53049
  • repvez
    Már bocs,de nem minden a mod és a DB körül forog! Gondolom más nemzetek IRL pilótái sem csak az miatt repülnek vele. ezernyi olyan dolog van még amit a DB hiányosságai ellenére is érdemes csapatban szervezett körülmények között gyakorolni. Arról nem beszélve amit néha hajlamos vagy elfelejteni, hogy ez mégiscsak egy játék emberek szórakozására és hogy jól tudják eltölteni egymással az időt bármilyen is legyen az .
    Addig mig az AVionika dolgait nem tudja kézség szinten kezelni az ember vagy mig nem meg a kötelékezés leszállás minden gond nélkül addig teljesen mindegy hogy miért lövik le az embert.

Ezzel nem azt mondom, hogy felesleges javitani rajta,de nem ez befolyásolja a szerveződést. És ahogy az 59th-eseknél is mivel nem volt magyar helyszin igy belaktak egy olyan területet ami hasonlitott rá .

Ez olyan mintha azért nem játszanál egy szerepjátékkal ,mert nem léteznek a valóságban sárkányok, elfek Diabló stb...
    Ami van most, azt kell szeretni idővel majd javitva lesz .
    Ha ezzel a hozzáállassal gondolkodna még pár ember akkor Nem tartana most itt a falcon ,mert '98-ban azt mondták volna, nem játszom vele mert nem valós értékek szerepelnek a játékban hagyom az egészet a fenébe.
  • Boconadi
    WOAHHHOHÁ! EZ SZPERJÓÓÓ!! :)))
  • axenet
    MIA
  • Molnibalage
    Amíg normális Falcon helyszín nincs, addig értelmetlennek tartom a virtuális századot. Olyan környezetben repülsz, ahol rossz szokásokat veszel fel az idiót AAA és a nem működő SHOARD/MANPAD miatt.

Egyébként most tudtam meg, mikor kiadtam a teszt változatát a MOD-nak, hogy RAM és a 420th (?) virtuális század már eddig is az első kiadású MOD-ot repülte egy ideje. :)
    Mysticmagic is átvett már pár IR seeker értéket az új Sinai helyszínen.

Szóval, fogadóközönség az van.

A MOD egyébként egész jól áll, spit ma heggeszti be a Block 40 HUD-ot. Ha készen van, akkor a 3D fejlesztés kb. lezárult. 611 Eaglenek vannak még heli LOD-jai, de túl magas poligonszámúak és a rotornál texútraprobléma van. Van egy 30k poligon körüli E-3 Sentry-je, de értelmetlennek tartom berakni. Két fesztávnyi távolságból gyak. csak a hires skin miatt szebb, mint az eredeti és E-3 gépnek gyak. a közelében nem jár soha a játékos.
  • Molnibalage
    -Század logisztika szimulálása. (gépek üzemeltetése, karbantartás)

????
  • repvez
    ilyet régebben én is felvetettem , sőt még ha emlékeim nem csalnak Balkán helyszinen Magyar reptérről üzemelve.Ha jól tudom Taszár és Pápa beleesik a helyszinbe még.Magyar Skinekben .Csak érdeklődés hiányában nem valósult meg.
    Sajnos , még a repülésekben nem tudok aktivan részt venni,de ha valamiben tudok segiteni akor szóljatok, mindenképp hasznos lenne mind nyelvtudás szempontjából mind az avionika kezelésében egy ilyen szervezödés.
  • Molnibalage
    F-4 kötelék. Látható, hogy nem egy gépen variálom a skint. :)
    Sajnos az F-4E kötelék már nem fér rá, de az is ott repült.

• axenet
    Jól hangzik.

Valami időpontot találjatok ki, hogy mikor tudunk legalább 6an összegyűlni a küldetéshez.
  • Borisz80
    MiG-25 full flight. Edge of space.
    http://www.youtube.com/watch?v=fCVMuxx7YKY
  • Molnibalage
    Huh, asszem probléma letudva, vaklára. És innentől fogva ujjak keresztben... :)
  • Molnibalage
    Hát a kurvajóbüdös életbe. Faszom tudja miért, de úgy tűnik, hogy a modom DB-jvel van valami. Az összes F4 változat valamiért kostans CTD okoz. Nem csináltam semmit velük és egyik napról a másikra itten szopatnak. Ha vissza kell lépnem egy régebbi DB-hez, akkor üvölteni fogok...
  • Borisz80
    Joy.
    Oké no problemo.
    Én addig emlékeztetlek néha pm-ben még azt nem mondod hogy elég.

