53049
  • Talon11
    Akár dogfigth és kötelék is jöhet....
  • Borisz80
    Már régen nem repültem itt multiban, de régebben összegyűlt a társaság a TS szerveren és valaki csinált egy servert és lerepültünk egy TE küldetést.
    Illetve van még a Falcon Online-on PvP kampányok de neked azt még nagyon nem ajánlom.

Az egymás közötti multizás nem tudom mennyire aktív mostanában. Minenesetre én ismét vevő lennék rá.

Először is mire lesz szükséged egy ilyenhez:
    -Falcon BMS Update 7-essel (semmi modolás!!! különben nem lesz kompatibilis a serverrel)
    -fejhallgató mikrofonnal (hogy tudjunk egymás között kommunikálni, akár játékon kívül is)
    -TS client program letöltése telepítése (ezzel tudunk majd kommunikálni)
    -joystick (azért én is kíváncsi vagyok hogy tudsz billentyűvel repülni, de lehet hogy polipkarod van :D )
    -nem tudom hányas port megnyitása ... talán 3600 -as kell a BMS-hez... de ezt majd kijavítja valaki aki tudja.

kihagytam valamit?

Amúgy mit szeretnél repülni? Egymás elleni dogfight vagy egy kötelékben repülve küldetéseket?
  • Talon11
    Amúgy, van vmi olyan magyar vagy nemzetközi szerver, ahol szoktatok repdesni?
  • Talon11
    Biztos hogy attól, mert a 40 - 42-nek még zöld az MFD-je, úgy tudom
  • Borisz80
    Valaki meg tudná mondani, hogy az F-16 -nál melyik block-tól kezdtek színes MFD-ket tenni a kabinba?
    50 - 52?
  • axenet
    Ezt el sem tudom képzelni... kemény
  • Cancri55
    Soha nem felejtem el, anno az 59-nél billentyűzettel kezdtem az oktatást, még a kötelék is ment :D, persze nem azért, mert a padláson volt a joy, egyszerűen nem volt :D
  • arrow19
    Nagyon kemény!
  • axenet
    Billentyűzettel

És hogy megy a légi tankolás ?
  • repvez
  • Talon11
    Nincs semmi probléma...elnézem...
  • 77pxdumbo
    Köszi szépen segítséget.
    Közben már megtaláltam azokat amiket írtál. A cockpit display extraction-t már előbb is próbálgattam, de nem működött, aztán megtaláltam a másik opciót is, és bejelöltem. Minden frankón műkszik. Az MFD Extractor -t még nem haználtam. először azt hittem az Easy Monitor configuratorra gondoltál, de most látom ez másik progi. Azt a DCS-ben már használom. A helios progival sikerült már elfogadhatóan kipakolnom a műszereket, de még finomítgatom a profilt.
    Nagyobb gondom az F16 rendszereinek működése és működtetése. Elég gyenge ( 0 +-5%) az angol tudásom, és eléggé döcögősen haladok. Az alapok (fel- leszállás repülés nav) már nagyjából megy, de a fegyverzet és radar kezelést eléggé nehezen fejtem meg. Szeretnék veletek repni minél hamarabb, igazából multizni szeretek a legjobban. Tom és TB segítenek időnként, köszönet Nekik
  • Borisz80
    Ejj de kínos...
  • Borisz80
    Elnézést. Most vettem észre, hogy rossz hsz-re nyomtam a válaszgomot.

#46567 hsz-emet a Talon által írt #46488 -as hsz-ére írtam.
    "Joystick? Az ugyan valahol lenne a padláson vagy vhol, de inkább billentyűzettel repülöm. "

Csak gondoltam tisztázom eme kis malőrömet, mert jelenleg a két hsz-t olvasva eléggé b@szogatóköcsögölőokoskodósnak lehet érteni.
    Úgyhogy mégegyszer bocsesz Talon. Nem annak szántam mivel nem arra a hsz-re reagáltam.
  • Talon11
    Írtam is egy bemutatkozó szöveget...
  • Talon11
    Én is úgy gondolkodom...bár amúgy most ott a fórumon vagy angolul, vagy németül írjak? Vagy esetleg mind2?
  • Borisz80
    Nincs a személyével semmi baj. Kérdezzen ha kérdezni akar (értelmesen fogalmazva), amire tudunk válaszolunk. Egyszer elmondtam neki a javaslatomat, ő meg majd eldönti, hogy mit akar.
  • Borisz80
    @Dumbo
    Vagy a BMS saját "műszerkiemelőit" használod, ahol a DED, MFD-k, F-ACK, RWR, HUD megjelenítése lehetséges.
    A "launcher" ikon Indításkor a felugró menüben "cockpit display extraction"-ban van az az opció ahol el tudod helyezni őket, méretezhetetd, legyen e ablak fülük, ne legyen stb.
    A configuration-ban pedig valahol legalul a "settings hardware"-ban be kell kapcsolni a "cockpit display to external windows"-ot.
    Csak akkor fognak megjelenni az ablakok ha már betöltött a BMS.
    Ha működik a "c. display extractor" akkor a BMS ablakban fog futni! Ezt az ablakot is a "c. disp. extractor" menüben tudod méretezni illetve kapcsold ki az ablakfüleket rajta.
    ...egyenlőre ennyit erről a részről... ha valami nem stimmel akkor írj.

A másik lehetőség az MFD Extractor nevezetű program használata, ahol a fentieken felül még az órás műszereket is meg tudod jeleníteni és kedved szerint elhelyezni a másik monitoron illetve méretezhetőek.
    (googléban erre rákeresel akkor biztos megtalálad, keresd a frissebb verziót)
    Kezelése marha egyszerű. Kivéve az MFD-k megjelenítésénél kell egy kicsit mókolni vele.

Én az MFD-k és a DED megjelenítéséhez használom a BMS megjelenítő progiját a többihez meg az MFD Extractor-t.

@Többiek
    Ha ismét feléled kissé a társaság, jó lenne megint nyomni pár közös TE-t (mondjuk Axe mester általiakat) ;) .
  • Molnibalage
    A baj az, hogy eddig ugrabugrálta témák között, de konkrétan nem igazán látnil, hogy egyáltalán mit akar és mit tud.
  • Borisz80
    Aha..... akkor felejtsd el a BMS-t. Persze erőlködhetsz ha akarsz...
  • Molnibalage
    Ha szigorúan és nem lazán veszed a terminológiát, akkor nem. Anyahajó anno a hidroplánokat üzemelető volt. A fedélzetről fel- és leszálló gépek meg repülőgép hordozóról üzemelnek. Csak itthon annyira beépült a könyznyelvbe az a terminológia, hogy majdnem mindenki ezt használja, mert az átlagpolgár HT ismeremte nehogy zérus, de inkább negatív vagy imaginárius szám...
  • Talon11
    De hát nem ugyanazt jelenti? Aircraft Carrier=Repülőgép hordozó=Anyahajó..
  • VO101Tom
    Ráadásul anyahajó nincs is benne
  • Talon11
    Akkor majd megpróbálok érthetőbben fogalmazni....
  • Molnibalage
    Ez a kérdés most mire vonatkozott?

Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?

A méret valódi, ez meg egy szimulátor.

Ne sértődj meg, én is voltam fiatal, de próbálhatnád kicsit kevésbé chat módban használni a fórumot, összeszedni gondolataidat, mert így csak minket fárasztasz le.
  • Talon11
    Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?
  • Talon11
    A Micropose vagy az LP?
  • Molnibalage
    Már volt róla szó, nem publikak, egy részüket itt-ott elkotyogták...

Új RWR kód, ami modellezi a bizonytalanságot.
    Új kabinok.
    Új 3D modellek. (Eddig csak Hayabét láttuk.)
    Shader ganerált erdőket talán bekapcsolják. Elvielg most is benne van a motorban, de anno azt mondták, hogy a F.L.A.R.E.-t megvárják vele, de az meg nagyon nem halad. Hónapok óta, vagy éves nagyságrendben nincs hír róla csak annyi, hogy a BMS4 csapat átvette, mert az eredeti készítő bedobta a törülközőt.
  • Talon11
    ...Bár a 4.33-nak mik az újításai?
  • Talon11
    Ez tetszik...
  • Molnibalage

Valami ilyesmi lesz a végleges változat, de pár vágást szerinem lecserélek. Ez nincs mindenhol megeffektelve és a kameramozgás sincs beállítva mindenhol.

Vállalható ez így? A videó lényege az a "fun".
  • 77pxdumbo
    Nem ott sem találtam
  • axenet
    Sajna nem. Legközelebb majd igyekszem megfűzni valakit....
  • VO101Tom
    Nekem Spam-ek közé rakta, ott is nézted?
  • Molnibalage
    Nagyon nem....
  • Talon11
    Az igen..most olvasom a Hayab Harrier-topicot..ez tényleg tud függőlegesen lebegni!
    (Akár elméletileg sztem helikoptert is le lehetne szedni így)
  • z0ty4
    Axe bácsi videót nem csinált valaki?
  • Molnibalage
    Mert ezen nincs DCS... Told fiam, oszt hadd szóljon.
  • Talon11
    Katasztrófa ezt a A-10-et repűlni..folyamatosan kitör vmely irányba...
  • Molnibalage
    [email protected]