8
Arsène Lupin
  • magus
    na erre kivancsi leszek
  • Roll
    Én a Pesti Est különkiadásában láttam, a francia filmnapok alkalmával.
    Amit olvastam róla az elég jó volt. Most egy jó pár mozi játsza majd a farncia filmnapok miatt.
  • winnie
    annak, aki látta az előzetest, annak eléggé félrevezető lesz a film...
  • Laky
    biztos
    én szeretem az ilyen filmeket :)
  • Taranov
    Most ment a tévében is a reklám, lehet, hogy izgalmas lesz.
  • Phat Smoker
    emléxem tavaly nyáron párizsban, mindenhol a film plakátjával találkoztam! :)
  • Laky
    én nagyon várom :)
  • Laky
    rendezte:
    Jean-Paul Salomé

írta:
    Jean-Paul Salomé
    Maurice Leblanc (regény)
    Laurent Vachaud

hossza: 125 perc
    nemzetiség: francia, olasz, spanyol, angol
    műfaj: kaland, feldolgozás, kosztümös
    eredeti nyelv: francia
    formátum: feliratos
    korhatár 12+

1894-et írunk, a helyszín Normandia. Egy tüzesen szenvedélyes, csábító fiatalember, aki még a húszas évei elején jár, úgy dönt, hogy enged tolvaj-szenvedélyének, olyan kalandokba veti magát, amelyek majd híressé teszik a nevét. Ez a fiatalember Arsene Lupin...

A film, amely Maurice Leblanc "The Countess of Cagliostro" című regényét dolgozza fel, ennek az elbűvölően kétes jellemnek a tanulóéveit meséli el. Arsene Lupin figurája, akit a filmben szinte átitat a századforduló romantikus "édessége", a mindannyiunk által jól ismert "modern" hőssé válik.

Ebben az új feldolgozásban, amely Caux sziklás vidékéről egészen a korabeli Párizs borongós világáig viszi a nézőt, a fiatal Lupin figurájának néhány olyan vonását akarta a rendező felfedni, amelyeket eddig homály fedett. Nyomon követjük, ahogy művelődik és tanul, de tanúi vagyunk komoly elhatározásának is, hogy a legmélyebb emberi érzelmekkel megbirkózzék.

Mert habár úgy döntött, hogy a törvényen kívül akar élni, és hátat fordított az ipari forradalom szülési fájdalmait nyögő társadalom erkölcsi kódexének, ez a magával ragadó, magát óriási lendülettel az életbe vető Lupin nem volt hajlandó gyilkossághoz folyamodni csak azért, hogy a róla alkotott képet, az úriember-tolvaj híres image-ét kialakítsa...

szereplők:
    Romain Duris ... Arséne Lupin/Raoul d'Andrézy
    Kristin Scott Thomas ... Joséphine, Cagliostro grófnő
    Pascal Greggory ... Beaumagnan
    Eva Green ... Clarisse de Dreux-Soubise
    Robin Renucci ... Duc de Dreux-Soubise
    Patrick Toomey ... Léonard
    Mathieu Carriére ... Duc d'Orléans
    Philippe Magnan ... Bonnetot
    Philippe Lemaire ... Cardinal d'Etigues
    Marie Bunel ... Henriette Lupin
    Françoise Lépine ... Duchesse