Visszaesés előtt a digitális fényképezőgépek piaca

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Óriási a túltermelés és a gagyi ezzel egyenes arányban nõ.Láttam borzalmasan pocsék gépet ami pld Fuji és Canon alkatrészekbõl állt. Persze a legjobb alkatrészekbõl is lehet rossz gépet összerakni.
Az optika, fényérzékenység és színhûség sokkal többet ér szerintem mint a gagyi 4-5-6-8 megapixel.

Ebben szerintem tényleg jobb a canon és nikon mint a yakumo, panda és HP :-)

tudom nem erre gondolsz, de ha a képen 20% hiba van, az bizony idegesítõ.

Én szeretem ha minden képem pengeéles, nyomtatható, szinhû.

Nem csak a kép minõségben lehetnek eltérések, bár ha abban vannak az a legnagyobb hiba. Én a HPrõl csak rosszat hallottam eddig, A Samsungról se sok jót viszont azért az eltérés télleg nem sok lehet VISZONT akkor még ottvan a sok extra, kezelhetõség, funkciók szoftverek, mellékelt kellékek, bõvíthetõség stb...

Power,
ezt a "fényképezõgépet csak fényképezõgép gyártótól" dumát én már korábban hallottam, akkor úgy szólt, hogy "cipõt a cipõboltból". Mivel ez utóbbit reklámként használták, azóta minden reklám szakember ezt használja elrettentõ példának. A Te mondatod csak suttogó propagandaként terjed, de mivel ostobaság, fénysebességgel. Ha megnézel bármely két kommersz pl. 4 MP-es és 3x-os optikai zoom-os gépet, nagy valószínûséggel a velük elkészíthetõ legtöbb kép ugyanolyan minõségû lesz. Nagyon kell keresned a magyar piacon olyan gépet, ami 10-20%-nál nagyobb mértékben marad el az átlagtól, vagy amelyik ettõl ennyivel kiemelkedik.
.
Nem vagyok nagy HP rajongó, a digitgépeik szerintem sem a legjobbak, sok rosszat hallottam a megbízhatóságukról, de ha a Nikon/Canont 100%-nak veszed, akkor a HP sem rosszabb 80%-nál. Hangsúlyozom, a kommersz, 200 ezer forint alatti digitgépek kategóiájában.
De gyárt még. Csak nem nagyon verik nagy dobra.

Camera-Museum

"A legtöbben még mindig úgy tekintenek egy digitális kamerára, mint egy PC-perifériára, kiegészítõre, így a digitális képrögzítõ eszköz nem érheti el végsõ célját, a filmes kamerák leváltását."

Ha nem hagyományosan fotózással foglalkozó gyártótól vesz az ember gépet(pl. HP), akkor joggal gondolhatja így(de ezek az emberek azok, akik megvesznek minden, szir-szart, mert azt láttk vkit aki hallotta, hogy jó).
Õk nem digigépet vesznek majd az elkövetkezõkben, hanem újabb-és újabb telefont, amiben ott lesz egy kis bugyuta digigép, de lehet vele villogni.

A nagy fotós gyártók valóban "fényképezõgépet" adnak.
Vitattom, hogy nem váltja le(pár speciális területet kivéve)
A Cannon már egy ideje nem gyárt filmes gépet.
gondolom azér nem érte õket meglepetésként hogy az emberek nem fogják örökké ugyanolyan ütemben venni a fényképezõket 😊