36
Hogyan lehet Game Maker tervezett játékot Exe vagy swf formátumba konvertálni ??????
  • olivaoil
    Íííííí, valahogy fel kéne már hozni a felszínre ezt a topic-ot, csak azt nem tudom, hogy hogyan.
  • olivaoil
    Nem tudom, hogy a magyaroknál mennyire ismeretes és elfogadott a Mark Overmars féle Game Maker játékszerkesztő program, de engem érdekelnének annak a korábbi verziói.

Az a gond, hogy mióta a YoyoGames ezt teljesen átvette, az összes előző (5.-ig ingyenes) verzióit beszüntette s csak a 8-at árulja pénzért, illetve annak kipróbálható verzióját.

Akinek esetleg megvan egypár régebbi verzió (4.3a, 2., legelső, stb.) attól nagyon megköszönném, ha valahova fel tudná tölteni az internetre.

A régebbi verziók egyébként azért jönnének jól nekem, mert az egyszerűbb dolgaimat lehet hogy meg tudnám csinálni egy régebbi verzión, s akkor az EXE-ben kevesebb olyan dolog lenne, amit nem használok, meg talán akkor gyorsabb is.

Előre is köszönöm.
  • goofre
    Sokat segítettél ezzel.Sajna kezd kihalni ez a téma:((
  • LAKATMEN
    KATT IDE
  • LAKATMEN
    Üdv!
    Bár nem tudom ki vagy,mégis szinte biztos vagyok benne,hogy játszottál már valamilyen számítógépes játékot.Legyen az a passziánsz,vagy a legmodernebb űrstratégiai játék.Esetleg a mostani FPS király.
    Azonban játék közben biztosan elgondolkoztál rajta:Hát ezt talán jobban is meg lehetett volna csinálni.Ha érdekel a JÁTÉKFEJLESZTÉS csillogó világa ne habozz,gyere el hozzánk.Ha eddig azért nem próbálkoztál játékfejlesztéssel mert nehéz volt,vagy mert nem értessz hozzá NE HABOZZ!itt a lehetőség,szakértő embereink örömmel segítenek neked is,úgyanugy mint a többi fórumtagunknak.Ha profi vagy akkor is itt a helyed,hidd el,láttunk már pár scriptet,és dll-t is,örömmel segitünk a nehezebb feladatok megoldásában is,
    úgy,mint 3d hang és grafika,ellenőrzö file-ok,de akár a saját media playered szerkesztésében is segitünk.

Amit garantálunk neked:
    -Ez az egész TELJESEN INGYENES,és később is az lesz.
    -A Game Maker 4.3 teljesen legális játékszerkesztő letöltése.
    -Rengeteg Gm-el készült játék,és program letölthető.
    -Megtanítunk játékot fejleszteni,és csendes tippekkel látunk el arra vonatkozóan,miként érdemes kezdeni,hogyan és mit rakj készülő játékodba.
    -Az elkészült müvedet akár el is adhatod,SEMMIJEN JOGDIJAT NEM KELL FIZETNED!
    -Kész müvedet meg is oszthatod velünk,vagy ha még csak készül az alkotás,tippeket,vagy segitséget is kérhetsz,készséggel állunk a rendelkezésedre.
    -Lépj be oda,amiről eddig csak álmodtál,mert mi érted vagyunk,és segitünk.Botorság lenne kihagyni,már te is érzed.

Várunk szeretettel.

