13
-
Lammer at Work #13 az korrekt... ;) -
dez #12 Válogatott számok egymás után nem= mix. -
dez #11 Ezekből a szempontokból jó dolog. (Talán segít mérsékelni az eredeti lemezek árát is.) Csak ne hinnék olyan sokan, hogy az mp3 modernség jelképe, csúcsa. (Egy modern kompromisszumos megoldás, ha adathordozó- és sávszélesség-kímélésről van szó. Ezzel segítette a letöltögetés elterjedését, és a nagyobb mennyiségű zenéhez való hozzájutást, és annak egy helyen tárolását, hurcolászását. De idővel az előbbiek már nem fognak számítani.) -
dez #10 Manapság a közepes minőség már a "csúcs".. Igaz, discman-eken kevésbé hallatszik a különbség (főleg, hogy sokszor bele van építve egy kis "hangszépítő" elektronika - itt nem csak az eq-ra gondolok, hanem egyfajta egyszerűbb utánzengetőre, amitől mesterségesen teltebb lesz). Az átlagos "hifi"-nek mondott cuccokon is elvész a különbség. Bár a 128kbit-es már annyira sz@r, hogy annak még itt is ki kellene jönnie, mégis néhány legális letöltő oldalon csak ennyiben adják.
Még egyes TV-műsorok szignálján, reklámok hangján is lehet hallani, hogy 22kHz-ben nyomatták. Nekem nagyon sérti a fülem, de úgy látszik, a hangmérnőknek nem. -
#9 Nem biztos, hogy visszautasítanák. Ha jóltom (de simán lehet, hogy nem:) ha iTunes-on veszel számot azt is szedheted losslessben. -
Yv@n #8 Egész pontosan én is a mixelhetőségre gondoltam, mint előny. Amúgy meg nem file-ként kapják meg hanem mint írják audio cd vagy audio dvd formátumban, aztán talán már csak adnak annyira a minőségre, hogy nem egy rommátömörített mp3 gyüjteményt tolnak ki a lemezre. -
Lammer at Work #7 aha, csak a juzer butasagat kemenyen kihasznaljak... mp3... hamar fizetek akkor legyen normalis formatum, kivancsi vagyok milyen kepet vagnanak ha LA,FLAC vagy esetleg APE-ban kernem a cuccot... (utana ugyis lecsekkolnam, es buknanak ha turpissag lenne) ;)
amugy igen ez a mix 5let nem rossz, igy tenyleg csak azt kered ami kell... -
#6 Wal Mart = South Park Wal Mart ? :D:D -
Yv@n #5 Pedig nem. Megszűnik ez által az a kifogás, hogy "azért nem veszem meg az albumot, mert csak egy jó szám van rajta, az összes többi csak vacak tömegtermék". Ha valaha cd-t vennék akkor szívesebben veszek olyat, amin olyan zenék vannak amiket tényleg meg szeretnék hallgatni, így ez egy jó ötlet, a felhasználó kezében ott lesz legálisan a korong, rajta a zenékkel. -
Runo #4 Miröl is van szó? Csak az első bekezdést olvastam el, mert fárasztónak találtam már azt is -
#3 szerintem több szempontból is totális baromság az egész... -
Sityi #2 Egységsugarú tecskógizdaságos akcióhősnek jó lesz ez így is. Gondolod őt érdekli a hangminőség? A számítógépén a Wordöt alig tudja elindítani és használni (a Linuxtól meg sikítófrászt és szívrohamot kapna)... -
dez #1 Szal az mp3-at írkák vissza audio-DVD-nek? Ennek aztán sok értelme van... Bár a gagyi olcsó DVD-lejátszóknak talán mindegy, talán nem is lehet hallani a különbséget. (De lehetne beszélni arról is, hogy CD esetén sem túl jó dolog.)