42
  • Zoliz
    #42
    Nyugi, a világ már alig várja, hogy elpusztuljon. Hisz ezért szeretik a vért meg a katasztrófákat unalmukban. De persze, hogy az emberisgének legyen célja, megpróbálja a természetet is kordában tartani. Szegények csak próbálják. Tudós vs. Egyház.
    Kár hogy arra nehezen jönnek rá, hogy nem lehet megváltoztatni a megváltoztathatatlant. De küzdjenek csak ha kapnak érte pénzt. :)
  • Anteris
    #41
    ja még.

    most így hirtelen 3 dolog jutott eszembe ami után epekedik mindem magára valamit adó médiagenyó:

    1. madárinfluenzavírus mutálodás (ezt piszkosul várjá má)
    2. aszteroida becsapódás (ezt folyamatosan jósolgaták a lapok)
    3. természeti katasztrófa (de valami normális ahol 5-6 számjegyű hullákról lehet tudósítani. A hurrikánokban nagyot csalódott a média, mert rendre kevés volt a tetem, úgy hogy azok már nem is kapnak a jövőben akkora publicitást )

  • Anteris
    #40
    istenem, szegény média annyira de annyira vágyik már valami igazi nagy balhéra amiről élő tudósításokat lehet adni vállkamerával szemben, felhajtott kabátnyakkal, a háttérban fejvesztve menekülő emberekkel...
  • Robert MacLeod
    #39
    Bár igaz én csak egyszer voltam egy még ma is müködő vulkán kb 300 méteres közelében, amikor megéreztem azt a kénes büzt, a hátamon is felált a ször.
  • Robert MacLeod
    #38
    Mindenki nemfog elpusztulni, hacsak az összes szupervulkán nem akar egyszerre kitörni.
  • Esrohnoil
    #37
    "A tudósok szerint a szupervulkánok rejtik magukban a legnagyobb veszélyt a Földre nézve, ennél nagyobb fenyegetést csupán egy aszteroida becsapódás jelentene."
    Inkább maga az emberiség...
  • booyaa
    #36
    Na azért nem kell a porfelfő:MINDENKI MEGDÖGLIK ÉS KÉSZ...
  • rhonkhan
    #35
    Maximilian, én most készülök egyetemre és én benne lennék, de a legnagyobb probléma az, hogy ezt elmondhatod akár 1 millió embernek is akkor sem fog semmi sem történni. Sőt akár milliók is hallgathatják az előadásaid, akkor sem lesz változás, kivéve ha a megfelelő emberek hallják, de szavakkal nem jutunk előre. Ide tettek kellenek amik csak az U.S.A.-ban lehet véghezvinni. 1 pólusú világban élünk és mindent az U.S.A.-ban dolgozó tudósok érhetnek el.
    Már vége annak a világnak ami katonailag és technológiailag ki volt egyenlítve. Most már csak az U.S.A.-nak van szava és CSAK ŐK tehetnek akármit a dolog érdekében, sajnos ez így van.(ezért akarok én is kimenni oda). Az egyetemi előadások maximum pánikot kelthetnek és semmi többet, de ha van lehetőséged és eszed akkor menj ki az U.S.A.-ba és ott több esélyed lesz változtatni a sorvadó világunkon.
  • Kryon
    #34
    Én benne vagyok...
  • Maximilian
    #33
    Való igaz, hogy pusztítjuk a Földet, meg nagy a szennyezés, de mennyivel vagyunk mi jobbak, kérdem én, akik nap mint nap ülünk a gép előtt és írunk a fórumba, hogy:"nem fordítanak rá elég pénzt; nem ártana már egy kis bumm; csak az ártatlanok halnak meg, akik igazán semmi rosszat nem tetek"!! És mi?? Mi mit csinálunk?? Semmit!!! Ülünk otthon és vakarjuk a tö.ünket! Azért olvasom ezt a fórumot, mert ennek van színvonala. Tudtok/tudunk jó dolgokat írni, de semmi több. Szerintem valamennyien egyetemisták/fösulisok, vagy már melóztok, esetleg gimisek vagytok. Olyanra esetleg nem gondoltatok, hogy kidolgozni egy tervet a jövőre vonatkozóan? Összejönni néha és megvitatni, terveket kidolgozni? És a "ki fog ránk figyelni?" kérdésre pedig a válasz:SENKI! Amíg be nem bizonyítjuk, hogy igazunk van! Mindent kicsiben kell elkezdeni. Vannak csillagász/földrajzos, meg csomó ismerőseim, meg szerintem nektek is akadnak ilyenek, meg lehet velük is beszélni, hogy tartsanak előadásokat, vag mi tartsunk! 1-2-5 éven belül, ha jók vagyunk, figyelni fognak ránk, mert van hangunk. Erre a fórumra ki figyel rajtunk kívül?? SENKI! Mert mindenki úgy van ezzel mint egyesek itt is:"Remélem nem a mi életünkben fog bekövetkezni." kijelentéssel. Tartotam már előadásokat ilyen témákról és ha hiszitek, ha nem minden héten egyre többen jöttek. Mert érdekli Öket a jövő. Mert az Ő jövőjükről van szó. És szerintem nem Ők tehetnek arról, amit Mi rontottunk el és amit Nekünk kell(ene) helyrehozni. Mindenkinek vannak ötletei arról, hogy hogyan lehetne megoldani pl. az űrutazást/féreglyukak használatát, vagy akármit. Tudom, mert nekem is vannak ötleteim. De én legalább megteszek annyit, hogy a fizika/matek tanáraimtól megkérdezem, hogy mi lenne erről a véleményük és tudnak nekem egytséget adni. És már vagyunk egy páran, akik komolyan foglalkozunk ezekkel a dolgokkal és tartunk előadásokat. De még nem vagyunk sokan! Sajnos. Erről lenne véleményetek???
    Boccs, ha nyers voltam, de ez van!
  • Mihail
    #32
    szerintem a természet állapotának romlása nem csak a szennyző anyagok kibocsájtásának és a globális környezetszennyezésenk, stb. köszönhető, hanem jelentős mértékben az emberi gondolkodás, viselkedés, működésnek. kimutatható energetikai mérőműszerekkel, hogy már egy fajfájá, vagy rossz hangulat, vagy komolyabb betegség is jelentősen árt pl. a szobanövényeineknek. egyre több tudományos kutatás irányul arra térre hogy bemutassa, vmilyen módon láthatővá tegye azt a tényt a kételkedők számára, hogy az emberiség közös tudata, befolyásolja a világban alakuló környezeti illetve morális változásokat. mint ahogy egy irszág népessége alkotja arról országról való képet, illetve morális beállítottságot, ugyanígy az Föld élőlényeinek összessége alakítja Földünk működését, az emberrel az élen. már csak azért is mert ha mi érzékenyek vagyunk a frontra akkor, az időjárás is "érzékeny" miránk. persze azt nem kell elmondanom, hogy minden ember bocsájt ki gázokat, amelyek jelentősen meghatározzák az időjárást, ez ma már ismert tény. és lekiállapotunktól függ, h ezek a gázak milyen irányba hatnak, pl. a kínaiak, indiaiak régótja tudják hogy a szeret, szerelem rendkívül pozitív hatással van környezetünkre (lásd a tai-chi öleljük meg a fát gyakorlatnál, illetve a káma-szútra termlszetben való nemi közösülésről szóló tanítást). történelemből pedig tanultunk, hogy nem 1 kultúrának volt az a szokása, hogy ahhoz jó termést érjenek el, a földeken háltak a szerelmesek pl. tavasszal, stb.

