53049
  • VO101Tom
    Repkedtem most vele kicsit, állítgatom a joy-t, nekem csak akkor mászkál az orra, ha alacsonyan vagyok. Minél szelesebb az idő, annál jobban. Tenger fölött tök nyugis, feet dry-nál olyat rúgott bele, hogy rendesen kilengett a gép. Egyébként nekem nem mozog, tök stabil, mint eddig.
    Mav-Jp mondta egyébként, hogy az FM teljesen ugyanz mint 4.33-ban, kivéve a földi mozgást.

F-16-on kívül minden más kabin csak placeholder, nem tudom milyen lila izét látsz az A-10 kabinban, azzal csak akkor repkedek, ha nagyon muszáj, de mostanában ilyen nem volt.

Bot konfig az sajnos ilyen, nekem is összekavarta a joy ID-ket, újra kellett konfigolni, de a hotas 20 gombját meg a két mfd keretet beállítani. Ráment 20 percem, de innentől jó.
  • Talon11
    Mentem pár kört, bíbelődtem a beállításokkal. Jónak igérkezik.
  • molnibalage83
    Eddig ki meddig jutott?
  • Wampapa
    Ami azért érdekes, mert tegnap majomkodtam a 4.33- assal és full stabil volt a gép (igaz, az izraeli theateren...nem tudom ez számit-e).
    Most felraktam a 4.34-et és úgy imbolyog a gép orra, hogy beszarás. 5 fokokat bólintgat, elmászik oldalra, hossztengely körül. Baromi idegesitő. Ja és
    Nem nagyon láttam még videon ilyet, nekem senki ne mondja hogy ez valósághű.
    Ja, az elfogadható kinézetért megint kutatnom kellett egy félórát és az A 10 fülkéjében mi az a lila szin ???
    Pont letojom, hogy a helikopterek nem tudnak infrázni, amikor 25 percig kinlódni kell a bot konfiggal és csak azért sikerült végül, mert eszembe jutott mit irt a legutóbb Tom, hogy újra kell indítani az egész játékot.

El nem tudom mondani, mit nem adnék már egy F 16 modulért a DCS-ben.
  • molnibalage83
    Sajnos a helik nem tudnak infracsapdázni. :(
  • molnibalage83
    IFF.
  • Talon11
    Letöltve mind a követelmény és a 4.34.
  • VO101Tom
    Repvez, FM-re írták BMS fórumon:

Alfred - I like the flight model much more now, its more F-16sh
    Mav-JP - good because it is strictly identical to 4.33 (except on ground)
  • molnibalage83
    Erről beszélgettem Mav-jp-vel. Sajnos a dolog látszólagos egyszerűsége ellenére ez egy darabig nem várható. Mondjuk ameddig nem tud egyetlen ilyen rendszer ARM/ASM-re tüzelni addig ezzel "csak" a mészárolható gépek számát csökkentik.

Az Sz-300PSz (P-nek hívják), a Tor-M1 és a Buk-M1/2 és persze hajók esetén lenne ennek jelentősége.
  • VO101Tom
    Ahogy olvasom a manualt, SAM-ek taktikusabban dolgoznak, viszont arról nincs szó, hogy egy időben több célra is tudnának dolgozni (nekem az legfájóbb hiányossága a BMS-nek, hogy nincs szimultán célleküzdés SAM oldaláról)...
  • VO101Tom
    Kérdezted az időjárást. Van real weather converter, bár mi ezt sosem használtuk. Általában a hadjárat amit ad, azzal repülünk.
  • molnibalage83
    Ah, Vulcan gun pod nincs. Pedig úgy kipróbáltam volna a 3 db pod-os F-4-et.

A vörös bombák és rakéták benne vannak a játékban. A Szu-24-en megnéztem, a rack használat is benne van, ahogy sok sok éve elküldtem a srácoknak. Jihá.

A TE lista is fasza, hogy funkciók is megvannak, pl. SOJ gépek. Csak vörös oldalon nincs SOJ gép.
  • molnibalage83
    Most vagyok kész.

Az időjárás úgy tűnik [b]már most hat az IR rakétára[b]. Vagy az MI eyeballra, vagy mindkettőre.

Betettem team furballt.

AIM-9X és R-73. Az AIM-9X 0,3 tfm-ről sem fogott a ráadarral befogott célra, mert felhőben volt. Nem én voltam béna, az MI sem tüzelt. Tudta hol vagyok, ő is rámtört, de nem tüzelt.

Felhők felett és tiszta időben meg simán lőttek rám ugyanazon helyzetben IR rakétával.

