53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Valahol azt írta talán mav-jp, hogy a kód talán, ha 20%-a még az eredetei asszem. A talajt leszámítva (még mindig nincs rajta fényeffekt, DX5) és a din. haját alapját az eredeti kód alig létezik már. -

Az, hogy sokkal több textúra van. Az, hogy sokkal nagyobb a 3D modell tár, amit betölt. Az, hogy a textúrák nagyobbak. Az összes CE-ben renderelhető effekt kikapcsolása olyan szinten FPS boostere, hogy ihaj. Ja, és az eredeti Falconban a felbontás 640x480 vagy 800x600 volt. A mai teljesen bevett 1920x1080 esetén is négyszer több képpont renderelése a fentiekkel úgy, hogy 40-50k poligonos modellek vannak? Mi ez a meglepő, hogy ennyi jön ki egy "tákolt" kódnál? A FLIR/TGP-nél kétszer rendereli le ugyanazt. Hát izé...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.25. 22:21:52 -
Félre ne értsd, nem vonom kétségbe a fejlödését a falconnak, mert az eredeti köszönő viszonyban sincs a mostani látvánnyal.
Csak a motorház alatt még mindig a '98as rész dolgozik , amiket az akkori gépek is elbirtak.
A textura méret lényegébem a memória nagysága határozza meg, hogy mekorát használhatsz , az akkori értékeket 100x tulnőtték már , -
Az én eléggé közép kategóriás gépemen is sokkal több az fps, mint 30-40. Na jó, nem pakolok rá ész nélkül minden csili-vili dolgot, de azért elképesztően szép még így is.
A 98-as eredeti grafikán ha megnézed a tájat, épületeket, modelleket, stb. eléggé ronda volt ám. Arról nem is beszélve, hogy ott valóban nagyon kicsik voltak a textúra méretek is. Szerintem nagyon sokat fejlődött a Falcon a 4.33-al. Minden téren. -
Mondjuk én azon csodálkozom, hogy alapvetően egy '98as játékról beszélünk ami az akkori gépeken is folyamatosan elment, akkor nem teljesen értem, hogy melyek azok az elemek és hamár azt feltételezzük, hogy fejlődnek a rendszerek és hatékonyabbak lesznek.Akkor hogyan tudja a mai gép is csak 30-40 FPS körül futtatni ezt a játékot?
Ez majdnem olyan mint ha a doom 3d-ben kicserélném a texturákat és megnővelném a felbontást és nem gyorsulna a mai rendszereken sem . -
A mai vid. kártyáknak tök mindegy, ott semmit nem jelent a méret csökkentés, de egy 7-8 éves konfigban, amiben pl. egy Geforce 8600 GT van, ami ráadásul csak 256-os, ott a negyedelt textúrák rengeteget jelentenek. -
Sokat az sem segít. Nem azért lassú a játék, mert a textúra nagy. Azért, mert sokkal több van és azt bepakolja a memóriába. Legalábbis ihawk ezt mondta. -
A legjobb megoldás az lenne, ha a múltkor belinkelt 4.33 csökkentett méretű textúra szettet használná. Esetleg privátban el lehetne kunyerálni a sráctól. -
A Configuration menüben ne kapcsold be a High Res textúrákat, akkor semmi gondod nem lesz vele.
Én azt olvastam, hogy a 4.33-ban már két textúra mappát kezel, ha valami benne van a high res mappában, azokat onnan tölti, minden mást meg a normál helyről. Ezért nem kell felülírni a low res-t sem. -
Szerintem nem. Más módon is kapcsolódik sajnos a tájtextúra máshoz. A hadjáratoknál bekavarhat asszem. Kérdezd meg kint. -
tehát lehetséges a csere csak alapból nem lesznek fák, de ez nem is baj mert amúgy is ki kell kapcsolnia, sok más grafikai cuccal együtt. -
Nem. Akkor ugrottak a fák, tudtommal a tree autogen a tájtextúrával van valahogy összekötve. A CE-ban van lowres állítási lehetőség emlékeim szerint. -
Ha valakinek olyan gyenge a gépe, hogy nem bírja a 4.33 nagy felbontású talaj texturát akkor ki tudná cserélni az alap 4.32-ével? -
Rijeka radar site attack -
A 4.32-vel foglalkozni sem érdemes. 4.33 az aktuális változat. -
falcon16 #49427 Sziasztok !
Letöltöttem a Aegian ill a Hellas theathert a 4.32 -hoz, de nem tudom pontosan hogy mit hova kell másolni, ebben kérném a segítségeteket.
Üdv :falcon 16
-
Nekem is csak tesztelésre fért volna el, ha a két hangfalat a képernyő sarkát kitakarva teszem fel. A mostani nagyobb asztalomonis alig fér el a gázkaj és joy a két hangfal előtt... -
Pengeéles akkora méretben csak 4K-s TV-n lenne, a pixelek nagyobbak mint monitoron, de ez nem zavaró annyira, mivel a kabinbelső, feliratok, minden olvasható marad így is. Viszont a látómező qrvanagy, a monitoron látott méretek sokkal közelebb vannak a valósághoz, és a távoli FOV-al is simán azonosítasz messzi célpontokat (főleg Clod-oztam vele). Egyszóval sokkal inkább a gépben érzed magad. Én nagyon szerettem, csak sajnos kellett a hely egy normális monitornak a munkához. -
Sajnos lusta voltam, az előző lakásban nem próbáltam ki milyen lett volna 32 colos TV-n repülni. Mondjuk 1920x1080-as felbontáson azért a kép messze lett volna a pengeélestől... -
Hát, ennél jobb megoldás egyenlőre nincs. Amíg csak egy ilyen csőlátás szerű eszközöd van erre, mint egy asztalra helyezett huszonakárhány colos monitor, addig vagy a kabin képe lesz kisebb (távolabbi), mint valóságban lenne, vagy ha műszerfal közelségbe húzod a monitort, és normál méretre változtatod a fov-ot, akkor meg szart sem látsz a kabinból. Válassz :) Három monitoros megoldások állítólag mér elég jó illúziót adnak (még sosem próbáltam), és a nagyobb TV-k monitorként használva is faszák (ilyennek repkedtem én is egy ideig, nagyon állat), de a legjobb az OR féle megoldás lesz. Qrvanagy látószög, kijelző-szem távolsága a kabin méretéhez képest elhanyagolható, és valós 3D kép. -
Point of view, magyarul az a kamera pozició ahonnan a pilóta feje lenne.
