91
Szentendre környékén milyen egyesület van?
  • Isthy
    #91
    Szépen is szerepeltünk, a szokásokhoz híven

    Nagyvezírünknek nem a szíve csücskei, így esélytelen az agyonszponzorálásuk.
  • Sippie
    #90
    és a mostanin sem állunk szarul...
    vajon ebbe öl milliárdokat a kormány? :)
  • banok
    #89
    6 arany 5 ezüst 1 bronz :)
  • cargame
    #88
    Na hat ide mirt nem ir senki? Talan nem erdemlik meg a kajak-kenusaink, hogy beszeljunk roluk egy kicsit igy a 2010 es Vb utan ahol 1. lett Magyarorszag osszesitesben :)
  • Rockynhooo
    #87
    sajna nem ez volt az első :(
  • Frank99
    #86
    Tudjátok, mikor végignéztem, megkönnyeztem.
    pedig nem vagyok lány, és nem vagyok már gyermek sem a 39 évemmel.

    De.
    Mikor bármelyik MAGYAR versenyző eredményt ér el, akkor azt egy MAGYAR éri el.
    És nem az a magyar aki a tüntetéseken tojással dobálja a másikat, kordonokat bont és rombol, hanem az, aki ILYENKOR könnyet ejt egy MAGYARÉRT....

    Na, az magyar...
  • QPR
    #85
    Istenem, miért?????

  • Rockynhooo
    #84
    nyugodj békében :(

    a kedvencem volt :(
  • SomebodyEra
    #83
    Elhunyt Kolonics György
  • Angel of Hell
    #82
    "ez a sportág a szerelmünk, és a szerelmünkért áldozunk"

    Tudjátok mi nagyon ratyi? hogy az állam kiveszi az összes pénzt az utánpótlásból. Az egyesületek egyre kevesebb támogatást kapnak, az edzők fizetése minimális... :(
  • Isthy
    #81
    9 arany 3 ezüst és 6 bronzérem a termés (amiből 3 arany olimpiai számban született). SZÉP VOLT LÁNYOK ÉS FIÚK!!!

    A németek a tavalyi komoly tarolásunk után fogadkoztak, hogy revansot vesznek rajtunk, hát nem nagyon sikerült nekik. Ugyanúgy 9 aranyat és 18 érmet szereztek hazai pályán, mint mi.

    Nagyon kíváncsi vagyok a szeptemberi elnökségi ülésre, hogy miként döntenek az olimpiai felkészülésről, főként a lányok tekintetében. Láthattuk, hogy Natasa hiánya gondokat okozott a 2-es és 4-es hajóknál, ahol bizony vele jobban szerepeltünk volna. Nagyon remélem, hogy az illetékesek megtalálják a megfelelő megoldást az eredményes olimpiai szereplés érdekében.
    Kovács Kati pedig bizonyított a nagypofájú kárörvendőknek. Az év fő versenyén, amikor kellett, akkor simán hozta mindkét egyes számot, ahogy vártuk és megszokhattuk tőle.
    A fiúknál, most a kenusok parádéztak, a kajakosok szerepeltek kissé visszafogottabban. De összességében a férfiak nagyon kitettek magukért, nem mostanában volt olyan, hogy az aranyak nagyobbik részét nekik köszönhettük.

    Azt hiszem összességében elmondható, hogy nagyon jól sikerült a VB. Természetesen vannak hiányérzeteink (valahol jogosan), de voltak ugyanakkor nem várt szép győzelmek is. Azt hiszem ez mutatja igazán a sportág hazai erejét. Ez egy olimpiára kvalifikáló VB volt (nem egy mindenki által felkészülésnek tekintett EB), itt mindenki ott volt, aki számít. Remélem az olimpián is ugyanilyen sok örömet szerez majd nekünk a csapat.

