53049
  • Talon11
    Szu-24? Ez már a 4. orosz gép Hayab kezei közül?
  • molnibalage83
    Szu-24M.
  • Borisz80
    ez lesz az. most már együtt érzékeli. a targetben meg be tudom állítani a tengelyeket is.
  • VO101Tom
    G940-el is úgy állítható be a gázkaron lévő két HAT-switch, hogy a key mapper programban a windowsban adok nekik különböző bill. kombinációkat, és utána azt a kombinációt már felismeri a Falcon anélkül, hogy a bal oldali részen a throttle-t kellene kijelölni. Simán, a gázkar gombjaiként nem ismeri fel..
  • repvez
    Próbáld meg a tartget beállitó programmal ott elvileg ki kellene tudnod próbálni minden beállitást. Mivel most csak a win ismerte fel ezért a max korlát a 32 gomb és gondolom ezért érzékeli 2 eszköznek.
    target
  • Borisz80
    Most hogy több privát tapizás is történt a hotassal, egy kicsit csalódtam a warthogban.
    A bot része az szinte tökéletes, fém, masszív, az egyetlen hibája hogy a CMS gomb lötyög.
    A gázkar része viszont szinte műanyag, itt már nincs az az érzés hogy egy igazi vadászgép gázkarját markolászom. Ergonómiailag is katasztrófa, a gombok és kapcsolók elhelyezkedése a gázkar formája... kitörik az ujjam illetve a csuklóm hogy kezelni tudjam őket, illetve majdhogynem le kell hgoy vegyem a gázról a kezemet. A saitek / cougar gázkarjai tökéletesek, mindent elérek az ujjaimmal gond nélkül.
    Rohadtul nem ér meg szerintem 100e fölötti összeget. 80e környéke reálisabb lenne, bár lehet még ez is sok egy kicsit.
  • Borisz80
    Vettem egy warthogot, és most nekem is problémám van a BMS-ben a HOTAS belállítással.
    Hogyan is kell itt trükközni? Jelenleg (lásd lentebb is) külön érzékel botkormnyt illetve gázkart a kiválasztható vezérlőknél és ütik egymást. Vagy joyomat választom és azt konfigolom, vagy a gázkart. A kettő egyszerre nem használható repülés közben. Illetve a gázkaron az egérkurzor mozgatót a magassági és csűrőkormánynak érzékeli, átváltani nem tudom még keyboard-ra se, csak a gázkaron lévő tengelyekre.

Illetve a másik dolog:
    Egyenlőre csak bedugtam a windows meg felismerte. Gondolom van azért valami konfiguráló programja is, mint pl a saiteknek a smart technology konfigja. A manualban is olvastam hogy a ledeket ki lehet kapcsolni illetve ezeket is lehet programozni... gondolom ez is a megfelelő software-val.
  • molnibalage83
  • molnibalage83
    Tegnap megkérdeztem Dee-Jayt-ől és válaszolt rá egy szóval. Yep. Ennyi. Ezt leszámítva semmivel sem tudok többet, mint te. A DCS és szimulátor történelem írás miatt kérdeztem meg. Igazság szerint meg is lepett, hogy válaszolt rá. Ez nem fúdemain feature, gondolom ezért válaszolt...

Ez tisztán kód, a kabinon ehhez semmit nem kell változtatni szerintem. Egyszerűen le kell programozni, hogy ne csak TIR vagy más device-tól, hanem adott egér-billkombóra is értelmezze a műveleteket. Ez nem a világ teteje. Igazság szerint nem is értem, hogy miért nem ezzel kezdték...

Az, hogy a yep a 4.33-ra vonatkozott vagy később már nem akarom megkérdezni, engem pusztán a szándék érdekelt, mint egyfajta megközelítése egy feature-nek.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.03. 08:42:31
  • repvez
    Miért van az az érzésem, hogy Te többet tudsz mint amennyit mondhatsz ( talán NDA miatt ?)

