52966
  • arrow19
    Nálam tegnap a notin sikerült 20-30Fps-t elérni 720pben az integrált kártyával miután a post process cuccokat kikapcsoltam
  • Molnibalage
    Az F-16-tal semi problémám nincs. Viszont határozottan kellemes, hogy a AoA és a G terhelsé nem olyan csigalassan épül fel, mint a régi FM alatt.

Az A-10-zel repülni meg pont olyan kínszenvedés, mint Lonciban. Sajnos - legalábbis szerintem - sok év Falconozás teljesen fakezű pilótát csinált mindenkiből, aki ehhez szokott.
  • L Viper #35887
    Zoty4 esetleg a felbontást is vedd lejjebb 1680x1050-ról. Szép az kisebben is és sokkal gyorsabban fog futni, hidd el.
  • arrow19
    Miért ne menne? TIRhez nem is használok padlockot
  • arrow19
    Ja, BORE módban nincs kurzor
  • Molnibalage
    Ezek szerint akkor padlock nélkül is megy?
  • L Viper #35883
    Akkor ezek szerint sikerül jobb fps-t elérned?
    Jó képek.
  • Molnibalage
    Ebből csak az nem derül ki, hogy melyik gombot kell haszálni. A radaros módszert felejtsük el, a kurzor valszeg olyan lassú, hogy jövő karácsonyra sem áll rá célra...

Más. A Harriert akartam új FM-mel megénzni, hogy mit tudthat. A fúvó elfordítás már nem a FLAP-szel van összekötve, de nem találom a billkombinációt. Más megtalálta már?
  • arrow19
    If you want to use it with the radar:

Master arm on
    Turn on hmcs
    Go to dogfight override mode and select 9X
    (make sure FCR is soi, but it should always be at this point...)
    Press and hold TMS-up until FCR ACM BORE ellipse is displayed on hmcs
    Ellipse over bandit and lock
    9X has a tone
    uncage 9X, diamond still stays put on target with good tone
    fox2

or if you want to use it without radar:

Master arm on
    Turn on hmcs
    Go to dogfight/msl override or AA master mode and select 9X
    Uncage 9X (diamond goes wild from HMCS aiming cross at this point)
    Press and hold cursor enable switch (diamond return to aiming cross)
    Diamond over bandit, diamond stays put on bandit with good tone
    fox2
  • z0ty4
    Ne szaladunk annyira előre, Janával a múltkor 2 órán át buzeráltuk az OF-et és nem indult el.

Elég azt megnézni, hogy látjuk-e egymást rendesen, kipróbálgatni ha mindíg más csinál szervert, ilyesmikre gondoltam.

Na szóval sikerült egy kicsit többet repkednem, a rádiózás az totál nem megy, ebben jöhetne egy kis segítség.
    A küldetések még mindíg bazi hosszúak és uncsik. Mész bombázol, visszajössz kb. ennyi.

A kormányzásra visszatérve kicsit furcsa, hogy csak az F-16-os rakoncátlankodik, annyira érzékeny a kormányzás, hogy ha felszállásnál bele kell korrigálnom, akkor azonnal borul a gép oldalra és nyekkk.

Kipróbáltam az F-15, Mig-29, Eurofighter gépeket és tökéletes kormányozhatóak, szóval nem értem.

Nagyon jó Te missziók vannak elmentve, érdemes megcsekkolni őket.

csináltam pár képek:

• Molnibalage
    http://www.weapondeliveryplanner.nl/download/index.html
  • Molnibalage
    Ma? Úgy felvennék egy multis carrier ops-ot. :)

Más is letette a gépet rossz időben. Hát, én közel sem ilyen szépen tettem le...
  • z0ty4
    Valamikor egy Multit megnézhetnénk.
  • L Viper #35876
    Mivel a BMS4-nek az is elég, ha a Falcon 4.0 CD-ről szedi ki a cuccait, nem hiszem, hogy összekavarodnának.
    BMS4 telepítéskor két lehetőség van egyébként is. Felinstallált 4.0 helyét kitallózni, vagy gyári 4.0 CD-t berakni.
  • Molnibalage
    Ha így megy, az sem gond. A lényeg az, hogy ne kelljen bűvészkedni.
  • L Viper #35874
    Azt nem tudom mi van akkor, ha FF5-öt később pakolsz, mert nálam már fent volt, mikor BMS4-et tettem.
  • Molnibalage
    Tehát, ha fent van a BMS4, akkor szimplán rakjam fel az FF-et? Ahogy már írtam, még akkor is sípolt az FF5, mikor már leszedtem az F4.0-át. (Mert a BMS4-nek nincs uninstallja...)

Azért lenne ez fontos, mert játszani még nem akarok a BMS4-gyel, de a MolnyFalcon-t be kellene fejezni + kiadni hozzá a Kora '90s helyszínt akink nem tudnak LGB, JDAM és AMRAAM nélkül élni. :)
  • L Viper #35872
    Lehet fent egyszerre, sőt még egyszerűbb is lett a dolog.

