7
  • babajaga
    #7
    Óriási a túltermelés és a gagyi ezzel egyenes arányban nő.Láttam borzalmasan pocsék gépet ami pld Fuji és Canon alkatrészekből állt. Persze a legjobb alkatrészekből is lehet rossz gépet összerakni.
  • LowEnd
    #6
    Az optika, fényérzékenység és színhűség sokkal többet ér szerintem mint a gagyi 4-5-6-8 megapixel.

    Ebben szerintem tényleg jobb a canon és nikon mint a yakumo, panda és HP :-)

    tudom nem erre gondolsz, de ha a képen 20% hiba van, az bizony idegesítő.

    Én szeretem ha minden képem pengeéles, nyomtatható, szinhű.
  • Hegyikecske
    #5
    Nem csak a kép minőségben lehetnek eltérések, bár ha abban vannak az a legnagyobb hiba. Én a HPről csak rosszat hallottam eddig, A Samsungról se sok jót viszont azért az eltérés télleg nem sok lehet VISZONT akkor még ottvan a sok extra, kezelhetőség, funkciók szoftverek, mellékelt kellékek, bővíthetőség stb...
  • linyi
    #4
    Power,
    ezt a "fényképezőgépet csak fényképezőgép gyártótól" dumát én már korábban hallottam, akkor úgy szólt, hogy "cipőt a cipőboltból". Mivel ez utóbbit reklámként használták, azóta minden reklám szakember ezt használja elrettentő példának. A Te mondatod csak suttogó propagandaként terjed, de mivel ostobaság, fénysebességgel. Ha megnézel bármely két kommersz pl. 4 MP-es és 3x-os optikai zoom-os gépet, nagy valószínűséggel a velük elkészíthető legtöbb kép ugyanolyan minőségű lesz. Nagyon kell keresned a magyar piacon olyan gépet, ami 10-20%-nál nagyobb mértékben marad el az átlagtól, vagy amelyik ettől ennyivel kiemelkedik.
    .
    Nem vagyok nagy HP rajongó, a digitgépeik szerintem sem a legjobbak, sok rosszat hallottam a megbízhatóságukról, de ha a Nikon/Canont 100%-nak veszed, akkor a HP sem rosszabb 80%-nál. Hangsúlyozom, a kommersz, 200 ezer forint alatti digitgépek kategóiájában.
  • HyBrYd
    #3
    De gyárt még. Csak nem nagyon verik nagy dobra.

    Camera-Museum
  • Power
    #2
    "A legtöbben még mindig úgy tekintenek egy digitális kamerára, mint egy PC-perifériára, kiegészítőre, így a digitális képrögzítő eszköz nem érheti el végső célját, a filmes kamerák leváltását."

    Ha nem hagyományosan fotózással foglalkozó gyártótól vesz az ember gépet(pl. HP), akkor joggal gondolhatja így(de ezek az emberek azok, akik megvesznek minden, szir-szart, mert azt láttk vkit aki hallotta, hogy jó).
    Ők nem digigépet vesznek majd az elkövetkezőkben, hanem újabb-és újabb telefont, amiben ott lesz egy kis bugyuta digigép, de lehet vele villogni.

    A nagy fotós gyártók valóban "fényképezőgépet" adnak.
    Vitattom, hogy nem váltja le(pár speciális területet kivéve)
    A Cannon már egy ideje nem gyárt filmes gépet.
  • Flashy
    #1
    gondolom azér nem érte őket meglepetésként hogy az emberek nem fogják örökké ugyanolyan ütemben venni a fényképezőket :)