Amugy ha mégcsak most tervezi és a 4.33asba használni is akarja akkor az elég rossz hir nekünk, megjelenés szempontjából. Amugy ehhez modositani kell a kabint mvagy elég csak a nézetkezelésen változtatni?
  • molnibalage83
    Ez beteg. :)
  • molnibalage83
    Egy kis belső infó. A BMS4 tervezi azt, hogy a 6 DOF működhessen Track IR nélkül is.
  • axenet
  • Borisz80
    "Are we working on it? Maybe, maybe not"

Ne mond meg..... nem is érdekel....
  • molnibalage83
    Érdeles megjegyzés a 2. kommentben.
  • z0ty4
    Az nagykirály!! várjuk a teszt eredményét
  • L Viper #48385
    A 3DOF-nál egy idő után az ember nyaka is kiáll :)
    Mondjuk nem érdemes túl érzékenyre venni az "oldalazást" a 6 DOF-nál, de egész más érzés, ha van ez a funkció is.
  • wittman
    Köszi a linket!

Öcsém még nem jött haza és nem is tervezi még egy darabig, így nem is rendeltem meg az USA-ból.
    RedDog-on keresztül rendeltem a potikkal együtt, de amit RedDog adott küldött az gyári Trustmaster, szóval csak ki kellett cserélnem.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.25. 12:13:20
  • repvez
    Most eszembejutott, jó régen beszéltünk, hogy tudnál ministicket hozatni, sikerült a beszerzés vagy még nem rendeltél?
  • repvez
    itt letölthető az összerakáshoz minden
  • wittman
    Igen pl. az oxigén ellátó rendszer...
  • repvez
    Én egy másik fornton is probálok infókat begyűjteni.Egy csávó linkelt egy chipet ami ugyan azt tudná mint a wathogban lévő ugyan azon az elven .
    Ha egyszerü a beszerzése és a használata akkor lehetne csinálni egy uj joystick mechanikát amibe nem kellenek potméterek

Első körben ezt az EDtrackert is gondoltam, hogy lehetne használni arra ,mert a windowsnak olyan mindegy hogy a fejemet forgatom vagy a joy markolata mozgatja .
    Ez is lehetne egy alternativa.
  • molnibalage83
    Az F-16C kabinban asszem van olyan kapcsoló, amit asszem takrnak egyes panelek. 6 DOF nélkül ezek nem klikkelhetőek, marad a billenytyűzet kombó.
  • wittman
    Szerintem is elég Falconban a 3DOF bőven, DCS-ben a Su-25A és Su-25T-ben jól jön nekem a 6DOF.
    Ezt az új alapokon működő 3DOF-os kütyüt tényleg nem nehéz elkészíteni, szóval beszerzem az alkatrészeket, összerakom és tesztelem, az eredményről beszámolok majd itt is.

Off
    Németországban a szakképzettség nélküli minimálbér 8,5 Euro...tavaly fogadta el a német parlament.
    On

Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.25. 10:49:08
  • repvez
    #48357 ebben a hsz emben az innen linken találni olcsobban minden alkatrészt, de ebayon is megtalálhatók 1900ft-ért a 2 panel
    A srác honlapjárol meg le lehet tolteni a DIY PCB -t amit ha egy ezzel foglalkozó céggel vagy hobby elektronikai forumba sokszorisitva legyártanak az is kb pár százat. ekkora méretből egy A% ös lapból kijön vagy 10db cm2-ként asszem 100ft ért gyártanak panelt.

A videon meg látni, hogy nem nagy ördöngőség a 3 alkatrészt egybeforrasztani
  • Hecker007
    Ha megveszed a darabokban kb 5 perc összerakni, de legyen 20 ha nincs mondjuk forrasztó állvány kéznél ;) Még ha úgy szedem össze hogy full darabokban és a programot is én rakom rá akkor is max 1-2 óra megcsinálni, feltéve hogy a programot valaki felrakta a netre, ha nem az szívás, de szerintem a programot is össze lehet ollózni nagyjából hozzá (nem néztem utána pontosan).
  • molnibalage83
    Árul valaki ilyet olcsüóbban? Vagy arra célzol, hogy magad megcsinálod? Mennyi munka lenne összerakni egy ilyet? 4-5 óra? Vagy még több?

