg, nem lett hidegebb.
Következõ indításnál meg megint 40-42 fok.
Valami elállította a hûtõ fordulatszámát, vagy mi?
Bár az is gyanús, hogy nem vált vissza 375-rõl 275-re a mag.
Köszi!!!
az autómata azt állítja be, ahol még nem hibázik biztosan.legalább is nem láttam még olyat, hogy az autó órajeleken hibázott volna...
Coolbits az akkor legoptimálisabb (hogy hogyan számolja ki nemtom), értékre lövi be a katrit elvileg szvsz.
Gyakorlatilag passz. Mehet kevesebbet vagy akár sokkal többet is a VGA stabilan.
Gyakorlatilag passz. Mehet kevesebbet vagy akár sokkal többet is a VGA stabilan.
Szia,sziasztok!Na letöltöttem a coolbits reget és azt szeretném kérdezni, hogy mi is a lényege az automatikus órajeltúlvezérlésnek, használhatom én ezt, van-e ennek értelme használni.Optimálisan 585/790 állit be megy is hiba nélkül, de nem akarom ennyire húzni állandóan, ezért kérdezném hogy mi a lényege az automatikusnak????
Köszi!!<#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf>
Köszi!!<#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf>
Aha, meg nem elhanyagolható módon az MSI-re 3 év gari van az inno 1évével szemben.
Ezzel el is dõlt szvsz....
Ezzel el is dõlt szvsz....
én úgy olvastam, nem Te veszed...másnak talán nem szemét az sem.
A full játék miért szemét? 😊