53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Utoljára szerkesztette: arrow19, 2019.04.24. 19:48:39 -
Húúúú, ezt még dekódolnom kell, de köszi.
Melyik az a pinky switch?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.24. 19:39:56 -
Razor18 #50922 A TMS és DMS felrakható a két 4way switchre az X-52 joyon, amiket a joyon lévő pinky switch-el módosítani tudsz CMS-re ill. (nekem az A-10C-n kell legalábbis) trimm-re. A CMS Z-tengelyt kiteszed az alsó gombra jobbról a joyon, a felső NWS/AR disconnect. A radar kurzort meg ráteszed a mini stickre a gázkaron. Két rotary közül egyikra az antenna elevationt, másikra az azimuthot. Mini sliderre 3 band-del a Dogfight/Cancel/MSL mode, clutch (clutch mode disabled!) gomb a féklap nyitás, pinkyvel csukás. A throttle 4-way switch az nálam (megint A-10C-ről beszélek legalábbis) alapból MFD mode váltó, pinky-vel pedig (A-10C-n) a COMMS switch, bár ott 3 rádiót kell kezelni. A rotary-k nyomógombjára ha jól emlékszem cage/uncage volt az egyik, a másik ugye a féklap. Jelzem a Logitech megvette a Saitek-et, vadi új driverek szoftverek, külön programozó alkalmazások a joy-hoz, pedálhoz. Bocs, ha OFF... -
Van új WDP, ebben már rendesen működik a kneeboard mentés. Most néztem. -
Igen, ez már korábban is így volt.
CMS kapcsoló lenne erre, hogy fel meg balra futtatja a programokat (balra fixen a 6-ost, Slap switch futtatja fixen az 5-öst, CMS fel meg ami programot kiválasztasz a kapcsolóval 1-4 között), jobb és lefelé meg ki/be kapcsolja a zavarást (lefelé a bekapcs). Slap switchre chaff és flare-t kell tenni, dobáljon mindent amit tud, az vészkapcsoló, ha meglátod a füstcsíkot a géped felé, akkor ne kelljen azon gondolkozni, hogy milyen típus jöhet rád.
Sosem kezeltem sem gombokkal, sem HAT SWITCH-el a radar kurzort, amióta G940-em van, nekem a boton lévő kis joystick van erre, nem gázkarról használom. Ez nem olyan mint IRL, de ez van.
Ha nem is HOTAS-ra, de billenytyűzetre mindenképp fel kell rakni az összes pontot ami 2.19 TQS és 5.11 STICK szekcióban vannak. -
Az tiszta sor. De már a 4.33 alatt is mintha lett volna valami, ami csak key-en keresztül volt elérhető.
A TMS + DMS-t fel próbálom vinni az X52-pro-ra és talán még a radar kurzort. Minden mást nem. Anno próbálta a radar kezelést, de mindig belezavarodtam és nem volt elég finom a kézmozgásom hozzá.
A slap switch is kéne joy-on, hogy két EWS programot tudjak két gombbal futtatni. Váltogatni reménytelen. -
Boton és Gázkaron lévő dolgokat nem lehet egérrel klikkelni (kivéve a gázkar idle kapcsolója), minden mást lehet.
ICP-nek a num gombok és azok környékét érdemes meghagyni, mert egyszerűbb, mint mindent egérrel klikkelni. Meg az F1-F7-ig gombokat az üzemmód váltáshoz.
Ezen kívül azt teszel bill-re amit akarsz. Slap Switch Space-re pl jó, ha ott van. -
Van olyan bill kombó, amit mindenképpen fel kell programozni, mert nincs hozzá kapcsoló? -
Sajnos a vörös oldal cuccait modellező Hayab ezek szerint már nem csapattag. :( -
-
IFF videó. -
Doksi hibajavítások. -
HARM tapasztalatok. -
Wampapa #50911 Ami wind néven fut átirtam 0-ra, de megmaradt a dolog. Még próbálkozok, ott lesz a pont nálad.
Egyébbként ez reális ? Ha a való életben is igy meginog a kis gép, el tudom fogadni, de cockpit videokon pont hogy nagyon simának látszik (a valódi szimulátorán is) még az a rezgés sincs, amit a DCS szimulál A 10 nél (annál pedig látni az afgán videokon).
