53049
  • molnibalage83

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.26. 08:04:46
  • arrow19
  • VO101Tom
    Nem mindegyik megy BMS-el. Prepar3D és DCS-el is reklámozzák ezeket (bármelyik programmal kérhető bármelyik pit).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.25. 19:01:20
  • Wampapa
    n is néztem már, a 18 is jó, de olyan, mintha a 35 latt FSX futna
  • VO101Tom
    A 34-1-1 csak az F-16-os azon részeit magyarázza el, ami a fegyverek használatához kell, és a módszert ahogy a fegyvereket használnod kell.
    A -1 meg minden mást, aminek nincs köze a fegyverekhez. Gép részei, műszerek, alap avionika, DED, Rádió, IFF, stb. Hogy indítod be, hogy szállsz fel, hogy szállsz le, mire kell figyelni légi utántöltésnél, ésatöbbi. Szerintem a régi FF-et ne keverd ide, és látatlanba mondom, hogy a -1 is fog tudni újat mondani.
  • molnibalage83
    Első körben a training-et kezdtem kinyomtatni. A -1 nekem mintha felesleges lenne (?), mert az az érzésem, hogy a training és 34-1-1 elmagyarázza mindazt, amiben ez más az FF5.3-hoz képest.
  • VO101Tom
    A -1 a repülőgépről szól, avionika, rendszerek és azok normál használata, a 34-1-1 pedig a fegyverzetről, fegyverek használatáról. Csak az eleje hasonló, ahol általánosságban ismerteti a hotast-t és a kabint.
  • molnibalage83
    Várható U1 képesség a helik terén.
  • molnibalage83
    A TO-BMS1F-16CM-34-1-1 és a TO-BMS1F-16CM-1 manualok felépítése számomra kicsit zavaros, mintha erősen redundánsak lennének.
  • molnibalage83
    Akkor azzal próbálkozok majd.

Ez meg a fejlesztés menetéről, hogy mi és meddig tart.
  • repvez
    DX= directX key bidding amit a win használ a billenytü parancsokhoz.

Azok a szoftverek egyenként használhatók csak több verzió is van uyan arra a probléma megoldására.

Igen a key file generálása a játékon kivüli excellel egyszerübb mint a játékon belül. Ott magyarázó szöveg is van mellette , hogy mit hogyan.
  • molnibalage83
    Melyiket?
    Lehet, hogy már ma nekiállok felkonfigurálni a rendszer, hogy legalább egy első pár traning mission menjen, lövöldözni még úgysem fogok.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.25. 13:15:46
  • arrow19
  • molnibalage83
    Kezdem teljesen elveszíteni a fonalat.

Mi az a "dx"?
    Linkelted a Joystick Gremlin-t és magának a Saiteknek is van (?) / volt (?) egy editorja. Most akkor ez hány SW-en kersztül csatornázódik át?

Azt jól értem, hogy az Excel táblát kitöltve lehet generálni a key fájlt és ne kell a belső editor? A joy slider és POV HAT-ra is jó az?
  • repvez
    A docs mappába a 4.33 nál volt egy excel táblázat key file generátor vagy hasonló néven.
    Ott az egyik fülön dx gombokra is lehetett programozni a joyt, meg ugy az egész kezelést megváltoztatni és a végén *.key fájlba mentette a dolgokat igy bemásolva a megfelelő helyre a játék már azt használta.

A dx programozás azért jó,. mert alapbol mindenféle külsö progi nélkül azokat a billentyüket használja amit beállitasz, lényegében azt érzékeli mintha a billentyüt nyomnád meg nem a joyon lévő gombot.
  • molnibalage83
    Mav-Jp csatornája néhány új dolog demo videójával.

Itt még több.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.25. 12:47:32
  • molnibalage83
    Ezt még nem láttam csak mástól hasonlót, Revientróltól ezt-azt, meg németül...

Remélem lesz több videója is, eddig messze ő a legérthetőbb.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.25. 11:43:45
  • VO101Tom
    Nemtom ez volt-e már itt linkelve, összefoglaló a 4.34 újdonságairól, magyarázattal együtt.
  • molnibalage83
    Mármint úgy értem, hogy nem shift-ként szeretném használni. Abban sem vagyok biztos, hogy kisujjal elérem-e egyáltalán.

Tényleg nagyon leépült a falconos tudásom, hogy mit és hogyan lehet, bár amikor sokat repültem, akkor sem konfigoltam el túlságosan a rendszert. Alig várom már, hogy beletanuljak, csak nem volt eddig egyben sok sok órám rá. Még kinyomtatni sem volt időm semmit.

TO-BMS1F-16CM-1 doksi 55. oldalán levő dolgokat is teljesen újra kell tanulnom.
  • arrow19
    Én az FSSB szenzort vettem tőlük ilyen 100-110k-ért körül pár éve. Virpilnél a stickek ilyen 90-160EUR-ba kerülnek ~50k a teteje szóval kétlem hogy többet kérnének tőle. DX keyfile az a billentyűzethez+joystickhoz tartozó bind-ok.
    "Ha a Falcon BMS saját editorában megy a pinky hozzárendelés, akkor felesleges az egész cécó?" Megy: SimHotasPinkyShift
  • molnibalage83
    Whoa, ha ez emberi áron kerülne a piacra.