CÍMÜNK MEGVÁLTOZOTT,DE A TARTALOM NEM!!SŐT,MÉGTÖBB LETT!GYERE EL GYŐZŐDJ MEG RÓLA MAGAD:)
    The Game Maker
  • gogo199432
    Szasztok!
    Nem akarok tolakodó,vagy nagyképű lenni,de ha valaki gondolja nyugodtan küldhet nekem anyagot megnézésre! Bár én se tudok egyáltalán programozni :),de már 3 éve használom,úgyhogy hátha tudok segíteni.
    Szóval,ha gondoljátok írjatok ide a fórumba,vagy a mailemre.
    E-mail: [email protected]
  • LAKATMEN
    Üdv!
    Bár nem tudom ki vagy,mégis szinte biztos vagyok benne,hogy játszottál már valamilyen számítógépes játékot.Legyen az a passziánsz,vagy a legmodernebb űrstratégiai játék.Esetleg a mostani FPS király.
    Azonban játék közben biztosan elgondolkoztál rajta:Hát ezt talán jobban is meg lehetett volna csinálni.Ha érdekel a JÁTÉKFEJLESZTÉS csillogó világa ne habozz,gyere el hozzánk.Ha eddig azért nem próbálkoztál játékfejlesztéssel mert nehéz volt,vagy mert nem értessz hozzá NE HABOZZ!itt a lehetőség,szakértő embereink örömmel segítenek neked is,úgyanugy mint a többi fórumtagunknak.Ha profi vagy akkor is itt a helyed,hidd el,láttunk már pár scriptet,és dll-t is,örömmel segitünk a nehezebb feladatok megoldásában is,
    úgy,mint 3d hang és grafika,ellenőrzö file-ok,de akár a saját media playered szerkesztésében is segitünk.

Amit garantálunk neked:
    -Ez az egész TELJESEN INGYENES,és később is az lesz.
    -A Game Maker 4.3 teljesen legális játékszerkesztő letöltése.
    -Rengeteg Gm-el készült játék,és program letölthető.
    -Megtanítunk játékot fejleszteni,és csendes tippekkel látunk el arra vonatkozóan,miként érdemes kezdeni,hogyan és mit rakj készülő játékodba.
    -Az elkészült müvedet akár el is adhatod,SEMMIJEN JOGDIJAT NEM KELL FIZETNED!
    -Kész müvedet meg is oszthatod velünk,vagy ha még csak készül az alkotás,tippeket,vagy segitséget is kérhetsz,készséggel állunk a rendelkezésedre.
    -Lépj be oda,amiről eddig csak álmodtál,mert mi érted vagyunk,és segitünk.Botorság lenne kihagyni,már te is érzed.

Várunk szeretettel.
    http://gamemakerforum.ga.funpic.de/
  • 6600GT
  • 6600GT
  • 6600GT
  • Qwed
    Hi,
    rengeteg GM-es oldalt talsz pl itt: Gamemaker.lap.hu
    A hivatalos magyar oldal ez:
    Game Maker HUN
    itt elég sok segítséget talász. Az alapokat meg könnyen elsajátíthatod a példafájlokból amik a hivatalos oldalon vannak (link lejjebb)
  • Web mester
    Hello!
    Én most kezdtem el vele ügyeskedni, hát eddig még nem sok mindenre jutottam. Nem tudnátok véletlenül mondani egy lehetőleg magyar oldalt ahol van egy kis leírás hozzá vagy tipp.
  • laliking
    hi, él még a topik? :)
  • Abelman
    A Magyar GM-et nem letölteni, hanem magvenni tudod!
  • Abelman
    File/Create executable.
    SWF-be nem tudod konvertálni, bár valaki próbálkozik, hogy kreál egy ilyen programot, de még nagyon az elején van!
    Jawa-ba viszont tudod a G-java programmal!
    www.g-java.com
  • belcure
    Hello! szeretnék kérni töletek 1 olyan helyet ahonnan letölthetem a MAGYAR Gamemakert! a gamemaker.hu cimröl nem akarja letölteni! segítsetek Please! Email cim [email protected] vagy ide a fórumra irjátok be ! Köszi!
  • szita27
  • Xeno12
    Jó ötlet csak az a baj, hogy egyáltalán nem értek a programozáshoz. Mondjuk szeretnék, de sajnos semmit sem tudok róla. Viszont ha tudsz tutorialt vagy leírást (angolul is jó), az sokat segítene! :)
  • sufnituning
    Írj hozzá scriptet! :)
  • Xeno12
    Köszi szépen! A problémám fele már meg is van oldva, csak az a baj, hogy ha beállítom, azt, hogy ha a szabad a tőle balra lévő pozíció, akkor induljon el arra. Na de nálam van fel, le jobbra és balra. Ha simán egymás után rakom be az akciókat, akkor vagy csak fel-le vagy jobbra-balra pattognak, ahelyett, hogy a fennmaradó 3 irány (mert a 4. az az ahol éppen a fal van) közül menjen valamelyik irányba. Nincs valami ötletetek??
    Lécci ha van, help me!
    Köszi!
  • Qwed
    platform
    Többi tutorial
  • Xeno12
    Meg tudnád adni a nevét és a webhelyét a tutorialnak? Nagy segítsége lenne!
    Köszi!
  • Qwed
    Üdv, még új vagyok itt és Game Makert is most kezdtem újra megtanulni valamennyire blablabla :)
    Szal azt hiszem sejtem mi a baj ezzel az egymásba folyós dologgal. Nos én ezt a platform tutoriálban vetem észre ahol tökéletesen megy minden. Van egy oan action a control fülben, hogy "If a position is collosion free". Namármost a használatát nem nagyon tom de sztem ez a megoldás. A tutorial egyébként a hivatalos oldalon van. Ez csak egy tipp szal nem biztos.
  • Xeno12
    Semmi gond, sőt köszönöm szépen, hogy fáradtál vele! :)
  • sufnituning
    szintén=őszintén :P
  • sufnituning
    Xeno12 megnéztem a játékodat és szintén megmondom hogy nem tudom miért épül egybe a két szörny?! Amint láttam ha találkoznak akkor irányt váltanak tehát jó! De van egy két szörny ami egybe megy! Hát talán körbe kéne nézned a neten valami infók után, vagy valami olyan oldal, fórum után ahol tudnak neked segíteni! Hát bocs, de én sajna nem tudok! :(
  • Xeno12
    Elküldtem a mailodra! Amúgy szörnyek is egybeépülnek néha nemcsak a falba.
    Köszi szépen!
  • sufnituning
    Elküldheted, de nem biztos hogy tudok segíteni, mert nem sokat foglalkoztam game makerrel! Most visual basicet nyomom, de még régebben csináltam egy két játékot én is! :)

Kérdés: Tömörré tetted a falat meg a szörnyet? Mert ha igen akkor elvileg nem épülhetnek egymásba! Nem tom, küldd el!
  • Xeno12
    Lehet, hogy csak én nem csinálom, jól, de én úgy állítottam be, hogy: Ha a falnak megy a szörny, akkor induljon el valamerre (Start moving in a direction). De sajnos ismét beragadnak. Az megoldható lenne, hogy elküldöm e-mail-ben a file-t és megnézed mit rontok folyton el? Nagy segítség lenne!
    Thx!
  • Xeno12
    Köszi szépen! :D
  • sufnituning
    Tedd mindkét elemet (fal, szörny) tömörré! Majd nyomass egy olyat, hogy ha találkoznak (collonising), akkor változtassa meg az irányát! Ennyi! :)
  • Xeno12
    Hello!
    Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hogyan bírjam rá játékomban szereplő gonoszakat, hogy ha falhoz érnek, akkor induljanak el valamerre? Ahogy én csinálom az nem jó, mert így folyton beépülnek a falba, ha éppen balra van a fal és balra akarnak menni.
    Előre is köszi!
  • Pandula
    A weblapodra csak úgy teheted fel a játékod, ha letölthetővé teszed az exe fájlt. Exe készítéséhez használd a File menü Create Executable pontját.
  • Shadow_THH
    áááá
    swf-fé nem hiszem hogy konvertálhatod mivel azut CSAK a mc flash ill ahhoz tartozó 3rd party progik tudnak
    ha exe-ve konvertálsz (gondolom convert project, export project, create exe v valami ilyesmi menü lesz) akkor azt nem játszhatod le weboldalon...
  • Gameska
    Na létszi segítsen már valaki FONTOS lenne
  • Gameska
    Hogyan lehet Game Maker tervezett játékot Exe vagy swf formátumba konvertálni
    Mert egysszerüen nem tudom.
    Mert csináltam 1 gagyi játékot és azt szeretném a honlapomra felrakni hogy ott is lehessen játszani rajta szóval nem leszedni.
    Hogy kell?
    Vagy ilyen mi a megoldás?
    Egyáltalán lehet -e