A black out switch az mit csinál IRL és szimulálva van ? Mert belehajtottam BO-ba , de abban a pillanatban nem tudtam tovább kormányozni viszont a gép stabil fordulóban maradt. -
Ha a szél a gond, akkor a Weater editorral le tudod szedni hadjáratban is. -
Wampapa #50909 Köszönöm.
Ugrik is neki. Ha jó lesz, ne lepődj meg, hogy aranyeső ömlik a házadra :)
-
Csinálj egy TE-t, állíts be nulla szelet, és nézd meg úgy. Szerintem szélcsendes időben nem imbolyog. -
Wampapa #50907 Még Gundarknak: és a GAU-12 nagyon finom áru :) -
Wampapa #50906 Hálásabb mint a 18 jelenleg, kis javitások jönnek hozzá, de kb. kész van.
Engem ez az imbolygás megőrjit, Nem lehet ezt kilőni valahogy ?
A 4.33 ugyanezt csinálta Korea felett, de nem csinálta a modolt mappon. És teljesen random, hol csinálja, hol nem.
Annyira frusztráló, el nem tudom mondani. -
Már letöltöttem az exét :)
eddig jutottam, majd talán estére fel is tudom telepiteni. -
Bug jelentéshez. -
Köszi Wampusek, megnézem. A békazabáló nem érdekel, de a jump jet hátha :D -
ATC info. -
Erre emlékszik még valaki? Ha eljön az idő, akkor összehozunk közösen egy ilyet? -
OFF
Most éppen a HARM-ot és a JDAM-et.
Valahogy ez a fajta "fejlesztés" is az, ami nekem taszító. Lehet, hogy ritkán van nagy update a BMS-nél csak nem egy bughalmot adnak ki.
ON -
Én csodálkoznék, ha idén kész lenne a Hornet, nem úgy, hogy a fícsöreiből mutatóba működik ez-az, hanem hogy kijön beta-ból. 16-os sem lesz kész előbb. Most gondolj bele, 2019 van, és a világ legjobb szimulátorában (haha) nincs normális AG radar, AA radar funkcióinak is hiányzik több mint a fele, nincs rajta TGP, a komolyabb fegyverekről ne is beszéljünk. Ráadásul minden patch után a napok azzal telnek, hogy fórumon vadássza az ember, hogy most épp mit qrtak el. Ha nem lenne hozzá VR, elő sem szedném én sem... -
Baltic, nem Balkán. Az is szép (meg nagy), de amit mutattam az a Baltic map (régebben Ostsee néven futott) -
Az zsír. -
Wampapa #50896 A training missziók manualjait én is néztem.
Valószinűleg ott fogok belekapaszkodni a dologba.
Hacsak ki nem jön a DCS-hez a full F-18 meg az F-16 két héten belül. mert akkor tárgytalan :P
Egyébbként megjelennek a nete olyan pdf.ek a Falconhoz is, ami esszenciálisak.
Az EDE stuffokhoz is csináltak nagyon jókat, pld a Chuck nevű gyerek.
-
Wampapa #50895 Köszönöm.
Tényleg szép a Balkán, bár nekem most Korea is tetszik. De ilyen pitet hol lehet kapni ??? Ilyet akarok én is. A fasza, működő modokat a 3.4-hez jó lenne összeszedni a felhőbe. -
Igen, Ő az.
Van egy nagyon hasznos dolog, a 4.34 manualokban a margón fekete csíkkal jelölik az újdonságokat 4.33-hoz képest. -
Attól függ honnan kell kezdened. Ha Ramp start és taxizás, akkor ja. Lesz mit nyomtatni. :) -
Kedden és szerdán tudok nyomtatni, alt+tab-bal nem túl hatékony. Szóval lesz mit hazahordani. :)
A training missionökon akarok majd végigmenni.
A 4.33-as videók elég nagy része érvényét veszi. Még a ramp start és taxi is, a játék legeleje.
Ő az, ha jól látom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.21. 10:55:47 -
Hát, pedig ez így ment nekem is, elkezdtem olvasni a manualt, amit nem értettem, megkérdeztem. A manualok elég szájbarágósan írják le, hogy mit és hol találsz meg, a TE-ben lévő training küldetések leírása is rohadt részletes, de ha valamit nem értesz akkor kérdezd meg. Kinyomtatod, vagy tedd fel tabletre a pdf-et, és gyakorolj úgy. Nem rövid olvasmány, de a BMS sem egyszerű cucc. Rengeteg training video van youtube-on is, supanova videói nagyon jól érthetőek, nekem néhol túlságosan is szájbarágós, de kétségtelen, hogy mindent elmond, amit kell. -
Én is így fogom kezdeni, csak az új ismeretlen gomboknál vakarom a fejem.
