5387
-
#1385 Lehet tudni mikor akarják piacra dobni a 7900-as szériát??
GeForce 7900 - részletek az új generációról
[2006. január 10. @ 13:54 - Berkenye]
A Hexus.net birtokába jutott néhány fontos és érdekes információ az NVIDIA következő generációs GeForce videokártyájának képességeiről, mely a 7900-as sorozatszámot viseli. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy ez lesz az első 90 nm-es technológiával készülő chip. Az ATI már piacon van ilyen csíkszélességű chippel szerelt kártyákkal. Várhatóan egyszerre jelenik majd meg a gyorsabb GTX és az olcsóbb GT változat. Előbbi 32 bites pixel processzorral, 700-750 MHz-es magórajellel, valamint 1,1 ns-os, 800-900 MHz valódi órajelen üzemelő RAM-mal rendelkezik majd. Egy ilyen prototípus egy AMD Athlon 64 FX 60-as rendszeren 13 ezer 3D Mark 05 pontot produkált.
info: Hardwired
Remélem mikor ez a széria bejön valamelyest csökken a 7800GT ára.
-
#1384 szerinten nem
inno 3d 7800Gt 81300Ft brutto-ért láttam
club3d vagy gigabyte x1800xl 87000Ft-ért
asszem alienc -
Xtian #1383 köszi, akkor marad a sima gtx!
x. -
#1382 Attól függ. Ha a 34k nem fog meg, és teljesítménymániás vagy, akkor megérheti. De ár/érték arányban szerintem sem éri meg. -
the Godfather #1381 nem olyan számottevö a külömbség....3-5% teljesitménynövekes nem érné meg a 34 ezret, ha 512mb verzió lenne az okés..:)...nekem egy BFG7800gt van és lazán elérem vele huzással a 8e pontot 3dmark05-ben.... -
#1380 Nem de én nem értek hozzá. -
#1379 Hi!
Megéri-e 7800Gt-re + 34k-t fizetni és akkor egy 7800Gtx-t venni? -
#1378 Tökös mind1, TOP gyárilag húzott kari, ha leszeded a RivaTunert két kattintással TOP -osíthatod a simádat és megspóroltad az árkülönbséget. -
MagyaR #1377 Igazad van. Télleg már vagy min. 3-4 évvel előre legyártják őket.
Ugyanez van mobilokná is. Most jelentek meg az első 3. generációsok, de már a 4et fejlesztik, ami kb. 5 év múlva jelenik meg (biztos forrásból tudom ezeket).
Kártyánál is már előrébb járhatnak, csak pl. ha a mostani legjobb kártya tegyük fel, h a géza11, akkor nem fogják utána rögtön kiadni a géza14et, amit éppen fejlesztenek. :D. -
Xtian #1376 Sziasztok,
igaz az hogy az asus7800gtx TOP megszünik?
Egy nagykeres emberke mondta nekem ezt a minap mert épp kari vásárlás elött vagyok.
Végre sikerült eldöntenem hogy ezt a kártyát veszem meg és akkor ért ez a rossz hír!
Az asus.com -on próbáltam utánanézni de ott nincs ilyenről szó viszont van ent egy teszt ami szerint 3dmar05 ben 1000 ponttal többet tud a TOP mint a sima 7800gtx! Elég nagy különbségnek tünik!
Ma vagy hétfön akartam megvenni de most nemtudom mit csináljak: vegyek egy simát vagy mindenképpen keressek egy boltot ahol van TOP?
x. -
#1375 LOL egy lépéssel lehet én gondolom csak igy de 3-4 évvel előre vannak már cumok csak minek adják ki most.
De ez csak az én véleményem.
Unreal 3 enginebe az a jó hogy kurva faszán el is lehet baszni ala Roboblitz vagy mi a faszom.Nézzétek meg.UE 3 meggylázása. -
Zsoldos #1374 Unreal 3 eseten tenyleg elfogadom, hogy a hw elott jarnak. De ha csak egy eros kozepes graf mellett jarnak elotte, amit tobb, mint egy eve lepipaltak feleekkora gepre, az csak igenytelenseg :) Amugymeg van sok szep uj jatek is rendes sebesseggel. -
#1373 azt hiszem, a dx9 nem minden....én inkább hardwer-generációra gondolok, és ez így van, az új játékok többsége szaggat az "új" rendszereken, azért, mert lehet, hogy pl. félévvel később már szaggatni nem fog, mert "kinyitnak egy pipeline-t" a videokártyán, és eladják egy jobb számozás miatt, vagy legyártanak egy újabb generációt, stb. A programozók mindig legalább egy lépéssel haladnak előttünk, egyszerű otthoni felhasználó előtt.. -
Zsoldos #1372 "nem a mostani rendszerre vannak írva..."
Mi az hogy a mostani rendszerre? Mindegyik dx9-es game.
Igazat adnek neked, ha lenne a jatekok kozott egy generacios kulonbseg. De pl fear kicsit gyengebb grafban is, kb dupla hw igeny mellett. -
#1371 azok a gamék nem a mostani rendszerre vannak írva....a következő generációs kártyákkal meg PC-kel már nem fognak szaggatni... -
#1370 SP2 semmihez nem árt. -
Caravan #1369 Hi!
Lenne egy költői kérdésem. Egy PCI-E-s alaplaphoz, 7800GT-hez feltétlen szükséges-e a MS XP Pro SP2 op. rendszer? Vagy csak parasztvakítás?