Eddig én minden Falcon verziómat Falcon4 mappába telepítgettem (FF5-öt is, OF-et is és a régebbi Superpak4+BMS 1.03-at, Superpak4+BMS 2.0-át, stb) Ezeket a verziókat nevezgettem át, mikor melyikkel akartam játszani.
    Ezen kívül van fent nálam egy Full installos Falcon 4.0 is természetesen ez is Falcon4 mappába telepítve eredetileg.

A dolog azért lett egyszerűbb, mert a BMS4 et viszont másik mappába lehet tenni, mert a cuccait kimásolja egy Feltelepített 4.0-bó, vagy akár a telepítő CD-ről.
    Nálam most van fent OF, FF5 és BMS4. Van még fent AF is, de az eddig sem kavart be.
    Most átnevezni se kell, mert mehet az OF (vagy az FF5), vagy a BMS4 is.
  • Molnibalage
    BMS4 és FF akkor lehet fent egyszere? Az könyvtár átnevezgetésnél mit kell átnevezni A Falcon4 könyvtárat?

Sajnos a hadjáratok a régiek, pont ugyanaz a hibájuk, mint az FF hadjáratoknak. A FLOT védtelen. Ez így vicc.

Más. Tegnap pár perc alatt a leggyakoribb vörös és kék gépeknek lejebb vettem a bubble értékét. 30-40 nm közé. Drámaian nőtt az FPS. H a földi egységek bubble értékét is lejebb veszem 10-12 mérföldről 5-8-ra, akkor az FPS elvben mindenhol jó lehet. Fel vetettem, hogy lehetne kisebb. Ez MP critical dolog, ezért azt is felvetem, hogy talán lehessen CE-ben állítani. Nehogy már azért kellejen új gépet venni, mert teljesen feleslegesen van nagy bubble érték belőve...
  • Molnibalage
    Megpróbálom majd felvenni, hogy mi a gond nálam.

Más. QT Alien első kérdése volt PM-ben, hogy ugye az ITO2-ben benne van az én munkám. Sajnos fel kellett világosítanom, hogy szó nincs arról, hogy bármit is átvettek volna a szemléleteből. Sőt...
    Tisztán látszik azon, amit összehoztak, hogy mit szerettek volna és milyen eszközeik voltak. Csak két dolog.

Szinte minden gépen van dispenser ÉS integrált ECM. Mivel ez volt a legegyszerűbb valamit tenni a one shot one kill ellen, hát ezt csinálták. Más kérdés, hogy ez milyen problémákat okoz...
  • L Viper #35869
    Pedig érdemes jól belőnöd. Bár én csak Freetrack-et használok, de egész jól be tudtam állítani.
    A régebbi Falconokhoz használt mentett profillal tolom.

Szépen követi a mozgást, csak a Fraps már sok a gépemnek. Ez okozott néhol minimális ricegést. Egyébként frankó.

• Molnibalage
    Leszálltam az impossible wether gyakorlóban. :)

• Molnibalage
    Hóhó, a cfg-ben vannak érdekes sorok! Pl. ez itt.

set g_fPadlockBreakDistance 8.0 // Padlock break distance

Viszont, ha létezik ilyen, akkor lehetne ez dinamikus is!

Más. Az, hogy vannak széllökések a nagy magasságból dobott bombáknál pontatlanságot csinál elvben. Már csak a rakéta pontatlanság szimulálása kellene és micsoda szimuláció lenne itten. :)
  • Molnibalage
    Ja, hogy még 3ds és nem LOD?
  • repvez
    azzal nincs gond a megnyitással mert van 3dmaxom , még szerkeszteni is tudom oket , csak épp ez a pont ahol a saját modellemmel is megtorpantam, mert a kész modellemrol nem tudok textura mapot késziteni és a részeket animálni hogy a lodeditorba be lehessen tenni.

• Molnibalage
    Igen, ezt a vonalat lehet, hogy én indítottam el. Hála istennek eszembe jutott ccc csomagja. Skinezni valszeg kell majd.

Át tudod küldeni nekem azokat amit kaptál? Én elvben meg tudom nyitni őket, bár asszem csak skin nélkül.
  • repvez
    tegnap beszélgettem egy kicsit EAGLE-vel és küldött át pár modellt a ccc által készitettek közül.
    Csak nem értettem hogy miért , hogy mit kezdjek velük .
    Azt kérdeztem hogyan vagy ki tud nekem segiteni a gripent texturázni , ere mondta hogy már van nekik gripen modeljük , mondom az enyém jobb és elkezdte küldözgetni a modelleket mire rákérdeztem hogy kitöl vannak a modellek azt mondta hogy ne aggodjak szabadon használhatoak .Mondom csak nem CCC-töl azt mondta, de .
    Ugyhogy vannak most nálam egy gripen szu-35, mig-29, F15E,F22 modellek.
    DE fogalmam sincs hogy azért küldte oket hogy még valamit csináljak velük javistam fel vagy mi.Mert azt mondta hogy a BMS4-hez a következö lépés a modellek felturbozása lesz.
    Kérdeztem hogy mekkora a polygon limit egy modelhez , a válasz majdnem határtalan.
  • Molnibalage
    Nem is Mk-82-őt írtam. A GBU-10/24 egy tömeg kategória az Mk-84-gyel.