A DX keyfile az micsoda? Ha a Falcon BMS saját editorában megy a pinky hozzárendelés, akkor felesleges az egész cécó? Sajnos egy ideig még nem lesz erre időm, de hétvégén talán már eljutok a joy felkonfigurálásig és a bill. kiosztás beállításhoz.
  • arrow19
    Realsimulatornál valami készül:

Írjál hozzá DX keyfile-t (legegyszerűbb nem tűnik el és mindig ottlesz úgy ahogy bekonfigoltad).
  • molnibalage83
    Hú, nekem még az sincs fent.
  • VO101Tom
    Ha komplett pit, nekem ez a kedvenc :
    https://viperwing.com/f-16-flight-simulator/
    Fogalmam sincs mennyibe kerül.
  • Wampapa
    Azért keress rá, A 10c topikokon egyből kidob a google egy csomó ilyen kérdést és megoldották valahogy.
  • Razor18
    Azt hiszem nem. Viszont mindegyik gomb funkcióját duplázza, az eredeti F-16-os pinky funkciót meg ráteheted másik gombra. A repvez által linkelt programot nem ismerem, viszont nekem soha semmi gondom nem volt az eredeti Saitek programozóval sem, bár sosem használtam még másikat, szerintem az egyik legegyszerűbben használható program, ha van türelme az embernek egyszer átlátni, mit hogyan kell benne csinálni.
  • molnibalage83
    Köszi.
  • repvez
    olvasd el ezt hátha használható vele.
  • molnibalage83
    Lehetséges az X52-őn úgy használni, hogy ne shift funkciója legyen?
  • Razor18
    A különbség annyi, hogy míg az X52-n a pinky inkább egyfajta Shift gombként működik, amit megnyomva bármelyik gombnak "másik" funkciót adhatsz, addig az F-16-on a pinkynek saját funkciója van, és nem változtatja meg bármelyik másik gomb funkcióját.
  • repvez
    gondolom ezeket valami beszálitó cégek veszik, hogy promózzák a f35öt a különbözö kiállitásokon .

Egyébként nem is értem, ogy néhány terméknél mi miatt annyi az ár mint ami.
    Például a COUCAR vagy Warthoghoz is a hosszabbitó toldalék a markolathoz, meg egy PS2es toldalék is simán 20-30k és egy szimpla müanyag vagy fém csö méretre vágva amit bármelyik kereskedésbe találsz talán egy ezresért.

Ezek a kabinok is olyanok, ha van kis idöd és türelmed, akkor sima butorlapbol össze tudod állitani magad is, a méretek megtalálhatók a neten, csak fel kell rajzolni és kivágni.

Ez a markolat dolog is nemsokára nem lesz nagy gond, mert egy kis beruházással bárki vehet 3d nyomtatót 3d programban vagy bescannelni valakinek a markolatát vagy ujra tervezni és kinyomtatni . elektroinika is van aliexpressen párezerért.

a lehetőségek tárháza végtelen, csak van amihez pénz kell van amihez türelem szerszám és alapanyag.
  • Wampapa
    Nagyon elszálltak a Warthoggal, de néha a joy az Alzán vagy az Emagon van ~70 körül, ami még mindig drága (az x56 HOTAS kb ennyi) de nagyon nagy feelingje van (főleg A 10-en, de itt is, mivel uaz mint a 16 osé) nagyon nehét, stabil.Van hogy csak úgy elkezdem tapperolni, hogy nem is megy semmilyen sim :) Az a gond, hogy mindegyikról horror sztorik vannak topikokon, bár nagy a gyanúm, hogy ezeknek a felét olyanok irják, akik ki se próbálták.
  • Wampapa
    Az A 10 C stickje egy az egyben az F 16 osé. A gázkar meg az F 15 C .
    Én is gondolkoztam, hogy kellene egy gázkar. Az X 56 os elég jónak tűnt, meg (nevessetek ki) az ój Ace comatos PS4 es HOTAS gázkar kényelmesnek látszik, arra ráugranék ha lenne valami pozitiv tapasztalat tartósságban meg ha elég a switch rajta.

Repvez, ebben a cukorkásboltban amit linkeltél, milyen árképzés van ?
    Itt csorgatom a nyálam, mióta kitetted, a piteken. De azt mond meg, ki vesz F 35 öset és mit futtatnak rajta ?
  • molnibalage83
    El tudom képzelni, hogy mibe kerülhet, ha egy sorozat gyártott Warthog mennyi.
  • repvez
    ha van az a pénz
  • molnibalage83
    Sajnos kézügyességem, szerszámok és más terén 0 vagyok. Ha bármit csinálni kéne sanszosan csak szétbarmolnám.
  • molnibalage83
    Igen, arra gondolok. Ha újra gyártanák, akkor insta megvenném.
  • repvez
    Vannak csak nem x52es árkategóriában. ebayen vagy amazonon még fellelhető pár cougar is, vagy a régebbi verziok , igaz azokkal van egy kis meló mig használható lesz.
    Aztán ott a warthog, igaz annál a gázkar nem autentikus.talán majd a DCS falcon miatt ujra elöveszik a gyártást, a Hornethez is készült elvileg markolat és a virpil a tomcathez is csinál.

igaz a gázkar a legnehezebb beszerzés, a többit egyszerübb
  • VO101Tom
    Csak az ősrégi Thrustmaster Cougar van, de azt gondolom ismered. Talán DCS F-16 kapcsán a kisebb szériás bot gyártók is csinálnak grip-et, meg valszeg Warthog alapra is lesz majd grip. Gázkar nem valószínű.
  • molnibalage83
    Ja, akkor így sejtem melyik az X52-őn. Köszi.

Számomra felfoghatatlan, hogy mi a rákért nem gyártanak F-16 joy és gázkar kombót. Megvenném, de nincs honnan. Vagy csak én nem látom a terméket?