17
  • Caro
    :)
    szerintem egyébként nincs sok esélye az e-papírnak. legalábbis a nyomtatott változatnak.
    A PDA-k és az okostelefonok elterjedésével valószínű egyre ki fog szorulni, mert habár ezek még közel sem rendelkeznek papír méretű kijelzővel, de ezek sok másra is jók.
    Ha meg már van egy ilyened, akkor miért kéne még változó e-papír is?
    Lehet az is, hogy a két technológia fúziója fog megvalósulni.
  • John Wayne #16
    Jah, királyság lesz, ha változik a történelem, nem kell majd újranyomni a történelemkönyveket, az update elintézni:)
  • dez
    A nem túl erős, de állandó és széles frekvencia-sávot lefedő elektromágneses sugárzás. Egy bizonyos mértéken túl zavarja a sejtek működését.
  • IoIa
    A cikk rendkívül ostoba, ráadásul magyartalan is.
    "...de akár negyvenszer nagyobb terheket ró a környezetre..." - a magyar nyelvben (eltérően a többi nyelvtől) nem használunk többesszámot, ha a mértékét is kifejezzük.
    Tehát helyesen:
    ...de akár negyvenszer nagyobb terhet ró a környezetre...
  • Killgore
    Amúgy mi az az elektroszmog pontosan?
  • Killgore
    így van.
  • Caro
    Miért a netszerverek nem mennek állandóan? Nem az ilyenek miatt kéne parázni, hanem inkább azon, hogy még mindig miért robbanómotorral mennek a kocsik. Undorító. Ilyeneket megtámadnak, de a nagyokkal meg nem foglalkoznak.
  • entreri
    Azért a kiszolgálóknak állandóan menni kellene.
    De tényleg hülyeség ez a cikk.
  • Caro
    Sajna, már a környezetvédőkben sem lehet bízni.
    Szerintem sok csoport le van fizetve.
    A greenpeaceben én mondjuk spec. nagyon nem bízok. A magyarországi zöldeket viszont értelmesnek tartom.
  • HUmanEmber41st
    Ez már megint olyan:
    --NAGYON nagyon rossz !!!
    --Miért ???
    --MERT CSAK !
    Ezek után már tényleg fontolgatom, inkább előfizetek a Blikkre...
  • Inquisitor
    Tényleg, a nyomda is energiát használ fel, nem keveset, és aztán még ki is kell szállítani, szóóóóval ... nekem se jön le miért lenne JOBB a hagyományos?
    Másrészt csak akkor fogyaszt energiát ha megváltozik a tartalma, nem?
  • BiroAndras
    Eléggé zagyva ez a cikk. Ötvenszer elmondják, hogy hú de nagyon környezetszennyezü, de hogy miért is pontosan, az épp csak meg van említve egy félmondatban.
    Ha jól vettem ki, a lényeg az, hogy az újság frissítéséhez használt rádióhullámok okoznak elektroszmogot, és ez a gáz. Bár azt nem igazán értem, hogy ez hogyan hasonlítható össze a hagyományos papírral, ami teljesen más módon környezetszennyező.
  • Caro
    Nincs. A környezet is környezetszennyező. Csak bizonyos határok közt biztosítja magának az életfeltételeket.
    Szerintem ha nagyon akarják, egy ilyen lap energiaszükségletét eléggé le tudják minimalizálni. Azért a nyomda is fogyaszt valamennyit...
  • dez
    Nem az a baj, hanem hogy árammal működik, amit meg kell termelni.
  • Scape
    Ennek az e-papírnak nem az az előnye, hogy bármikor törölhetjük tartalmát és újra írhatunk vagy mi?
    Mert akkor az ember miért dobná ki?
  • immovable
    Van egyátalán vmi ami nem környezetszennyező?
  • juhand
    Bla, bla, bla. Ez a cikk inkább a nem teljesen normális Levegő munkacsoport honlapjára illene.