18
  • dez
    Ehh, tudtam, hogy az Intelnek a BTX-szel is van valami hátsó szándéka..
  • asysoft
    Vannak aszinkron digitális áramkörök, ahol nem egy órajel vezérli az eszközöket.
    Mellesleg: tudtommal azért sem támogatja az AMD a BTX elrendezést, mert a memória távol esne a processzortól, s így nagyobb lenne a késleltetés...
  • NEXUS6
    Bocsesz ez télleg így van, legfeljebb analog áramköröknél számítana, hogy kisebb utat kell az elktronnak két alkatrész között berohangásznia, digitálisnál úgy is csak akkor mehet amikor gyün az időzítés, addig meg vár, legföljebb többet.
  • Zsoldos
    A kisebb csikszelesseg miert okozna (frekitol fuggetlenul) sebessegnovekedest? Az hogy egy butitott chip ugyanolyan gyors mint az elodje, azt altalaban a magasabb orajelenek koszonheti, es kb ennyi.
  • arty
    naja, az 5800 elég csunya dolog volt ... :D a videokártyák szégyene ...

erősödjön a verseny és legyen végre ellenfele a retkes 6800GT nek ... :) olyan rohadt drága....
  • NEXUS6
    Az ATI jól csinálja, hogy az új technológiával kiad egy eccerűbb/közép/alsőkategóriás verziót is.

Több előnye van:
    -Mint már elhangzott kisebb a rizikó a gyártásnál, egyszerűbb csip = jobb a selejt arány
    -A kisebb sávszélesség kisebb méretett, nagyobb sebességet jelent, nem csak MHz-ben!
    -Az előbbiből következik, hogy tovább lehet eccerűsíteni a csipet ua teljesítményhez. Lásd pl Rad9550 és Rad9600.
    -Mind ez kisebb hőkibocsájtást is eredményez, ami lehetővé teszi a passzív hűtést is akár. Ettől még olcsóbb lesz a csip/kari.

A Nvidia az utóbbi pár évben mindíg a highendben eröltetette az új technológiát ez minden tekíntetben nagyobb kockázatot jelent, pénzügyileg is.
  • grebber
    Na akkor beirom megint jöjjön is minél több VGA , mert akkor lemegy a drágaszágom ára.
  • Zsoldos
    Ilyen szinten hulye vagyok a hw-hez, de eddig ugy tudtam, kisebb csikszelessegnek az az elonye, hogy tobb tranzisztort lehet elhelyezni ugyanakkora lapkara, es ugyanolyan tranyo szamnal kevesebbet fogyaszt..

A tranzisztorszam nem csokkenhet, max ha attervezik/leegyszerusitik az adott chipet.. altalaban azert ternek at jobb technologiara hogy tobb tranyot hasznalhassanak -> komplexebb chipet gyarthassanak.
  • RpPRO
    Igen, lesz kb 10 tesztpeldany, ami majd cirkulal a nagy tesztoldalak es pc-s ujsagok szerkesztoi kozott es majd nagy tomegben megjelenik Japanban szeptember vegen es karacsonyra mar egy magyar is hozzajuthat.
  • Antychrist
    Remélem kiadják júniusban...
  • Gabest
    -től
  • Gabest
    Szerintem #4 arra célzott, hogy a csíkszéleségtől csökkenésével a logika egységeket felépítő tranzisztorok még nem fognak kevesebben lenni.
  • Gabest
    Hát igen, inkább még több szokott kelleni. A felszabadult helyre rögtön belefejlesztenek valamit.
  • Borg
    Ez nem törvényszerűség, szal az összefüggés ilyen formában nem létezik.
    Egyetlen oka van annak, hogy kisebb csikszélességen kevesebb tranzisztor van: amit alább is írtam. Kisebb a rizikó, ha előbb egyszerűbb architektúrát (kevesebb tranzisztort) gyártanak az új technológiával.
    Ezért nem tartom valószínűnek, hogy az ATI most homlokegyenest hátat fordít a bevált eljárásnak.
  • nenad
    tudja valaki mi az oka annak hogy a csikszelesseg kisebb, kevesebb tranzisztor kell?
    no clue
  • Borg
    Az ATIra sosem volt jellemző, hogy az új gyártástechnológiákat a high-end termékeken tesztelné. Mindig a mainstreamben jött ki először újjal. Szal egyelőre a hírnek semmi biztos információalapja nincsen...
  • Hedgehunter #2
    Mennyire nem birom kovetni ezeket az ujitasokat, meg szerencs hogy lelassult a fejlodes a szamitastechnikaban es nincs szukseg 1/2-1 evente lecserelni mindent... Kiveve hardcore gamerek.......
  • item
    Na valami már mocorog az ATI-nál is.
    Én azért kiváncsi leszek arra a 32 Pipelinre.

Nemsokára már az NV is izzíthatna valami infót a G70 ről, vagy mi lesz a neve?!