GeForce 7 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, a Serious Sem 2, nekem pl. a hangkártya driver miatt akadt, lecseréltem és tökéletes lett anno....De ha már itt tartunk lenne egy kérdésem, töled illetve töletek:az mitöl lehet, hogy egyes játékokban leesik az fps(de nagyon),ha a játék alatt zene van, de ha letiltom a hangkártyát, akkor fut rendesen, én már próbáltam drivercserét meg mindent, de nem segitett, ugy hogy letöröltem a gamet és kész, ez mitöl lehet, tapasztalt már valaki ilyet?????<#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

[NST]Cifu
De ami a legnagyobb gond, hogy nem támogatja a HDR effekteket, és az aniztróp szûrést (nemtom jól írom-e), és emiatt vannak gamek, amik akadnak vele azér max grafikán pl. serious sam 2.

Az egyik általánosan használt HDR megjelenítési módot és az FSAA (élsimitást) együttes használatát nem támogatja. De biztos, hogy nem emiatt akad a Serious Sem 2, ott valami ás problémád lehet.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Amúgy nekem az a bajom ezzel a 7900gt-vel, hogy hangos a hûtés.
De ez még a mellékesebb, mert jó hûtõvel megoldható.

De ami a legnagyobb gond, hogy nem támogatja a HDR effekteket, és az aniztróp szûrést (nemtom jól írom-e), és emiatt vannak gamek, amik akadnak vele azér max grafikán pl. serious sam 2.

De nagyon jól tuningolható szal, az megoldja a problémát <#vigyor4>

Ez minden gamenál más. klikk.

Pl. hl2-nél 10 fps-el is rosszabb az új driverral (84.24 v. kijött már a 91.31?). 81.nemtom mennyivel 10 fpsel jobb.

De pl. ott van a F.E.A.R meg a splinter cell c.h. ami jobb a 84.24el.

Nos nekem is 7900 gt-m van és a hl2nél eggyáltalán nem zavaró, hogy 88 fps helyett csak "gagyi, ultralassú, csiga" 78 fpsel megy a gamma, teljesen max grafikán. <#ravasz1>

Ha jót akarsz kösd rá mind a kettöt, ez csak tanácsként mondom, sok esetben kell neki ez a csati is .....<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

alph4
Kösz, észre sem vettem hogy van egy csatlakozó a táphoz 😊
Most már jó, nem írja ki. A 2db ból az egyiket kötöttem rá, gondolom ennyi.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Vagy kicsi a táp. Esetleg hibás tápkábel/tápkábel átalakító?

czky
Rádugtad a külsõ tápot a kártyára?

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

alph4
Tegnap szereltem be a gépbe egy Giga 7900 GT-t, majd raktam fel hozzá egy régebbi drivert , mivel az új nem valami jó :S

És minden xp indításnál ezt írja ki:

Mi lehet a gond?

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Mindkettönek hasonló hibája volt egy kis játék után, vagy lekapcsolta a monitort, vagy szétesett a kép sok-sok szines pontocskára,az volt a fura, hogy játék alatt kb.2-3 perc mulva jelentkezett, de a 3dmark alatt csak a 3.körben dobta hibát elöször, utánna viszont állandóan.....<#wilting><#wilting>

😊
És neked mi volt a jelenség "halál"-kor?

Most az lesz,hogy megkapom az UJ kártyát...
Járatni fogom egy teljesen másik gépben benchmark-okat.., hadd szenvedjen .. pár napig.
Ha túl éli, egy kölcsön táppal, berakom a gépembe...Ha meghal, vagy szerencsétlen vagyok és épp, akkor halt meg a nv.., vagy szar az alaplapm, ami megöli., (Persze mást miért nem öl meg?, és, majd hogy bizonyitom be...), Ha a kölcsön táppal, is túl éli a 2 hetet...., akkor visszarakom a sajat tapom.., nyilván ha meghal, meglesz a bûnös.

Majd meglátjuk...
de most már kezdem unni :-P, mert mindjart itt a dx10., és, már minek...

------------ A8n32 AMD X2 4400+ 2GB GF7900GTX Thermaltake Armor. Best Regards

ja az jó oldal
sok zsír cuccot árulnak
ott most eléggé olcsók az amd-s procik 😊

Remélem nem kézrátétellel "gyógyitod " azt sok kártyát aminek nálad lett kampec....No de a viccet félretéve én is olvastam egy két helyen hogy gyengébb minöségü alkatrészek kerültek a 7900-ekre, valamin spórolni kellet , hogy engedjék az árat....Nekem elöször ASUS7900GTX-em volt 2nap és beszart, utánna mivel én még az elején vettem nem volt csak ASUS7900GT TOP na erre cserélték, ez kb. egy hetet ment, na azóta maradtam a márkánál mégis(mert elötte mindig LEADTEK-em volt), kicserélték Leadtek 7900GT EXTREME-re(mert ezt kértem, persze a külünbözetet visszaadták) és azóta az van jól muzsikál, vettem rá egy zalmant és szuper csendes meg minden.És ezt mind a CELLCOM-tól, van és sok mást is vettem már ott, a legkorrektebb cég amit valaha ismertem, nem kérdeznek, nem fikáznak------cserélnek:CELLCOM!!!
Merem ajánlani mindenkinek! Na mára ennyi!!<#duma><#duma><#eljen>

[NST]Cifu
Nekem is Gigabyte 7900GTX-em van (amibõl NyMarknak 3 hibás volt), eddig nyema probléma, pedig a gép 24/7-ben mûködik.