Küldetés.
    Még szép hogy lerepüljük.

Hogy Axe felvetette a 72nd toborzást, így a Virtuális Századosdiról pár személyes gondolat.
    Én egy aktív, komoly, magyar Falcon-os századnak örülnék. Ahol nem csak a "fun" miatt repkednek az emberek. Viszont a brevity kódok kivételével magyarul folyik a rádiózás. (ugyebár ha az FC3-al repülnék Szuhoj-al vagy MiG-el akkor sem kell tudni oroszul rádiózni....hiába "feelinges") Magyar színekben repülnénk, (magyar módra ). Vegye úgy mindenki hogy a tendert nem a Gripppppen hanem az F-16 nyerte.

-Nem mindig harci bevetést repülnénk, lennének kiképzési repülések. Amennyire lehet közelítenénk a valósághoz.
    -Eljárások gyakorlása.
    -Heti minimum két nap repülés, napi 2 felszállással \ feladat végrehajtással.
    -Fegyelmezettebb repülés.
    -Század logisztika szimulálása. (gépek üzemeltetése, karbantartás)
    -Más tapasztalt századoktól, ezredektől is át lehetne venni egy csomó dolgot. Speciel az 59th-tól és a 72nd-től rengeteg kiforrott dolgot át lehetne venni.
    ...stb.

Aki úgy érzi van ilyenre ideje és szeretne egy ilyen magyar századot akkor szóljon. ; )
  • axenet
    Én ma sajna este nem tudok csatlakozni, nagy repülés a 72-vel. Amugy jövő héten valamikor lerepülhetjük a küldetést, ha érdekel titeket, és összegyűlünk elegen :

ORD5-Mission files
    ORD5 Briefing

Amúgy újra toborzunk a 72-es virtuális ezrednél , ha valakit érdekel... (és most már van beleszólásom, hogy kit vegyünk fel )

@Vampi : nem felejtettem el a joyod, 2-3 falcon hét, és el is küldöm
  • Borisz80
    A pilótám oda lett.... a logbook-ban látom de nem akar átváltani.

Akkor szerintem, ma indulhat az EuroWar. 19:30-ig várjatok rám ha nem lennék 19-re fent.
    1 db küldetést tudok host-olni, utána lépek.
  • Razor18
    1:10-nél...

Fighter pukes make movies - bomber pilots make history
  • NWolf
    Megerősítem.
  • LESCO
    IMDB:

"Fighter pilots make movies, bomber pilots make history."
    Lt. Jake 'Cool Hand' Grafton
  • LESCO
    Azt hiszem valahogy így hangzott pontosan:
    "A vadász pilóták filmeket csinálnak, a bombázó pilóták történelmet..."
    Én az Intruderek támadása című filmben hallottam először egy kocsmában elhangozni, ahol az A6 pilóták és a vadászpilóták próbálták egymást legyőzni szájkaratéban. Régen láttam, de a mondat nekem is megmaradt :)
  • z0ty4
    Asszem a users/config de erősítse meg valaki.

"A vadászok legendát írnak, a csapásmérők viszont történelmet." ez valami idézet vagy te találtad ki ?
  • Borisz80
    Falcon.
    A Falconba más a D meg az N kabinja.

Más.
    Volt egy kis áramszünet ami tönkrevágta a BMS-em. Nem indul el.
    Milyen file-ok tartalmazzák a joy / billentyű konfigot és a pilótát? Átmenteném őket a frissen installáltba.
  • Molnibalage
    Most a kabinnál a valóságról vagy a Falconról beszélünk...? A Falcon nem annyira finoman modellezett. Gyakorlatilag a D = N.
  • Borisz80
    Tehát ha jól értem azt mondod, hogy csak a Nap van lemodellezve mint IR zavaró tényező.

A D meg az N-nek teljesen más a kabinja. A D-nek modernebb, akár csak a fegyverzete. Az N-nél a nukleáris robotrepülőt kivéve csak bombák vannak. Nincsen A-G rakéta illetve lokátor elleni. Ezért lett volna jobb ha a D-t rakják a kampányba. Mivel nukleáris csapást soha sem kell mérni egy kampányban...
  • Borisz80
    Az Iron Fortress kampánynak vége lett tegnap. Dél-Korea fővárosát visszafoglalták a földi egységek.