    HAJRÁ MAGYAROK!!!
  • Isthy
    #80
    Holnap kezdődik
  • Isthy
    #79
    VB közvetítések az m1-en:

    08.11. 13:50-15:50-ig az 1000 m-es döntők
    08.12. 08:55-10:20-ig az 500 m-es döntők
    08.12. 15:05-17:05-ig a 200 m-es döntők
  • Isthy
    #78
    Egy kis felvezetés a jövő heti VB-re
  • Isthy
    #77
    4 arany az első napon
  • Isthy
    #76
    Újabb viharok
  • Isthy
    #75
    Női csapat az EB-re
  • Isthy
    #74
    Nem lesz TV közvetítés az EB-ről

    Inkább nem kommentálom...
  • Isthy
    #73
    Igen, az első mondatod helyes, de minden érdekelt félre vonatkozóan.
  • Isthy
    #72
    Így legyen ötösöm a lottón, már kezdődik

    Folytatás

    "A Démász-Szegedi VE egy kompromisszumra törekvő levelet juttatott el Kati néninek, amely szerint Janics külön, Szegeden készül, ám a csapathajós edzésekre Kati néni feltételei szerint elutazik, és aszerint edz a többiekkel. Válasz tegnap estig erre nem érkezett Fábiánnétól, így a klub a következő lehetőséget ajánlja majd fel a vele szerződésben álló edzőnőnek: csak módosítanak a közös megállapodáson, azaz Janics kiválása mellett a másik szegedi kajakos, Keresztesi Alexandra továbbra is Kati néninél marad. Ha ez nem fogadható el számára, akkor szerződést bont a két fél. Ezzel viszont újabb kérdések merülnek fel, például hogy az egyébként Eb-indulást kiharcolt ezer négyes Keresztesivel a hajóban együtt maradhat-e?"

    Ahogy Natasa is szeretné, tényleg ideje lenne egy kicsit hagyni készülni őket. De ugye a mindenható médiának más az érdeke...
  • Hmmmmmm
    #71
    Kevesebb egó kellene és több alázat a sport iránt.


    Egyébként sokan fikázzák az öreglányt de érdekes módon amíg nem jöttek a világverő eredmények addig semmi gond nem volt célzok itt azokra akik szintén összerúgtál vele a port...
  • Isthy
    #70
    Ha jól tippelek lesz még folytatás és cirkusz, mivel szerintem Keresztesi Alexandrát akarják Natasa párostársának a DÉMÁSZ-Szegednél. Egyébként ő az 1000-es négyes hátsó embere és ha jól tudom ott edz Szegeden Natasával.

    Igen, sajnos Kati jár talán legrosszabbul ezzel a dologgal...

    Angyal Zoltán
  • Mse
    #69
    nagyon jól tette, h. nem ment vissza.... FRK azt hitte, hogy azokután amilyen gusztustalanokat nyilatkozott, úgy lehet tenni, mintha mi sem történt volna?
    van más edző is FRK-n kívűl...viszont olyan kajakos mint Janics nem sok van...
    nehogy már egy edző döntse el, h. ki induljon párosban...ugyanannyi joga lett volna Natasának is indulni, miért nem mellé kerestek párt, miért Kovács mellé?????

    sajnálom, Kovács Katit is, mert ennek is ő issza meg a levét...

    örülök, h. Angyal maradt a szöv.kap. ritka egy értelmes ember, ő tényleg a sportág sikerét nézi...szvsz
  • Isthy
    #68
    Rühellem a bulvármédiát, sőt az egész médiaipart. Egyébként Natasa nemet mondott, marad a DÉMÁSZ-Szegednél, ott készül a válogatóra.

