Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Most szedtem le, nálam nem volt gond, amit a net engedett maxxal jött
VO101Tom
Neked lejött már? Nálam áll a torrent, pedig csak 33MB...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Multi hadjáratok nemrég indultak be újra, a Balkánon két menet ment le mióta rendbe tették a netkódot. Nekem nem volt fagyásom, de gondolom sokaknak igen, ha ennyire az online fagyásokra fókuszáltak ezzel a patch-al. Egyébként 31-én tervezik indítani a következőt.

www.pumaszallas.hu

repvez
Bár nem pont erre számitottam, mert ez lehet akik sokat használják multiban hasznos, de nem hinném, hogy ha egy évig elvoltak enélkül a javitások nélkül, akkor még pár hónapig nem birták volna ha megjelenik a nagyobb csomag? Vagy ez azt jelenti, hogy többet kell várni a nagy javitásra, vagy csak a tulajdonso váltás miatt kellett kiadni ezt a javitást m hogy megváltoztassák az EULA-t meg a logót?
repvez
Falcon BMS 4.33 U5 Changelog
============================

Generic Information:

- The build number string in the Falcon UI reads "4.33.5 Build 16084" after the update

- No data or docu or config files have been changed, this update is a pure "code-only" patch

- The shortcuts in the start menu and on your desktop will NOT be renamed to U5, feel free to rename them manually

CODE:

- Updated splash exit credits for the new Falcon copyright holder: Billion Soft (Hong Kong) Limited

- In multiplayer, campaign and other UI movies will not be played anymore (independent of the "-nomovie" command line option), since movies in MP can induce CTDs

- Multiple (potential) CTD/hang fixes, especially for multiplayer:
* CTD while sending/receiving FalconSimCampMessage
* CTD while sending/receiving FalconEvents (e.g. FalconCampEventMessage)
* Message buffer overruns for certain campaign messages
* CTD known as "RtlAnsiStringToUnicodeString" issue (hopefully!)
* Clients crashing when leaving the sim while they were on the chute
* Divide by 0 CTD in MissileDefeatCheck
* Client crashing when creating the 5th flight of the package
* Added CTD protection for the server in case flight is requested in an already full package
repvez
molnibalage83
Kutyacsont? Egy harcászati szimunél bocs, hogy "gumicicám" az, hogy közne nincs a valósághoz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

repvez
Megint nem a lényeget fogod meg. A dcs-ben sem irt sehova senki deadline időt,hogy ekkorra elkészül. csak anyni van, hogy foglalkoznak e vele vagy milyen stádiúmban van.
Az meg , hogy ki csinálja vagy a játék mely része érintett megint nem lényeg.
A lényeg, hogy az amit viszont szeretnél látni az belekerül e vagy nem.
Ahogy a te kutyacsontod,hogy a rakéták zavarhatósága lenne egy olyan sor, hogy (rockets modelling improve in progress) pont.
Ebből tudnád , hogy rajta vannak az ügyön és neked már nem kell vele foglalkozni.Ha modellról van szó akkor esetleg a készitője ha nyitott topicot azt meg lehet jelolni hozzá.

A modell organizációs topic meg semmi, oda még senkit nem láttam beirva, hogy igen elválaltam ezt és ezt ,hogy megcsinálom, más már ne kezdje el.
VO101Tom
Ha újakat akarnának behúzni, akkor árkád vonal felé kellene elmenniük, amit nagyon remélem, hogy soha nem fognak megtenni. Akinek az ilyen hardcore szim kell, az meg úgyis megtalálja a Falcont, mert szerencsére azért népszerű annyira, hogy sok helyen olvasni róla. De nem attól marad valaki BMS-ben, hogy van-e infó a következő peccsről, hanem azért mert repked az aktuálissal...

Hagy ne gépeljem be megint, hogy miért nem akarják megosztani a fejlesztés alatt lévő cuccokat. Ha roadmapnak nevezed dev update helyett, akkor is ugyanarról lenne szó, előre elmondani hogy mit fognak csinálni, ami vagy bejön vagy nem, de legalább nem lenne meglepetés kiadáskor sem.
Ráadásul a BMS roadmap így nézne ki:
2015
F-16 development
F-16 development
F-16 development
F-16 development
2016
F-16 development
F-16 development
F-16 development
F-16 development
2017
F-16 development
F-16 development
F-16 development
2018
F-16 development
planned:
F-16 development <#alien>

DCS nem így csinálja, ők megígérik a fejlesztéseket, előre eladják az egészet, aztán kiadáskor kamuznak egy jót, hogy miért késik két hetet, majd szépen elfelejtik az egészet. Én még mindig várom, hogy hol van a január végére ígért 2.5, nem az openbeta phase 1 bugfix 0.0, hanem a végleges 2.5, amit Wags még decemberben istenbizonyra megígért. Tényleg ez lenne a követendő példa?