Nem akarlak elijeszteni, nem az a szandékom.
GT-kel, nem tudok, róla, hogy baj lenne.

ZaJanga
Érdekes!Most már tényleg nagy talány mi lehet a gáz!

De engem eltántorítottál 7900 vásárlástól jó nekem a C3D 7800GT még simán.
Gainward 7900GT-t akartam az 512-es 1.2 nanos verziót de ezek után nem lépem meg ezt!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

<#shakehead>

Nos...
Gigabyte volt. Elsõ 3-om.
Elsõn a hibát 1 hét után vettem észre...
A másodikon szintén...
A Harmadik egybõl rossz volt.
A felsõ három kártya azonos seriáb tartozott. (Sn: .....323 ...374...382), és, mivel a kulfoldi forumok tele vannak ugyan azokkal a hibákkal, (google --> 7900 gtx artifacts) (3dmark06 frozen, bf2, blazing angels..hibák), amik nálam is jelentjeztek...., és, mivel régebbi (6600 kártyával semmi gond nem volt...) azt mondtam probaljuk, meg másik gyárto, kártyáját, mivel mind Nvidia referenvia kártya csak matricázzák, annyiban remáénykedtem, hogy más seria.

MSI lett a lelkem... kb 5 napon halt, meg., jelenség, ugyan az. Minden ok, szép, jo, de lassult a kártya, és 3dmark nem fut le.
Ezek a kártyák más gépben is rosszak.

A kérdés már csak az, hogy tényleg rosszak a NV-k?, vagy valami tönkreteszi a gépem körül.

Csere után tesztelni fogom, másik gépben 1 hétig, majd meglatjuk.
Mi jöhet szóba?, Szar NV-k, (külföldön, sõt evga hp-jen azt mondjak, feszültség szabályozo, nagymennyiségben hibás, de ez minden gyártott érint....)
Vagy.. szar az alaplap.., vagy a táp.
Táp SLI ready., probáltam molex, meg a célra használt 6 pin-es csatikkal is.

Szóval........ gáz.

[NST]Cifu
NyMarknak elvileg Gigabyte kártyája volt (legalábbis az elsõnél még ezt említette).

Igen, Gainward kártyákról, sõt ott még 7600GT problémákról is, bár szerintme az csak hiszti.

[NST]Cifu
Nem tudom, te hallottál tömege 7900GTX hibáról mostanság?

Nos, nekem az, hogy már 3x kicserélték neki, azt jelenti, hogy tudnak valami gebaszról a forgalmazónál ...

OFF:
Pár éve volt egy kisebb vita, mert sokan úgy véltök, hogy Kelet-Európába rosszabb minõségû cuccokat küldenek még a márkás gyártók is.
(A vita alapját a professzionális IIyama monitorok adták, mert akkor szinte csak hibásakat lehetett itthon kapni belõlük. Mint kiderült a német/osztrák nagykerek visszadobták az összes olyan monitort, ami nem kapott A vagy B minõsítést, csak C vagy D-t, és azokat és csak azokat hozták ide.)
Akkor valaki belinkelt 2db képet. Mindkettõn ugyanolyan Asus alaplap volt, csak az egyik itthoni beszerzésû volt. Ehhez hozzátartozik, hogy akkori lapokon picit több és nagyobb kondik voltak még.
Na szóval az osztrák lapon az összes kondi és alkatrész katonás derékszögben állt a nyák lapjához képest, az itthon kaphatón meg összevissza voltak görbülve. Pedig mindkettõ dobozos Asus lap volt.
Szóval nem biztos, hogy a gyártó csinál selejtet, viszont nem lehetetlen, hogy a nagyobb árrés miatt egyes forgalmazók bevásárolnak gyengére sikerült sorozatokból.

ZaJanga
egy haver számtech Rt.-nél dolgozik és eléggé fikázza az Asus lapjait hogy kib@ sokat gariztatnak mert sz@rnak befele sorra...lehet alaplap hibád lesz

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

NeoMaN
Az bizotos, de az ottani szervízügyleteklet nem tudhatjuk....

[NST]Cifu
Én a kereskedõ (vagy garanciahely) helyében már a másodiknál ferdén néztem volna rád... 😊))

De egyébként tényleg írtunk már akkor, hogy nézd át a gépedet, mert hogy egy-egy kártya selejtes, hát istenem, elõfordul a legjobb családban is. Node kettõ, három, sõt, négy...

old meg az otodiket is 😛
ZaJanga
már írtam neked korábban hogy ott vagy a tápod vagy az alaplapod a ludas!!ilyen nincs hogy 4 db hal mg rövid idõ alatt nálad!

Valami xar van a levesben😞

4.dik gtx megy tonkre....