Én nagyon remélem, hogy lesznek oktató videók 0-ról a 4.34-hez mert valahogy a kiadott manualok soha nem álltak kézre nekem. Egész egyszerűen nem értem a benne levő dolgokat túl sok helyen. Olyan angolsággal írták meg őket, hogy néha azon gondolkozok, hogy tudok-e én angolul. És mindezt úgy, hogy nem vagyok Falcon szűz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.21. 10:40:43 -
Uncage gomb szedi le a Maverick kupakot. Ugyanaz a gomb, ami a Sidewindernél is kinyitja a rakéta fejet szkennelésre.
Controls 2.19 szekció, "TQS - MAN RANGE KNOB - UNCAGE" -re állítsd be valamit. Vagy nézd meg ott mi a default gomb. Én üres controlssal indultam (van ilyen clear mentés BMS mappában), és állítottam be magamnak amit akarok, mert a default gombokat úgysem tudom, és csak elnyomkodnám véletlen.
ITO nekem is nagy kedvenc, remélem hamar jön 4.34 konvertált változat. Mondjuk némelyik városon kicsit kalapálhatnának még. Úgy, ahogy a Balticot csinálták meg. Szerintem a legszebb térkép BMS-hez a Baltic (régi nevén OstSee). Ennek is nagyon várom a 4.34 konverzióját. (video) Bár ahogy most nézem, egy jó ideig fogok még Koreában training küldiket repkedni, szal egyenlőre no para :)
-
A 3rd pary theatert érdekességképpen linkeltem. 3 db új és 3 db régi átdolgozott hadjárattal el lehet lenni egy ideig. Főleg úgy, hogy most már időjárás szenzitív dolgok vannak. Ha nincs ARH és vagy elfogyott akkor nagyon más a korszerű gépek közötti harc. Még az AIM-9X is zavarható. -
Wampapa #50887 Gundi !!!
Húsvéti engedmény van a DCS Worldön, a Harrier meg a Mirage féláron.
A Harrier k.va jó. -
Wampapa #50886 Hát, ez a legnagyobb proglémám és egyébbként Korea fölött csinálta az előző is, de Izraelnél nem és én azt használtam.
Mindegy, majd megoldódik. A többi pit engem sem érdekel, kiváncsiságból megnéztem. A DCS után nem használsz szivesen olyan kabint, ami abban benne van. Nem csak az A 10-et, F 18 detto. Igazából nekem most a legnagyobb bajom az átláthatatlan menű, a túl sok repülhető tipus és az, hogy Falconból teljesen nulla lettem, a túl hosszú manualok miatt ugyan tudom mit akarok, de nem tudom hogyan kell. És egyszerűen a felkonfig megőrjít. Valamiért a hadszintér amit Balázs linkelt nem indul el nálam, illetve CTD-zik tőle a progi.
Majd jön megint sivatagos terület (nekem fétisem), kivonatos, kezelőbarát manualok és idővel bele is jövök.
Most olyan szinten nem megy, hogy tegnap bementem egy subpage-be (régen, emlékeztem, hogy volt egy automata low flight cucc) ismerős volt, állitottam 200 láb magasságot és benyomtam egy gombot, erre a gép elkezdett vonyitani hogy "pull up" és függöleges felé húzta az orrát.
Beugrott, hogy a múltkor felszállásnál benyomtam a paddle switchet a joyon és az (szerintem) leállitotta a motort, úgyhogy ezt tettem és ez törölte. Szóval nem lesz rövid és könnyű menet.
Az benne van még, hogy a Maverickről valami billentyű komboval le kell dobni a védőkupakot ?
Nem tudom elővarázsolni a képét.
Utoljára szerkesztette: Wampapa, 2019.04.21. 10:09:40 -
Eddig? Manualoknál tartok, most konfigoltam fel a joyt egy olyan fél órája. Tegnap gondoltam kicsit beleolvasok a rádiózásba, és ottmaradtam. Nem csak érdekes amit ír, de fontos is a hadjáratban, ahogy az ATC működik és a Flightokat kezeli.