Mamutparkot készítenek Szibériában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Killgore
azt hittem sokkal szõrösebb a mamut, mint a fenti képen.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

hans voralberg nagy örömére 8)

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Tetsuo
Mijaza haploid?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szerintem ez zseniális elképzelés, de érdekelne ki tömi bele a lóvét :)
Én is úgy vélem hogy élhettek szibériában az afrikai szavannákban honos fajokhoz hasonló emlõsök és talán hüllõk is. Elég sok a párhuzam, én ebben akkor is látok némi fantáziát, ha nincs erre konkrét bizonyíték jelenleg.

És bár itt valóban nincs szó a faj újraélesztésérõl, de ez szerintem egyértelmû rejtett üzenet is vagy inkább felhívás. Hiszen ha belegondolunk, ha a mamutokat újra is élesztjük, az ökorendszer nélkül szinte azonnal ki is halnának vélhetõen. Tehát amíg ezt a mesterséges környezetet felállítják, talán lesz lehetõség a faj felélesztésére is úgy, hogy eredeti környezetéhez nagyon hasonlóba csöppenhetne bele.
Ami durva, hogy az utolsó mammutok kb 4000 éve még éltek a Jeges-tengeri Wrangel-szigeten. (Törpe formában a kevés táplálék miatt. A terület dugig van a csontjaikkal.) Amúgy, ha jól tudom, azt akarják, hogy egy indiai elefánttal kihordják (mammut spermából haploid sejtmag + elefánt petesejt), az utódot megint mammut spermával termékenyítik meg, míg létre nem jön egy közel mammut állat. Hajrá.
Esrohnoil
Itt szó sincs a felélesztésérõl...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

MerlinW
van benne pénz is, de tudomány szintjén sem lenne kis dolog egy kihalt faj felélesztése...

[merlinw.org]

bárhogy szépítik ez csak üzlet ...

$$$$$$

Atika :o)
Hat a cim olvasasakor nekem is a syberia jutott eszembe ;)

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Killgore
Oda lehet menni majd megnézni :D

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Tetsuo
Sztán génekbõl összerakhatnának már néhány mamutembriót, elefántanya meg kihordaná..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Esrohnoil
...és mire is lesz jó ez a mamutpark tul képp?
Telepítenek majd bele pamut-mamutot is? <#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Csudri
Vááá, annyira imádtam a Syberia elsõ részét! Végignyomtam a 2-t is, de az nem jött be annyira.

De tény, hogy Kate és a mammutok rulzanak!

alkohol.freeblog.hu Mi csak õszinték vagyunk, de nem állatok!

akyyy
jahjah, Syberia<#banplz><#banplz>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

lck
Ha ezt Kate Walker olvasná biztos benedvesedne a
szeme.