    Ime az újabb bulvárlink ;-)))

    Natasa nemet mondott
  • Hmmmmmm
    #67
    egyesek milyen fogékonyak a bulvárra :D
  • Isthy
    #66
    Holnap délután adott a lehetőség rendezni a dolgokat

    Angyal marad

    Remélem a menedzser érzései nem válnak valóra...
  • Breki33
    #65
    Janics végig bőgött, amíg Kati néni beszélt

    A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasát igen megviselte, amikor korábbi edzője beszélt róla. Fábiánnéval kilencéves kapcsolatuk szakadt meg egy hónapja, a szakvezető kemény szavakkal szidta a Nap-keltében, Janics azonban soha nem fog egyetlen rossz szót sem mondani róla. A kajakos menedzsere az Indexnek elmondta, mi vezetett a szakításhoz, és miért nem szabad hadjáratot folytatni ellene. Csonka Gábor a pedagógiai érzéket hiányolja.

    Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat
    hirdetés

    Ugyan péntek reggel elkezdődött a szegedi kajak-kenu Világkupa, még mindig Janics Natasa és edzőjének, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak különválása a fő beszédtéma, illetve a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán lemondása.

    Nagyon rosszul esett neki Fábiánnné nyilatkozata
    Janics Natasa menedzsere, Csonka Gábor is szeretné, ha megbékélnének az eddig vitázó felek, egyúttal félretennék vélt vagy valós sérelmeiket. Érzése szerint Janics most vagy a közeljövőben nem akar találkozni korábbi edzőjével.

    "Hogy kötődik hozzá, az természetes, hiszen kilenc évet töltöttek el egymás mellett. Amikor Kati néni a Nap-keltében nyilatkozott, végig bőgött mellettem, nagyon rosszul esett neki, amiket mondott róla, mert fordított eset sohasem volt és nem is lesz, mert nagyon tiszteli és szereti őt" - mondta az Indexnek Csonka.

    Azt akarta, hogy szorítsa magához
    A menedzser elismerte, két nappal a távozása után Janics írt Fábiánnénak egy sms-t, ez a műsorban el is hangzott. "Ez egy vallomás volt. Tényleg úgy érezte, nincs rá szükség. Kati néni viszont nem értette meg, mit akart ezzel üzenni neki. Azt akarta, hogy szorítsa magához."


    Janics itt még korábib társa, Kovács Katalin mögött lapától
    Csonka szerint irdatlan kínokat kellett átélnie Janicsnak nemcsak most, hanem valamennyi téli, általában háromhónapos alapozáskor. Úszásban és futásban is gyengébb volt a csoport többi tagjánál, pedig becsülettel tette a dolgát, ám mivel a többiek izmosabbak, erősebbek nála, mindig az utolsó lett a felméréseken. Ekkor azonban mindig kemény hangnemben beszélt vele edzője.

    Fogcsikorgatás és bosszú
    "Natasa alig várja, hogy végre kajakozhasson, mert neki ez a lételeme, és a kajakozásban képes ellensúlyozni a lemaradását. Nem véletlen hogy valamennyi szakember kiemeli a technikáját. Natasa kajakozásra született."

    "Fogcsikorgatva végigbírta az alapozási időszakot, a pszichés keménységet, majd váltani akart. Pontosan tudtuk, hogy Kati néni csoportja nélkül nem lehet jól menni, többen eljöttek már, majd visszamentek hozzá, mert rájöttek, másképp nem működik. De azzal, hogy eljött, bosszút, hadjáratot még nem érdemelne. Miért ne lehetne szépen elengedni?" - tette fel a kérdést, egyben utalt arra, hogy nem elég kitűnő edzőnek lenni, jó pedagógiai érzékre is szüksége van egy jó edzőnek.

    A legbiztosabb aranyat ők nyernék Pekingben
    "Azért, hogy eljött, még nem kellene ledarálni, elvenne tőle a jogait, hogy párost menjen Kováccsal, akivel kimagaslóan a világ legjobbja volt. Biztosak lehetünk abban is, hogy a legbiztosabban olimpiai aranyat az ő párosuk szerezne Pekingben."

