53049
  • molnibalage83
    Engem nem zavar az, hogy azonos a HUD és MFD szimbólum. A gép harcászati paraméterei eltérnek a szenzorok, a fegyverzet mennyisége és repteljesítmény miatt. Ez a lényeg.
  • VO101Tom
    Ezzel egyet tudok érteni. Falconban én szinte kizárólag F-16-ost repkedek, néha F-18-ast, de engem az avionika jobba zavar, hogy mindegyik egy F-16, csak másik skinnel...
  • molnibalage83
    22-23 fokos állásszög felett szinte nem nő a gép felhajtóerje csak a légellenállása. Ez tény. Ettől viszont landolni nem nehezebb vele. Soha semmi gondom nem volt vele.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.20. 13:04:19
  • z0ty4
    még egy tökfölösleges projekt.
    Amig ugy repülsz az f-15el mint egy egy darab kővel addig ez is mehet a levesbe
    aki nem tudná miről beszélek az próbáljon landolni a géppel.
  • molnibalage83
    F-15 cockpit skin
  • VO101Tom
    Ez qrva jól hangzik
  • molnibalage83
    Dee-Jay még válaszolt. Az MI-re is hatni fog a változtatás. Lesznek megint nagy durvulások a nagy verzió váltásban. Mav-jp már úgy beszélt, hogy a 4.34 már nagyon sok dolgot kapott.
  • molnibalage83
    Hoppá. Még válasz, a flare és időjárás modellezés. Még nem végleges, de úgy tűnik, hogy az időjárásnak végre lesz hatása a szenzorokra. Ezek után az lenne a fasza, ha az MI eyeball és padlockra is. Akkor végre nem csak eye candy lenne az időjárás, mert ameddig az MI keresztüllát mindenen addig nincs értelme rossz időben, de még éjszaka sem nagyon repülni, mert az MI egyszerű csal és isten szeme van.
  • molnibalage83
    Dee-Jay-t és Mav-jp-t megkérdeztem. D-J már válaszolt, jelenleg nem tudja megnézni, mert egy ideig nincs gépközelben, de viszont..

"but you can expect some changes in the future version (4.34?) in some areas of IR missile implementation"

Na, erre kíváncsi leszek. Minden generális modellezés fejlesztésnek csak örülni tudok.
  • molnibalage83
    Észrevettétek, hogy az IR lock distance az MI számára valaholgy nagyobb, mint számotokra a 4.32-höz képest? Valami nagyon nincs rendben...

Itt vették észre. Nerfelt range értékkel is akkora indítási távokat tol az MI, hogy az kész röhej.
  • molnibalage83
    Nem flém volt a célom..

Az tetszett nagyon a videóban, amikor a katona saját szemszögéből is lehet látni felvételt. Ezt semmilyen trükkel nem tudom megcsinálni a Falconban, még úgy sem, hogy egyes járműnek láthatatlan textúrát adok. A földi járművek és maga a scenery a DCS-ben fényévekkel jobb.

Gondolkodtam azon, hogy Wargame Red Dragon és Falcon BMS4-gyel vegyes videót készítek, de nem tűnt jó ötletnek pár snitt után.
  • z0ty4
    brutális

felesleges megint összehasonlítani a 2 szimet.
    én fél éve már letettem a bms-t és átmentem a dcs-hez.
    ha multi részét megoldják újra előveszem
  • molnibalage83
    OFF
    Erre jó a DCS

Másra sajnos nem.

A Falconnal meg ilyet öhsszehozni sajnos lehetetlen...