Promi
Majd mindjart jol kimerik neked lol istenekem...........
off
egy inno 6600gt mennyit fogyaszt terhelés és terhelés nélküli állapotban?
on

"miért baj, hogy nem márkás, ha ugyan olyan jó, mint egy márkás? 😊"
Nem baj, ha annyival olcsóbb. És az Inno évekig olcsóbb is volt sokkal.
Na de most? Mondjuk a 7900GT körül nem sokkal olcsóbb, és márkás kártyákhoz (tudom, tudom, felesleges, de akkor is) szokott lenni egy kazal játék és egyébb lemez is. Meg mondjuk a Club 3D nem spórolja ki a kábeleket, meg a HDTV kábelt a kártya dobozából.

"Az, hogy egy drágább kártyából (Asus pl.) kevesebb rosszat hallok, az meg teljesen logikus. Kevesebben veszik"
Ez egy csóró leszakadt keleteurópia, vagy magyar hozáállás. Nagyobb összegben mernék veled fogadni, hogy pl. németországban nagyságrendileg több Asus vagy ELSA kártyát adnak el, mint Inno-t, Manlit, vagy Eaglet.

[NST]Cifu
Az Inno már az FX szériánál is kivívta mindenki utálatát, az alsó és középkategóriás kártyáival (pl. láttam olyan FX5600-ast, amelybe a kondik nem voltak rendesen beforrasztva, mikor a sráccal vittük vissza a kártyát, a szervízben már rakták is többi közé...), a 6600 szériája közismert.

A márkás gyártóknál is elõfordul egy-egy hibás széria, ám az Innonál évekig általános volt ez a helyzet! Ez a különbség.

NeoMaN

7600nál pont a Gainward széria volt hibás.
6600nál az inno.
6600nál a leadtek dvi kimenete.

Az, hogy egy drágább kártyából (Asus pl.) kevesebb rosszat hallok, az meg teljesen logikus. Kevesebben veszik.

[NST]Cifu
Valahogy mégis kevesebb olyat olvastál/hallottál, hogy az ASUS vagy a Gainward kártyákkal gondok vannak, nem?

Akkor szerinted melyik jó?

NeoMaN
faszság sztem
asus vagy gainward ugyanolyan szar

[NST]Cifu
A "márkás" mindenkinek mást jelent, de a számítástechnikában alapvetõen azt jelenti hogy az adott gyártó termékei jó alkatrészekbõl van összerakva, nem megy tönkre, nincs vele gondod, illetve még idetartozik, hogy van-e rendes támogatása, garancia rá, illetve hogy mennyire áldoznak a körítésre (kábelek, szoftverek, dobozdesing, stb.).

Az Innovision elindult azon az úton, hogy levetközze anno az FX és Gf6 szériában szinte folyamatosan elkövetett "bakijait" (gyenge minõségû alkatrészek, csapnivaló forrasztások, rém gyenge és hangos hûtés, botrányos minõségellenõrzés). Talán 2-3 év múlva eljutunk oda, hogy már a többség el is felejti ezt. De addig aligha fogja a többség egy szinten emliteni az Inno3D kártyákat egy Leadtekkel, MSI-vel vagy Gainwardal...

Zetorg
miért baj, hogy nem márkás, ha ugyan olyan jó, mint egy márkás? 😊

Promi
En is.
kirol
Hát én az Inno3D -mel tökéletesen meg vagyok elégedve.

Attól még nem lesz márkás, hogy referencia hûtést használ, és nincs elb*szva, mint sok 6600-os, meg 6600GT 😊
(Mondjuk ez meg nem vígasztalja, aki belenyúlt a másrkás ámde selejtes Gainward 7900GT szériába ...)

hykao
Állítólag felsõkategóriában más a helyzet az Inno-val. Míg a 6-os és a lassabb 7-es szériáknál elég rosszak a tapasztalatok, a 7900-as Innokat szinte az egekig magasztalják... 😊
A Leadtek egy vezetõ márka (szerintem), az Inno meg egy itthon közkedvelt, ámde márkásnak max. a Manlihoz/Eagle-hez hasónlítva nevezhetõ, ólócs gyártó. Ám ha nem ólcsóbb akkor semmi érv se szól melette.

khmmm
leadtek: 72600ft
inno: 72803ft
természetesen bruttó árak 😄
én is erre gondoltam

Ez egy márkás meg egy noname kártya. Ha nem nagy az árkülönbség, akkor szerintem a Leadtek-et válaszd.

szerintetek melyik a jobb minõségú és megbízhatóbb kártya?
- Leadtek WinFast PX7900GT 256MB PCIE TV-OUT
- Innovision GF 7900GT 256MB TV+DVI PCI-E

Vagy ha nem annyira jó a 7600gt késõbb mikor mondjuk 30ezerebe fog kerülni vesz az embert még egyet aztán sli-be megy

->> Gigabyte 965p-ds3, c2d e4300, a-data ee 2gb kit, asus eax 1950 pro

7900GT egyértelmûen. Viszont egy 7600GT-vel is ellehet az ember, ha nem akar Obliviont nyomni 1600-as felbontásban full beállításokkal 😉