Azt tudom, hogy a forgáspont nem változik, mivel mindig a fejtámla elött lesz,csak igy olyan érzés mintha megnyulna az egész kabin. Tehát azzal, hogy kisebb és és távolibbnak látod a kijelzőket, olyan mintha 1,5-2m-re lenne töled.
Igen ezért leszek nagyon kiváncsi ezekre az eszközökre, hogy anélkül lehessen nagyonn területet belátni, hogy ilyen trükközéssel kelljen a kabin méreteit csökkenteni. -
Ja, most nézem te POV-ot írtál. Az mi? -
A settingsben lehet alapértelmezett FOV-ot állítani, a kamera pozíciója viszont a 3D modellben van elmentve.
A FOV-nál amit leírtál, az normális, ezt hívják más néven ZOOM-nak. Nem igazán értem mi a gondod vele, azért látod távolabbinak (kisebbnek) a monitor közepén lévő dolgokat, mert horizontálisan -és vertikálisan is- egyre több mindent mutat meg... (ha oldalra kinézel, akkor láthatod, hogy a forgáspont nem megy hátrébb, csak a látószöget variálod, amiben nyilván a közelebbi dolgokból is egyre többet mutat meg, de ez nem jelenti azt, hogy a kamera hátra mozogna).
A monitor fizikai méretéhez igazított "valós" FOV az olyan 30-40 fok körül van (erősen csőlátás), viszont annyit mindig csalni fog a távolság, amennyire a szemedtől előrébb van a monitor elhelyezve. Ocolus és társai majd megoldják ezeket, addig sajnos perfect megoldás nincs. -
Arról valaki tud valamit, hogy a kabin nézeten, hol lehetne modositani, hogy mi legyen az alap szemmagaság és távolság a kabinban? Érzésre nekem ugy tünik, mintha egy kicsit alacsonyan és távol lenne alapból.
Tudom, hogy az egér görgővel lehet variálni, de amikor resetelem akkor ujra az alap marad. illetve hol lehet azt szabályozni, hogy a fizikai valóstól eltérő értékekre ne lehessen nővelni.
A POV értéket hiába állitom nagyobbra attól nem a látószög növekszik meg hanem az üléspoziciót viszi hátrább és emiatt látom nagyobb területet ,de a kabin viszont távolabb van tölem mint normális esetben.
Nem tudom, hogy lehetne kompromisszumosan ezt megoldani, mert itt a monitor fizikai mérete is számit. -
Hmmm. Nálam tökéletesen fut 64 biten. -
49411 -
Ez mi? -
Csak másolás, és nem kell felülírni!
-
Thank you all ... an update soon
addig marad Izrael :)
-
A 64 bites "Falcon BMS has stopped working" hibára van már valami megoldás? Mondjuk 32 biten elmegy, csak bosszant :) A neten nem igazán találtam semmit. -
Valami nem kóser,CTD-zik -
Balkan kozeleg. -
Köszi, már megoldottuk, volt a kontrollernek is saját windows-os progija, azon bill. kombinációt kellett adni a gombnak, és azt a keystroke-ot már érzékelte a Falcon is. -
Nekem nagyon bejön az új tájtextúra. Öröm repkedni a Falconnal 
-
Ppjoy vagy vjoy néven keress progit ezek pont arra vannak,hogy több eszközt egynek érzékeljen egy profi,de azt ne kérdezd,hogyan kell használni -
LESCO #49407 Azt hogy lehet megoldani, hogy két különböző kontroller gombjain legyenek funkciók?
Van egy game kontrollerem, és gondoltam rárakok pár funkciót.
A falcon látja, az avionika részben pl az MFD kurzor mozgatást rá tudom rakni az egyik analóg tengelyre, de a gombok kiosztásánál nem tudok semmit rárakni, mert ha kiválasztom, akkor az lesz a vezérlő, és a joyt elveszti.
Úgy emlékszem, régebben megoldottam valahogy, de lehet, hogy csak szerettem volna... -
Rgr. -
Balázs (és aki még jönne), este fent leszek TS-en, olyan 7-8-tól, átbeszélhetjük, ha van még kérdés, vagy reppenhetünk pár gyakorlót. -
Azért a tömörító programoknak is vannak vicces húzásai. A Vegas Studio 12 pro 1080p kódolt videója a saját ajánlásával kb. 5-ször akkora, mint amit feltöltesz a YT-re és utána leszeded YT downloaderrel ugyanazt a videó.
Tegnap felrakott videóm a HDD-n 203 MB, leszedve ezt a YT-től downloaderel 1080p-n 48 MB.
Egyszerűen szaul konfigurálta a kódolást.
-
ennyél jobban nem lehet tömöriteni már a videot, néha az ACE2 sem volt annyira kocskás mint ebben a videoban a gép.Szinte felismerhetetlen volt bármi is rajta 720p felbontáson.