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Halkan kérdezem meg, hogy a DCS roadmap értelme mennyi? Semmi. Éves pontossággal nem tudták tartani. A Nevada vagy 3 évet késett...

A fejlesztési rész sem igaz, mert a BMS fő fejlesztése a kódban van, ahhoz nem fér hozzá senki. Aztán a kódhoz tartozó DB, amivel szintén nem kezd 3rd party semmit. A 3D modellekre meg ott az organizaton thread...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

repvez
csak ilyen egyszerűre gondoltam csak egy ember írhatná össze a felmerült dolgokat és ami megvan azokat kihúzná és megjelölné,hogy mikor.

Egyrészt igy elkerülhető,hogy valaki belekezd olyan fejlesztésbe ami már kész vagy folyamatban van.az amúgy is szűkös források így hasznos dolgokra mennének .
nem lehetne megbeszélni,hogy ezt miért ,csak hogy ez kéne bele vagy ezen kéne javítani.
DE ebböl nem derülne ki, hogy pontosan mikor készül el hogyan fog kinézni vagy müködni,de mégis lenne egy visszajelzés,hogy halad a fejlesztés .
De most még kevesebb infó van mint a fizetös cégeknél ,nincs fenntartva az érdeklödés és esetleg megtartani a felhasználókat ami a jövö záloga lenne.Hiába vannak fanatikus emberek ha nem lesz uj generáció akit megfogjon akkor kihal .
1év vagy több nagyon sok idő hirek nélkül manapság.
molnibalage83
n+1-szer akartak emberek adadkozni és nyitottak topikot neki. Mindig az volt a válasz, hogy "kösz, mi nem így csináljuk". Az Aeyes piteken kívül valódi fizetős tartalom sem volt a Falcon-hoz.

Ha fizetős lenne, akkor supportot is kéne mellé adni. Mondjuk röhögve jegyzem meg, hogy a DCS fizetős, support meg van, de minek kategória sokszor, a termékek évekkel a release után nincsenek befejezve, lásd MiG-21bisz. Kell az F4-nek? Köszi nem. Akkor inkább maradjon ingyenes és moddolható, mert akkor leglább én kijavítom. 😊
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.12. 21:08:27

VO101Tom
BMS fizetőssé tétele licencelési rémálom lenne, mindent, amit beletettek, annak a forrását tisztázni kell, bárki, aki dolgozott a a kódon, attól papír kell, hogy a jogokat átruházza a BMS cégre, amit nagy valószínűséggel meg kellene alapítaniuk. Vagy kompenzálást kellene, hogy kapjanak. Ha a fejlesztők nincsenek rászorulva a pénzre, és a fejlesztési jogokat egyébként is megkapták, akkor szerintem egyiküknek sem jut eszébe a pénzt belehúzni a képletbe... és fizetős vásárlókkal vívni, hogy ki mit vár el és mit kapott a pénzéért...
Ha pénzügyi problémájuk lenne, akkor indítsanak egy donation oldalt, vagy adjanak extra tartalmakat pénzért, az is sokkal egyszerűbb lenne, mint a BMS minden eddigi javítását normálisan lepapírozni és terjeszteni.

@repvez. Alapvetően igazad van, de ha túl sokat és túl sokszor kérdeznek olyat, amiről vagy nem akarnak, vagy nem tudnak beszélni, akkor az nagyon zavaró tud lenni. És egy idő után idegesítő is.
A wishlist-el nekünk is meggyűlt már a bajunk CloD-nál. Sokan arra használják, hogy a fejlesztőkre nyomást gyakoroljanak, hogy az ő problémájuk mennyivel fontosabb, mint másoké, vagy az, amivel a fejlesztő foglalkozik. Volt olyan arrogáns pöcs, aki az egész online századát ráuszította a bugtrackerre, hogy tolják felfelé a számlálót, majd jött a fórumra verni az asztalt, hogy miért nem foglalkozik ezzel senki. Aztán csodálkozott, amikor valaki kicsit keményebben tette helyre. Ugyanaz a szitu, mint az állandó kérdezősködés. Egy ideig elmegy, de van egy pont ami után már nagyon nem korrekt valakit olyan munka miatt baszogatni amit ingyen és bérmentve csinál, puszta jófejségből. Valszeg BMS csapatnál is eljött ez a pont.

www.pumaszallas.hu

repvez
Mondjuk ha nem is árulják el, hogy mit mikor és hogyan csinálnak azért nem kéne bannolni azokat akik erre rákérdeznek, mert volt ilyenre példa.
A legjobb az lenne mint a dcs esetében láttam, hogy van egy topic ahol összegyűjtik a már megoldott és a közeljövőben várható featurek vagy kiegészítők listáját.