Ez kibebaszott jó gyerekek. Nem kicsit. Nagyon.
  • molnibalage83
    Igazából elindítottam a 4.34 installt és semmi aktív BMS változatot nem látott. Felőlem... Fogta, felrakta. A Falcon 4.0-nak van a telepített programok között regje. Azt a háttérben leszedtem install közben, mert nem kérte. Indításkor igen. Felraktam az 4.34 telepítése után és kérdés nélkül elindult, felismerte, hogy fent van.

Szóval öröm és bódottá.

A játék harcászati modellezés környezete megkapta azt a fejlesztést*, amin erőlködtem saját magam 5 évig modoláskor. Számomra értelmét vesztette. A MOD most annyi, hogy összerakok egy '80s OOB és lehet csapatni. :)

A SOJ gépekről nem találtam semmit, hogy hogyan működnek. Vajon, mint régen?

*És ez fejlődik majd tovább. Időjárásfüggő IR rakétamodellezés, stb. Talán egyszer lesz anti ARM képessége az idevágó SAM-eknek. Ami most van, az is simán az, hogy én ezzel játszogatni fogok, ha sikerül megtanulni.

Ui. Az ARH zavarhatóságot még nem néztem meg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.19. 21:37:40
  • VO101Tom
    Sikerült elszedni a 4.33-at?
    Van egy registry cleaner, amit 4.33-hoz adtak, eredetileg a reinstallhoz, de ugyanazt csinálja amit most te akarsz.
  • molnibalage83
    Én eddig le vagyok nyűgözve.

Az IR rakéták nem mindenhatóak. Még az AIM-9X sem. Jó messziről indítottam, hogy legyen esélye MiG-nek. Tucatszám szórta a flare-t intelligensen kitérve és hazavágta. Én is elsőre az R-73.

A földi egységek csatája kurva jó. Eltérő sebességgel mozognak az egységek alakzaton belül. Igaz, hogy nem lapos pályán, de ATGM nem lövegként van használva, hanem rakéta.

A battalionok rendszere valahol tükrözi azt, amit javasoltam, valahol nem. Ha az egységek követik egymás a harcmezőn, akkor ez is jó lesz.

Még pár dolgot megnézek, de én asszem most tényleg visszatérek, csak felkonfigurálni annyira nem tudom a gammát, hogy ehaj. Egy csomó gomb azt sem tudom, hogy mire való. Az alap beállítások meg megint teljesen mások, azon úgysem találok meg semmit sem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.19. 21:11:52
  • molnibalage83
    EMF 4.34
  • molnibalage83
    Én komolyan tervezek visszatérni. A 4.33-ban pro-k vállalnak oktatást majd a régi + új dolgokból? Az FF-es szintig pro vagyok, azon túl szinte semmi...
  • Talon11
    Hát akkor töltöm is le! Bele is fogom vetni magamat az újdonságokba.
  • molnibalage83
    Zsír.
    Basszus nem tudom uninstallálni a BMS4.33-et nincs a telepített programok listájában, csak a Falcon4. Ilyenkor mi van..?
    Még az setup sem látja pedig a manual szerint azzal kéne leszedni...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.19. 19:00:49
  • repvez
    BMS4.34 kint van !!!4
    Lehet tölteni aki kapja marja :)
  • molnibalage83
    BMS-Manual.pdf 149. oldala. Látszik rajta egy SA-17-es alakulat. Gyakorlatilag 1:1-ben az, amit a fejlesztési doksimban javasoltam. Hm. Remélem a többi battalion-t is ennek megfelelően dolgozták át.
  • molnibalage83
    Kis anyag az AI-ról.
  • molnibalage83
    Ez a bevált ütemezés. Nagy munkához ennyi idő kell.
  • repvez

Lehet benne valami, hogy a következő nagyobb kiadásra majd ismét 2-3 évet kell várni.
  • molnibalage83
    Főként a reptereket mutogatta.
    Kb. az egész projekt lehet, hogy a kukában landolhat.
  • repvez
    Falcas csatornája a Central europa terület fejlesztöi videoival
    Igaz ez nem 4.34, de eddig nem nagyon hallottam erről a területről sem .
  • molnibalage83
    BMS-Technical-Manual-t olvasva kicsit remeg a lában a rádiózásnál.
    Az időjárást ti eddig hogyan toltátok? Használt bárki külső tool-t?
  • molnibalage83
    4.34. Tutorial video.
    Asszem a topiknak most kéne egy rácfelvarrás.
  • molnibalage83
    Az oil és fuel leakre sem mondta senki, hogy lehetetlen. A, hogy te törhető 3D modelleket akarsz az kb. akkora ugrás lenne, bár inkább nagyobb, mint egy DX11-re váltás.

