5387
10645648441119966253.jpg\"
  • XxxcajnxxX
    ...Jah és a tápcsati be van dugva és talán egy picit de lassab mint szokott lenni! Esetleg nem tod megsaccolni hogy mekkora táp lenne jó neki??
  • XxxcajnxxX
    hát ezzel a 185.85-sel jó de le van tícltva az áramellátás jelző is! És a 400 wattos táp az M-Tech-es És hát csak az alapvető cuccok vannak bekötve ami lényeges!Másik táppal viszont jó egy ideig!
  • Zsolt01
    Akkor most ezzel a 185.85-tel jó, hogy rá is van dugva a táp !

Amúgy úgy is lehet tesztelni táp terheléses kérdést, hogy minden nem lényeges dolgot lehúzol és csak videokártya 1 HDD rákötve és úgy mit csinál.
    2 HDD-t írtál + 2 lemezmeghajtó és proci húzva, proci húzva többet eszik !
    Másik gépbe rakva gondolom ott kevesebb cucc is van, így kevésbé terhelt talán a Tápja ott. Ez tipp.
    Nem írtad, hogy milyen fajta a 400 tápod, ha jó fajta és nem túl régi akkor talán rendbe van. De lehet a sok cuccnak nem tetszik a Táp, egy idő után gyengülhet úgy hallottam. Azt is csinálhatod, hogy másik gépből a Tápot rakod át tesztelni.
  • XxxcajnxxX
    leszedtem a 185.85 öst ezzel most tökéletes
    hát másik táppal is csinálta és vacsi újjakkal amúgy eddig egy 500 wattos volt csak besűlt és most egy 400 wattos van!
    Hát a cuccok: alaplap: Asus p4p800se gold
    proci:2.66Ghz Intel D Ami 3.4Ghz-re van húzva
    Memória: 2DB 512Mb 400Mhz Dual Channel
    HDD: egy 80Gb ata és egy 250Gb SATA
    VGA Inno3d geforce 7600GS 256 DDR2 (AGP)
    LG DVD író, LG CD író ASUS DVD olvasó
    (De a 3-rom olvasóból csak az DVD író van beduva)
    Végig próbáltam az összes csatit hogy nehogy kontakt hiba legyen de nem!!De viszont másik gépbe tökéletes!
    De hogy az alaplap-e az valszínű bár eddig semmi gond nem volt vele
  • Zsolt01
    Én most ezt használom:
    182.08_geforce_winxp_32bit_international_whql

Amit mutattam előzőleg az a legújabb asszem. Nekem ez most megy rendesen eddig, úgyhogy hagyom most.

Videokártya tesztelő ezt ismerem itt a fórumba találtam multkór.
    proof88 megoldása (50 pont) hozzászólás leírással és ott a letöltési helye is.

" CSak ha bedugom a táőcsatit a kártyára belassúl de ha nem dugom be akkor tökéletes!! "
    Hú ha ez egy kicsit izé.
    Másik táppal is ezt csinálja ?
    Mekkora Tápokkal és milyen idősekkel próbáltad ?
    Menyi cucc van a gépedbe HDD-k Lemez meghajtók + még valami ?
    Talán le lenne terhelve nagyon, azért kérdezem !
    Amúgy állítólag jó, ha a Táp 2 fő ága egyformán van terhelve nagyjából.
    Végig próbáltad a tápcsatlakozókat !
    Valami gond van akkor. Másik gépbe jó akkor ?
    Ha igen, akkor talán alaplapod szórakozik talán.
  • XxxcajnxxX
    Aha köszi bevált a re-es fájl!! CSak ha bedugom a táőcsatit a kártyára belassúl de ha nem dugom be akkor tökéletes!! Jah és amúgy xp-s vok én is de ha neked bevált ez a 185.85-ös akkor megorószálom hátha nekem is!! És milyen videókártya tesztelők vannak??
  • Zsolt01
    Újabb driver-ekkel én is szívtam, pl amikór vistát próbáltam.
    Csak nem te is vista ?
    (xp sp3 vagyok, ez bevált nekem, jó ez)

Jól van akkor összejött a *.reg fájl !

