15
-
#15 azt hittem sokkal szőrösebb a mamut, mint a fenti képen. -
galocza #14 hans voralberg nagy örömére 8) -
#13 Mijaza haploid? -
sonicXX #12 Szerintem ez zseniális elképzelés, de érdekelne ki tömi bele a lóvét :)
Én is úgy vélem hogy élhettek szibériában az afrikai szavannákban honos fajokhoz hasonló emlősök és talán hüllők is. Elég sok a párhuzam, én ebben akkor is látok némi fantáziát, ha nincs erre konkrét bizonyíték jelenleg.
És bár itt valóban nincs szó a faj újraélesztéséről, de ez szerintem egyértelmű rejtett üzenet is vagy inkább felhívás. Hiszen ha belegondolunk, ha a mamutokat újra is élesztjük, az ökorendszer nélkül szinte azonnal ki is halnának vélhetően. Tehát amíg ezt a mesterséges környezetet felállítják, talán lesz lehetőség a faj felélesztésére is úgy, hogy eredeti környezetéhez nagyon hasonlóba csöppenhetne bele. -
Ironka #11 Ami durva, hogy az utolsó mammutok kb 4000 éve még éltek a Jeges-tengeri Wrangel-szigeten. (Törpe formában a kevés táplálék miatt. A terület dugig van a csontjaikkal.) Amúgy, ha jól tudom, azt akarják, hogy egy indiai elefánttal kihordják (mammut spermából haploid sejtmag + elefánt petesejt), az utódot megint mammut spermával termékenyítik meg, míg létre nem jön egy közel mammut állat. Hajrá. -
#10 Itt szó sincs a felélesztéséről... -
#9 van benne pénz is, de tudomány szintjén sem lenne kis dolog egy kihalt faj felélesztése... -
plamex #8 bárhogy szépítik ez csak üzlet ...
$$$$$$ -
#7 Hat a cim olvasasakor nekem is a syberia jutott eszembe ;) -
#6 Oda lehet menni majd megnézni :D -
#5 Sztán génekből összerakhatnának már néhány mamutembriót, elefántanya meg kihordaná.. -
#4 ...és mire is lesz jó ez a mamutpark tul képp?
Telepítenek majd bele pamut-mamutot is? -
#3 Vááá, annyira imádtam a Syberia első részét! Végignyomtam a 2-t is, de az nem jött be annyira.
De tény, hogy Kate és a mammutok rulzanak! -
#2 jahjah, Syberia -
#1 Ha ezt Kate Walker olvasná biztos benedvesedne a
szeme.