ON
  • molnibalage83
    Kipróbáltam, tényleg működik. Egyedül kifutópálya ocsmány felszálláskor nagyon alacsony szögből nézve. Még az Ostsee is magas FPS-sel ment, ahol eddig képregény volt, ott mot 30-40. És sanszosan lehetne kisebb AA és AF is, hogy jól nézzen ki.
  • molnibalage83
    Night tiles.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.06. 11:50:01
  • L Viper #50109
    Az a tuti
  • molnibalage83
    Nem áthozom, manuálisan nulláról hozom létre. Egyszerűen azt szoktam meg. Az ICP-t meg rá lehet tenni numpadra ctrl+ kombó nélkül. Nekem ez áll kézre, 10+ évig ezt használtam...
  • L Viper #50107
    A régebbi Falconokból nem igazán célszerű áthozni konfigot, mert ahogy Tom is mondja hiányzik több dolog is.
    Én is próbálgattam, de pl az AGM65-nél lehetetlen a célt rögzíteni régi key fájllal.
    Ha mindenképp át akarod konfigolni, akkor csakis az új ürest programozd fel újra. Egyébként szerintem is érdemesebb inkább betanulni az újat.
  • repvez
    Pedig ahogy néztem a 4.33as key az sokkal átláthatóbb lett és , csoportositva vannak az egyhelyé tartozó funkciók.
    Például az ICP-t most alapbol tudod a num billentyüvel programozni, eddig ott a nézetet tudtad csak.
    Igen át kell szokni rá , de sztem értelmesebb mint volt, és később is hasznosabb ha már ezt tanulja meg az ember.

Persze ha van mindenféle külső eszköz akkor nem kell a billentyün matekolni .
  • VO101Tom
    Az alap 4.32 keyfile hibás, hiányoznak belőle funkciók. Hogy neked ezzel együtt jó vagy sem, azt csak te tudod eldönteni, te tudod, hogy mit akarsz használni. Próbáld ki és ha jó, akkor jó, ha nem akkor nem. De szerintem a legjobb az lenne amit írtam is, töltsd be a 4.33 clean-t (én is ezt csináltam) és állítsd be a neked kellő gombokat oda, amik neked jók. Lehet akár FF klón is, tökmindegy. De ekkor legalább a layout elnevezéseivel nem lesz gond akkor sem ha később mégis úgy döntesz, hogy kelleni fog valami újabb fícsör is.
  • molnibalage83
    Az nem megy, 4.33 kijövetelkor próbáltam.

Teljesen mindegy mit töltesz be, a régi 4.32 vagy FF-hez képest mind totál más.

Ezt fogom részben helyreállítani manuálisan.

Ezen felül nekem a segítséggel bekonfigolt állásom csinál olyat, hogy randomra néha meghülyül a fejmozgás és beragad...

De most már van TIR5 használni is fogom. Mondjuk az OR tapasztalat után kicsit fapaos, de legalább van. :)

Ha lesz BMS4-hez valaha OR és olcsó lesz az OR és tutira veszek egyet.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.03. 14:57:02
  • VO101Tom
    Én azt hittem a keyfile-t akarod visszatölteni 4.32-ből. Az, hogy a különböző funkciókat melyik gombon használod, az qrvamindegy, az alap keyfile lista a 4.33-asé legyen. Egyébként betölthető előre kiosztott keyfile 4.33-hoz is, abból melyiket töltötted be? A basic-et vagy a full-t? Ez utóbbi a pit építőknek szánt keyfile, a hagyományos kiosztás a basic lenne. Elvileg.
  • molnibalage83
    Én úgy értem, hogy manuálisan visszaállok. 10+ év után egyszerűen nekem arra áll rá a kezem, hogy mi hol volt régen. Külső nézet, radar funkciók, egyebek. A felprogramozott gombok 90%-a nincs szükség, tehát a kevés új kritikus hotkey-t akármire felrakhatom. Mire gondolot? Radar üzemmód váltás, azimut beállítás, stb. Ezeknek kellene a réginek lenne meg még kb. 10 gomb. Ehhez képest ezek most összevissa vannak.

Néhány új gombért szétkúrni az egészet szerintem hihetetlen rossz húzás volt. Falcon veterán vagyok és nem tudom megtanulni és megszokni az újat...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.03. 14:40:57
  • VO101Tom
    Valami probléma volt a 4.32-vel, de most meg nem tudom mondani, hogy pontosan mi, de akik 4.32-őt használták tovább, előbb utóbb mindenki átállt 4.33-ra, mert alapvető funkciók hiányoztak (ha jól emlékszem TGP-vel, vagy lézerrel kapcsolatban is).
  • molnibalage83
    Azoknak akik repülnek 4.33-mal. Mi étrelme az tök új key kiosztásnak? Én most veszem a fáradtságot és visszaállom a 4.32-es / FF keyboardra. Semmi értelmét nem látom az új megtanulásának. Mihez kell az új keylist? Milyen funkció érhető el csak azon?

