Európai bizottsági jövőkép 2015-ről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
U.I.:Még a régi 50 éves villamosok FAülései is kényelmesebbek.
Az optikai kábel meg pár ezer kilóméteren drága. Azt hiszem közvetlen mûholdas kapcsolatra kell majd elõfizetni. A pingek magasak, de nagy a sávszélesség...
De ezek már részlet kérdések.<#whatever>#whatever>
Tényleg jó lenne 1 ilyen kis elszigetelt világ ahol nem rohan az élet úgy mint a vilkág többi táján.
Mikor kezdjük húzni a magasfeszt meg a net gerinchálót? <#vigyor2>#vigyor2><#nevetes1>#nevetes1>
És ezt a "megfigyelést" nem is a terroristáknak köszönhetjük, hanem azokank az okosoknak akiknek nincs jobb dolguk, mint értelmetlenül tönkretenni elcsúfítani olyan jármûveket amelyeket a korábbi évtizedek alatt szinte senki sem bántott.
A US féle módszer szerintem sokkal durvább, amikor minden az országba belépõ embertõl lekérnek számlaadatokat a vízumkérelemhez, és leveszik az ujjlenyomatát a határon. Ez most a mûködõ gyakorlat. Sõt, olyan terveik is voltak, hogy RFID-azonosítót nyomnak a belépõkre(/be), de errõl (egyelõre) letettek. Ehhez képest ami itt felvázolódik az egy leányálom 😊.
A boltok árukészlet-ellátó rendszerei már régóta rendelkeznek folyamatos készletfigyeléssel (minden egyes benzinkút automatikusan jelent a tartályok telítettségérõl, ruházati boltok arról hogy mi hogy fogy, stb.) Ezek jók, mert így nem gyártanak le egy csomó felesleget, ami aztán csak raktárakban porosodna (ld. költségek, környezetszennyezés, és végül: árak). Alapvetõen az RFID bevezetését is mi motiválja? A vonalkódok a termékeken benne vannak egy dobozban elrejtve, keresd meg... Ezzel egy mozdulattal megmondják, hogy egy zárt dobozban hány és milyen cucc van, nem kell szenvedni a raktárban és a szállításnál. Gondolj bele mi van egy nagyobb csomagküldõ szolgálat rendszerében (mint pl. DHL, UPS, vagy FedEx), minden konténert a legalsóbb csomagokig szétszednek, csoportosítanak, átpakolnak, stb. Mindezt úgy, hogy 3 napon belül a világ egyik pontjáról bármely másik pontjára elérjen. DHL most építtett egy logisztikai központot Lipcse mellett, 6-7000 ember fog benne nyüzsögni, hát nem egyszerû... És õk jelenleg még vonalkódos azonosítást használnak.
Õszintén szólva senkit nem érdekel, hogy miután megvetted mi a fenét csinálsz vele, ezért is kéne leszedniük értékesítés után azonnal, így nem hergelnék az embereket. Csakhát lusták, újabb bonyolult taszk a pénztárosnak.
A biometrikus izék alapja az, hogy bármi ami jelszó: az tõled megtudható, elfejelejthetõ, vagy minél primitívebb vagy: feltörhetõ. (Arról nem is szólva, hogy a titkosítási algoritmusok exportját az USA sokáig tiltotta, a "gonoszbácsis" országokba még most is tiltja. Most is mivel fenyegetõznek? Lelövik a GPS mûholdakat...)
Tehát: olyan azonosítót kerestek, ami a tied, nem hagyod el 😊. Az ujjlenyomat (v. a DNS) problémája, hogy úton-útfélen otthagysz belõle mintapéldányokat, bármerre is jársz. Az ujjlevagdosós, fejletépõs stb. képek amiket a filmeket sugallnak szerintem a legnagyobb marhaság, most õszintén ki fog járkálni egy hûtõtáskával? Sokkal egyszerûbb az adatokat lenyúlni, és megpatkolni az olvasó-készüléket. Jegyzet van? 😊.
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Ma reggel felnéztem a csuklónál a plafonra, és észrevettem, hogy ott figyel a kamera. Háttööö... azért ezt nem kéne, nem? Kicsit sok lesz.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
1984 - George Orwell aki nem olvasta, még tanulságos😊 ezeknek a dolgoknak a fényében😊
Üdv
😊
Elnézést a Sorokért:)
Majd Te leszel a rend õre, ha akarsz. <#vigyor>#vigyor>
A bíró én leszek, de ha a döntésem nem tetszik az érintettnek, akkor a népgyûlés elé lehet majd vinni a kérdést. Kis közösségben megoldható.
