28
Húzd a csíkot, Csíkos! A Pata-csata című film megható történet egy kis zebráról, aki nagy álmokat dédelget.
-
#28 pedig nem az
http://www.imdb.com/title/tt0376105/ -
winnie #27 pedig az. -
#26 lessz egy animációs állatos film az jó lessz szerintem -
#25 és így mr nem is érdekel :( -
-
#23 nem is rajzfilm! -
Vlala #22 azért amikor a "Feketén a hófehér"-t kezdik el énekelni a zebrán, az már fáradt... de az ilyen fáradt poénokat szeretem :-) -
#21 Jaj.... -
#20 :D:D -
#19 mikor lesz kesz a felirat kb? -
#18 ejj
el (l)ámultam :\ sry -
#16 és egy pofás filmkritika
(ők tényleg nem nézik meg a filmet) -
#15 es hol van?:) -
winnie #14 amúgy már készül a magyar felirat -
winnie #13 közepes rajzfilm - amit megint teletömködtek sztárok hangjaival -
#12 hurra... ezt tudom en is.. de angol felirattal mit csinaljak??
ennyi erobol hallom nem kel megolvasnom is -
#11 itt van :) -
#10 ez a racing stripes ugye?:)
nekem mar megvan csak magyar felirat nincs:( -
#9 okok, de ki nem szarja le :D
a történet a lényeg :)) -
#8 azért biztos jó film :)) -
#7 na mind1 :) sztem nem kell oda (#1) kérdőjel :) -
#6 "= IDÉZŐJEL
ami a " jelek közt van azt IDÉZZÜK :) ergo találd má ki vajh mit kérdeztem :) -
#5 :D -
#4 nem nagyon értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de ha arra gondolsz, hogy helyesen írták-e az "egyetlen" szót, akkor igen :) -
#3 azt hittem HW topik.
Pata/c Sata topik ehelyett ez.. azért grat :D -
#2 az egyetlen "?" a szövegben helyes nyelvtanilag? :) -
#1 A dühöngő viharban a vándorcirkusz egy nagyon értékes szállítmányát veszíti el: egy zebracsikót. Nolan Walsh (Bruce Greenwood) lótenyésztő - aki visszavonultan él szerény farmján - talál rá a megrettent kis állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek (Hayden Panettiere). A kis zebra, Csíkos (mh: Csonka András), hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos (mh: Faragó András), a shetlandi póni vezet, és Franci (mh: Hernádi Judit), a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Gúnár (mh: Háda János), a dilis nagyvárosi pelikán is csatlakozik a gárdához.
A Walsh-farm szomszédságában terül el a Turfway versenypálya, ahol telivérek küzdenek azért, hogy részt vehessenek a legrangosabb lóversenyen: a Kentucky Derbyn. Az első pillanattól fogva, hogy megpillantja a pályát, Csíkosnak csak egy célja van: tudja, ha esélyt kapna, az összes lovat maga mögött hagyná. De valamit nem tud magáról ez a csíkos kis teremtmény: hogy ő bizony nem ló! Megszállott edzésbe fog, hogy elérje álmait. Mindebben Kócos van segítségére, aki rengeteg bajnok versenylovat készített fel a múltban. Csíkosnak azonban folyamatosan meg kell küzdenie azzal, hogy a szomszéd birtokon edzésben lévő telivérek kinevetik, elsősorban a Trenton's Pride nevű elkényeztetett szájhős, aki könyörtelenül gúnyolódik rajta, csípős megjegyzéseket téve a származására és szokatlan kinézetére. De vannak a birtoknak kedvesebb lakói is, különösen Szöszi (mh: Ábel Anita), ez a gyönyörű kancacsikó, akinek a Csíkos iránti csodálata és vonzódása csak még tovább szítja a rivális szájhős mérgét.
Csíkos a pályán is barátokra lel. A mániákus légy-páros, Szutyok (Kerekes József) és Mocsok (Gangxta Zoli) - akiknek az ének és tánc iránti imádatát talán csak a hot dog és a lovak ürüléke iránti vonzódása múlja felül - mulatságos perceket okoznak kicsiknek s nagyoknak egyaránt. Ennyi barát, vidámság és persze gyakorlás mellett a nézőnek nincs más dolga, mint hogy drukkoljon, s izguljon, megnyeri-e Csíkos a kis zsokéval, Channinggal a hátán a versenyt? A kedves történetet a fergeteges magyar szinkronhangok - a fentieken túl Gálvölgyi János, Háda János, Hollósi Frigyes, Szőke Zoltán - teszik igazán szórakoztatóvá és felejthetetlenné.
Bemutató dátuma: 2005. május 5.
színes magyarul beszélő dél-afrikai-amerikai családi vígjáték, 84 perc, 2005
rendező: Frederik Du Chau
forgatókönyvíró: David Schmidt, Steven P. Wegner
operatőr: David Eggby
jelmeztervező: Jo Katsaras
zene: Bryan Adams, Mark Isham
látványtervező: Wolf Kroeger
vágó: Tom Finan
szereplő(k):
Bruce Greenwood (Nolan Walsh)
Hayden Panettiere (Channing Walsh)