138
Dunaújváros és környékének fóruma
-
#138 mondom ezt úgy, hogy csak 1 Újvárosi ismim van -
#137 naná :p -
#136 Újvárosiak jó arcok:) -
Csaba42 #135 Estét a jövőből. :P -
#134 Numero1 -
#133 sziasztok, nem tud valaki mondani számítástechnikai boltokat a városból aminek van online árlistája? -
#132 Úgy legyen! -
#131 Költözzön élet a topikba :) -
tomcsa4 #130 Estét! Innen Dunaújvárosból. :) -
El Protector #129 jóestét dunaújvárosi népek :) -
Easy Rider #128 3 éves posztra? :D
Na igen, a Pince sornak is elég érdekes neve van a "köztudatban", sok ismerősöm csak néz, hogy az tényleg Pince sor :) -
#127 Hmmm... jó régen a falvakban, mikor még városok is csak elvétve voltak, az "utcákat" az ott lakókról nevezték el, pl. Bodza út. Olyan is volt, hogy mesteremberekről, pl. Rézmíves út, Takács utca. A legjellemzőbb a minősége, "valamilyensége" alapján született nevek voltak, pl. Sáros dűlő vagy Görbe utca. Ennek alapján a templom melletti utat egyszerűen Lejtős, esetleg Gödrös útnak hívnám, az Ikarusz teret meg Piás dűlőre keresztelném :D -
#126 igen valószínűleg...van néhány fellépő aki igencsak érdekel... -
#125 Te mész efottra?
Úgy néz ki idén kimaradok belőle. -
#124 Hát én az óvárosban javasolnám valami parkoló keresését,már csak azért is,mert az Efott ideje alatt mindenki a RÉV parkolóban akar majd parkolni (ami azért nem egy Tesco parkoló méretű...) ... illetve ott a biztonságot senki nem tudja garantálni...bár szerintem máshol sem...
(nem egy veszélyes város,de azért az óvatlanok porul járhatnak...) -
#123 á bocs megnézhettem volna :)
de azért köszi, persze az sem jut eszembe, hogy már átadták a hidat...
egyébként sokkal hangulatosabb komp szerintem :) (igaz drágább is)
parkolókról tudsz esetleg valamit? -
#122 azért a gugli még jóbarát...
Én csak annyit tudok amennyit itt irnak... - amúgy miért akarsz komppal jönni,ha már van hidunk??? -
#121 Nem túl nagy utána járás... lévén,hogy őslakos vagyok... :)
Óváros városrész,kicsit régi ... ha megnézed a térképet az Aranyvölgyi és a Magyarút találkozásánál megtalálsz mindent amit kérdeztél...
Mc'i ott van illetve közvetlenül az út két oldalán a Plus és egy Penny illetve egy Shell kút :) kinek mi kell... hát a pubot késdobálóként definiálod:) ... cukrászdák vannak arra ... meg néhány normálisabb söröző is...(nem az a belváros ... így kicsit szegényes a kínálat...)
A szigeten biztos lesznek kihelyezett kajáldák (remélem a városi gyrososom is kitelepül... arra aztán nem lenne panasz...) ... -
#120 Köszi az eddigi utánajárást :) -
#119 Az Óváros-ként jelölt helyen van abc, gyorskajálda, pub, ilyesmi?
Gyalog esetleg az sok idő a szigetről? -
#118 Hali!
Én is tervezem efott-on való idei jelenlétemet, csak én kocsival szeretnék menni Dabas felől.
Kérdésem az, hogy a komp jár-e még?
És efott közelében van-e valami biztonságos parkoló?
köszi előre is -
Ráraktam a térképre két (nagyon cuki) rózsaszín pleccsnit... na azok a már említett Szalki-sziget környéki buszmegállók...
nincs biztos forrásom,de állítólag lesz az Efott alatt buszjárat lefele... de majd ha biztosat hallok,megirom... -
#116 na szóval megprobáltam utána nézni... annyit tudtam meg,hogy régen a 24 és a 26os busz járt le a szigetre,de mostmár mindkettőnek módosították a menetrendjét de valahogy megállnak még a környéken,cska nem mennek be a szigetre...
más a közlekedés újvárosban taxival is megoldható,mivel:
"Akciós ajánlatunk:
6-18 óráig 550 Ft/út*
18-6 óráig 650 Ft/út* "
reklámozni nem akarok,de a többi taxis is (összesen 3 vagy 4 taxitársaság van városban) ilyen árakon dolgozik...
-
#115 Ez jól jön.
A szigetről hogy közelíthető meg a belváros? Mennyire külterület?
A strandolás akkor ugrott sajna :C Az elég szívás. -
#114 A város megközelítése szinte mindenhonnan megoldható,van vasút és buszközlekedés is szépszámmal. A sziget megközelítése már kicsit bonyolultabb,de itt egy térkép:
Természetesen ennél jobb minőségűt és nagyobbat is találhatsz,de most ez a célnak megfelel... piros csillaggal jelöltem a autóbusz állomást és a vasútállomást... nagy szürke terület (szalkisziget felirattal) a szalki-sziget ...de van busz... utánanézek melyik (nem akarok rosszatmondani...)
Strandnak nevezni túlzás lenne,de van egy cuki öblünk,amiben inkább horgászni és jetszkizni szoktak...sajnos a duna vize magyarország területén nem alkalmas fürdésre... (figyelmedbe ajánlom,hogy BP szenyvízének egy részét tisztítatlanul engedik a Dunába... na ennyit a környezetvédelemről :) )
Szigeten üzemelt (ősanyáink idejében egy kemping) ... amit elméletileg az efottra felújítanak... de fák vannak,úgyhogy az árnyékolás megoldható :)
ha kérdés van még jöhet... legjobb tudásom szerint megprobálok rá válaszolni! -
#113 Köszi, érdekelne, hogy mennyire körülményes bejutni a városba, gyalog, vagy tömegközlekedéssel ?
A sziget partja strand-e? a dunában mennyire lehet strandolni ?
Mennyire lesz árnyékos a sziget sátorozáshoz? -
#112 Szalki-sziget és ha elárulod mire vagy kiváncsi szerintem tudunk róla mesélni... -
#111 Sziasztok.
Tudtok írni arról a helyről ( vmi sziget ), ahol az efott lesz?
-
Easy Rider #110 gtfo -.- -
#109 köszönjük,hogy ezt megosztottad velünk :) -
#108 Ha újváros akkor...
-
#107 Hy!
Nem tud vki duf-ba egy PS2 szaküzletet ahol "okosítanának" a gépemen?
-
#106 Hello Dunaújváros... :)
Mizujs jelenleg a városban... várható valami normális összeröffenés városi szinten :) -
#105 Én elhiszem! De ha jól emlékszek akkor nem voltál a Lanon! -
Neoncsoves #104 Hallod én elég kocka vok, csak 12 éves, és nem voltam még lanon, de vágom hogy mit kell és hogy -
Neoncsoves #103 Szevasztok, én is dunaújvárosi vagyok -
#102 Aki szeret lanozni és nagy kocka az nézzen el ide és jöjjön el! -
#101 ték .. pff :D -
#100 100:) -
#99 Üdv szerény körünkben... :)