    mindezzel csak annyit akarok mondani hogy az érintett területeken élő emberek jelentős meghatározói az ott végbemenő természeti jelenségeknek. és ez az amit nem akaruk belátni, pedig mindannyiunk számára ez egy figyelmeztető jel.
  • Dredd
    #31
    Hehe, én voltam a Lake Taupónál (fasza bungy-jumping helyek vannak ott, és ejtőernyőzni is kiváló), kb. akkora mint a fél Velencei-tó, és a vulkán kráterében található. El lehet képzelni magát a vulkánt :D
    Volt ott egy tábla kitéve, amin azt írták, hogy amikor legutóbb kitört, kb 2-3000 éve (nem emléxem pontosabban), azt feljegyezték a kínai és európai krónikák is :) Kérdés persze, mennyire lehet adni az ilyen turistalátványosságok elé kitett tábláknak.
  • Epikurosz
    #30
    csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a Toba tó környékén ha nagyon lemennek az ingatlanárak, én szívesen vennék ott egy hétvégi (téli üdülő) házat. Bízva a köv. 100 év eseménymentességében ;-)
  • Epikurosz
    #29
    Ez sem pont így van. 200 év alatt 30%-kal nőtt a széndioxid mennyisége a levegőben, nem beszélve most egyéb mérgező gázokról, és az 1800-at megelőző évekről.
    Így a Föld egészségi mutatója max. 70%-on, ha áll.
  • Epikurosz
    #28
    Hát, ez nem épp így van. Egy jókora szupivulkikitöri nem válogatna, így nagy eséllyel halnának meg környiszennyezők is. Nem így gondolod?
  • Runo
    #27
  • The Termentor
    #26
    amerikaban mer nincs szupervulkan meg cunami?
    rajuk ferne mar egy kis bunti...
  • Fenjoy
    #25
    :) a probléma ott kezdődik, hogy általában "ártatlanok" halnak meg, és nem a környezetszenyezők a "tragédiákban"...
  • IoIa
    #24
    Ehhez aztán nem kell professzornak lenni. Ilyesmiket bárki tud mondani. LOL!
  • Killgore
    #23
    akkor nem is tanulok, minek, ugyis megdöglök :D
  • Kelta
    #22
    Ez sajna abszolut nem vigasztalo, mert ugy eltünik a to egy pillanat alatt, ha akkora erösségü kitörés lesz, mint amit josol a csoka .)) sajna a to nem befolyásolo tényezö :((
  • IMYke2.0.0.0
    #21
    Ha a Természet egészségét 100-nak vesszük, akkor elintéztük, hogy most 80-on tengődjön - véleményem szerint.