Üdv -
#1368 Hát ha igy nézzük akkor a ( Far Cry;Half Life 2-n)kivül nem is nagyon van olyan game amelyik jól meg van irva! De Pl.a FEAR -nálam még nem volt olyan szörnyű "szaggatós" és legalább jól néz ki. Inkább anyázom azt az 1-2 gamét ami mostanság megjelent szakadt grafikával,de oriási rendszerkövetelménnyel !(Matrix-path of neo;Starship Troopers; Vietcong2 Stb....)
-
#1367 ráadásúl sokkal kissebb rendszerkövetelménnyel, 2005 végén azért többet várna az ember -
Zsoldos #1366 A fear egy jo, de rohadtul optimalizalatlan jatek. Peldanak lehetne mondjuk a farcry-t tekinteni, sokkal jobb graffal, nagysagrendekkel nagyobb terepekkel 2x olyan gyors kb. -
#1365 Szerinted!!! -
#1364 a F.E.A.R. egy nagyon szarúl megírt játék:)))) -
Zsoldos #1363 Amugy nem sok ertelme van evekre elore videokartyat venni, mert 3 ev mulva az olcso lowend is erosebb lesz, mint a mostani csucs. -
Zsoldos #1362 Hm. Nemtom, min detailen 20 fps-t nevezhetunk futasnak akkor fut :) Erre mondjak hogy izlesek es pofonok. En legalabbis szomoruan felretettem a FEARt jobb idokre. A mostani 2400+ es gf6-6600-al nagyon gyengus (800*600 + medium-low detailen). Egy nagyobb action kozben lemegy 15 -ig is siman az fps. -
Caravan #1361 Max 3 év. Nekem jelenleg GF Ti4200-asom van. Most lesz asszem 3 éves. No a F.E.A.R még a legalapabb beállításokban fut. Ja, és egy 850-es Cerkám van. -
#1360 amit leírtam neked privibe azaz csak akkor tudok venni gépet,de valószínű igen 7800Gt lesz -
#1359 és te mit veszel 7800Gt-t? -
#1358 nemfogom a legujabbat megvenni,mert azé hülye nem vagyok[médiamarkosreklám :D]
meg lovém sincs rá,ha lenne akor se vennék csúcskártyát,mert fél év eltelte után már jelentősen zuhan az ára.
a 7800Gt jó kártya és Te jó időbe fogod venni mert már fizethető lesz,de előre senki nem tudja megmondani meddig lesz elég a VGA. -
#1357 Majd meglátjuk kinek lesz igaza. -
Zsoldos #1356 Nem arrol van szo hogy mindenbol a legujabbat akarjak venni, csak nem ringatjak magukat illuziokba. Te el akarod hinni, hogy 2 evig az egy tuti franko kartya lesz, es el is hiszed. Attol meg nem feltetlenul lesz igaz ;) -
#1355 Hát mondom ha ti mindig mindenből a legujabbat akarjátok venni vegyétek.
7800GT elég. -
#1354 itt az a lényeg,hogy kijön egy VGA(g71 vagy g80) és ezek elméletileg gyorsabbak lesznek mint a 7800Gt.
és amire megfizethező állapotba lesz a 7800Gt,addigra már nem ér szinte semmit,és veheted az új generációt(g71,g80) mert a régit(7800gt-t) már nem fogják gyártani. -
#1353 Jó lehet neked te biztos tudod milyen gamek jönnek. Légyszives mondja 5 olyan gamet ami az elkövetkezendő 2 éven belül jön és nem fog menni 7800GT-n!!
-
Thanatos #1352 nemtom, én csak a fejlődés sebességéből indulok ki..., anno énis igy vettem még 9800pro-t és 3évvel késöbb közepes beálitások bőven jók votlak ha mentek... :) -
#1351 Ebbe ne menjünk be megint mert volt egy full ugyanilyen vita sokkal hátrébb.
Majd ha 3 éven belül a 7800Gt kiadásától megjelenik olyan game ami akadni fog vele akkor viszavonom majd amit mondtam de addig nyugi. -
Zsoldos #1350 2002 -ben mi volt az uber csucs, gf3?
ma eleg szerinted? -
Thanatos #1349 nem elsz az és ez tuti... :)
amugy minden attól függ kinke milyen igényei vannak..., maxba egy évig ha kitart vagy addig se szvsz...,3. év-re meg szvsz med-lowba max vagy mgé lejjeb fogja vinni a dolgokat szeritnem, persze lehet hogy valami csoda folytán megáll a fejlődés vagy ilyesmi de ez hogy 3 évig elég lesz elég naiv hozzállás..., persze lehet van akinek elég, de hát izlések és pofonok -
#1348 Na már te is kezded no mindegy ti tudjátok biztos 7800GT 3 évig elég lesz az tuti. -
#1347 az első mondat/sor(azaz:"idén még biztos 100% hogy elég lesz") szól a #1340-ra.
általában ezt így szokták
a többi már a következő évről(1 év garanciáról) szól,mivel ugyis adnak ki új vga-t és a 7800Gt az már sz@rt se fog érni :)
[nemakarflémetkelteni]
-
#1346 Te nézzed meg 7800GT-ről beszél:
"dobj rá még 35000Ft-ot azt vegyél 7800GT-t ez biztos elég lesz addig amíg az 1 év garancia lejár"