Más. Hihetetlen, de a kevéssé sűrű helyeken játszható FPS-em van. A bibi az, hogy ez így még mindig kevés. A bibi az, hogy túl nagyok a bubble értékek. Egy MiG-21 és más vadásznál is tök felesleges a 45-50 mérföld. Nincs fele ekkora indítású távolságú fegyver sem az AIM-54-et leszámítva, ami viszont nem a játék fő fegyvere.

Asszem most írok egy nagyon hosszú kérdés és javaslat sort a fejlesztőknek. :)
  • arrow19
    Kipróbáltam a notin a BMS-t intel GMA 4500M el, működik igaz 5fps van de lebutítom :)
  • moho
    Én nem mk82-ről beszéltem hanem paveway-ről.
  • arrow19
    Komolyan mióta notebookon vagyok nem tudok írni...
  • arrow19
    Balázs, nálad régi a szoftver nemmegy. Nálam meg feltelepítettem és működik 10-20-30cmről kb 45fokos szögben a TIR elvileg ennyél kissebbet tud. Semmi extra nincs benne.
  • Molnibalage
    Valami ősrégi. Nem a szoftver a gond. Egyszerűen nem érem a fizikáját és geometriáját, hogy milyen távolságról, milyen szögben, stb. kellene, hogy lássa azokat a rohadt felületeket.
  • arrow19
    Milyen driver vann fenn a TiR-hez?
    Az 5öst rakd fel az jó a 4es szériához is, abban a gyári profil működik rendesen. Illetve látod ha a kemrát bezavar valami (nekem néha délelőtt besüt a nap és a tükör visszaveri a napfényt a hátam mögött.
    Írj és megoldjuk.
  • L Viper #35855
    Azt az opciót install után én is rögtön kikapcsoltam.
  • Molnibalage
    ITO2.
  • Molnibalage
    A TE-s tapasztalatok alapján sajnos iszonyatosan bamba az MI.

OCA célpont esetén a weapons free parancsra sokszor semmit nem csinál.
    Ha kijelölöm a célt, akkor sem egyből támad, hanem kénye kedve szerint eltávolodik és új irányból próbálkozik. Ez úgy 2-3 percig is eltarthat. Ott, ahol ellenállás van ott ez = 0 hatékonyság és biztos halál Ha hadjáratban is ilyen bamba, akkor jaj nekük. :)
  • Molnibalage
    Viszont tessék megkapaszkodni. Ha a textured TGP / MAV MFD be van lőve és külső nézetben vagy, akkor is pont ugyanúgy eszi az erőforrást az aktív MFD ablak, mint bent.

Tehát outside view, 50 FPS, backspace lenyom, hogy az előre beállított AG mastermode aktíválja az ablakot = -20 FPS. Hát ez mélyütés a javából... Valszeg textúra nélkül is ez van.
  • Molnibalage
    A roll trim aza shift + jobbra/balra nyíl. A rudder trim az alt balra/jobbra, az magassági a alt fel/fel. A semlegesbe visszaállás shift és előre.

Egyébként kipróbáltam, a két legszélső helyre tettem Mk-84-t. Minimálisan kell ellentartani a trimm után. Rohadtul nem állsz fejre.

Más. Tényleg magyarázzam már el nekem valaki, hogy hogyan kell belőni az a nyavajás Track IR-t. Egyszerűen bárhogy tartom a fejem néhány mozgás után kiakad és nullázni kell újra. Főleg akkor, ha zoomolni akarok vele. A FOV-ot arra tettem. A sapka, amire rá tudom tenni nagyon gyökér, mert nem merőlegesen lát rá a csillogó felületre a műszer. Ha kézileg mozgatom a kezembe véve, akkor sem jó. Akkor is kiakad.

Azon felül hiába állítok be deadzone-t, a kép hajlmaos remegni. Nincs valakinek egy épkézláb profilja?
    Az OF-ben meg rohadtul érzékeny lett. Viszont az FPS-t nem hatotta meg a rángatás, csillagos ötös a kódolása.
  • L Viper #35850
    Ha valakit érdekel, működik a 2D-s kabin.
    Az OF-ből jól ismert CJ kabint rakja be, mivel az art\ckptart gyökérben vannak annak a fájljai.

A Config mappában a falcon bms.cfg sort szerkesztővel meg kell nyitni és berakni ezt a plusz sort:
    set g_bDisable2DPit 0

Én az F4Patch Settings szekció legalsó sorába raktam be.
    Természetesen sokkal jobb az fps a 2D-s kabinban, ha valakinek fontos, az a pár plusz érték egy sűrű szituban.