    A szegedi menedzser, aki az országos elnökség tagja is egyben, úgy véli, ha Janics Szegeden marad, akkor kötelessége mindent megtennie neki és a klubnak, hogy sikeres legyen a jövő évi olimpián.
  • Breki33
    #64
    Nagy luxus nélkülözni Janics Natasát
    Ághassi Attila


    Janics Natasa a szegedi győztes Világkupa után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, mert pihenésre, feltöltődésre vágyott. A menedzsere, Csonka Gábor szerint Janicsnak az lenne a legjobb, ha visszamehetne elhagyott edzőjéhez, Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz. Bízik benne, hogy erre hamarosan sor is kerülhet. A kompromisszum azonban még várat magára, a keddi elnökségi ülésen sok minden tisztázódhat.


    A hétvégi szegedi kajak-kenu Világkupa meglepetései - ötszázon nem lett dobogós Kovács Katalin és Benedek Dalma, Paksy kétszázon hetedik lett - után még mindig a legizgalmasabb téma, hogy Janics Natasa visszatér-e edzőjéhez. Illetve, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalinnak egyáltalán szándékában áll-e visszafogadni az őt egy hónapja elhagyó kétszeres olimpiai bajnokot.

    "Talán a legfontosabb tapasztalata és tanulsága az volt ennek a versenynek, hogy Natasát tényleg nagy luxus nélkülözni" - állapította meg Csonka Gábor, Janics Natasa menedzsere. "Igazolódott, szükség van rá, és nagy hátrány, ha nem indulhat párosban vagy négyesben. Gyengébb nélküle a sportág, ő nagy lökést képes adni a párosnak vagy a négyesnek a hajrában, az utolsó százötven méteren."


    Kovács Katalin és Janics Natasa itt még együtt
    Csonka nagyon örülne, ha a kibékülés hamarosan megtörténne, mert szerinte így a világ örült, mert nem kellett megmérkőzni az elmúlt három évben legyőzhetetlen Janics, Kovács párossal, míg a hazai szurkolók szomorkodhattak. (A szerdán lemondott Angyal Zoltán is tapasztalta a kárörvendést Szegeden, ami komolyan elgondolkodtatta.)

    A menedzser úgy gondolja, hogy a hétvégi eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert Janics jobban harapott. Elképzelhető, hogy eltérő program alapján készültek fel, és a riválisai kissé tompábbak voltak, ő pedig "hegyesebb". "Natasa olyan állapotban volt, hogy a kétszáz mellett az ötszázat is megnyerte volna, de nem akarok okoskodni, mert nem vagyok szakember."

    Kifejtette, hogy Janicsnak is az lenne a legjobb, ha visszatérhetne edzőjéhez. "Talán Kati nénit is zavarja, hogy nincs mellette Natasa. Magam is mindent megteszek a békülés érdekében, és szerintem egy gesztus kellene a kiváló edzőtől. Egy reménysugár, apró kompromisszum, és a helyzet könnyen megoldódhatna."

    Hozzátette, ha viszont a békülés mégsem sikerül, akkor neki mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a válogatóra és az Európa-bajnokságra, valamint elsősorban az olimpiára tökéletesen felkészüljön pártfogoltja. Még az sem kizárt, hogy Angyal Zoltán, a kapitány fogja az edzéseit irányítani. "A kedd délutáni elnökségi sok mindenről dönthet, szeretném, ha maradna a lemondott kapitány, igyekszem kiállni mellette."

    Janics a verseny után hazatért édesanyjához, Bácskapalánkára, kicsit kifújja magát. "Remélem, hízik is pár kilót a hazai koszttól, mert ráférne."
  • Breki33
    #63
    nemzeti sport hozzászólás, nagyjából így látom énis