Én nem repülök SDB-s AIM-9X-es korszakban szóval számomra irrelevánsak ezek...
  • L Viper #50099
    Már én is akartam kérdezni, hogy mi ez a purután stílus, hová lett az a csodás topik felület?
    Legalább egy kép lenne a fejlécben. :)
  • molnibalage83
    Ja, hogy ezért nincs FO hadjárat egy ideje? Azt hittem, hogy csak elfogyott a lendület.
  • repvez
    Volt is valami stressz tesztre való felhivás, hogy aki tud az menjen és meghatározott adattal kapcsolódjon, hogy megtudják, mekkora a adatigénye a játéknak és, hogy hol a problémás rész, de az eredményről én sem olvastam azóta.
  • VO101Tom
    Ez azért van, mert a BMS kommunity normális emberekből áll, nem retardált papagályokból, akik hetente rinyálnak ugyanazért az ismert hibáért újra meg újra :) Házi kampányban nincs baj vele, de 4.33 óta játszhatatlanok az online warok. Ezt meg mindenki tudja, AS-ék is nyilván, és folyamatosan dolgoznak rajta. Csak ugye U3-nál járunk és még mindig nem az igazi (mondjuk a legutolsó online teszt eredményét még nem olvastam).
  • repvez
    Arrow19 kolléga nem jár felénk mostanba visszatehetné a topicdesing-t, elég fapados igy
  • molnibalage83
    Mi a baj a multikóddal..? Senkit nem látok panaszkodni róla a kinit fórumon...
  • z0ty4
  • molnibalage83
    A régebbi változatok legfeljebb screenshot készítéshez és pár videó snitthez kellenek.
  • L Viper #50091
    Én kíváncsiságból próbálgattam Win7 64 bitesen régebbi Falconokat.
    A Superpakok közül a 4.2 OCI ment 64 bites rendszeren. Az erre települő BMS 1.03, BMS 2.0 és bugos, fagyogat.
    Open Falcon szintén kidobált. Ezekhez Win XP kellene.
    Az AF az megy, csak a 2D-s nézetben a térkép csíkos. Fórumokon írják mások is. (Stopworks kabinoknál 1600x1200-ban jó, BMS 4-ben meg amúgy sincs térkép :D)
    Az eredeti 98-as Falcon is elindult alap installal. Peccselve nem néztem, mert ugye nem kell peccselni Superpak-hoz, OF-hez, BMS4-hez.

Ja, AF-nél régebben is volt baj a fegyverzésnél, hogy nem látszott a gép, erre jó most is a létrehozott BFops.cfg, abba is a set g_bForceSoftwareGUI 1 sor.
  • repvez
    nekem van egypár verziom fenn a gépen és megvan az ultimate falcon collectio DVD is ahol menüben lehet kiválasztani mindegyik modot, de 0,9-mbites nettel nem hiszem, hogy bármit is fel tudnék tölteni.
  • molnibalage83
    Más. Jövőre lesz 20 (!!!) éves a Falcon 4. Kinek van meg még régi változatok installja? SP3/SP4, FF3/4/5, OF4.x meg van még valakinek? AF még torrentezhető? A 20 éves évfordulóra tervezek majd videót.
  • molnibalage83
    Beállítás NVidiához.
  • molnibalage83
    Hornet skin.
  • molnibalage83
    Új tacview.

This version is the last step before the long awaited real-time flight analysis! Tacview 1.6 Professional will – soon – enable you to review a flight currently in progress. A remote control will also enable you to control the local aircraft of the session you are connected to. This can be a handy feature to initiate your friends into your favorite flight simulator and to oversee in real-time a battlefield like Red-Flag operation

Hoppá...
  • L Viper #50085
    Rendesen dobálta a gépet a szél: