53049
  • Molnibalage
    A távolságok nagyon nehezen érződnek, de van közelségi gyújtó modellezés még azon rakétáknál is, amikne ka valóságban nincs. Pl. Stinger blast raduius értéke 40 láb.

A videóban is megtévesztő a távolság. ACMI-mal megnézve a legközelebbi elhúzás 40 méter felett volt, ami egy ekkora méretű rakétánál bővet a "túl messze" kategória.
  • repvez
    Ahogy én látom az összes rakétának legyen az AA vagy SAM szinte nincs közelségi gyujtó szimulálás. Mert azok amik nem találtak a videon mind olyan közel mentek el a gép mellett, hogy simán aktivizálódni kellett volna a közelségi gyújtónak.DE igy olyan mintha csak akkor robbanna mikor direct hittel talál.

Pedig elég sok rakétánál van lézeres vagy más modon érzékelöje megoldva erre az esetre, a távolságokat nem tudom de 10-20m-es távból már biztos robban. ha a sebességeket és a mechanikai elemek késleltetését is számolom akkor meg még nagyobb távról kell.
  • Borisz80
    Bocsesz Wolf, meg többiek.
    Most értem haza a munkából. A TS-re való csatlakozás meg nem egyszerű, mert kiderült hogy a server miatt frissítani kell a TS-t, de az automatikus update hibát jelzet...szerintem mire rendbe rakom addigra már le telt a falconozásra fordítható időm.
    Ezer bocsánat!
  • Molnibalage

Nem tudom, hogy reális -e, de a módosított értékekkel legalább van esély arra, hogy a MANPAD/SHORAD érjen is valamit. Alapértékekkel gyak. az utánlövéssel és a HMZ felső határán repülve van esély a találatra nem manőverező cél ellen. Még a módosított értékkel is nagy sebességgel repülve 3-4G-s kitartott manőverrel simán meg lehet úszni a találatot. Persze ha tudod, hogy honnan jön.
  • z0ty4

• NWolf
  • NWolf
    7 után én is leszek.
  • z0ty4
    7körül leszek TS-en. menni kéne már egyet.
  • Molnibalage
    Ezt Yoni (I-Hawk) csinálta és gőzöm sincs, hogy hogyan.
  • repvez
    Hamár Flarenél tartunk , nekem az nem tetszik benne hogy olyan egyenes a fehér füstcsik a FF-ben olyan szépen hullámosodik és szétoszlik a vége. itt meg mintha egyenletes széles maradna a kidobástól az eltünésig.
    És FF-ben mintha bár egyszerre voltak kidobva mégsem ugyan ugy viselkedett a 2 csali más utat jár be az egyik gyorsabban vagy lassabban esett nagyobb volt a variáció
  • z0ty4
    szerintem csekkoljuk meg.ha jó akkor az marad.
  • Molnibalage
    Na ja, mert a MolnyFalconban is megváltoztattam ezek szerint. Az ott használt értéket tudom adaptálni, ha tetszik.
  • z0ty4
    Még Freefalcon-ban is szépen zuhan
  • z0ty4
    Redflag

DCS a-10

bms-ben olyan hülyén zuhan, vagy csak nekem tűnik annak?

• Molnibalage
    Melyik gépen? Az F-15-nél ugyebár én megváltoztattam. Ha az F-16 nem tetszik, akkor mond meg, hogy milyen kell és megnézem, hogy mit tehetek.

• z0ty4
    olyan bénán zuhan.
  • Molnibalage
    Mármint mit kell csinálni a csalival?
  • z0ty4
    Csak nem hiányzik a multi?

Mit keresel fenn ilyen korán?

Molny: a csalit ( flare )nem akarja senki sem rendesen megcsinálni, vagy az nehéz?

• Boconadi
  • Molnibalage
    A kabin még messze nincs készen... A MOD-omban már benne van a januári állapota, emiatt később már könnyű lesz ezt a részét frissítani a készítőnek. A megnézed a BMS4 F-14D cockpit topikot akkor láthatod, hogy éjszaka nagyon komoly gondok vannak a kabinnal. A srác csak azért posztolja ezeket, hogy fennmaradjon az érdeklődés.

Egyébként tökmindegy, hogy a lelkes fejlesztők mit csinálnak. A BMS csapat számára mintha csak az exe létezene. A DB a jelen állapotában egy kalap szar. Maga az állapota és mérete miatt is. Egy rakás fegyvernek nincs még placeholder bejegyezése sem.
  • LESCO
    Na pont az ilyen ügyes kezdeményezések miatt kérdeztem azt, hogy ezekből mikor lesz hivatalos tartalom.
    Nem tudom, mennyi idő lehet egy kész kabint beintegrálni a játékba, de ha ez a srác megcsinálta "magának", és felajánlja a népgazdaság hasznosítására, akkor nem tudom BMS-ék miért nem rakják bele a következő updatbe...
  • axenet
    Köcce Zotya bácsi az infót... Ja elindult a Sinai, komoly lehetett !
  • L Viper #42838
    Hát igen. Ez már minőség.
  • z0ty4
  • z0ty4
    Ez durva meccs lehetett:

• Boconadi
    Óóó én kis tudatlan, regisztráció szükséges hozzá. Már működik, köszi!
  • Boconadi
    És nem lehet letölteni? Mert erről a linkről nekem nem működik...
  • Molnibalage
    Sinai 2.2. Egyes IR rakéták modellező értékeit az én MOD-om értékeit kapták.
  • L Viper #42832
    Nagyon köszönjük!
  • Razor18
    Zotya már szólt lejjebb, köszi még egyszer !!!
  • Sanyo
    Privátban infók! :)
  • L Viper #42829
  • Razor18
    Nagy köszönet érte mindkettőtöknek!
  • Molnibalage
    Roger.
  • z0ty4
    Csekkoljon mindenki privit
  • z0ty4
    Csak van másik ts szerver. Ott a Veterans-gaming vagy az archer ts. csak nem tudom, ha nem az ő szerverükön játszol használhatod-e a ts-t vagy ejnye-bejnye lesz belőle.
  • Razor18
    Akkor most egy darabig a multinak csí?
  • z0ty4
    Reggeli ébresztőnek:

• LESCO
    Tényleg jobb lesz ez szóban. :)
    Küldtem privátot.
  • Molnibalage
    Egy meglevő skint tudnál felhasználni templatként, de nagy szopás, mert az dds formában van. Tehát panelvonalazástól újra kell kezdeni mindent, mert az eredeti psd template az elveszett. Legalábbis 611-Eagle ezt mondta.

A \Data\Terrdata\objects\ könyvtárban levő fájlok (néhány kivételével) az, amit DB-nek szokás hívni. Ezek tartalmazzák a 3D modelleket, modellező értékek egy részét azt, hogy az járművekből hogyan lesz battalion, squadron, stb. Ez a gerince az egész játéknak, ehhez kapcsolódnak szöveges alapú adatok. Ezt egészíti ki több text alapú fájl ami a rackeket határozza meg, és a \sim könyvtárban levő modellező értékkel.

Nagyvonalakban ennyi, de a kabinok adatainak egy része megintcsak máshol van. Irgalmatlanul elbaszott szerkezete van a Falconnak, mintha n+1 olyan csoport dolgozott volna rajta, akik más világban élnek, aztán a munkát összegányolta volna valaki, hogy a masszából valami futtatható legyen....

A '80-as és '90-es évek helyszínek saját dedikált DB-val bírnak majd és módosított dat fájlokkal a \sim könyvtárban, de a rack.dat is eltérő lesz. Ha ismered a módszert, akkor bármelyik DB-be pakolható tartalom. Természetesen az ajánlott az, hogy egy theaternek (térkép) saját dedikált legyen. Ezt jelenleg az akadályozza meg, hogy a \sim az közös és nem lehet dedikált, mint a \terrdata könyvtárban levő tartalom. Tehát manuálisan kell másolgatni vagy a Config Editorral "leprogramozni" azt, hogy adott helyszínnél a \sim tartalma változzon. Az én mondomnál ez elkerülhetetlen a sokkal részletesebb modellezés miatt.

Holnap feltöltöm a '80-as évek helyszínt, hogy tudjál dolgozni vele. Esetleg Skypon érdemes lenne találkozni, ahol szóban elmagyaráznám, hogy mit hogyan, mert leírni sokáig tartana.