30
  • nagykispeter
    #30
    Hát igen csak aki minimálbéren dolgozik annak nem az a problémája hogy épp milyen informatikai eszközt vegyen.A másik akinek meg marad rá az nem biztos hogy a sávemeléssel jobban jár.Biztos lessz olyan akinek több marad de ez megint csak töredék.Ez pont olyan mint az 50 %-os béremelés.Ez az ország egy kisrészének juthatott belőlle.A többi csak áremelésből kapott.
  • Frank99
    #29
    erről beszélek, de aki nem tud gondolkodni, vagy nem ért hozzá, vagy valaki agymosást végzett rajta, annak hiába mondod...
  • TeszteloPontHu
    #28
    Azért nézzük meg a másik oldalt is: az SZJA adókulcsokat vagy csökkentik vagy a jövedelemhatárt viszik feljebb a sulinet megszüntetésével együtt. Így kb. ugyanannyi marad a zsebedben, mint a sulinettel, és nem "kötelező" informatikai terméket venni a megmaradt pénzen.
    Egyszerűsíteni akarják az adórendszert, mert a rengeteg kedvezmény és kibúvó miatt teljesen áttekinthetetlen, és sokszor a valóban rászorultak nem kapnak semmit. (Lásd pl. a sulinetnél is: aki minimálbéres, nem veheti igénybe, mert nincs adója, amiből visszaigényelhetne.)
  • Frank99
    #27
    amúgy a Sulinet röhejes is volt, könyvelek egy számtech-boltot, ahol volt Sulinet, és 2-3 milliót kereső emberek vették általában igénybe, amert a többinek agyerek-kedvezmény, lakáscélú stb. elvitték.

    amúgy mag, akik ennyit keres, tud magának venni számtech-cuccot, én 1,5 milliónál húztam volna meg a határt.

    még valami az előzőhöz:

    a vállalkozó a minimálbér után is adózik, most 10000,- Ft-ot havonta, amíg a minimálbéres dolgozó nem, mert nem veheti igénybe az adójóváírást, és ha van nyeresége év végén, bőven a legfelső sáv felett adózik, ha átszámítjuk az adóját a sávos adóra...
  • Frank99
    #26
    azé kéne egy kicsit gondolkodni, jó?

    a minimálbéres vállalkozó, ha mondjuk van egy kocsija, ki sem megy a kapun, mindennel együtt kifizet úgy 5-600 eFt-ot állambácsinak.
    ha ne adj isten van egy alkalmazottja, akkor tegyunk hozzá úgy mindennel együtt minimálbér esetén is 1 misit.

    és nem is gondoljunk arra, hogy a VÁLLALKOZÓ teremti meg egy csomó ember munkáját, és mindezt saját erőből, mert az ÁTLAG vállalkozó (és nem a FITYISZES Széchenyi tervekre gondolok most) ezt saját erőből teremti meg és így a saját faxával veri a csalánt, míg az ÁTLAG alkalmazottnak semmi sem drága, baxik dolgozni, lop ahol tud, és mindezt SEMMILYEN befektetéssel.

    amúgy öreg, van egy javaslatom:

    találjál ki valamit, hogy mit fogsz vállalkozni, és álljál neki, menj el egy könyvelőhöz, aztán az mesél neked. Vegyél gépeket, berendezéseket, kalapácsot, ásót, esztergát stb, keress piacot, és aztán meglátjuk, hogy kinek könnyebb.

    Én könyvelő vagyok, és vidéken, nem Pesten ahol még munka is van, és rengeteg ügyfelem van, akiknek a napi megélhetés is gond néha...