    -----------------------------------------
    Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
    Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtuaDub
    Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

    -----------------------------------------
  • Epikurosz
    #20
    Mondjuk, az vigasztaló, hogy a szupervulkán tó alatt van, mert a víz legalább lefogja egy kicsit a sok port és kormot.
    Különben néha amondó vagyok, nem ártana már ha a természet kicsit megritkítana minket, mert 1ébként mi tesszük tönkre ezt a bolygót.
  • Kelta
    #19
    Akkor már ki se fizetem a villanyszámlát...minek? :))
    ugyse lesz áram, meg ilyenek...jön a mad max :)))
  • [HUN]PAStheLoD
    #18
    Jó hogy szól, így már tudjuk mi ellen nem tudunk mit csinálni :]
  • lpmorpheus
    #17
    "Az a legnagyobb gond, hogy a potenciális veszélyt jelentő vulkánok megfigyelése nem olyan mértékben zajlik, mint kellene" - tette hozzá Cas.

    Ez is olyan mint a Tsunami. Nem foglalkoznak vele, mert minek pocsékolják a fejesek ilyenre a pénzüket. Majd, ha itt a baj ráérnek foglalkozni vele és majd mondják, hogy figyelniük kellett volna és mennyire sajnálják. Aztán bepakolnak pár műszert figyelésre.
  • bandia
    #16
    Hát ez jó nagy bumm lenne:( Remélem nem a mi életünkben fog bekövetkezni....
  • Dav999 #15
    helyettem is légyszi :)

    "2000 évente következik be egy-egy nagy kitörés, és ez utoljára megközelítőleg 2000 évvel ezelőtt történt meg" - mondta Cas.

    jaj ez nem egy nyerő mondta a szememben.

    na mentem a pincébe
  • [negativ] Les
    #14
    Szetinem tuti van valóságalapja annak amit a hontárs állított, de meglehet csak 1 kis cash kell neki a kutatásokhoz :)

    Azért én odafigyelnék rá.
  • Fenjoy
    #13
    ...elkezdődött...
  • netrunner
    #12
    hozunk hozzá délamerikából paprikát... :-)
  • vegesm
    #11
    ja,majd telerakjuk mérgezett paprikával:))
  • Wilddog
    #10
    Akkor most üvegház lesz a Földből vagy jégkorszak lesz? ...vagy a kettő szimplán kioltja egymást és nem történik semmi. :)

    Kelta: Ha felforr a Balaton, akkor meg lehetne csinálni a világ legnagyobb halászlevét, bekerülhetne a Guinesse rekordok közé. :)
  • kulcslany
    #9
    Mondjuk,sajnalom,hogy pont ilyen szep helyen.
  • Kelta
    #8
    Ja, vagy kitör a badacsonyban egy vulkán, és felforr a balaton vize:)) vagy oriási földcsuszamlás lesz az alföldön és a dunán 100m magas (mély) vizesés jön létre...
  • FTeR
    #7
    "Ez bekövetkezhet 50 éven belül, de akár több ezer év múlva is, azonban előbb vagy utóbb meg fog történni."

    ez is csak a tvben akart szerepelni. lehet holnap bejelentem, hogy holnap az európai kontinens nagy valószínűséggel elsüjed, de lehet hogy csak 10ezer év múlva, de előbb-utóbb elsüjed... hátha kihíreznek az sg-n
  • [HUN]Richard
    #6
    el lehet kezdeni hiteleket felvenni és dözsölni :)
  • nickname
    #5
    már van róla film
  • chungey
    #4
    Az elkövetkezendő 50 évre annyira bizonytalan az életünk... Lehet meg kéne szüntetni a nyugdíjszámlámat?
  • nickname
    #3
    láttam egy "dokumentum filmet" a Yellow Stone park alatti szupervulkánról... tök mindegy hogy pattogunk-e meg vizsgálgatjuk-e ha kitör akkor mindenkit érinteni fog... annyi érhetnek el vele hogy megmentenek egyjópár embert az azonnali haláltól. aztán valószinű jön az éhhalál vagy a megfagyás.