    "Mindazoknak, akik amellett érvelnek, hogy az öreglány túllőtt a célon és itt volna az ideje, hogy "monnyon le": képmutatás úgy érvelni, hogy Kati néni nélkül is ugyanolyan eredményes lenne a sportág. Ez egyszerűen nem igaz, elég megnézni, hogy milyen arányban nyernek a fiók és milyen arányban a lányok, akár alapul lehet venni az indulók számát is, de mindent összevetve az a helyezet, hogy a kilenc női számból, hét-nyolc aranyérem és egy-két ezüst bronz (ez volt az utübbi évek legrosszabb forgatókönyve), míg a férfiaknál a 18 számból három-négy aranyérem, két-három ezüst és bronz, egy-két pontszerző hely, időnként döntők magyar versenyzők nélkül. Végülis kár azon vitatkozni, hogy kinek az egoja sérült inkább, ki hisztisebb és ki szebb. Arra sem vagyunk kiváncsiak, hogy a hozzászólók közöl, kinek van anya-komplexusa, vagy egyébb lelki nyavalyája , s ezért kivel tud vagy nem tud azonosulni, a szép hercegkisasszonnyal, vagy a csúf vén banyával...az eredmények önmagukért beszélnek. Egy biztos, ha annyira nélkülözhető volna Kati néni, akkor Angyal Zoltánnak meg sem fordult volna a fejében, hogy lemondjon, hanem szépen felmentette volna érdemei elismerése mellett... Csakhogy, Angyal valóban a sportág érdekeit tartja szem előtt, lehetetlen helyzetbe került, és ellentétben másokkal, van akkora személyiség, hogy levonta a következtetéseket és felajánlotta a lemondását. Le a kalappal előtte, olyan fából faragták, mint Kovács Katit, Natasát meg olyanból, mint Rozsnyóinét, ez utóbbiak között az erősebb kutya ...... S véleményem szerint ez az öreglány... "
  • Isthy
    #62
    A tegnapi nap egyértelműen kudarc, a mai már sokkal jobb volt. Összességében a fiúk szereplése elfogadható, a lányoké viszont csalódásnak mondható (hű de finoman fogalmaztam). Persze azért ne feledjük ez egy Világ kupa verseny volt, tulajdonképpen egy felkészülési állomás, elsősorban az EB-re. Az elkövetkezendő 5 hétben az EB-ig ki kell küszöbölni a most látott hibákat és meg kell oldani a problémákat elsősorban a női vonalon. A jövő héten remélem rendeződnek a dolgok és nem lesz ennyi „zavaró tényező”. Mert az EB-n ennél jobban kell szerepelniük a lányoknak, az már komolyabb és nagyobb jelentőséggel bíró megmérettetés lesz. Persze a lényeg a duisburgi VB, mint olimpiai kvalifikációs verseny, de remélem akkorra már teljesen megoldódnak a dolgok és méltón fogunk szerepelni, ahogy már megszoktuk. Kiváncsian várom a fejleményeket, vajon az illetékesek képesek lesznek-e a nagyobb cél érdekében megegyezni és újra egy hajóban evezni.
  • Hmmmmmm
    #61
    Győzike erre mondta, hogy: EZT KELLL CSÍÍÍNÁLNI EEE?


    Katiék odavernek a világnak bármi lesz is.... jöhet bárki és az agyonkoxolt kínaik is
  • szabizsozso
    #60
    Ez figyelmeztető jel,még a végén arany nélkül maradunk a zolimpián
  • Mse
    #59
    na és akkor most lehet elgondolkozni "Katinéninek" ...
  • Isthy
    #58
    Végezetül az 1000-es női 4-es behúzta ahogy kell, gratulálok nekik!

    Győzelem
  • Isthy
    #57
    A férfi kajak 4-es 2. lett a szlovákok mögött

    Eredmény
  • Isthy
    #56
    3. hely a beloruszok mögött kenu 4-esben

    Eredmény
  • Isthy
    #55
    A Kozák-Szabó női párosunk ezüstérmes lett a kínaiak mögött. Mindössze 12 ezred döntött :-(((

    Eredmény
  • Isthy
    #54
    A Kammerer-Kucsera páros ismét bizonyított, gratulálok nekik!

    Győzelem
  • Isthy
    #53
    Lehet nem is látta a 9-esen az amerikait, csak esetleg már későn a legvégén.
  • Isthy
    #52
    A Kozman-Kolonics páros 2. lett a németek mögött

    Eredmény