Amúgy meg vannak videokártya tesztelő progik, talán megnézhetnéd.
    Google keress rá ha érdekel.
  • XxxcajnxxX
    Nagyon köszi a tanácsot tényleg működik ezer hálám!!! Szerintem nem fog meghibásodni mert ezt a dolgot már jó ideje csinálja és eddig se romlott el! Mégegyszer köszi ja és a 185.85-ös driver nem műszik vele!!És nem tom mért!!
  • Zsolt01
    Itt találtam multkór azt a letiltó dolgot. Én nem használtam, csak megőriztem háta ...

Felelősséget nem vállalok érte !!!

Elvileg nagyon egyszerű:
    - jegyzet tömb (Notepad) nyitás
    - beilleszted ezeket így:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
    "NvCplPowerSettings"=dword:00000002

(pl. innen kimásolás és beilleszted)

- elmented bármilyen néven
    - utána átírod a *.txt fájl kiterjesztését erre:
    *.reg
    (a * helyettesítő karakter, csak jelőltem, hogy bármilyen általad választott név)
    (a lényeg a tartalma)

- indítsd el és a bejövő ablakba engedélyezd:
    adjuk hozzá az adatbázishoz
  • Zsolt01
    Próbáltad a legújabb Nvidia driver-t is ?
    185.85
  • XxxcajnxxX
    Jah és próbáltam másik drivert álítólag jónak kellet volna lenie a 91.47-nek meg a 93.81-nek de eggyik se jött be!! Jah és ha esetleg tudsz mellékelni a folyamatról képet azt nagyon megköszöném és nagymértékbe segítené a sikeres akciót:D előre is köszi!!
  • XxxcajnxxX
    Köszike a tippet bár letudnád írni egy kicsit részletesebben mert ott a:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]-ban nincs ilyen file:"NvCplPowerSettings"=dword:00000002 !! Hogy kell berakni az adatbázisba? ez az első kérdésem??!! És a kártyának nincs baja mert a másik gépbe tökéletes és másik tápom is van egy 400wattos szal nemigazán tom hogy mi a baja!!De ha ez tényleg működik akkor nagyon köszike!!! a választ köszi!!
  • Zsolt01
    Pont ilyenről volt szó az írásod előtt.

Másik videokártya Driver-rel is ez van ?

Ha garanciás akkor vissza és új kártyád lesz valószínű.

Van egy megoldás a figyelmeztetés kikapcsolására, de ha tényleg a kártyával van gond akkor nem érdemes szórakozni szerintem.

"Ha nem kap elég áramot a kártyánk

Akkor bizonyosodjunk meg, hogy nem a táp a bűnös. Ha táp jó, akkor hozzuk létre
    a következő tartalommal rendelkező reg fájlt, és adjuk hozzá az adatbázishoz:

KÓD
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
    "NvCplPowerSettings"=dword:00000002

Ezzel eltűnik a jelentés, miszerint nem kap elég áramot a videokártyánk. "
  • XxxcajnxxX
    Sziasztok!
    Nekem lenne egy olyan problémám hogyvan egy Nvidia Inno3d Geforce 7600GS (AGP)-s videokarim. HA feltelepítem a driverét akkor a windows indításakor bejön az áramellátás jelő!! Pedig a tápcsati bevan dugva és egy 400w-tos táp van a gépbe. Ha viszont nincs bedúgva a karira a tápcsati akkor nem jön ki az áramellátás jelző de viszint akkor lassú a teljesítménye a karinak és ugye nem jó úgy használni!! A kérdésemre a válaszokat előre is köszönöm!!
  • ricsa008
    akkor valószínű valamelyik nap beugrok vele egy szervítbe bár már gar nincs rá
    jah ez játékoknál van amúgy 49-50C
    köszi szépen a segítséget
  • Zsolt01
    A szerviz meg, hogy mit kér ezért, meg kell kérdezni először (árajánlat kérés javításra)!
  • Zsolt01
    1