A kisebb rakéták meg nem azonnal öltek.
    A MOD-omban meg tudtam csinálni még azt is, hogy az SA-2 is hol ölt, hol nem, de csak színtiszta szerencsés kísérletezéssel. Mav-Jp szerint ez kvázi lehetetlen, nekem mégis sikerült. Kb. 15-20%-os túlélési arányt tudtam anno belőni. Persze a dmg változtatásának a 2D világban is volt hatása, emiatt ezt skippeltem.
  • molnibalage83
    Soha semmilyen repszimben nem használta eddig az AFM-et az MI. A DCS sem tudtommal. A BMS4 egészen biztosan nem.
  • molnibalage83
    Ki mondta, hogy nem lehet? Csak ez kb. sckriptelt cucc, mert a talaj egyenetlensége az nincs modellezve. Számomra whatever kategória.
  • VO101Tom
    Az instant robbanást változtatták most, amit Molni is mondott, a rakéta robbanófej nem instant 100%-ban pusztít, hanem a távolsággal arányosan.

Fly By Wire lényege az hogy nem te vezeted a gépet, te csak megmondod a számítógépnek, hogy merre menjen. Azok, akik FBW vadászokkal repkednek IRL, azok szerint teljesen jó a BMS, egy FBW gép az ilyen (Gripenben pl trimm sincs, mert minek. Felhúzza 15 fokra az orrát, az 15 fokon marad, mert ott a helye)...

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.19. 09:50:24
  • VO101Tom
    Az ATC kicsit komolyabb lett, ahogy nézem...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.19. 09:47:34
  • repvez
    A oil leak részt az a damage modellre értettem. amikor régebben mondtam, hogy meg lehetne oldani, hogy ne csak instant robbanással végződjön egy sérülés.

Remélem azért jobban átjön majd az érzés a gépek irányitásánál, hogy azok tényleg egy erős és nehéz tárgyak , mert most ahogy mondtam régeben is, nem érezni ugy mint a DCS-ben.

Ez olyasmi mint a ARMA és mondjuk a COD, az ARMA is sokkal komolyabb szimuláció, de abban mégse jön át anyira az a fajta érzés amikor különbözö fegyverekel lövök, hogy azoknak komoly hatása lenne bármire is, mig a codba, azért sokkal jobb feelengje van .
  • VO101Tom
    Nem biztos, hogy köze van egymáshoz, az az AFM vonatkozhat az AI-ra is, főleg mert egy Szuhojt mutattak alatta épp. Mav-Jp az F-16 FM-jét soha nem szokta az AI gépekkel egy kategóriába tenni.
    Nyilván nem lehet ezeket teljesen különválasztani, de benya és olyajfolyás inkább damage modell része, flight modellhez csak annyi köze van, ha változik a súlypont, akkor az FM-nek azzal kell számolnia. A flight modell alapja az a NASA doksi, amiről már sokszor volt szó, nem hiszem, hogy az változott volna.
  • repvez
    kint a doksik és a leirás a 4.34 hez.
  • repvez
    Azért jót mosolyogtam amikor megláttam a videoban az oil és fuel leak és a fejlesztett repmodellt és a ground wing flexet.

Nem olyan régen pont ilyenekért voltam kis híján lehülyézve, hogy ezeket nem lehet megcsinálni, mert ahhoz mennyi mindent meg kellene változtatni meg amugy is az eredeti gép adatait használja és ennél jobb már nem lehet a flight modell.

Ezek szerint még is nekem lett igazam, csak ugy mint amikor az FF es időkben hiányoltam a reptérről a lámpa oszlopokat és a fákat, és aztán a következő verzióba mégiscsak megjelentek .

Ezért mondom, hogy mindent meglehet csinálni csak akarni kell .
  • VO101Tom
    Elég sok újdonság van benne, lesz mit tanulni.
  • VO101Tom
    Itt a teljes lista (teaser alapján)

New Campaigns, Advanced UI controls and Briefing
    Database cleanup and XML schema migration
    Revised Air Traffic Control (ATC)
    Updates Cockpits and Start Up Procedures
    Enhanced Parking Spots and Airbase Branches
    New and updated ground vehiciles
    New Buildings and features
    Simplified Route Planning
    3D soldiers
    Increased Cities and installations