Ez egyrészt a felhasználónak egy támpont, hogy mi változott egy egy új javítással, másrészt a fejlesztőknek egy visszajelzés, hogy mit szeretne a közösség, mi lenne a fő irány amivel jobbá tehetik.
Anélkül,hogy változtatnának a mostani politikájukon.
molnibalage83
Minden fejlesztőcsapat az F4 története során kategorikusan elvetette a fizetős kiadást. Egyedül az LP csinálta ezt az AF-fel pofátlanul lopva helyenként egyes 3D modelleket és skineket is. Nézd meg, hogy az hova fejlődött. Kb. sehova, halott volt már 2009-ben is. A MP stabilitás és menedzselhető földi egységeken túl semmit nem tudott, az SP3/4 szintjén volt ezt leszámítva kis túlzással.

A Falcon számomra mindig ott bukik el, hogy nem tervezik olyanra csinálni, hogy a MOD-ok updatelve lehessenek tartva. Ez nem is lenne baj, ha az adabázishoz sikerülne érdemben hozzá tenni. Az SP3/4 óta gyakorlatilag változatlan. Röhej... Pedig én felajánlottam, hogy megcsinálom. A szóló MOD-omban meg is mutattam a végeredményt. Fogalmazzunk úgy, hogy bokájáig nem ért annak egyetlen Falcon változat sem. Mégsem látom sehol. A Nordic helyszínnél okkal kértek fel kooperációra. 😊

Ui. Igen, nem vagyok szerény, de ez van. Egyes AAM és SAM FM is az alapján készült, amit megadatszolgáltattam nekik és durván módosítottam a repmodellt. A chaff/flare-eknél is ez van.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.12. 20:05:06

Gundark 1 1
Igazad van. Lehet hogy nekik is el kellene menni fizetős irányba. Vagy modként vagy önálló "új" játékként megjelentetni.

Én a RoF "folytatását" várom a flying circust. 😊 Ott nincsenek ilyen biszbaszok hogy iff.. Mi van rajta kereszt vagy kokárda 😊 Aztán ott is hátha kapunk egy helyi forgotten battlest, és mehetünk a K.u.K légjáró csapatokkal, az olasz fronton.
VO101Tom
Nem hiszem, BMS fórumra nem szoktam írni, inkább read only módban vagyok ott fent.
De ez mindenhol így van, nem csak BMS-nél. 😊

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Minden szavad igen. Főleg, hogy ez már a BMS fórumon le ís írták. Majdnem ilyen hosszan és szöveggel. Csak nem te voltál? 😊

VO101Tom
Aki programozza ezeket, annak az egyetlen fizetsége a munkára a közösség elismerése, és mint ilyen nagyon fontos, hogy ki és hogyan jelenti azt be. Aki olyan munkáról és fícsörökről szivárogtat, amit nem ő csinált, azzal "ellopja a show"-t attól, aki az érdemi munkát végezte. Ezért nagyon utálja a legtöbb fejlesztő, ha belsős körbe hívott tagok nem tudják tartani a szájukat, és ha valaki lebukik az általában rövid úton repül is (a titoktartási szerződések alapvető pontjai szólnak a közösségi médiáról, és ezt szigorúan szankcionálja is).
Hogy a fejlesztők miért nem adnak ki folyamatos jelentést, hogy melyik fícsör hol tart, annak sok oka van. Talán a legfontosabb, hogy nem szeretnek olyat ígérni, amit nem biztos, hogy be tudnak fejezni, mert utána a fórumokon egyből rinyálni kezdenek, hogy "hol van a fícsöröm, amit ígértetek". Ezt a legtöbb kiadó is utálja, mert negatív reklám. Másik, hogy szeretik, ha az új csomag "nagyot szól", ha a közösség meglepődik és napokig csak erről beszélnek. Ennek egyik feltétele, hogy egyszerre sok újdonságot adjanak ki. Ha minden hétre jut valami hír, az egy idő után már nem is lesz hír. Ráadásul a programozók jellemzően utálják a PR melót. Én mondjuk örülök annak, hogy facebookozás helyett inkább a hobbijukkal/munkájukkal törődnek. Annál előbb lesznek kész.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Ha nem tudja a közönség, hogy mi jön, akkor nem kérdeztnek, hogy mi miért nem került bele. Gondolom én.

Én arra leszek kívácsi, hogy Hayab keleti modelljei és fegyverzete végre belekerül-e. Meg kapnak e a vörös gépek végre korrekt loadout beállítást. 9 éve, hogy elküdtem az FF csapatnak az ajánlást és azóta sem sikerült beleszuszakolni. Meg jobb role score-st, stb.

A külsőleg nem, de valójában igen fotos változtatásokról. Asszem írok Dee-Jay-nek... 😊

Igazàból most ezeket az infókat a viperdrivers.org fórumról szedtem össze.
Ők a tesztelői az új verziónak és néha kikotyognak ezt azt.
Igazàból nem értem mire ez a nagy titkolózàs hiszen nem hinném hogy katonai titkos dolgokat kódolnànak bele a jàtékba.
repvez
Azt azért megfigyeltem, hogy amikor megjelensz akkor mindig sikerül valami kis belsős infóhoz jutnod 😄
Régebben valahogy nekem is sikerült alternativ forráshoz hozzájutni,de most mindtha jobban müködne a titoktartás a fejlesztőknél.
Semmi lényekes dolgot nem tudni,hogy mi készül ,se egy elhintett kép vagy leirás mint a 4.32es elött.

Amugy a videon ami feltünt, hogy a NVG is megváltozott,mert kapott kertet és nem jelentik meg a HUD képe , vagy ez eddig is igy volt,csak én nem használtam igy?Meg talán a kötelékfények egy kicsit jobbak lennének,de egyelöre mást nem látni.

Nem tudom, hogy még mennyit kell várni, hogy kiadják az uj verziót.
Sajnàlom hogy a fejlesztők nem veszik észre micsoda kihívàs úgy repülni hogy tényleg vért kell izzadni egy bevetés sikeres teljesítéséhez. Sokkal több kihívàst adna a jàtékban. Sajnos nekem sincs mostanàban időm hogy komolyabban elmélyedjek a Bms vilàgàban .Csak figyelem a fejlesztést és nézem a jàtékosok videóit
molnibalage83
Soha többet nem fogom moddolni a Falcont a régi szinten. Max. minimális szenzor és HP és role score patch, de kb. ennyi. Vagy még ez sem. Nincs rá időm és értelmetlen. Minden udpatenél elveszik az egész. Talán jó lenne végre beleintegrálni ezeket az alapba. De ezt meg nem akarják megtenni, ezért 20 éve egyhelyben tipeg a modellezés és adabázis.

Megcsináltam a MolnyFalcont és 1 év múlva az FF kihalt, jött a BMS4.

Jött a Korea '80s, aminek a teljes kiadáésa után 1,5 évvel kuka az egész, de az 1.3 update az 4.33 előtt 1 héttel készült. Nincs idpm több száz órát ebbe betolni, hogy elavuljon. Inkább írok a HTKA-ra és/vagy a jövőben angolul majd. Vagy még azt sem... Lassan 10 éve nem repülök...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.12. 15:41:37

Bízom benne hogy sok új dologgal fog kiegészülni az új verzió. Nagyon sok jó dolgot adtàl màr eddig is a falcon sorozathoz amiktől valóban kihívàs egy egy küldetés. Bízon benne hogy megörvendezteted a falcon közösséget újabb modokkal
molnibalage83
Az adatbázisban látni olyan elkőkészületeket, hogy a radarok hullámsávját igyekeznek megkülönböztetni. Hogy ez hova vezet nem tudom. De ameddig az ARH rakéták immúnsak a zavarása és az IR modellező és egyéb értékekhez nem nyúlnak, nekem addig marad a moddolás, ha élvezni is akarom.

Lehet hogy csak a légiirànyítàshoz lesz lemodellezve az iff és a titkosabb dolgokat kihagyjàk belőle.
Bízom benne hogy az ecm rendszert is próbàljàk a lehetőségekhez képest realisztikusabbra venni.
molnibalage83
A négyjegyű szám? A 4330 P/T? Hm... Tényleg.

Az alsó sort nézd . Ott lehet beàllítani az iff kódokat. Eddig teljesen màs volt az alsó sor mivel nem volt funkciója .
molnibalage83
Mivel én nem tanultam meg a BMS-t ezért nem biztos a tudásom. Melyik része változott annak az oldalnak, ami 6:00-nál látszik?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.12. 12:52:03

Pld a 6. percnél. Mikor úgy fordítja a fejét hogy làtszik a ded, akkor lehet làtni rajta az iff funkció beàllítàsokat.
molnibalage83
Melyik részénél?

Linkelek egy videót ahol a ded- en eddig nem elérhető iff funkció van kivàlasztva

https://youtu.be/ukU3ny3jN4Q

Nem tudom hogy ez eye candy feature lesz e, vagy valóban valamilyen szintű iff modellezést kap a jàték.
molnibalage83
IFF? Ez azért furcsa, mert eddig kategorukusan tagadták a titkosított jellege miatt. No, de meglátjuk. A kérdés az lesz, hogy akkor F-15/F-18 vagy más gépre milyen IFF modell lesz.

z0ty4
Szia!
ezzel én is így vagyok. 2 szimre nincs idő 😞
az iff-re kiváncsi leszek

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Sziasztok. 😊 Régen jàrtam màr itt. Folyamatosan figyelemmel kísérem a BMS fejlesztését habàr nem igazàn jut időm a szimulàtorral jàtszani. Egy két aprósàgot megtudtam . Pld biztosan lesz jégtelenítő rendszer és az Iff is úgy nézem valamilyen szinten alkalmazva lesz.
Köszi a válaszokat!Régebben volt accountom,de már törölték.Mindent pontosan kitöltöttem,viszont lehet hogy a freemaillel is gáz van.

Ka-50

VO101Tom
Nézd meg, nincs-e spam mappában a fórumtól érkezett levél.
És arra is figyelj, ha a aktiváltad az accountot, legalább egy post erejéig köszönj be az erre használt topikba.
Azokat az accoutokat, akik nem írnak legalább egy üzenetet a fórumba, pár héten belül törlik.

www.pumaszallas.hu

repvez
Azt hiszem, hogy azért nem sikerül,mert személyesen az addmin aktiválja a regisztrációkat ,nem autómatikus igy lehet várnod kell pár napot, illetve mindenképp lenni kell kommentednek utána, mert bizonyos idő után inaktivnak veszi a rendszer vagy botnak és letilt.
vagy próbálj meg más emaillel regisztrálni,mert nekem a freemail nem volt jó hozzá
molnibalage83
Hát ennyi infó alapján ötletem sincs. Nem kapcs visszaigazoló levelet? Írhatok a modiknak, hogy milyen nick és email címmel próbálsz regelni.

Nem mintha szakértő lennék ebben, regeltem 2011-ben és azóta ezzel nem volt gondom. 😊
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.01. 11:19:03

Szia Balázs!Tudnál segíteni?Próbálok regisztrálni a benchmarksims oldalára,de nem engedi.Mit qrok el mindig?

Ka-50

repvez
molnibalage83
A 10-es beta sorszámot honnan tudtad lelesni?

Ha most kijönne az új Falcon talán repülnék is vele picit már moddolva. A DCS 2.5 szépen indult, de két hét alatt sikerült szoksás szerint szétecseszni...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.20. 14:47:45

repvez
ez egyenlöre nem bizonyit semmit csak ugy mint amit én az pár hónapja irtam, hogy már a 10es béta verziónál járnak a 4.34es-el.

ez azt is jelentheti, hogy sok változás lesz benne, vagy csak , hogy a formátumot teljesen megváltoztatják, hogy jobban érthető legyen vagy csak, hogy párhuzamosan dolgoznak a manuálon a fejlesztés mellett.

De remélem, hogy a legegyszerübb válasz rá lesz az igaz, hogy már szinte kész vannak és csak a manuált irják .
molnibalage83
Dee-Jay-től kértem egy kis nyelvi lektorálási segítéséget és a csapattól a válasz ez volt.

"Guys from the team are already VERY buisy on BMS docs ... "

Hm...

molnibalage83

molnibalage83
Még nem. Asszem tervben van. Nem F-16 szintű, hanem olyan, mint kb. a legjobb másodvonalas gépeké. De ez biztosan nem mostanában lesz.

VO101Tom
Ezekhez lesz normális kabin is?
Nem tudok belépni, valamiért nem fogadta el a jelszavam, és 15 perc gondolkozási időt adott...

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Mav-jp posztolta itt. Már egy másikat is.

VO101Tom
Btw az a video "nem nyilvános". Honnan van?

www.pumaszallas.hu