Szerviz kitudja cserélni a videokártya tápcsatlakozóját talán.
    Garanciád már nincs, mi ?
    Én a Gainward 6600GT -mel jártam hasonló ként:
    Táp csatlakozója rendben volt ránézésre. Hibaüzeneteket küldött, hogy kevés energiát kap. 3 év garanciás volt és még volt 1 évem kb. Cserélték Inno3D 7600GT 256 M (AGP)-re.

2

70-80 C re is felmegy, de ez nem alaphelyzetbe, igaz! Terhelésnél (játékoknál) van ez, az akkor normális szerintem.
    Amúgy pl. 7600GT-m nekem most 45 fok (úgy hogy ház oldala levéve), terhelésnél megugrik (már rég nem néztem, nem tudok értéket).
  • ricsa008
    sziasztok
    elég érdekes probélmám van
    a 7600GS kártyám tápcsatlakozájánál az egyik szélső tűske enyhén oxidálódott valamítől (de lehet túlmelegedett) most olyan üziket dobálgép hogy (nem szó szerint) a VGA nem kap elég energiát ezért leszabályozza ateljesítményt a helyes működés érdekébe . vagy valami hasonló
    mit tegyek? ha pl szervízbe vinném ott mit tudnának vele csinálni és kb mennyiért
    a másik kérdés a passzív hátőre ráraktam még 1 kis ventit és van hogy 70-80 C re is felmegy ez nirmális?
  • zsumo1992
    sziasztok, nem tudja vki h a geforce7300gs-nek mekkora a fogyasztasa?
    privaton lecci
  • mycso
    Nem teljesen világos a kérdésed...ha hibás a vga-d akkor semmilyen lapban nem működik.
  • Baleee87
    Sziasztok! Van egy gyárilag HSI chip hibás AGP-s 7600gs-em nem tudja valaki hogy melyik márkájú, vagy milyen chipset-tel szerelt alaplapba működnek ezek a kártyák??? A válaszokért 1000 THX!!!
  • Zsolt01
    Jól gondoltam akkor, hogy ha nem melegszik akkor magától az esetleges ventilátor csapágyasságtól nem lehet kék halál.
    Igen, tudom végül is Táp is okozhat különböző hibaüzenetű kék halálokat.
    De Xp "sérülés" is okozhatja. Most egyszer ezt a vonalat próbáltam: Xp cd boot/Javítás/CHKDSK /R
    Ezt pár napja csináltam azóta nem volt kék halál (lekopogom gyors)

A tápom kb. fél éves nagy ventilátoros Codegen 400 W. Tudom ez 1 egyszerű táp. Előtte is Codegen 400 W -os volt, csak lecseréltem sokat használtam, de az is jó.
    Vennék jobb tápot, de az Abit NF7-S2(G) alaplapom csak olyan táppal megy ami tud -5 voltot és a jobb újabb tápok ezt már nem tudják, mivel ez már nem szabvány.
  • solo
    Nem, nem okozhat.Viszont arra kÍváncsi lennék, hogy milyen tápod van.
  • Zsolt01
    Everest állandóan megy nálam már régóta használom így, tálcán mindennek a hőmérsékletét kiírja és nincs melegedés.