Ha valaki soha nem csinált és cucca sincs hozzá, akkor semmivel sem olcsóbb minden megvenni és magadat kínozni ezzel. Én a kulcsrakész megoldások híve vagyok. Ez a Track IR3 képességeit tudja, ami még ma is 100 USD újan. A 40 GBP ennél olcsóbb és ugyebár más (jobb elven) működik elvileg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.25. 10:07:52
  • repvez
    Nem nyugaton élek és nem is azt a fizetést kapom , igy már magamhoz viszonyitva már nem annyira olcsó.

Meg ott vannak az elvek is , miért fizessek ki valamiért 4x annyit mikor megkaphatom olcsobban is ugyan azt .
  • molnibalage83
    Miért sokkalod? Nyugaton egy átlag technikus órabére is 6-8 EUR vagy több. Hány munkaóra is kell egy ilyenhez? Ilyen megközelítéssel nézve röhejesen olcsó.
  • repvez

@Zotya: Nem lenne rossz,de a kész cuccért sokallom az árat , mikor töredékért be lehet szerezni máshol. igaz a kényelmet meg ell fizetni. M?eg azért a 6dof nem lenne hátrány, bár ez a 3 is több mint a semmi.
  • molnibalage83
    Nem gyün be nálam semmi.
  • wittman
    Ezek a marketing videók esélyesek az aranymálna díjra. Az oroszok is csináltak hasonlót, az is ilyen szánalmas...

Off
    Ezekkel a videókkal csak a politikusokat lehet lekenyerezni, igaz sajnos sok helyen ezek a gerinc nélküli politikusok(tisztelet a kevés kivételnek, ha talán van ilyen) döntenek a katonai beszerzésekről. Nem kell ehhez a szomszédba sem menni...
    On
  • axenet
    Jó reggelt !

• z0ty4
    Srácok!

Gondolkozik itt vki az EDtracker vásárlásán?
    Ha többen vesszük a postaköltség is olcsóbb lenne.
    Szóval ha lenne rá igény szerintem vágjunk bele
  • repvez
    A Dánok elérték a 300 000. repórát F16-al
    kép
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.02.24. 22:42:28
  • molnibalage83
    Soha nem forrasztottam, nincs cuccom. Ezt összeadva megrendelve olcsóbbnak tűnik. Viszont most látom, hogy ez csak 3DOF... :(
    Ez kevés, mert videózásnál a ricegésmentes FOV állításhoz a 6 DOF kell.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.24. 13:49:51
  • repvez
    ott a linkemben 40 fontért redy to use-ba megkapod.
    DE ebayról megrendelve az alkatrészeket kb 6k ból kijön és kb 10 forrasztást kell tenni rajta hogy müködjön.
  • molnibalage83
    Zsír. Tehát nincs rálátás korlát, hanem gyorsulásokat mér. Nagyon szeretnék egy ilyet, de én képtelen vagyok összerakni ilyesmit. Árulják egyben is?
  • Hecker007
    Kéne rá egy nagyobb Atmega chip és akkor menne a gyorsulásérzékelő is rendesen. Ennek az alapja egy Arduino Leonardo ami elég szűk keresztmetszet. A videók alapján van is egy kis késés a irl mozgás és a játékbeli között, de 16MHz-től ne is várjunk sokkal többet, szerintem ehhez egy 50MHz-es controller kéne minimum.

@Molni: itt nincsenek ledek és egy kis dobozban van az egész cucc, egy összetett érzékelő, kb ilyen van az okostelókban is, ami érzékeli a kitéréseket, az Atmega chip dolgozza fel a bejövő adatokat és usb-n keresztül kommunikál a géppel. Röviden tömören kb ennyi a lényeg :D
    Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2015.02.24. 13:14:33
  • molnibalage83
    Mi ez az EDtracker pontosan? Miben tér el a működési alapvelt a Track IR-től?