A vezetõt 5 évre titkos választáson választjuk, és nem fog adómentességet és mentelmi jogot kapni. Ez utóbbit csak szûk körben.
A törvényekrõl a nép fog szavazni. A tisztviselõk és a vezetõk fizetést nem, csak költségtérítést kapnak. Mindenki normál becsületes munkából éljen meg. Kis közösségben nincs is szükség teljes idõben alkalmazott vezetõkre.
A multiknak nem adunk letelepedési engedélyt, és nem a pénz, hanem a nép érdekei lesznek az elsõk. <#smile>#smile>
Valami nagyon fejletlen állam lakatlan szigetére kellene költözni, és kedvezõ feltételekkel autonómiát kérni. Nehogy eszükbe jusson chipet ültetni a seggünkbe. Igy õk is, mi is jól járjunk.
<#whatever>#whatever>
Gondolom tudjátok, hogy a ma már több mint egymillió magyar által használt SuperShop kártyával kapsz 1% kedvezményt (azaz minden 100 Ft vásárlás után 1 Ftot irnak jóvá, de cserébe a rendszerben lévõ jutalmat adók tételesen tudják hogy hol, mit vettél
Idézek: "a vásárolt termék megnevezése, cikkszáma, mennyisége, egységára, értéke, a vásárlás idõpontja, stb. – az egyes SuperShop Partnerek saját maguk kezelik és dolgozzák (dolgoztatják) fel. A SuperShop Partnerek által megvalósított adatkezelés és –feldolgozás további célja a kártyabirtokosok vásárlási (szolgáltatás-igénybevételi) szokásainak – a kártyabirtokosok igényeinek tökéletesebb kiszolgálása érdekében történõ – kiértékelése, a kártyabirtokosok hatékonyabb tájékoztatása a SuperShop Partnerek által bevezetett új üzleti lehetõségekrõl, valamint a kártyabirtokosok hûségének növelése a SuperShop Partnerek iránt."
http://www.supershop.hu/bemutatkozas/reszveteli_feltetelek/index?article_p=8
Szóval most akkor milyen jogokról beszélünk, ha sokszázezer ember az áruk 1%ért cserébe simán lemond mindarról amit irsz? (és kérdezd meg szüleidet/barátnõdet, van e supershop kártyájuk)
A politikának amúgy is nagy hatalma van emberek millióit tönkretenni. Nem kellene maximalizálni a lehetõségeit. Nem sok embert ismerek, akire jó szívvel merném rábízni a dolgot. És 100% hogy nem ilyen ember kezébe kerül.
De tegyük fel, hogy viszonylag konszolidált körülmények között mûködne, és kis hazánkban évente csak pár ezer egyszerû kisembernek keserítené meg az életét az ezzel járó visszaélések. Akkor is idõ kérdése és egy kicsit elvetemültebb hataloméhes emberke durván visszaél vele.
Ha ezt kombinálom a testbe ültethetõ azonosító chippel, akkor csak a technika fejlõdése szabhat határt az ellenõrzésnek. Onnantól kezdve, ha nemkívánatos leszel a politika vagy valami multi számára, akkor 5 perc alatt bárhol ezen a szargolyón 10cm-es pontossággal megtalálnak. Aztán az elsõ ujjlenyomat vagy chip haszánlatával vásárolt kávédba olyan anyag kerül, ami 5 perc alatt szívrohamot okoz, és boncoláskor sem mutatható ki. Nem is kell hozzá nyilvános erõszak.
Az embereket gátolják a normális magánéletben, a bûnözõk meg még ki is használhatják ezt.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Köszi a válaszotokat, örülök, hogy nem fikázást olvashattam, hanem valódi ellenvéleményt, amit érdemes megfontolni, megvitatni.
De azért valljuk be, hogy igazából a sötétben tapogatózunk, mert nem tudhatjuk, hogy milyen lesz a felfogása a jövõ emberének.
Lehet, hogy a lejjebb említett írók által megálmodott antiutópiák kelnek életre, de az is lehet, hogy egyszerûen együtt élünk majd vele, és nem is foglalkoztat majd, hogy milyen volt elõtte.
üdv
Hehehe. Eleinte.
A társadalmak fõ baja, hogy divatból csinálnak elfogadott magatartást. Akit megfigyelnek, annak az "elhajlásait" is megfigyelhetik elöbb utóbb.