Tehát a ventilátor csapágyosság okozhat Kék halálokat ?
    (úgy hogy nem melegszik)
  • solo
    Tedd fel az everest nevű progit, és nézdmeg a mag -vram hűfokot.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Inno3D 7600GT 256 M (AGP) kb. fél éves és kb. napi 10 órát megy.
    Már egy jó ideje ciripel, valószínű ventilátor csapágy.
    Ez okozhat Kék halálokat ?
    (különböző libaüzenetekkel)

(Ház megbontva, alapba 40 fokos.
    Kék halál COD4 közbe kezdődött, ekkor megbontottam a házat, azóta COD4 -nél nem volt. Tegnap, tegnapelőtt 1 szer Gép bekapcsolás után pár perccel, meg 2 szer internetezés közbe.)
  • reaper4
    valszeg a ventije kezd beszarni... cseréld le a ventit v a karit mielőtt megáll. ja és tuti, h a vga ventije lett hangos?
  • Atys91
    Hy all!
    Van egy geforce 7600 gt-m és iszonyatos hangos lett...nemtudom mitől van..
    nemrég kezdte,eddig minden okés volt vele..mostmeg kibirhatatlan.
    Vkinek volt már ilyen?
  • solo
    AmÍg nem hibázik.(szemcsésedik-kockásodik-csÍkozódik a kép)
  • bella11
    szaisztok galaxy 7600GT-t meddig lehet tuningolni hűtése zalman.
  • Doog
    köszi :)
  • Zsolt01
    Inkább itt érdeklődj szerintem !
  • Doog
    Hello!

Olyan gondom lenne, hogy S-Video kábellel kötöttem össze a TV-met és az NVidia 7600GS-em.
    Sikerült eljutnom addig, hogy bejön a kép, a monitoron szép 1440*900-as felbontású, de a TV viszont nagyon homályos. NVieW megjelenítő Klónra van állítva mivel a monitort és a TV-t egyszerre szeretném használni.
    Akármit állítok a beállításokban ugyan olyan homályos vagy még rosszabb.
    Ha egy megjelenítőre állítom szintén ugyan olyan.

Esetleg valami ötlet?
  • Neuman
    Van egy 7600Gs-m 512mb, de az utóbbi időben kifagynak a játékok, és újra indúl a gép! Nem mindegyik pl.a Cod5 gond nélkűl fut!? Medieval II, Il2 Forgotten Battles, Heroes V. Ezek igen. Mit tegyek? Van valami megoldás rá?
  • Desiderata #5313
    hasonló kártyám van, ha játékhoz kéne akkor felejtse el a haverod, a mostanában kijött játékok többsége minimumon is akadt (jó, COD5-öt végigvittem vele, de amikor tűz van vagy támadnak a japók akkor élvezhetetlen volt), olyanról hogy GTA4 pedig álmodni se lehet
    régebbi játékokhoz jó lehet
    használtan érdemes esetleg venni, vagy inkább gyűjteni új konfigra
  • Puhos
    Csá!

Esetleg ez itt?
  • blackcalibra
    Hűtésed a kártyán? Nem meleg?
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Egy haver kért, hogy nézzek utána, hogy milyen AGP-s videokártyát érdemes venni a gépébe.

Ez a gépe:
    AMD Sempron 2400; 1,5 Giga RAM; most 9600 128 M videokártyája van.
    (nem akar új gépet most)

Kb. 20 E. Ft. körüli videokártya kéne neki!
    7600GT 256 M DDR3 (AGP) Nvidiából ez lenne kb., nem!
    Úgy hallottam, hogy hasonló árba lévő ATI Radeon jobb választás.
    Ha igen, melyik ez?
    (ddr3, 256 megás minimum gondolom)

Tudom a CPU-hoz képest erősebb lesz a videokártya, de ...

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • elnofx
    Üdv! driver problémám lenne:
    szóval van nekem egy geforce go 7600 videókártyám a lapimban, ehhez eddig omega drivert használtam, csak az kb már egy éve nem frissült, és amúgy meg nem találok hozzá drivert...:(, vagy csak régit. Tehát nem tudna nekem valaki linkelni egy jó és új go 7600 drivert, vagy elmagyarázni hogy miért nem jó hozzá egyik nvidia driver sem, mert egyiket sem tudom telepíteni...?! köszi :)
  • Firerock
    ezt nemértem
    Nvidia drivert szeretnél?
    www.nvidia.com