Az EuroWar-t vasárnap este, vagy hétfő este indítom. Attól függ hogy én mennyire leszek fitt amikor hazaérek a fostalicska munkából. 19:00-19:15 között esedékes a TS-re lépés.
    Aki jönni akar nézzen fel e tájékán. Ha Wolf vagy én fent vagyok akkor lesz repülés.

A Mirage-2000N-t lézeres bombákkal illetve hagyományos bombákkal lehet csak felszerelni. Önvédelmi célra meg 2 db infrás Magic. Úgyhogy nem nagyon lesz MiG engagement. Mindenki tartsa észben hogy csapásmérővel repülünk, nem vadásszal és e szerint repüljön.
    "A vadászok legendát írnak, a csapásmérők viszont történelmet."
  • Molnibalage
    A Nap vakítja az IR szezort, de asszem mindet egyformán. Tehát egy X és J is ugyanolyan szögeltérésben vak a Nap környezetében. Az időjárásnak és hőmérsékeltnek semmiféle hatása nincs, ahogy a földháttérnek sem. Továbbá minden gép IR sig. értéke azonos, a DB-ben levő értékeke nem használja az exe. Sajnos...

A NEZ meg csak egy erős becslés, semmi több, még a valóságban is. A Falconban meg méginkább. Ennek n+1 oka van. Én soha nem nézem a NEZ-t. Felesleges.
  • Molnibalage
    Gyakorlatiag D változat van benne modellezve, csak félrecímkézték.
  • Borisz80
    Molni!
    A Sidewinder-nél (AIM-9M és X) modellezve vannak a célkövetést befolyásoló környezeti tényezők? pl. köd, felhőzet, hőmérséglet, Nap helyzete....

THX!

Másnál is van olyan hogy a No Escape Zone-ba indított Amraam-ot, különösebb manőverezés nélkül leküzdi az AI ellenség?
  • NWolf
    Szerintem a jövő hét második felében.
  • z0ty4
    És mikor lesz a folytatás?
  • Borisz80
    Wolf-al elkezdünk egy kampányt az EUROWAR-al. Mirage-2000N-el repülünk. (csak tudnám hogy miért pont a nukleáris csapásmérőt kellett a kampányba rakni, miért nem volt jó a sokkal több fegyverzettel rendelkező 2000D )

Letöltés a #42940 hsz-ben.

Aki majd csatlakozni akar a repüléshez akkor erre számítson.
  • NWolf
    Nincs mit. Mi is köszönjük.
  • z0ty4
    Vampire, Wolf köszi a mait, pár kép.

na ez aztán a katonás kötelék :)

szép tüzijáték, annyira néztem, hogy el is mentem mellette :)

és persze az elmaradhatatlan kiértékelés:

• Molnibalage
    Sikerrel integráltam. Nagyon úgy tűnik, hogy már nem túl gyakran kell 611-Eagle segítsége. :)
  • L Viper #42988
    Én örülnék a fásításnak :) Nagyon feldobná a játékot.
  • repvez
    U5-ben talán már benne lesz ? ! jó lenne.
  • Molnibalage
    Hoppá, érdekes infók fákról. 8. és 9. oldal.
  • Molnibalage
    A szárazföldi rakéta sorozatvetők meg "ágyú" modellel rendelkeznek, nincs valódi rakétaindítás, soha nem is volt.
  • Molnibalage
    Pont ez a baj a módosításommal, hogy az MI csak párban indít egyet. Az MI számára csak az eredeti "egysorozatos" modell marad. Azzal meg az a probléma, hogy burtálisan felül van modellezve a fegyver hatékonysága. Harcskocsikat simá leradírozhatsz.

Ha egyszer lesz 3D modell, akkor előbb lesz Zuni/Sz-24 modellezve, mint a kisebb nem irányított rakéta. Legalábbis nálam.
  • repvez
    Kár, pedig a helikoptereken ,meg a földi sorozatvetöknél jól mutatna egy sorozat lövés az UB-kból.
  • Molnibalage
    Konkrétan leszarják, hogy mit csinálok és erre a módszerre is én jöttem rá. Egyikük sem tudtam megmondani. hogy miért működik úgy ahogy az S-24 ahogy és én sem értem, mert valójában két bejegyzés tartozik egy fegyverzhez. Valaki anno létrehozott valami frankeinsteini valamit és azóta is ott csücsül a DB-ben. Pedig a módszer kiterjesztésével sokmindent lehetne csinálni.
  • repvez
    A fejlesztők nem konstruktivek ilyen szempontból, hogy amikor egy konkrét problémával találkozol vagy fedezel fel akkor adnának tanácsot, hogy hogyan lehet megoldani?