Lehet úgy járunk mint egyik sci-fiben a fõhõs, aki elkezdte letakarni a lakásban lévõ pár tucat képernyõt, amin a non-stop agymosás és marketing ment ... majd nyomban vitték is a rendõrök.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Ha Téged valóban nem zavar, akkor írd le mennyi megtakarított pénzed van, mennyi a fizetésed, milyen gyógyszereket vásárol a család, milyen weboldalakat olvasol, hol laksz, milyen végzettséged van stb. Hisz nincs takargatnivalód 😊
Elsiklassz a lényeg felett: nem egyszerûen arról van szó, hogy a vásárlásaidat tegyék kényelmessé, vagy a bûnözõket kapják el. Õk RÁD kíváncsiak.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
Nekem nincs szükségem erre, hogyha aztán pl. más márkájú fogkrémet kezdek el vásárolni puszta szeszélybõl akkor az aktuális cég ügyfélmegtartó rohamcsapata elkezdjen oltani, hogy "jajj kedves ügyfél hát miért azt veszi már két hónapja"
És ha ezt megfejeljük azzal, hogy mint a cikk is írja szeretnék már gyerekkorban tudatosítani az ilyesféle dolgok elfogadását (értsd: elõmossák az agyát) hát tényleg nem fogom irigyelni a gyerekeimet.
Persze tudom sok pozitív hatása is lesz a dolognak, de vhogy akkor is bizalmatlan vagyok. Mert aki adatok birtokában van, az vissza is élhet vele.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
gyorsan mindenkinek tetovaljunk gyartasi szamot mint a marhaknak. inkabb lojenek le a bunozok minthogysokmilliard buta ember lehajoljon hogy a nyakara rakjak a porazt.
praetor:
megyek veled, de telleg meg kene gondolni ezt a koltozosdit. valami istenhatamogotti helyre valami szigetre ahol a fennhatosagot megvasroljuk es megalapitjuk az utolso emberi szigetet.
csak az a tre hogyha 1 nel tobb ember lenne ott akkor elobb utobb konfliktus is lenne...
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
hát ez LOL!!! akkor mi mûködik egyáltalán ha már biometrikusságról szól a cikk??
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Meg amúgy is idegen az európai kultúráktól. Amerika rettegésben él, és ezeket a rendszereket õk próbálják minden szinten erõltetni. Európában nincs szükség ilyesmire.
Link
"Ezenkívül így lehetne biztosítani, hogy veszélyes anyagokhoz (vegyszerek stb.) ne férhessenek hozzá a gyerekek"
Azért apáink is felnõttek valahogy, mégha néha haza is kellett vinni õket <#vigyor2>#vigyor2>
Különben is, az olyan "senkiket" mint pl. én, és az itt fórumozók többsége, senkit sem érdekel. Az egész "Big Brother" effektus legnagyobb szószólóinak gondolom azért nagy a szája, mert takargatnak valamit.
De persze véleménye mindenkinek lehet, az enyémet most olvastátok.
MEgnézik az árunyilvántartást, aztán amibõl sok van abból nem rendelnek, aszt csá <#idiota>#idiota>
Amikor lezárták a Florida Keys (szigetcsoport Florida DNY-i részén) hídjait (átvezet az egészen egy autópálya majd minden szigetet összekötve), az USA-t a kubai illegális bevándorlóktól megvédendõ, a helyiek kikiáltották a köztársaságot, hadat üzentek az USA-nak, majd 5 perc múlva megadták magukat, 1 milliárd dollárt követelve hadisegélyként (asszem nem kapták meg).
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Szóval elköltözésnek komolyabb akadálya egyelõre nincs, sõt önkormányzatot is alapithatunk, de valószínûleg csak egy másik ország fennhatósága alatt. Mind1, majd autonómiát követelünk, és a magyar lesz a hivatalos nyelv. <#wink>#wink>
Praetor: szólj, ha már találtál egy szigetet, megyek én is és megalapítjuk Új Magyarországot! <#crazya>#crazya>
Class is over.
Ha ilyen a jövõkép, akkor azt hiszem keresek egy kevésbé atomszennyezett csendesóceáni szigetet és elköltözök oda. A pálmafák nem ellenõrzik az ujjlenyomatomat.
Hát ez spec nekem rohadtul nem hiányzik...
ez kb annyit fog majd érni, mint a lemezek másolásvédelme... lol
Nem csoda, senki sem szereti, ha korlátok közé zárják.