15
  • Killgore
    azt hittem sokkal szőrösebb a mamut, mint a fenti képen.
  • galocza
    hans voralberg nagy örömére 8)
  • Tetsuo
    Mijaza haploid?
  • sonicXX
    Szerintem ez zseniális elképzelés, de érdekelne ki tömi bele a lóvét :)
    Én is úgy vélem hogy élhettek szibériában az afrikai szavannákban honos fajokhoz hasonló emlősök és talán hüllők is. Elég sok a párhuzam, én ebben akkor is látok némi fantáziát, ha nincs erre konkrét bizonyíték jelenleg.

És bár itt valóban nincs szó a faj újraélesztéséről, de ez szerintem egyértelmű rejtett üzenet is vagy inkább felhívás. Hiszen ha belegondolunk, ha a mamutokat újra is élesztjük, az ökorendszer nélkül szinte azonnal ki is halnának vélhetően. Tehát amíg ezt a mesterséges környezetet felállítják, talán lesz lehetőség a faj felélesztésére is úgy, hogy eredeti környezetéhez nagyon hasonlóba csöppenhetne bele.
  • Ironka
    Ami durva, hogy az utolsó mammutok kb 4000 éve még éltek a Jeges-tengeri Wrangel-szigeten. (Törpe formában a kevés táplálék miatt. A terület dugig van a csontjaikkal.) Amúgy, ha jól tudom, azt akarják, hogy egy indiai elefánttal kihordják (mammut spermából haploid sejtmag + elefánt petesejt), az utódot megint mammut spermával termékenyítik meg, míg létre nem jön egy közel mammut állat. Hajrá.
  • Esrohnoil
    Itt szó sincs a felélesztéséről...
  • MerlinW
    van benne pénz is, de tudomány szintjén sem lenne kis dolog egy kihalt faj felélesztése...
  • plamex
    bárhogy szépítik ez csak üzlet ...

$$$$$$
  • Atika :o)
    Hat a cim olvasasakor nekem is a syberia jutott eszembe ;)
  • Killgore
    Oda lehet menni majd megnézni :D
  • Tetsuo
    Sztán génekből összerakhatnának már néhány mamutembriót, elefántanya meg kihordaná..
  • Esrohnoil
    ...és mire is lesz jó ez a mamutpark tul képp?
    Telepítenek majd bele pamut-mamutot is?
  • Csudri #3
    Vááá, annyira imádtam a Syberia első részét! Végignyomtam a 2-t is, de az nem jött be annyira.

De tény, hogy Kate és a mammutok rulzanak!
  • akyyy
    jahjah, Syberia
  • lck #1
    Ha ezt Kate Walker olvasná biztos benedvesedne a
    szeme.