  • nyanya
    #25
    Hát kár, hogy a nadrágszíjat megint az oktatásnál, és az ahhoz közeli területeken kezdik húzni.
    Nem divat ma már hosszútávon politizálni. Nagyszerű lenne, ha az oktatásunk ismét a régi színvonalon lenne. De egyre több kívánnivalót hagy maga után.
    A sulinetben legalább eddig olyanok is vettek gépet, progit, akik egyébként nem, és a gyerekeiknek már természetes lesz a gépkezelés...
  • Mipi
    #24
    Ezaz csak így tovább!!! Szüntessenek meg minden kedvezményt!!! És akkor a magyar lakosságnak ne maradjon semmi kedvezmény! És akkor így több lessz az állam pénze és akkor bőven tellik jó drága szolgálati autóra, és sok fizetésre a politikusoknak!
  • Cat #23
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32842
  • Hegyikecske
    #22
    a mocskok...
    Kivették a digitális fényképezőt a listából ígyis...
  • kicsizoz
    #21
    Szerintem csupán a minimálbéres válalkozókat is be kellene vonni az adózási rendszerbe, és akkor nem a szerencsétlen "hivatalosan" dolgozókat kellene sanyargatni... Erre kellen egy reformot kitalálni, mert a végén már mindenki minimálbéres vállalkozó lesz az országban, és akkor már nem lesz kitől adót beszedni...
  • fflx
    #20
    gregor 2005-ot irunk, ha valamihez nem ertesz akkor ne irkalj rola.
  • Yv@n
    #19
    Igen, de mint korábban leírták, ezen 2004-ben változtattak, és kiterjesztették mindenkire, akinek a fizetése éves szinten nem halad meg egy megszabott összeget. Nehéz megérteni? Olvasd el legalább hogy mik a lehetőségek a sulinetben, mielőtt ilyeneket leírsz.
  • gregor
    #18
    16-os:De akinek nincs gyereke az nem vehetett kedvezményesen semmit!Igy elég egy oldalú volt ez a Sulinet,hisz csak akinek a gyereke suliba jár,azt illete meg,pedig másokat is érdekel az internet!
  • klastrom
    #17
    Lesz még itt hamarosan kutyább világ is.
    Ja majd ha visszajön a FideSS megint...
  • Thrawn
    #16
    Meg a szülők is, amennyiben Sulinetre jogosult gyermekük nem rendelkezett jövedelemmel. 2003-ban akkor elsős fiam jogán vettem fotónyomtatót.
  • OliApa
    #15
    Lesz még itt hamarosan kutyább világ is. Csak nézz utána az ország gazdasági állapotának! Persze ne a kormányszóvivőtől kérj adatokat . . .
  • Punkerwork
    #14
    várhatóan júliustól fog megszünni mert akkor indult és telik le a 3 év, legalábbis a főválalkozó ezt mondta nekünk bár hivatalos értesítést nem kaptunk még.
  • Punkerwork
    #13
    2004 közepe óta mindenki aki SZJA-t fizet igény be vehette.
  • gregor
    #12
    Egyébként is ezt a Sulinet kedvezményt csak iskolások vehették igénybe pl.ul ,egy kisnyugdijas már nem,de olyan se aki már nem iskolába jár!Tehát nem volt jó megoldás ez a sulinetes cucc!Ugyanis egy 60 éves is érdeklődhet a számitástechnika irántvvalamint egy nem iskolába járó személy is érdeklődhet a számitógép iránt!
  • gregor
    #11
    Az Okttatás nem egyenlő az informatikával,szerintem!Az én időmben heti 3 torna óra volt!
  • Razgon
    #10
    Nagyon undorító, ami oktatás címén ma itthon történik.

    Szóban megy az oktatás építése, a gyakorlatban meg a leépítése...

    Az önkormányzatok útálják az iskolákat, ott vesznek el pénzt tőlük, ahol csak tudnak. Önkormányzati képviselőnek álcázott bűnözők döntenek oktatási kérdésekben....

    A tanárok meg jók bűnbaknak. Ki van ez találva...
  • hPi
    #9
    Ez most még csak tervezet, de mivel nem kötelesek bejelenteni, hogy mikor szavaznak róla, akár egy hónap múlva is bejelenthetik, hogy "holnaptól nincs".
    Érdemes egyébként beleolvasni ebben a 81 oldalas cuccba, mert van benne pár "érdekes" infó a sulineten kívül is - pl. jelentősen korlátozni az oktatást támogató kedvezményeket. Normálisak ezek? 80 és a halál közti, rajtam multimilliomossá vált nyomorultak döntenek arról, hogy a kislányom oktatását hogyan kell még szarabbá tenni ebben az országban??
  • nagykispeter
    #8
    Ez várható volt,nem véletlen vették 2004-be a felére a visszaigényelhető pénzt.Ez mikortól lépne életbe addig még kicserélek benne ezt azt aztán bírja majd pár évig?!
  • hPi
    #7
    "megszűntetésre javasolta a Sulinet kedvezményt annak fogyasztást ösztönző hatásai miatt"
    Mintha pont az lett volna a lényeg, hogy az emberek vegyék a számítástechnikai eszközöket, hogy talán egy picit felzárkózzunk a világ mögé.
    És ilyenek döntenek az ország sorsáról. Nem csoda, hogy itt vagyunk, ahol vagyunk.
  • Breki33
    #6
    azokat is nyomorgatják hidd el.P
  • ATISoft
    #5
    "megszűntetésre javasolta a Sulinet kedvezményt annak fogyasztást ösztönző hatásai miatt"

    Na most rosszul tudom, hogy pont a "fogyasztást ösztönző hatásai miatt" indult a sulinet program?
  • zsolltikka
    #4
    Nyomorgassák őket eléggé, hidd el. Nyomorgassák saját magukat!
    :)
  • Mighty
    #3
    Nyomorgatjak oket elegge. Nyomorgassak a multikat.
  • Punker
    #2
    azokat is nyomorgatják hidd el.
  • tomo
    #1
    meddig preselik meg a fizetesbol eloket?
    nyomorgassak a vallakozokat...